Sevgi herşeyi çözer mi?

sevgi çoğu şeyi halleder ama herşeyi değil..
sen evlenmeyi istiyosun anladığım kadarıyla ama mutlu olma şansın yarı yarıya.. bu riski alıp mutsuz olma pahasına bu işe girebilecek misin? yıllarını hayallerini feda edebilecek misin? ki ben nişanlını pek tekin bi insan gibi göremedim.. senin için herşeyi göze aldım derken diğer yandan sen böyle evlilik istemiyorum dediğinde yüzüne telefonu kapatabiliyor.. olayların bu noktaya gelmesine sebep olan o.. düzeltmesi gerekende o.. gelip önce senin aileni ikna etmeli.. onların içini rahat ettirmeli bi hata yaptığını ama pişman olduğunu söylemeli.. bunları yapmadan belgelerini yollamak ne demek acaba? oldu bittiye getirmeye çalışıyo artı o istedi karar verdi diye hemen nasıl evlenebilirsiniz? herşey onun isteğiyle olmaz.. o karar verdi diye sen hemen belgeleri yollamak zorunda değilsin.. sen ne olacaksın? ailen ne olacak? bu adam yarın birgün ailesine karşı seni korumaz üstüne bide senin yüzünden ailemle aram bozuldu der..
benim düşüncelerim bunlar..

arkadaş söyelenebilecek herşeyi söylemiş bana göre çok iyi açıklamış.
Gerçekten çok çok iyi düşünmelisin malesef gecen yılları geri alamıyoruz

nişanlım defalarca aradı bugün benı..ilk basta acamadım..cesaret edemedım..en son dayanamadım actım..bana sordu neoldu sımdı diye..ben bu sartlar altında evlenemeyız dedim..öylemi kısmet değilmiş hayırlısı deyip kapattı..içim gitti..nede kendımı kötü hissediyorum...bütün bu olanlara ragmen kurtuldum die neden sevinemıyorum..bana birşey söleyın arkadaslar..neden aglıyorum:(

nişanlım defalarca aradı bugün benı..ilk basta acamadım..cesaret edemedım..en son dayanamadım actım..bana sordu neoldu sımdı diye..ben bu sartlar altında evlenemeyız dedim..öylemi kısmet değilmiş hayırlısı deyip kapattı..içim gitti..nede kendımı kötü hissediyorum...bütün bu olanlara ragmen kurtuldum die neden sevinemıyorum..bana birşey söleyın arkadaslar..neden aglıyorum:(

Kesin kararını verdin mi? Hayırlısı olsun. Sakın üzme kendini diycem ama üzüleceksin, kolay değil. Ama inan hayatının geri kalanı için çok iyi bişey yaptın buna eminim. Şu an tam anlayamıyorsun ama olayların biraz dışından bakınca, biraz zaman geçince çok doğru bi karar verdiğini daha iyi anlayacaksın.

Sakın evlenme sakın....
Çok sevseydi tayinini aldırırdı. Daha fazla para için seni kaybetmeye değer miydi.
Çözmez öyle sevgi herşeyi, heleki senin tek taraflı fedakarlıklarınla olacak sevgi hiçbirşeyi çözmez..

Her şeyden önemlisi evleneceğiniz kişinin ve ailesinin verdikleri sözü tutmamak sizin düğününüze 40 gün kala mı akıllarına gelmiş.. Ne acıdır size yaşatılan şey... Bir kızın en büyük hayallerinden birini nasıl da berbat etmişler... Gelinlik hazır, her şey hazır ama nişanlınız size neler söylüyor... Bilmiyorum ama inşallah hakkınızda hayırlısı olur; bugün gittiğinizi varsayalım oraya sonuçta yine tayin var bunun sonucunda diyelim ki ailesinin ıturduğu şehre gitmek istedi eşiniz o süreçte gitmek isteyecek misiniz?

Kesin kararını verdin mi? Hayırlısı olsun. Sakın üzme kendini diycem ama üzüleceksin, kolay değil. Ama inan hayatının geri kalanı için çok iyi bişey yaptın buna eminim. Şu an tam anlayamıyorsun ama olayların biraz dışından bakınca, biraz zaman geçince çok doğru bi karar verdiğini daha iyi anlayacaksın.

kesin mi kesin değilmi bilmıyorum ama yeter artık bana bir cevap ver dedi..bende bu şartlar içinde bir evlilik olmaz dedim..cok üzüldü..ben de cok üzgünüm..allahıma dua ediyorum umarım pişman olmam

Sana benimle bugün zorluğa katlanmayan yarın hiç katlanmaz yalanını söyleyecektir.Beni seviyorduysan nerede olduğumuz önemli değildir de diyebilir.
Bu söyledikleri kendisi için de geçerli.Sonuçta sen şartlarını başta sunmuşsun.Ben hiç bir şeye takılmadım da seni altı gün aramadan durabilmesi . Üstelik sen yapma etme derken.
Sana yeterince saygı göstermediğinin ve ben ne istersem o olurun alameti.
Ağla rahatla .Üzüleceksin elbette bir müddet canın çok yanacak ama ilerde yaşayacağınız sorunlar keşke başta bitirseydim demekten bin kat iyidir canım .Sabır bir müddet.

kesin mi kesin değilmi bilmıyorum ama yeter artık bana bir cevap ver dedi..bende bu şartlar içinde bir evlilik olmaz dedim..cok üzüldü..ben de cok üzgünüm..allahıma dua ediyorum umarım pişman olmam

kesinlikle pişman olmazsın emin ol..bunu sadece ben değil burda senin konuna yazan herkes aynı şeyi söylüyor..hepimiz aynı anda yanılmayız değil mi..birde bekar birinin evliliğe bakışı ile evli olan birinin ( evliliği mükemmel dahi olsa) bakış açısı çok farklıdır...hepimiz evlenince bu sorunların dahada katlanarak devam edeceğini biliyoruz...hepimiz aynı dönemlerden geçtik...eşinin ailesinin şu anda geri durma sebebi sadece nikah yapılana kadar bunu anlamalısın...nikah yapıldıktan sonra ne olacak biliyor musun bu defa hiç ayrılamayacaksın çünkü daha evlenmeden boşanmış olmayı yediremeyeceksin kendine,onlarda bunu biliyor ve çok uyanıklar haberin ola..karşındaki sana trip atabilir üzgün bezgin konuşabilir sakın kanma..hatta birkaç gün sonra herşeyi mükemmel gibi gösterip seni galeyana getirebilir hepsine hazırlıklı ol..

canım arkadaşım mantıklı davrandığına çok sevindim.sen kendin için en iyisini bilirssakın pişman olma.bundan sonra uğraşacak meşgul olacak bir şeyler bul kendine.arkadaşların varsa beraber çıkın gezin yaz günü kalk denize git,ne biliyi ingilizce yoks git bir kursa katıl,kendine zaman ayır,kuaföre git,aklına getirmemeye çalış bunları.inanki zamanla içininde soğuduğunu artık umursamadığını,doğu karar verdiğini zamanla anlayacaksın.Allah senin karşına istediğin gibi değerini birilen birini mutlaka kararlaştıracaktır.Senin için hayırlısı olması dileğiyle.

bugün ben öyle konusunca babamı aramıs..baba sizle konusmak istiyorum demiş..babamda suanda sehırdısında...
babam da tamam gel konusalım pazartesi demiş..ya ne konusacak ne diyecek bilmıyorum...
sonra beni aradı ben bizimkilere rest cektim dedi.,istersenız düğünüme bile gelmeyın umrumda deilsiniz ,ben nişanlımı seviyorum onunla evlenıcem demiş..bana bunları söyledı..kanmamalıyım off allahım ne zor bi sürec..

bugün ben öyle konusunca babamı aramıs..baba sizle konusmak istiyorum demiş..babamda suanda sehırdısında...
babam da tamam gel konusalım pazartesi demiş..ya ne konusacak ne diyecek bilmıyorum...
sonra beni aradı ben bizimkilere rest cektim dedi.,istersenız düğünüme bile gelmeyın umrumda deilsiniz ,ben nişanlımı seviyorum onunla evlenıcem demiş..bana bunları söyledı..kanmamalıyım off allahım ne zor bi sürec..

başlığa bakarak yorum yazıyorum..sevgi herşeyi çözermi ?

evet sevgi herşeyi çözwer hemde herşeyi.....

ama gerçek sevgiyse ve sevilen doğru insansa...

Bu ne ya !!!!!

İlk başta herşeye söz versin...Sonra karar değiştirsin.. Ailesiyle abuk sabuk muhattap olmak zorunda kal..
Ablası sana rest çeksin annen nişan masrafına kadar konuşsun...
3 kuruş fazla kzanmak için bu kadar huzursuzluk göze alınır mı ya...

Üstelik ortada tatlı dil ve ikna da yok sana karşı...

Yaklaşımlar geliyomusun gelmiyomusun ?
Kabul ediyomusun etmiyormusun ?
İşine gelirse gibi bi mod var ortada...
Değersimişsin önemli değilmişsin gibi
Gelip yüzyüze konuşmamış aileni ikna etmeye çalışmamışlar arayıp sormamışlar
Daha bir sürü şey...........vsvsvs

Ne güzel öğretmensin işin var gücün var gençsin
Acizmisin mecburmusun seviyosun diye bu kadar saygısızlığı kabul etmek zorunda değilsin..

çok zor bir durumm:((sen anlatırken benim içim sıkıldı olanlardan.bir sey nasıl baslarsa öyle devam eder.bir de evlılık öncesi en mutlu heyecanlı olman gereken dönem???bu sorunlar üzüntüler.bir kaç sene sonrasını düşünemiyorum bile.belkı de Allahın sevdiği kulusun sana bir sekılde evlenmeden önce gösterdi bunları.ayrıca nişanlının ablasına o yetkıyı kım verıyor da annene o şekilde konusuyor çok kızdım!!!!sen evlenırsen ailene hiçe saymış olursun,onların agzına laf vermiş olursun.bak biz annesine neler dedık o lafları yuttu vb.sakın derim sana.şimdi ağla haykır ama sonradan pişman olma.unutursun hersey unutuluyor zaman herseyın ılacı.

Evlilik çok ciddi bir stres kaynağıdır. Bu nedenle çiftler evlilik öncesi çatışmalar yaşayabilir. Yaşadığınız durum evlilik öncesi stresten mi kaynaklanıyor? Yoksa ailelerinizle ilgili aşamadığınız problemler mi var? Bunun ayırdına varmak lazım. Genelde çiftler ailelerden 'bizimkiler' veya 'sizinkiler' diye bahsederler. Halbuki artık 'biz' damat ve gelin olmalıdır. Siz iki aileden de bağımsız olarak bir aile olabilecek misiniz? bu konuda düşünmeniz lazım sanırım. Eğer sağlıklı karar verebilecek durumda değilseniz, kararınızı ertelemeniz de bir alternatif olabilir. Nişanlılık süreci öncesinde birbirinizi yeterince iyi tanımamışsanız bu süreç iyi bir fırsat olabilir. Mutluluklar

öncelikle yaşadığın durum ve süreç çok zor benim başımdan da geçti anlayabiliyrm... ve çok daha fazlasını yaşadım ayrıldım bittii.. linki yolarım bakarsın cnm konuma..

senin konuna gelince ben evet ayrıl yada ayrılma diyemem ama insanlar hep sorunlar atlatarak bi yerlere gelio şunu sen çok ii bilirsin emriwaki gibimi konuşuo yada stresten yada başka bi sıkıntıdan dolayı emriwaki yaptığının farkında değilmi..

bana kalırsa hemen gemileri yakma düğünüde hemen yapma ve kendine de nişanlınada zaman tanı biraz bu arada kendini hem nişandan ayrılmış gibi düşün öyle bi yaşa (bak bakalım nasıl hissediyosun kendini.. önce iyi hissedersin rahatlamış hissedersin kendini onu söyleyim.. o yüzden bu süreç çok kısa olmamalı:34:)

birde bu zman zarfı içerisinde seni bekleyecelk yüreği varmı nişanlının yada senin iin bazı şeytlere gögüs gerebiliomu bunları ölç tart bakalım...

inan ayrılmakta zor değill kaç ay oldu ben hala kendimi toparlayamadım bazen diyrmkii sorunsuz evlilikmi var benimkide öyle olsaydı , bazen değişrimiydi,bazen ii oldu o bu ayrılığı haketti diyrm... gel gitler hiç bitmio yani...

Allahım hakkında hayırlısını versin.. hangi sonuçta daha az üzüleceksen o yolda yürüme gücü versin sana...

buda benim linkimmm http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ik-2-ay-oldu-hala-icim-acio-duzelirmiydi.html

Son düzenleme:
Evlilik zaten zor. Bir de seni yarıda bırakmış sonra vazgeçmiş bir adamla daha da zor olur. Şimdi baştan evet demiş nişanlın ve ailesi seninle aynı şehirde yaşamasına. Sonra kaynanan hazmedememiş, ben oğlumu göremicem diye. Nişanlın keşke annesine mantıklı açıklamalar yapsaymış. Anne olmaz sevgimi bunun için bitiremem diye. O arıyor tak telefonda bitti. Oldu canım telefonda bir de. Şey de yapabilirmişsiniz iki aileye yakın ortak bir şehire taşınmak. Yani mantıklı diye söylemiyorum da sırf hani yarışma olmasın aralarında diye. Ama en önemlisi canım bu adam sana karşı görevini yerine getirmez. Zaten boşuna kararsızlıkta kalmıyorsun. SEvginden vazgeçebilirsen mutlu olursun. Haa yapamazsan da evlenirsen sakın çocuk yapma. Mesleğin var zaten kendine bakabilirsin kendi ayakların üzeinde durabilirsin. Ama evlenince de hemen hata yaptıgını anlarsan bu sefer de yaa boyle boyle oldu ama bu kadar sey goze aldım sevıyorum boşanmasammılar kafanı yicek. Evlenme arkadaım, evlenme.

nişalım aile hekimi..çok iyi maaş alıyor..bunu bıkraıp baska sehre gelemezmiş..bikaç milyar eksiğine calısamazmış.halbukı nişanlanmadan önce sormustum..bak söz veriyormusun yanıma gelicekmısın ona göre adım atalım demiştim..o da anneme ve bana söz vermişti..şimdi sözünden vazgecti...annemde oyuzden istemıyor...annem benim gönlüm razı deil onun ailesının yüzüne bakmam nişalına da sıcak davranmam diyor..ben bunu bile bile nasıl evet diyeyım..
şuanda da nişanlım pişmanlık mesajları atıyorççben onu yarıyolda bırakmısım güya..herseye ragmen gelmelıymısım.

13 agustos baslıyor basvurular..bana diyorkı bu yıl es durumu tayını oldu oldu olmazsa bu iş asla olmaz diyor..yanı seneyı falan beklemezmiş..artık bu sorunlarla ugrasamazmıs.cok yorulmus..bana secme şansı bırakmıyor..

görümcem bugün aramıs diyorki bana düzeltmek için size gelelim annene söyle diyor..aradan yaklasık 2 ay gectıkten sonra..ben biliyorum nişanlımın zoruyla aradıklarını...sonra görümceme siz beni istemıyorsunuz ben bılıyorum dedim..o da dökülmeye basladı.yok pahalı mobilya begenmısım..benim begendıgım gelınlıgı begenmemısler..pahalıymıs gelınlık..ben ogularının cebını düşünmüyormusum..yok düğün pahalı yerde yapılıyormus..kardesımız sahipsiz değil arkadasındayız dedii..halbukı nişalım secti mobilyayı düğün yerını falan ben zorla bişe yaptırmadım..hepsini yüzüme vurdular..
nişanlımda sen onları boşver ben kızdım onlara dedi..bu nasıl birşeydır allahım ne hale düştüm..bunları duya duya nasıl görümcelerım yokmus gibi davranayım

Üzmek istemem ama yürüyecek bir evlilik değil bu. Bir kere siz nişanlınızı yarı yolda bırakmamışsınız, o sizi yarı yolda bırakmış. Baştan gitmeye söz verip cayan siz değilsiniz, baştan gelmeye söz verip cayan o hem de sırf maaşı düşmesin diye. Bir başka yönü aile, ailesi çok herşeyin içinde. Üstelik de adapsız insanlar. İşi düzeltmek için aradıklarında bile hala üste çıkma derdindeler. Ayrıca nişanlınız da çok bencil, bunca olandan sonra "Sen daha iyi hissedeceksen ben seni beklerim, acele etmeyelim" dieceğine, sırf dediği anında olsun diye "uğraşamam daha fazla" triplerinde.. Zaten ilk emsajı okuduğumda anlamıştım bu işin sırf tayin meselesi olmadığını, tayinin bahane olduğunu. Sen de gör, esas mesele tayin değil. Öyle olsa güzellikle ikna etme yoluna gidilirdi. Esas mesele annesinni ablasının dolduruşları. Ve emin ol, burada açılan konulardan ders al hayat boyu bitmez bu. Ailesi silemez, üstelik silse bile bu size mtusuzluk veriri. Bu yapıda bir adam en fazla iki yıl içinde "senin yüzünden ailemden oldum, onlarla aramı açtın" havasına girip hayatı zindan eder size. Her işte bir hayır vardır, geri kaldıysa kalsın artık düşme peşine bu işin.

öncelikle yaşadığın durum ve süreç çok zor benim başımdan da geçti anlayabiliyrm... ve çok daha fazlasını yaşadım ayrıldım bittii.. linki yolarım bakarsın cnm konuma..

senin konuna gelince ben evet ayrıl yada ayrılma diyemem ama insanlar hep sorunlar atlatarak bi yerlere gelio şunu sen çok ii bilirsin emriwaki gibimi konuşuo yada stresten yada başka bi sıkıntıdan dolayı emriwaki yaptığının farkında değilmi..

bana kalırsa hemen gemileri yakma düğünüde hemen yapma ve kendine de nişanlınada zaman tanı biraz bu arada kendini hem nişandan ayrılmış gibi düşün öyle bi yaşa (bak bakalım nasıl hissediyosun kendini.. önce iyi hissedersin rahatlamış hissedersin kendini onu söyleyim.. o yüzden bu süreç çok kısa olmamalı:34:)

birde bu zman zarfı içerisinde seni bekleyecelk yüreği varmı nişanlının yada senin iin bazı şeytlere gögüs gerebiliomu bunları ölç tart bakalım...

inan ayrılmakta zor değill kaç ay oldu ben hala kendimi toparlayamadım bazen diyrmkii sorunsuz evlilikmi var benimkide öyle olsaydı , bazen değişrimiydi,bazen ii oldu o bu ayrılığı haketti diyrm... gel gitler hiç bitmio yani...

Allahım hakkında hayırlısını versin.. hangi sonuçta daha az üzüleceksen o yolda yürüme gücü versin sana...

buda benim linkimmm http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ay-oldu-hala-icim-aelkı cio-duzelirmiydi.html
arkadasım ilkönce senın ıcın de hayırlısı olsun diyorum...senınde baslıgını okudum..okurken şok oldum ve eski nişanlına cok kızdım..belki ben nişanlımın bukadar terbiyesizliğini görmedım aileme karsı ama onun ailesinin aileme karsı cok saygısızlıgını gördüm..burda herkesin söyledıgı gibi aile cok önemli sanırım...suanda kendımı suclu hissedıyorum ama unuturum umuduyla allaha dua edıyorum..sundan emınım ben bunları haketmedım..nişanlılık sürecinde insan hayallet kurar cok mutlu olunacak bir sürectir ama benim resmen hayallerım yıkıldı..

arkadasım ilkönce senın ıcın de hayırlısı olsun diyorum...senınde baslıgını okudum..okurken şok oldum ve eski nişanlına cok kızdım..belki ben nişanlımın bukadar terbiyesizliğini görmedım aileme karsı ama onun ailesinin aileme karsı cok saygısızlıgını gördüm..burda herkesin söyledıgı gibi aile cok önemli sanırım...suanda kendımı suclu hissedıyorum ama unuturum umuduyla allaha dua edıyorum..sundan emınım ben bunları haketmedım..nişanlılık sürecinde insan hayallet kurar cok mutlu olunacak bir sürectir ama benim resmen hayallerım yıkıldı..

aynen arkadaşım aynennn... benimde hayallerim yıkıldı...bütün hevesim kaçtı.. Allaha havale edyrm...
hala içim acıooo ama kabullenmek ve yoluma bakmak zorundayım..:ssz:

Back
X