Bak simdi sana ne yapacagini söyleyeyim: Nisanlini arayip bu sartlar altinda evlenemiyecegini söyle. Yinede senden vaz gecmek istemiyorum, seni seviyorum, evliligimizi simdilik askiya alalim´de. Eger ama bana ve aileme verdigin sözü hic tutamiyacaksan, yani benim yasadigim ve calistigim sehire hic bir zaman gelmiyeceksen, ozaman severek (dramatik bir sekilde!) ayrilacagiz de. Sebep olarak hem onun verdigi sözü hemde o sehirde kesinkez yasamak istemedigini söyle, acindir kendini biraz.
Erkekler kurtarici olmayi sever, ama sen sadece taktik yapiyorsun unutma.
Sende biraz düsün, benimde düsünmeye ihtiyacim var, kafam cok karisti, cok üzüldüm, gelinligimi simdi böylece kaldiriyorum, soranlarada isini buraya alamadi/izin vermedi is yeri isi birakmasini, dügünü bu yüzden erteledik isler cözülene kadar derim dersin.
Sonra o seni aramadigi sürece sakin hic arama. Hic üstüne düsme. Seni aradigi zaman sevin ve normal konus, ama eskisi gibide degil, herzaman biraz kirgin. Ama sevdiginide bilsin.
Abartda abart, ama asla bagirip cagirma. Annesinin ne dedigini duydugunuda hic konu etme. Hic sokma onlari araniza, hic lafini etme. Kendi ailendende söz etme.
Ailen dolduruyor seni derse, yok öyle birsey, annemde cok üzülüyor, seni cok seviyor biliyorsun, ama ben burdan gidemem, zaten sende söz vermistin böyle olmuyacakti aslinda dersin.
O sana belki tamam bitsin ozaman der, üzüldügünü belli et ama hic hesap sorma, tamam ozaman öyle olsun, bitti ozaman de ve kapat. Sakin ve sakin arama. En fazla iki ay sürer kapina dayanmasi eger seni severse. Hem tüm sinirini ailesinden cikarir bu arada, senle görüsemedigi icin.