Sevgi mi ? denklik mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gittikçe yaşanmaz bir hal alan ülkemize bakınca ailenizin endişelerine hak veriyorum. Herkes sabit bir iş istemekle haklı.
Aşkınızdan elbette vazgeçmeyin ama maddi sıkıntılar baş gösterince ilk harcanan aşk ve aradaki saygı oluyor.
Eğer ki sürekli iş değiştirmez, benim memurluğuma güvenip işten çıkmaz diyorsanız evlenin. Çok eminim ama ben yükün çoğunu siz sırtladığınız için ona olan saygınız azalacak zamanla. Güçlü erkek profili görme içgüdüsü ağır basıyor çünkü kadınlarda.

Bu kaçıncı üyeliğiniz acaba?
Sevgiliniz dört yılı yan gelip yatarak geçirip tabiri caizse, en son düğün takılarıyla spor salonu açmayı düşünüyordu değil mi?

Sorun memur olmasında değil, özel sektörde de olsa iş bulup çalışmamasinda bunca zamandır.

Bu adam size hep sorun çıkartır, ailenizi dinlemeyin de yaşayıp görün bakalım.

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Bana kalırsa bi yerden para gelsin de nerden gelirse gelsin :)
Evlendiğimizde ben memur eşim işsizdi
10 sene sonra geldiğimiz noktada ikimizin de işi var ben ondan 2 kat fazla kazanıyorum bizde bir sorun olmuyor. Sizin kişiliklerinize bağlı

Denklik ve eşitlik farklı kavramlardır. Siz sevgilinizle denksiniz, ama eşit olmak istiyorsunuz. Herşey bire bir aynı olsun istiyorsunuz. Eşit olmayacaksanız da eşitliği bozan eksik taraf siz olun istiyorsunuz. Klasik erkek üstün olur kafa yapısı.

Memurum, memur olmayan biriyle evlendim, ikimiz de ünv mezunuyuz ve denk olup olmadığımıza dair bir şey düşünmedim, aramızda çıkan sorunlar da hiçbir zaman denklik denk değillilikle ilgili olmadı, karaktari düzgünse ,size değer veriyorsa ,e aşkta varmış , yürüyün gitsin, önemli olan birbirini anlamak ve anlaşmak,

Özel sektördekiler daş mı yiyor, anlamıyorum ki? Aileniz neden özel sektörde çalışanlara aç muamelesi yapıyor? Adamın evi varmış, kira derdi olmayacak, ki büyük bir masraf kalemi. Ailen devlet memurusun diye rahatlamasın, kim ne olacak hiç belli değil.
Ben kaç kişi biliyorum sadece malum bankaya hesap açtırdığı için açığa alınan. Bir kararnameye bakıyor memuriyette

spora yöneldi derken biraz açarmısın orayı,

bir spor salonunda ağgari ücretlemi çalışyıor (3 bin fark demişsin çünkü )

yoksa spor salonu açtı orayımı çalıştırıyor ,

Memuriyeti garanti iş olduğu için isteyen ailelere anlayış gösteremiyorum, bana çok mantıksız geliyor. Memurluk prestijli bir iş değil ki, çok abartılıyor. Bana göre memur demek, genel olarak kendini geliştirmeye pek niyeti olmayan, salla başı al maaşı çalışan, sıfır yenilikçi kafa yapısında çalışan insan demek. Ayrıca gelir düzeyi de hepsi için yüksek değil; özel sektörde başarılı bir mühendis, memur olduğunda alacağı maaşın 3-4 katını alabiliyor. Bu durumda memurluğu övmek yersiz…

Denklik konusuna gelince; eğitiminiz denk, sizin üstün bir yanınız yok. Yalnızca işleriniz farklı. O konuda da siz karar verebilirsiniz ancak; sorun yaşamadan yürütebilir misiniz ileride? Bizim ülkemizde “ye kürküm ye” anlayışı hakim olduğundan kocanın spor hocası olduğunu duyanlar illaki burun kıvıracak.

10 yıllık mühendisim özel sektörde. şimdi bir de iş değiştiriyorum. maaşımın yarısını bile alan 20 yıllık bile memur yoktur.

Memurluk tamam arkan sağlam bir iş ama çok kazandıran bir iş değil. Ailen denklik açısından doğru diyor. Belki senin işin ne olsa güvenceli diye işinden ayrılıp durabilir de ama yine de evi varmış bu durumları eşitliyor sanki.

Ben kaç kişi biliyorum sadece malum bankaya hesap açtırdığı için açığa alınan. Bir kararnameye bakıyor memuriyette

memurluk kesinlikle çok çok daha riskli. rahat rahat bir fotoğraf bile paylaşamıyorlar. sosyal hayatlarındaki pek çok şeyi gizli yaşıyorlar.

fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni

Çocuğun evi varsa aslında bu bir artı maddi olarak. Zaten yeni dönem kiraları yaşadığınız şehre göre değişse de 2000 üstü. Dolayısıyla o aradaki fark kira gibi düşünmek lazım. Karakter olarak beğeniyor musunuz? İlişkinizde sorunlar yoksa memuriyet bir zorunluluk değil. Elbette iyi olurdu ama adam özel sektörde de olsa işi var. Esas olan sorumluluk alabilmesidir.

Ailelere kalsa hep kendi mesleğinden biriyle evlen der. Denklik olarak sadece sosyal statü ve maaşı görülüyor ancak bir ömür geçireceksin bu adamla sen daha iyi bilirsin. Kafanda kuşkuların varsa iş resmileşmeden konuş ya da anlamaya çalış bir şekilde. Hani maaş konusunda sen daha fazla alıyorsun kompleks yapar mı gibi soruların cevabını kırmadan öğren. Evlilik işi aceleye gelmez hele de ailen yanaşmıyorsa onu daha iyi tanıman lazım diye düşünüyorum.

Bir arkadaşımızı çok yakın zamanda aldılar, o malum davada birinin beyanından dolayı. Neyse ki suçsuz bulundu.

suan icin yöneldi ama yine sınavlara calısıyor pes etmis değil. Cünkü ailemin sorun cıkaracağını düsünüyor. Ben cevrenin laflarının canımı sıkacağını düsünüyorum.Öyle sağlam bir psikolojiye sahip değilim. Hele annem. Laf söylerse üzülürüm
aılenız sorun cıkaracak dıye yenıden hazırlanıyor yanı
memurluk hayalı oldugu ıcın degıl
:)
genel olarak aıleler bırını ıstemıyorsa haklı cıkıyorlar ıstısnalar kaıdeyı bozmaz genel olarak soyluyorum ,aıleler genelde haklı cıkıyor

Herkes memur olmak ister ama olmayınca olmuyor şimdi detay yazıp ban yemek istemiyorum ama sistemin nasıl işlediğini az çok hepimiz biliyoruz (KPSS’den 85 alan arkadaşım şu an g.t.r’de kuryelik yapıyor mesela ama ondan daha az puan alıpta memur olanları biliyorum çevremde bir de bununla övünüyorlar)…3 senelik bir ilişki sonuçta huyunu suyunu karakterini tanımışsınızdır ama nedense kadının maaşı erkeğinkinden yüksek olunca sorun olur diye bir algı var 🤔

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
İyi bir spor hocasıyla bence sizin kaç kat maaşını kazanabilir
Bire bir spor hocaları inanılmaz rakamlar talep ediyorlar. En son görüştüğüm hoca haftada 3 gün için aylık 1200 lira demişti. Günde 3-4 öğrencisi olsa, kaç memur maaşi eder. Kendisini geliştirsin yeterki

Ben muhendisim, esim de ayni sektorde. Evlendigimizde ben onun 3 kati falan maas aliyordum ama, o alayli cunku. Simdi o benden fazla kazaniyor, benim issiz kaldigim donem de oldu, onun issiz kaldigi donem de, hic birinde kimse kimseyi ezmeye calismadi, maas alan da bu benim param demedi.

Bir muhendis arkadasimin esi kasa gorevlisi olarak calisiyor.

Bir baska muhendis arkadasimin esi ev hanimi,

Yanisi yapan yapiyor da, ileride problem olur mu diyen kisi icin bence bugun de problemdir de kendine karsi durust olmuyordur. Bence siz de bu sekilde devam etmek istemiyorsunuz. Kendinize karsi durust olun, en onemlisi o. Insan parayi sevebilir, zengin bir es isteyebilir, buna bir sey diyemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X