Sevgi mi ? denklik mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ilerde onun da bunu problem yapmasından korkuyorum. Seviyorum ve ilerde bu problemleri yasamaktan korkmak cok normal diye düsünüyorum
Eşimin bir arkadaşı PT, eşi de elçilik ataşesi, gayet mutlular. Ne gibi bir aşağılık kompleksi olacak ki onu anlamadım?? Memursunuz yani astronot değil.

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Diplomalar meslek içindir Ahlak için değildir anlaşa biliyorsanız sorun yok canım...

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Canım 3 yıllık ilişkini maddi kaygılardan dolayı bitireceksen çokta değer vermemişsin demektir.. Benim eşimde ilk başta benden daha az gelire sahipti evlenmeden önce hatta etraftan bu çocuk nasıl ev geçindirecek diyorlardı biz de 4 yılın üzerine evlendik 2 yıldırda evliyiz. Şuan eşim benden daha çok para kazanıyor.. Önemli olan bir erkeğin çok çalışkan olması ve kendine güveniyor olması.. Yani o ben ev geçindiririm diyor ve şu şartlarda kendine güveniyorsa senin endişe etmene gerek yok derim.. El ele verir gerekirse bi kuru soğan bi ekmek yeriz deyip inançlı çıkmak lazım yola.. Seçimlerimiz bizi kendiliğinden iyi ve kötü yerlere getirmez.. İyi olması için emek gösterirsen iyi olur. Ama ay kafamkarışık deyip kenara çekilir onun bişeyler yapmasını beklersen olmaz. Evlilik iki kişiyken tek olmaktır. Yüreğiniz yoksa evlenmeyin.

Memuriyetten ziyade düzenli bir işi var mı çalışmayı seven bir insan mı buna takılmak lazım. İnsanların 30una gelip hala atandım atanıcam psikolojisinde yaşaması normal gelmiyor bana. O spor salonundaki işte ciddi mi idareten mi? Daha önce çalışıyor muydu?

Memur biriyle evlenirsiniz ama hiç mutlu olamazsınız belki . Birde belki hiç memur bir kısmetiniz çıkmayacak.Hem anladığım kadarıyla erkek arkadaşınızda üniversite mezunu denklik budur bence maaş değil.
Hem evi varmış erkek arkadaşınızın kira derdiniz yok sonuçta çalışıyor siz de çalışıyorsunuz size değer veriyor sizi seviyorsa bence başka bir şeyin önemi yok hem kaç kişi var evlenip sonra atanan .Evlenen siz olacaksınız siz mutluysanız arkadaşınızla daha ne.

Ben hep eşimden fazla kazandım.
Diploma olarak da ben bir tık üstündeyim ama ikimizde hiç bir zaman sorun etmedik.
İyi günde kötü günde biriz gerisi de umurumuz da olmuyor.
Para, pul bunlar sadece birer rakam rakamı iyi olanla evlenirsin adam karaktersiz çıkar o zaman vay haline :/
Yeri geldi aç kaldık, 5 kuruşsuz kaldık ama birbirimizden güç aldık.

Benim için sevgi her zaman daha önemlidir.

10 yıllık mühendisim özel sektörde. şimdi bir de iş değiştiriyorum. maaşımın yarısını bile alan 20 yıllık bile memur yoktur.
Kesinlikle 👍
Ben de 13 yıldır özel sektörde mühendisim, yurtdışında çalıştım, TR’ye döndüm, bana memuriyeti övecek adamın alnını karışlarım 😃 Ancak garantici, emek sarfetmek istemeyen kişilere uygun bir çalışma düzeni diye düşünürüm.

Kesinlikle 👍
Ben de 13 yıldır özel sektörde mühendisim, yurtdışında çalıştım, TR’ye döndüm, bana memuriyeti övecek adamın alnını karışlarım 😃 Ancak garantici, emek sarfetmek istemeyen kişilere uygun bir çalışma düzeni diye düşünürüm.

memuriyette arkası olmayanın da yükselmesi zor zaten. girmek de ayrıca dert. torpillerin döndüğünü, mükemmel kpss puanlarıyla açıkta kalanları her sene duyuyoruz.
ki ben açıkçası eşimin, sevgilimin mutlu olduğu işi yapmasını tercih ederim.
bütün gün iş yerinde mutsuz olan insandan akşam evde de hayır yok ki.
benim erkek arkadaşım IT müdürüydü, kendi işini yapma hayali vardı. ben gaz verdim ayrıl şirketini kur diye.
şu an işini kurdu, geliri daha az ama çooook mutlu.

Anlaşmaktan daha önemli bir şey yok, huzur parayla satın alınamıyor bence. ayrıca çok büyük farklar da yok ileride ne olacağı belli olmaz bakarsın senden çok kazanır, yada tam tersi maddi olarak iyi olan adam bi anda batabilir.
Bu kişi size doğru geliyorsa kaybetmeyin derim.

fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Eşim memur ben değilim. Hatta evlendikten sonra liseyi bitirdim. Şuan üniversite okuyorum. 6 senedir evliyim iki kızım var ve şu ana kadar asla böyle bir ayrım, fark, tartışma, anlaşmazlık olmadı. Siz birbirinizi sevip saydıktan sonra sizin açınızdan para mevzusu çok da önemli değil. Arada çok uçuk rakamlar yok neden sorun olacağını da anlamadım. Memur olmak iyi güzel inşaAllah olur ama herleyşyle bana uyuyorsa aramızda hiç bir sıkıntı yoksa hiç takılacak bişey değil. Kendini bilen taşı sıkar suyunu çıkarır.

yok isten cıkarılmasından korkuyor. düzenli isi olsa korkuları olamaycak yani

memuriyet sizce garanti mi gerçekten? bizim ülkemizde 5 dakikada tüm işler değişir. çok uzak da değil yakın zamanlarda toplu ihraçlar oldu hatırlatırım ki hala da olmakta.

memuriyette tüm maaşlar eşit değil biliyorum ama standart bir memur maaşı ile asgari ücret arasında çok da büyük bir fark yok artık . farkı da adamın zaten evi varmış kira ödemeyeceksiniz ona sayarsınız.

aranizda daglar kadar fark var sen 657lisin o ise ozel sektorlu bu is olmaz ayrilirsiniz:KK20:

Memurum derken doktor mu?hakim,savcı mısınız?Özel sektörde çalışıp memurlardan daha iyi maaş ve statüde olanlar var.İleride kim ne olur belli olmaz yakın zamanda memurların başına neler geldi gördük.Kimsenin garantisi yok

Memurdan ziyade tuttuğunu koparan mi ona bakin.
Mesela memmurluktan çıkma da an meselesi.
Özel de olsun başka yerde olsun çalışır mı duzenli?

Sevgi ekmek arasına konup yenmiyor, herşey denklik....

16 yıllık eşime hala aşığım ama aramızda denklik olmadığı için boşanıyoruz...

İlerde benim gibi 3 çocuk ile ortada kalmak istemiyorsanız sadece mantığınızı kullanın diyorum :))

Diyelim ki ayrıldınız ve sonra erkek arkadaşınız atandı. Ne hissedeceksiniz? Ne olacak? Henüz hayatlar oturmamışken (okul bitmemiş, işler eline alınmamış, belirli bir düzeye gelinmemiş vs) başlayan ilişkiler gelecekte bireylerin beklentileri farklılaştıkça bitebiliyor. İlişkiden beklentilerimiz, hayat anlayışınız ile alakalı sorduğunuz sorunun cevabı. Yani siz bu adamı seçtiğinizde işi gücü yoktu neticede, şu anda işi gücü var ama sizin beklentinizi karşılamıyor anladığım kadarıyla. Bunu çok önemsiyorsanız ayrılın önemsemiyorsanız hayatınıza devam edin. Sizi ilgilendiren bir mevzu bu başkasını değil zira hayatı siz yaşayacaksınız. Şunu da ekleyeyim astsubay kuzenim (erkek) savcı bir kızla evlendi 🤷🏼‍♀️ Kız toz kondurmuyor ama bizim sıpa aşırı derecede yakışıklı ve çok iyi huylu. Yani bireylerin beklentileri bazen sadece iş olmuyor.

Bakın şimdi aklıma geldi Büyükşehirlerden birinde bir semtin kaymakamı (kadın) öğretmen bir erkekle evli mesela. Çifte kumrular gibiler 🙊 yani bu beklentinize göre değişiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X