Sevgili adayına dair...

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
Kızlar diyelim ki biriyle konuşmaya başladınız. Bu kişinin sizden önce 5 yıllık bir ilişkisi olmuş ve bitmiş.

Aynı zamanda niyeti ciddi. Yani kısa süreli, belirsiz bir ilişkiden ziyade evlilik düşünüyor.

Bu 5 yıllık ilişki sizi rahatsız eder miydi?

Bilmiyorum tam anlatabildim mi ama :26:

O 5 yıllık ilişkisi ne zaman bitmiş? Ve ne kadar süre ara verdikten sonra seninle tanışmış.. Önemli olan bu bence.. :6:

Yaşınız kaç bilmiyorum ancak ben 27 yaşındayım misal.. Benim de hiç unutamadığım, 7 yıllık bir ilişkim oldu. Yaş itibariyle hemen hemen karşılaştığım herkesin uzun süreli geçmişte bir ilişkisi var. Bunlar ne yazık ki bir yaştan sonra kaçınılmaz şeyler.. Ancak geçmişle yaşamayazsınız. Ya kabul edeceksiniz, kabul etmiyorsanız da söyleyeceksiniz bu iş bitecek. Ama geçmişle her ne kadar yaşayamıyor olsanız bile kaçınılmaz şeyler de var işte.

5 yıl da olsa, 10 yıl da olsa, ayrılabilir normaldir.. Ama Nasıl direk evlilik düşünüyor onu anlayamadım..

Yani eski sevgilisinden intikam almak, yada onu kıskandırıp geri dönmesini beklemek gibi birşey olabilir mi altında :44:

Ben bu konularda malesef çok şüpheciyim :25:

İlişkisi biteli çok olmuş. Yaşı 27. Evlilik düşünüyor derken hemen evlenelim anlamında değil.
Sadece bu niyetle başlayan bir ilişki olsun istiyor.

beni ederdi. benim de 4 yıla yakın bir ilişkim oldu, üzerinden 3-4 sene geçmesine rağmen hala her ilişkimde kıyaslamalar yapıyorum ister istemez. o da benden sonra biriyle başladığında kız hala beni takip ediyormuş bütün sosyal medya hesaplarımdan.sonradan görüşütüğümüzde anlatmıştı (o kızla evlenmek üzereyken beni aradığında) kızda bi takıntı haline gelmişim. bunun sebebi tabi eski sevgilimin benden çok bahsetmiş olması büyük ihtimalle.

ama herkeste aynı olacak diye bir sey yok. bitiş şekilleri de önemli, kim ayrılmış mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
beni ederdi. benim de 4 yıla yakın bir ilişkim oldu, üzerinden 3-4 sene geçmesine rağmen hala her ilişkimde kıyaslamalar yapıyorum ister istemez. o da benden sonra biriyle başlamış biz sonradan görüştüğümüzde söyledi kız hala beni takip ediyormuş bütün sosyal medya hesaplarımdan. kızda bi takıntı haline gelmişim. bunun sebebi abi eski sevgilimin benden çok bahsetmiş olması büyük ihtimalle.

5 yıl uzun bir süre. Alışkanlıklar, yaşanmışlıklar kolay unutulur mu bilemiyorum
Benim öyle uzun yıllar süren ilişkim olmadı o yüzden anlayamıyorum
Sonuçta zaman alıyor bu tür şeylerin geçmişte kalması..

mesajımı sonradan editledim görmemiş olabilirsiniz tekrar sorayım.

bitiş şekilleri de önemli, kim ayrılmış mesela?

5 yıl uzun süre evet ama.. Bence seni rahatsız etmesin madem ciddi niyetlerle yola çıkıyor sevgili adayın..

Geçen geçmiş, biten bitmiş.. Sende öncesine takılma.. Önemli olan senden sonrası :29:

İlişkisi biteli çok olmuş. Yaşı 27. Evlilik düşünüyor derken hemen evlenelim anlamında değil.
Sadece bu niyetle başlayan bir ilişki olsun istiyor.

ben olsam bu adamla bir kac yıl tanıyıp sonra evlenecegim icin kafama takmazdım.

iliskiye baslarken evlenme niyeti olması sizi korkutmak yerine guven vermeli, bence her iliskide olması gereken sey bu,
sonuca baglanır baglanmaz o ayrı mesele.

bir sans verin derim...:34:

baktınız eski iliskide aklı kalmıs, farkettiginiz an ayrılırsınız.

badem şunu sorayım önce. yani seninle mi evlilik düşünüyor yoksa artık yaş kemale erdi evleneyim laylaylom ilişki istemiyorum diye mi düşünüyor?
şimdi seninle düşünse daha yenisiniz çünkü ne acele derim :26:
ama genel manada artık ciddi düşünüyorsa iyi bir şey.

geçmişe gelince, elbette unutmaz ama ömür boyu da düşünmez geçmişi bence.
seninle yaşayacagı ilişkinin gidişatına göre belki eskisini hiç hatırlamak istemez.

ama işte o unutturacak zaman dilimini iyi geçirmek önemi olan:31:

Kızlar diyelim ki biriyle konuşmaya başladınız. Bu kişinin sizden önce 5 yıllık bir ilişkisi olmuş ve bitmiş.

Aynı zamanda niyeti ciddi. Yani kısa süreli, belirsiz bir ilişkiden ziyade evlilik düşünüyor.

İster istemez insanı düşündürür. Ama sonuçta o kişi artık geçmişte kalmış eğer bir gelecek düşünüyorsanız şimdi onu düşünüp boş yere kafanı karıştırma. Benimde uzun süren bir ilişkim olmuştu sevgiliminde geçmişinde olmuş ama bu ikimiz içinde bir sorun çıkarmadı şimdi önümüze bakıyoruz.

mesajımı sonradan editledim görmemiş olabilirsiniz tekrar sorayım.

bitiş şekilleri de önemli, kim ayrılmış mesela?

evet alıntımdan sonra editlemişsiniz. kız iş hayatına atıldıktan sonra değişmiş çok, sonra da anlaşmazlıklar başlamış. bitiren tarafta kız değil. kıza ayrılmak istediğini söyleyince de bende ne zamandır söylemeni bekliyordum istemiyorum artık demiş...

ben olsam bu adamla bir kac yıl tanıyıp sonra evlenecegim icin kafama takmazdım.

iliskiye baslarken evlenme niyeti olması sizi korkutmak yerine guven vermeli, bence her iliskide olması gereken sey bu,
sonuca baglanır baglanmaz o ayrı mesele.

bir sans verin derim...:34:

baktınız eski iliskide aklı kalmıs, farkettiginiz an ayrılırsınız.

haklısnız aslında. ister istemez insan acaba diyor :31:

İster istemez insanı düşündürür. Ama sonuçta o kişi artık geçmişte kalmış eğer bir gelecek düşünüyorsanız şimdi onu düşünüp boş yere kafanı karıştırma. Benimde uzun süren bir ilişkim olmuştu sevgiliminde geçmişinde olmuş ama bu ikimiz içinde bir sorun çıkarmadı çünkü geçmişe değil önümüze bakıyoruz.

badem şunu sorayım önce. yani seninle mi evlilik düşünüyor yoksa artık yaş kemale erdi evleneyim laylaylom ilişki istemiyorum diye mi düşünüyor?
şimdi seninle düşünse daha yenisiniz çünkü ne acele derim :26:
ama genel manada artık ciddi düşünüyorsa iyi bir şey.

geçmişe gelince, elbette unutmaz ama ömür boyu da düşünmez geçmişi bence.
seninle yaşayacagı ilişkinin gidişatına göre belki eskisini hiç hatırlamak istemez.

ama işte o unutturacak zaman dilimini iyi geçirmek önemi olan:31:

Yok kuzum direk seninle evleneceğiz gibi değil genel anlamda
Beni biliyorsun sıcak bakmam o tür bir şeye
Kastettiğim geçmişi unutamaması değil aslında
Beraberlik olmuş olsa hani atıyorum ayşe böyleydi bu değil gibi düşünürmü
Kıyaslama olur mu.

İster istemez insanı düşündürür. Ama sonuçta o kişi artık geçmişte kalmış eğer bir gelecek düşünüyorsanız şimdi onu düşünüp boş yere kafanı karıştırma. Benimde uzun süren bir ilişkim olmuştu sevgiliminde geçmişinde olmuş ama bu ikimiz içinde bir sorun çıkarmadı şimdi önümüze bakıyoruz.

bu güzel o zaman :) teşekkür ederim yorumun için.:48:

haklısnız aslında. ister istemez insan acaba diyor :31:

niceleri oluyor ki 1yıllık iliskide saplanıp kalıyorlar.
yıl degil yasanmıslık onemli diyecegim ama oyle olsa evlenip bosananlar bir daha hic ciddi iliski yasayamazlardı.

siz bunu kafanıza takmadıgınız muddetce -sevgili adayının gecmiste takılı kalma durumu yoksa- gayet guzel bir iliski yasarsınız bence.
daha simdiden kuruntu yaparsanız adamı sevip gecmisini kurcalamaya veya kıskanmaya basladıgınızda hem kendinize hem de ona eziyet etmis olursunuz.

bazen cok dusunmemek oldugu gibi yasamak gerekiyor...

Yok kuzum direk seninle evleneceğiz gibi değil genel anlamda
Beni biliyorsun sıcak bakmam o tür bir şeye
Kastettiğim geçmişi unutamaması değil aslında
Beraberlik olmuş olsa hani atıyorum ayşe böyleydi bu değil gibi düşünürmü
Kıyaslama olur mu.

gerçekçi olmak gerekirse evet tatlım düşünebilir..
ama zaten kıyasladıgı anda sana ısınamadıgının göstergesi olur bu.
bunu aşmak için zaman gerekli kuzum.
sen o zamanı değerlendirmek istersen bakarsın yine.
neticede yaşamadan bilemeyiz ve her insan da aynı değil belki hiç kıyaslamaz bile yani :31:

Öncelikle ilişkinin ne zaman bittiği ve neden bittiği önemli. Ama şahsen eğer uzun süre önce olan birşeyse ve ayrılan erkek arkadaşınsa, eski ilişkisine dair fazla konuşmuyorsa, nadirde olsa onu hatırladığını belli eden cümleler kurmuyorsa, fazla sorun yapmazdım.
Diğer türlü en ufak dalıp gitmesini bile beni şüpheye düşürdü, yürütemezdim :26:
Bunu durumu onun hareketlerinden sen daha iyi tartarsın..

Back
X