sevgili anne adayları bebişleriniz için nezaman folik asit kullanmaya başladınız

ipek25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
4
0
86
Bursa
selam kızlar ben yeni öğrendim hamile olduğumu çok mutluyum vede şaşkın ama ben hasta olamayınca anladım hamile olduğumu test aldım yaptım,ama folik asit hiç içmedim bir sorun olmaz dimi?

Sorun olmaz ama bir an önce gebelik takibine başlayıp doktoruna folic yazdırmalısın. :) Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin.

selam kızlar ben yeni öğrendim hamile olduğumu çok mutluyum vede şaşkın ama ben hasta olamayınca anladım hamile olduğumu test aldım yaptım,ama folik asit hiç içmedim bir sorun olmaz dimi?[/QUOT

bence sorun olmaz,
bende sırf bu yüzden gebelik düşünüyorum diye dr a gitmiştim,
hamile kalınca gitmeyi düşünüyordum ama etraftan folikasiti duyunca gittim dr a ,
dr eğer sebze yiyorsan kullanmasanda olur dedi,
folik asiti genellikle et ağırlıklı beslenenlere veriyorlarmış.
bende gebelikten 1 ay önce kullanmaya başlamıştım ama dr kalınca kullansanda olur demiştia.s

öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah,ben hamilelikten 3 ay önce başlamıştım folik asite dr tavsiyesiyle..

canım hayırlı olsun inş. sağlıkla kucağına aldığın günleride görürsün :nazar: prob. olmaz ama biran önce başla ben 2,5 ay kadar öncesinden başlamıştım opuyorumnanaktan

ben hamile kalmadan önce folik asit kullanmamıştım hamile kaldığımda ise doktor gebelikten önce kullanmadığımı öğrenince o zaman gerek yok dedi kullanmadım bende ..

canım ben 7 haftalıkken başladım öle önceden içmene gerek yokki ben salık ocağına kayıt yaptırmaya gitmişken sormuştum ordaki hemşireye oda dedi önemli diilki dedi öyle haplara baplı kalmak hiç içmeyip çok iyide beslenebilirsin dedi bol bol yoğurt süt ye felan dedi o hap destekleyiciymiş sadece yani ben hiç içmedim zaten pat diye hamile kaldım bide ben hamile kalmadan önce çok düzenli beslenmeye başlamıştım bence en büyük etkisi bu kesinlikle asitli içecek içmeyi bıraktım ıvır zıvırı bıraktım hergün süt yoğurt yiyodum hamile değilken 1 2 ay sonrada hamile olduğumu öğrendim bence sende önce beslenmeni düzenle

Bende hamile kalmadan once baslamistim ama benimki normal gunluk vitamine eklenmisti. yaklasik 1 yil oncesinden icmeye baslamistim o yuzden su an 10 haftalik hamileyim. dun Mehmet Oz'un kitabini okurken oda bu folik asit konusuna deginmis ve bu asidin sadece hamileligin ilk 6 haftasinda gerekli oldugunu soylemis cunku spinal sistem o zaman olusuyormus ve pek cok kadin 6. haftasinda ya yeni ogrenmistir hamileligini yada farkinda degildir diyor henuz. cogu besinden bu asidi aldigimizida eklemis.
benimde bulantilarimdan dolayi 2 haftadir icemiyorum vitamin falan, icim rahatladi okuyunca sonucta bunu yazan kisi kitabina Mehmet OZ!!! :))
en dogal folik asit bulgur pilavinda bulunuyormus bu arada, pirinc yerine bulgur yiyin bol bol.

içmesen elbette birşey olmaz ama içersen faydası olur.bir adet haptaki folic asiti alabilmen için 14 porsiyon brokoli yemen lazım.yiyebilirmisin :) ilk 3 ay bebeğin ihtiyaçları daha fazla olduğu için beyin gelişimi gerçekleştiği için bu dönemde folik asit alman faydalı.tabiki keşke doğal yoldan alabilsek ama o kadar sebze yememiz mümkün değil

doktor kullanılmaması durumunda bir sakınca olmadığını ama gebelikten önce 3 ay kullanılması durumununda tercih edildiğini söylüyor.kullanmazsan bir şey olmaz kullanırsanda bir şey olmaz bunlar ekstra tedbirler.

ben 2 ay önce başlamıştım şuan 9 haftalığım istesemde içemşyorum :) iğrendim içemiyorum artık

doktora söylediğimde çok sıkıntı etmedi yavaş yavaş bırak rahatsız ediyorsa zaten gelişme dönemini bitirmek üzere dedi.kontrolden sonra gerek duyarsak ozaman bakarız dedi.

cok ilginc gercekten, doktorlarin gereksiz demesi folik asit icin. Ben yurt disindayim ve burada mumkun ise hamile kalmadan once baslayip 12. haftaya kadar kullaniyorsun hamileligin. Oncesinde kullanmadi isen de hamile oldugunu ogrendigin andan 12. haftaya kadar kullaniyorsun, 12. haftadan sonrasinda ise hamileler ve emzirenler icin ozel vitaminler var onlari aliyorsun.

folik asit bebegin kemiklerinin boynunun dogru sekilde gelismesi icin cok onemli ve et yiyip yememek ile de ilgisi yok. Vejeteryanlarada ayni sey tavsiye ediliyor burada ki onlar sadece meyve sebze yiyor.

Birde yani size ne zarari var? faydasi olmadigini bile dusunseniz, en azindan yapabileceginizi yaptiginizdan emin olursunuz. Gercekten sasirdim cogu hamilelerin bunu almadigina, tamam belki bircogu icin alsada almasada bir fark olmayacak, ama bazi bebeklerdeki sorunlari engelliyor bu, sizin bebeginizde sorunun olmayacagini nereden biliyorsunuzki?

En garantilisi almak.

ben hamile olmaya karar verince dr a gittim, muayene oldum bi sorun yoktu şükür, 2-3 ay öncesinden de folik asit alabiliyormuşsun.
3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim, bir 3 ay daha folik asit kullandım, sonra bıraktım, demir, calsiyum ilaçlarına geçtim.

Back
X