Sevgili Çalışanım

beni evlatlık alır mısın..kabul etmezsen kardeşlikte olur..

canım benım ya yiyip bitirip tüketirler sonra derler niye cani oldun

Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler :KK43:

Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.

Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.
Tek taraflı bir özveri kardeşlikte olsa arkadaşlıkta olsa sonunda patlak verir

Kızlar konuştum onunla, hepinizden aldığım bilgiyle, destekle...

Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Sonuç olarak şu an burada. Ama içimi dökmem, beni kendime getirdi.

Kendisinin istifa etmesini söyledim. Yine de kıdem tazminatını verecegimi söyledim.

Bunalara rağmen, bana feci şekilde bozuldu. Şu an hep bir iletişimimiz yok, geçen haftadan beri soğuğuz.

Mune Mune Hanım, konumu kapatabilirsiniz. Çözüme ulaştım. :) Çok teşekkür ederim tekrardan.

Kendinize iyi bakın, öpüldünüz....... :KK200:

Back
X