Sevgili Çalışanım

inşallah bir gün işveren olurum :) şuan için çalışanım bu durumda imza attıran değil atmak zorunda bırakılan taraf olarak atmam, atmadımda :KK14:

Ben kimseye zorla imza attırmıyorum. İstemeyen çeksin gitsin nerde çalışıyorsa çalışsın. ;)

İmza atmanın beresi kötü haklarını alıyorsa? Tetbir almak denir. Baksanıza kadın o kadar iyilik karşısında işten çıkarılmak istiyor tazminat için ne kadar güvenilirki ona?

Bunda cok haklisin, yazdigim mesajlari okuduysaniz. O herkes icin kotu dusunur, beddua eder hatta. Yani daha ne diyim, her turlu konusacaktir.
Okudum evet o yuzden oyle yazdim.kotu niyetli belli.o kadar iyilik yapildiginda bile arkandan is ceviren birinin boyle bi durumda iyi konusmasi beklenemez zaten

]
İmza atmanın beresi kötü haklarını alıyorsa? Tetbir almak denir. Baksanıza kadın o kadar iyilik karşısında işten çıkarılmak istiyor tazminat için ne kadar güvenilirki ona?
Evet maaş ve izin haklarını alıyordur peki işten çıkarılma durumunda hak kazandığı haller.İhbar kıdem tazminatı gibi gibi..
gerçi bayan nekadar hiçbir hak alacağım yoktur diye imza almış olasada mahkemeler bu tür yazıları kabul etmiyor.Kıdem ve ihbarda banka ödemeli dekont ve ibranamede rakam görmek istiyor.Yani alınan kağıtta boş..
az öncede konu sahibi bir yorumunda imza atan atsın atmayan çıksın gitsin demiş, bu baskı değilde nedir:KK51:

]

Evet maaş ve izin haklarını alıyordur peki işten çıkarılma durumunda hak kazandığı haller.İhbar kıdem tazminatı gibi gibi..
gerçi bayan nekadar hiçbir hak alacağım yoktur diye imza almış olasada mahkemeler bu tür yazıları kabul etmiyor.Kıdem ve ihbarda banka ödemeli dekont ve ibranamede rakam görmek istiyor.Yani alınan kağıtta boş..
az öncede konu sahibi bir yorumunda imza atan atsın atmayan çıksın gitsin demiş, bu baskı değilde nedir:KK51:

siz konuyu baska bir yerden anlamissiniz

Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler :KK43:

Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.

Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.

ksuura bakma siz kardeş gibi değilsiniz de daha çok sen onun bankacısısın gibime geldi resmen enayi yerine koymuş.

bence işten çıkarma ama bir sürü ağır iş ver ayrıca artık hiçbir ayrıcalık tanma ona gerçekten özel sektörde çalışmanın zorlukları neymiş görsün kendi istifa etmek istiyosa da kapıya kadar yolu var

Evet benim yanimda is yapiyor fakat benden ayrildiginda bu isi tek basina yapamaz. Veya yapsa bile cok az is yapar. Cunku isi alan ben oluyorum, benim diplomamla geliyor is. Onun benimki gibi egitimi ve diplomasi yok. 2 yillik bir bolumden mezun. Fakat burda isi ogrendi.

Mesleğiniz ve yaptığınız iş ne?

Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler :KK43:

Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.

yorumları okuyamadım yazıldı mı bilmiyorum, aman diyim şunları gözünüzden kaçırmayın
öncelikle siz de çıkartsanız, kendisi de işten ayrılsa size dava açabilir, zannetmeyin ki siz işten çıkartmazsanız dava açamaz ve maalesef işveren çok haksızlığa uğruyor bu davalarda
siz onun elinden "tüm haklarımı aldım" şeklinde istfa dilekçesi almaya çalışın mutlaka

annemin de böyle bir elemanı vardı, arkadaşı gibi değil de kızı yaşında
annem elinden ne gelirse yaptı, borcuna yardım etti, ailesine yardım etti, kötü gününde hep yanındaydı vs
aynen başka iş bulup ayrıldı ve dava açtı
sizinki küçük işletme mi bilmiyorum

küçük işletmeler genelde gerekli evraklara çok önem vermiyor sıkı takip etmiyorlar
annemin mali müşaviri ve tabi annem de mesela hiç izin kullandığına dair imza almamışlar kızdan
davada hiç izin kullanmadığını iddia etti kız mesela
bayramlarda vs imzası olmadığı için bir sürü yerlerden mesai çıkıyor mesela

siz siz olun, gerekirse tamam işten ben çıkaracağım ama sen önce şunları imzala deyip imzasız evrak varsa muuuuutlaka imzalattırın

eğer siz kovmadan veya kendisi imzalı istifa dilekçesi vermeden işe gelmemezlik yaparsa hemen noterden işe gelmediğine dair ihtar çekin (bizim çoook işimize yaradı bu ihtar)

eğer onu siz işten çıkartırsanız evet işsizlik maaşı alır ama size karşı eli çok kuvvetlenir, başınıza dert açarsınız iyice

bence işten çıkarma ama bir sürü ağır iş ver ayrıca artık hiçbir ayrıcalık tanma ona gerçekten özel sektörde çalışmanın zorlukları neymiş görsün kendi istifa etmek istiyosa da kapıya kadar yolu var

bim marketlerinde 2bin tl maas veriyorlarmis. ama benim sevgili calisanim ayakta pek duramaz, masa basi is yapar ve zora pek gelemez, ayrica bol bol da carsiya gider mesai saatinde.
bilemedim yani...

O kadar yüz vermişsiniz izin alıp çıkmasını mı bekliyordunuz ?
Ayrıca neden bu kadar iyi niyet,adınıza gerçekten üzüldüm.
Şunu anlamadım neyin davasını açacak çıkarken kendi isteğimle çıkyorum diye kağıt imzalatın
Niye diye sorarsa kimseye güvenim yok iş presibim bu dersiniz.

bim marketlerinde 2bin tl maas veriyorlarmis. ama benim sevgili calisanim ayakta pek duramaz, masa basi is yapar ve zora pek gelemez, ayrica bol bol da carsiya gider mesai saatinde.
bilemedim yani...

versinler neden muattap oluyosun ki onunla bu konularda. ben de masa başı iş yapıyorum hiç de gün içinde çarşıya değil adımımı dışarı atamıyorum yani iyi alışmış bence. intenrete bile kaçak gizli giriyorum öyle rahat değil işler

versinler neden muattap oluyosun ki onunla bu konularda. ben de masa başı iş yapıyorum hiç de gün içinde çarşıya değil adımımı dışarı atamıyorum yani iyi alışmış bence. intenrete bile kaçak gizli giriyorum öyle rahat değil işler

Keske ben de sizin patron gibi olabilsem, isim bitti der paso yazisir bizimkisi. Paylasimlar yapar, herseyi aleni yani gizli kapakli is yok.

Keske ben de sizin patron gibi olabilsem, isim bitti der paso yazisir bizimkisi. Paylasimlar yapar, herseyi aleni yani gizli kapakli is yok.
niye bu kadar taviz verdin ki en başından.
çok hatalı.
işci işveren diyoloğu korunmalı kesinlikle.

bacım ne kardeşi ya kadın yolunacak kaz bulmuş yolmuş!
çıkarma işten kendı çıksın.

Bu gune kadar verdiginiz fazladan paralar icin senet imzalattirin. Hani maasindan azar azar kesiyormussunuz ya onun icin. Alacagini borcunu bilsin ona gore adim atsin. Biraz korkutun gozunu tabi senedi imzaladiktan sonra.

Back
X