Sevgili eşime mektup

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.524
2.975
333
Eşim ya da kocam.. Aslında en güzel tabiriyle helalimsin sen benim.
Dilim söylese de bu kelimeyi kalbimde eğreti duruyor bütün güzel kelimeler. Biz olamadık ,biz yapamadık ,olmadı bizden. Bundan sonra da olur mu bilmiyorum.

Ayrılık fikri çoğu zaman korkunç geliyor ama aklımdan da sokup atamiyorum bir türlü. En büyük nedeni de beni eksik birakman. Ne o hakaretler, itici davranışlar, elestirmelerin,bagirmalarin cagirmalarin ya da çirkef ablalarinin yahut babanın dangalakca sözleri kopardı seni benden. Elbet bunların da çok büyük katkısı var lakin beni istemiyor olman ve artık benim de seninle birlikte olmaktan uzaklaşmam yani beni sogutman en büyük neden. Ben kocamı seviyorum diye haykirmak isterdim herkese ama olmuyor. Ne kadar birbirimizle sürekli sarılıp sarmalassak da seviyorum diyemiyorum. Sen de diyemiyorsun biliyorum. Bir eşin eşine duyduğu sevgi değil de insanlık namina seviyoruz birbirimizi sanki.

Beni begenmiyorsun biliyorum bunu kendin de söyledin zaten. Herkes çok beğenmisti seni ama ben o kadar değil demiştin. Bir başka gün de çevre baskısı yüzünden evlendiğini söylemiştin, aslında hayatının sonuna kadar bekar kalabileceginden bahsetmistin bir de. Sürekli kilomdan (165 boy, 62 kiloyum) ya da tuylerimden gülerek bahsetmen, sakaymis gibi söylemen içimde yangının başlamasını engellemiyor .

Bir insan niye evlenir ki ? Benim en büyük nedenim imanimin yarısını kurtarmak içindi. Bunu da sağlayan eşinin cinsellik ihtiyaçlarını karsilamasidir. Sen ise ne benim istekli olmamı görmek istedin ne de sana dokunmami. Sen cinselliği gereksiz gören biri olarak nasıl imanimin yarısını kurtaracaksin peki? Evlendim ve hala kendi ihtiyacimi karsilayarak büyük bir günaha giriyorum. Bundan sen mesulsun sevgili eşim. Allah vekil olsun.

Boşanmak büyük bir travma ama galiba o yola doğru surukleniyoruz biz. Allahım yardım et. Allahım hayırlısını nasip et.

Arkadaslar "Evlenen imaninin yarısını kurtarmış olur" diye bir hadis var. Evet imaninin yarısını kurtarmak cinsellik ihtiyacının giderilmesidir. Lütfen tek bir cümleye odaklanmayin

Hayır eşime vermicem versem bile o hakaretvari sözcükleri çıkarırım. Neden öyle dedim çünkü ben ariyla namusu ile yaşayan biriyim ve bana orospu dedi. Babası ise karını döv diyen biri sürekli

bu mektubu niye yazdın?
bu mektubun amacı ne?
buram buram kendini acındırıyorsun, bilmiyorum farkında mısın?
sana bunları yaşatan, seni istemeyen bir adama yazılacak bir mektup değil bu
bu mektupla ona "seni seviyorum" demekten başka hiçbir şey söylememiş olursun

Bu mektubun amacı nedir? Bunu yazıp vermekteki amaciniz terketmekse hafif kalmış. Barışmak için bir adimsa işe yaramaz. Çok suçlayıcı bir dil olmuş. Size bunları yapan adam daha ağır bir mektubu hakediyor.

Arkadaslar "Evlenen imaninin yarısını kurtarmış olur" diye bir hadis var. Evet imaninin yarısını kurtarmak cinsellik ihtiyacının giderilmesidir. Lütfen tek bir cümleye odaklanmayin
Tek bir cümle de evliliğinizin en büyük sebebiymiş yalnız.
Bu yüzden sevgi saygı yok olmuş olabilir mi?

İşte yani bunu inancınızı aşağılamak anlamında falan söylemiyorum yanlış anlamayın ancak "Ben eş olarak imanımın yarısını kurtarayım da eşime sadık olayım, istediği her şeyi yapayım" diye evlilik "bağından" ziyade farklı şeylere odaklanırsanız böyle mutsuz evlilikler yaşarsınız.

Ben İslam alimi değilim, herhangi bir din bilgini de değilim, oturup bu konuda bilgi veremem. Ancak sizin olayınızda çok daha farklı şeyler var, dini boyut sadece sizi ilgilendiren tarafı. Eski konularınıza şöyle bir göz gezdirdim. Evliliğinizin bir temeli yok, evlilikte arzu yok, sevgi yok, saygı yok. Bolca hakaret, aşağılanma, kadınlığını hissedememe, cinsel açıdan tatminsiz bir eşe katlanma var. Burada size evlenmeden önce de çok uyarıda bulunanlar olmuş, ama evlenmeyi tercih etmişsiniz, yapacak bir şey yok. Yaşadığınız şey evlilik değildir, ben İslamiyete mensup değil ancak yüce bir yaratıcıya iman eden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki (çok da dini konulara girmemeye çalışarak) Rabbiniz sizin bir ömür boyunca aşağılanacağınız bir adama katlanmanızı istemez. Evlilik kurumunun bir dine inancı olan her birey için kutsallığı vardır, her dinde evlilik kutsaldır. Ancak yaşadığınız şeyin evlilik bağıyla uzaktan yakından alakası yok. Üzgünüm, umarım bazı şeylerde dininizin emrettikleri yerine kalbinizi ve aklınızı ön plana koyabilirsiniz.

Üzücü gerçekten eşinize dehissiyatınızı anlatsanız
Belki anlar ne kadar yıllık evlisiniz yani böyle bir noktaya gelme sebepleri ne
eşinizin isteksiz olması
çözmek için etraflıca bi hesap yapın

Sadece dertlesmek adına yazdım ama buna benzer bir mektüp da yazabilirim kendisine ama tabiki yikici cunleleri cikararak

Bence bu mektup burada kalmasın tekrar uyarlayarak eşinize sıkıntılarınızı anlatın.

Ama daha sakin daha duru kelimelerle... Bazı kelimeler ağır kaçmış.umarım düzelir evliliğinizi kurtarırsınız

Tövbe estagfurullah birsey daha ogrendim 34 yasindayim ve imanimi kurtarim evlenip cinsellik yaşim demedim demiyorumda. . Bu nedir arkadasim sen neyin kafasindasin? ? Buraya yazmak yerine bosanma davasi acip hakime yada bosanma avukatiniza içini dokebilirdin ..

Biri bana bunu yazsa gülerim net ...
Bi de babama dangalakca diyecek hem güler hem mektubu ağzına sokarim

Eşime değil bunu içimden geçenleri yazdım. Babası patavatsizca şeyler söylüyorsa bej de bunu derim. Karina şöyle vur ya da oğlumu besleyemiyorsan gereğini yapalım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…