Ahh günlük ahh !
Bugün içimi dökmeye geldim sana.
Nereden başlasam acaba ?
Dedem..
Ameliyat olması gerekiyor. Memleketteki doktorlar masada kalır diyor. Dedemde ecel geldiyse yapıcak birşey yok diğer türlüde ölücem diyor..
Bizim buradaki annemin kardeşi ! dedemi buraya getirtti.. Buradaki hastaneye götürücek.
Annemin kardeşi! yle küsüz.. Daha önce yenge yenge diye peşinde pervane olduğum kadının türlü türlü hayal gücü, iftiraları, yalanları sayesinde..
Sözde annem söylemiş gibi kocasına çevresişne gözyaşları içinde anlatmış. Annemin ağzından çıkmış gibi.. Duyunca ağzımız açık kalmıştı. Nasıl bir hayal gücü var daha doğrusu nasıl bir vicdanı.. Hiç mi Allah korkusu yok günlük ? Hiç mi bu yalanlar bir gün ayağıma takılır diye düşünmüyor ?
Kocası olucak o ş.fsizi de böyle doldurmuş. Ş.siz diyorum yanlış duymadın.. Öyle bir adam benim akrabam olamaz artık !
Daha 13 yaşındayken annem almış köyden onu getirmiş buraya.. Yıllarca bizde kalmış. Babam eline iş verdi ekmek verdi.. Bir gün olsun şu ekmeğide sen al gel denmedi günlük.. o ne yaptı ? Yediği kaba pisledi..
Bir gün bize gelmiş. Anneme saydırmışta saydırmış günlük.. Karımla niye uğraşıyorsun diye.. Ah be günlük.. Keşke uğraşsaydı annem ! Keşkee ! Ama bir gün olsun bunu niye burdan alıp buraya koydun demedi ! Karısı öyle bir yalanlar döktürmüş ki ! Sırf o adamı bizden uzaklaştırmak için. Çok yakındı sanki !
Düne gelelim.. Dün dedem geldiği için oraya gittik.. Biz apartmana girerken kardeş olucak adi ! ters ters baktı.. Dışarı çıkıyordu.. Ben çok durmadım. 5 dk sonra ayrıldım. Benden sonra gelmiş eve. Küçük dayıma (onunlada arası kötü ) ablanıda al gidin burdan demiş.. İkisinide kovmuş evden günlük. Annem dedemden helallik almış. Dayım olucak ş.siz kalkmış kapıyı açmış eliyle haydi haydi yallah nidalarıyla kapı dışarı etmiş bizimkileri. Evdekiler ağzı açık izlemiş olanları.. Karısı olucak kadın zaten hiç gelmedi yanımıza..
Ahh günlük anneme o stresle bel ağrısı girmiş.. Kalkamıyo şimdi yerinden.. Neler var günlük nelerde insan anlatamıyor işte hepsini..
Kardeşim ameliyat olduğunda verdiğini kanı kaktı başımıza.. Hastaneye kan vermeye giderken yediği trafik cezasını bile babam ödemişti oysa..
Tek sözüm var günlük ! Rabbime havale ediyorum.. ALLAH ım o kadar büyük ki o kadar iyi görüyor ki bu zalimliklerini... Allah larından bulsunlar.. Rabbim herşeyin en iyisini biliyor..