Popüler Konu Sevgili günlük...

Sevgili günlük,

onu sevmiyorum !

Başımıza gelen ve değiştiremeyeceğimiz acı şeylerin tek çözümü kabullenmekmiş. Ve harekete geçmek istemediğim günler bile kendimi zorlayıp harekete geçmem gerekirmiş. Hayat vazgeçtiğim, pes ettiğim, üşendiğim yerde durmuyor. Aksine acımasız bir şekilde devam ediyor ve eğer kendini aksatma gibi bir hataya düşersen sadece kaybettiğin zamanınla başbaşa kalıyorsun. Kısıtlı olsa bile çok şükür bir şeyler yapabiliyorum, bunun kıymetini bilmem ve kabullenmem gerekiyor. Yas tutmak ya da eylemsizlik en sağlıklı anımı geri getirmeyecek. Bulunduğum durumu daha iyiye taşımalı ve durumumu kabullenmeliyim. Herkesin yaşayacak bir kere hayatı var ve on dakika sonramızın bile garantisi yok. Olan durumumla kendimi mutlu edecek şeyler yapmalı ve zamanın kıymetini bilmeliyim. İnsan hayatı belirsiz ve hepimiz çok aciziz; Başımıza ne geleceğini hiç bilmiyoruz. Bu kısa ve belirsiz yaşamda hem kendimizi hem de yakınlarımızı mutlu etmeliyiz. Bence hayat bunun için var. Sonradan ne kendimizle ne de yakınlarımızla ilgilenmemenin pişmanlığını yaşamamalıyız. Sevdiklerime karşı fevri birinden anlayışlı birine dönüştüysem, gönül almayı öğrendiysem, kendime yaralarıma rağmen bakmaya başladıysam bunların hepsi yarınımızın belirsizliğindendir. Sonradan pişman olacağım şekilde ne kendimi ihmal etmeyi ne de sevdiklerimi kırmayı istemiyorum. Telafi edemezsem bu bende ömür boyu yük kalır. Bu akıp giden zamanda hem eylem hem de kafa yapısı olarak sabit kalma gibi bir hataya düşmemeliyim.

Sevgili günlük, ilk kez buraya yazıyorum. Normalde kendi günlüğümle dertleşirim sayfalarına gözyaşı damlata damlata. Ama şu an kalem tutacak mecalim yok ve içimi dökesim var.
Sınava bir elin parmağı kadar gün kaldı. Masıl stresliyim anlatamam. Benim normalde iyi bir hafızam vardır ama artık her şeyi unutur oldum. Mental olarak hiç ama hiç iyi değilim. Belki tam 2 aydır her gün ağlayarak uyuyup sabah da ağlayarak uyanıyorum. Gün içinde kaç kez ders notlarımı ıslatıyorum bilemezsin. Bu sınav benim tek yolum gibi. Hayatta kendimi başarılı hissedebilmem için, ailemi mutlu edebilmek için, sevdiğime kavuşmak için. Olumlu bir sonuç elde etmeyi çok istiyorum. Fakat şu an en büyük tedirginliğim sınav anını yönetememe korkusu. Çünkü çok kaygılı ve stresliyim. Mideme kramplar giriyor son günlerde. Bir yanım sadece bir sınav için kendi sağlığını bu kadar ezme dese de bu sınav benim yolumun ışığı olacak sanki. Çünkü şu an karanlıktayım. önümü göremiyorum geleceğimi kuramıyorum. İşimi elime almak ve yuvamı kurmak istiyorum. 2-3 ay sonra buraya güzel cümlelerle düzeltme yapmak nasip olsun Allahım.

Ne yapsam nerelere gitsem, çok çektim serserilikten çok. Verdiğim kararlara mı yansam, yana yana mı yaşasam, yeni ufuklara yelken mi açsam.. yol uzun, yolcu yorgun.

Günlük artık dayanmakta çok zorlandığım noktadayım. Geceleri sürekli kabus görüyorum ve uykularım yarım yamalak. Gündüzleri ise nefes darlığı yaşıyorum stresten. Artık en kısa zamanda olumlu haberler duymak, işime kavuşmak istiyorum. Çok kötü hissediyorum.

Bir seyler iyiye gidecek ama cok yavaş yaa.
Buna da şükür ne diyelim.
Bozulması zaman aldiysa düzelmesi de zaman alacaktır diyerek avutuyorum kendimi ve bekliyorum 🌟

Günlük bu hayatı hiç yasayamamış gibi hissediyorum. Keşke hiç dogmasaymışım. Bazı şeyler canımı çok acıtıyor. Her şeyin üstüne bu işsizlik iyice mahvetti beni. Artık dayanamıyorum ya.

Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm. Kimbilir ne bekliyor kalır mıyım ölür müyüm…

Çok faydasız bir gündü.
Kızımı öğleyin dakikalarca uyutmaya çalıştım, 15 dk uyudu.
Oğlum hastaydı, ikindin uyudu.
Kocam akşam yemeğine gelmedi.
Oğlum hasta olduğu için kustu, makarna istedi, çocuklara onu yedirdim, kendim yemedim.
Acıkınca tatlı şeyler atıştırdım, bu sefer şekerim yükseldi, düştü, başım döndü.
Aşırı düzensiz saçma bir gündü.
Rutin candır, her şeye şükür

Kızım teşekkür etmeyi öğrendi🤗
-bana diş ipi verir misin anne?
-teşekkür ederim anne.
  • bana peçete verir misin anne ?
  • teşekkür ederim anne 🤗
Ne de çabuk büyüdü 💜

K.K.İ.
Buraya şifreli bir şey yazdım, bakalım geri dönüp baktığımda hatırlayacak mıyım...
Olumlu bir şey.
Fiziksel ruhsal gücüm olsun da. 👍

Back
X