Sevgili ile beraber yaşamak ve evlilik

Sizce süre ne olmalı 1 sene erken ise gerçekten merakımdan soruyorum ben biraz tez canlıyım bu durumda kendimden de şikayetçiyim aslında..
bu kişiden kişiye değişir
Kimi tanışır 6 ay içinde evlenmeye karar verir , kimisi şartların oluşmasını bekler 5 senede emin olamaz vs
Ama genel olarak 1-2 sene içinde o kişi hakkında düşüncesi oturur bir insanın

Biz birlikte yaşamadık.
Ne eşimin ne de benim aile yapımız buna müsait değildi.
Ama rahat olsalardı da yaşamazdım.
Aynı evi paylaşan erkekler ya zor evleniyor ya da çabuk boşanıyorlar. (Sizi kastetmiyorum.)
Çevrem de çok gördüm.
Beraber yaşamak onlar için rahatlık oluyor ama evlenince imzayla birlikte sorumlulukta yükleniyor.
Kabullenmeleri zor oluyor.
En son en yakın arkadaşımın abisi 7 yıl birlikte yaşadığı, 1 yıl evli kaldığı eşinden ayrıldı.
Umarım siz çok mutlu olursunuz.
Evlilik komünizm gibi teoride güzel pratikte zor beybi😅

Biz birlikte yaşamadık.
Ne eşimin ne de benim aile yapımız buna müsait değildi.
Ama rahat olsalardı da yaşamazdım.
Aynı evi paylaşan erkekler ya zor evleniyor ya da çabuk boşanıyorlar. (Sizi kastetmiyorum.)
Çevrem de çok gördüm.
Beraber yaşamak onlar için rahatlık oluyor ama evlenince imzayla birlikte sorumlulukta yükleniyor.
Kabullenmeleri zor oluyor.
En son en yakın arkadaşımın abisi 7 yıl birlikte yaşadığı, 1 yıl evli kaldığı eşinden ayrıldı.
Umarım siz çok mutlu olursunuz.
Herkes aynı olacak değil tabi ama benim erkek arkadaşım 8 yıl başka bir ülkede yaşamış, o zaman o ülkeden bir kızla, 3 yıl aynı evde yaşamışlar, buraya dönmüş yıllar önce. Biz şu an 6 aydır birlikteyiz ve ben tabi ki birlikte yaşayamıyorum, ailemle yaşıyorum. Eski ilişkisinden öyle alıştığı için, şu an ayrı olmak onu çok rahatsız ediyor ve evlilik planlıyor, bir an önce evlenmek istiyor, hep birlikte olabilelim diye. Tabi ki biz de evlendikten sonra boşanabiliriz , bu herkes için olan bir risk ama birlikte yaşayınca rahatlık oluyor, evliliği erteliyorlar kısmına katılıyorum.

Evet halbuki arada degisen bir sey yok. Erkekler bir acaip.
Kadınlar da değişiyor. Sıfatlar değişince o sıfatlarda rol model olarak kimi seçtiysek onlar gibi davranmaya başlıyoruz. Benim modern sevgilim evlenince annesinden babasından örnek aldığı davranışları sergilemeye başlamıştı mesela. Çünkü ideal kocanın öyle olacağını düşünüyordu. Aynalayınca fark etti ve kendisi de çok şaşırdı. Bilinçli bir eylem değildi.

Benim şuan evleri ayıralım demem abes kaçar mı? Yani bu ayrılık getirir mi bilmiyorum..

Açıkçası evi ayırmak istemiyorum onunla yaşamayı seviyorum alıştım sevdiğim insan yanımda ama evlilik isteğim baskın cıkıyor bir taraftan da..

Maddiyatı öne sürdüğü icinde çok bir baskı vermiyorum
Evlilik istemeyen biri değil gelecekten bahsederken evleneceğiz gibi konuştuğu zamanlar çok var
Birileri evlenip balayına gittiğinde biz olsak xxx yere giderdik gideriz gibi konuşuyor örnek veriyorum suan
O yüzden bakısacısında evlilik olmayan biri değil
Ki geçen günlerde biraz yine sinir yapıp ben evli olmadığım birinin sorumluluğunu boşuna alamam gibi bir cümle kurdum konuşma sırasında o da biz zamanı gelince yaşicaz herşeyi dedi

Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim.

Siz birlikte yaşıyor olduğunuz için onu garanti görememişsiniz işte, o sizi neden garanti görüyor olsun..?
Siz nasılsa aynı evde yaşıyoruz diye rahat olamamışsınız, o niye rahat olsun ki...

Aslında esas meseleyi biliyoruz; hanımefendi, madem içten içe evliliğin, erkek tarafından kadına sunulan, kadın tarafından anca 'elde edilen' bir paye olduğunu düşünenlerdendiniz - ki olabilir-, keşke aynı evde yaşamaya kalkmasaydınız. Üstelik bu 'sen yoksa beni almıycan mı' hali erkeklerin en popolarını kaldıran hallerden biridir, keşke susabilmiş olsaydınız.

Evlenmeyi istemeniz kadar doğal bir şey yok..Madem birliktesiniz neden resmiyet de olmasın..

Dünya hali bu insanın başına her şey gelir.. Yaşadığınız evi ortak mı aldınız? Öyleyse bunun için bile ileride sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Bir de Erkekler bu konularda biraz yönlendirilmeye ihtiyaç duyarlar.Ne kadar da biliyormuş izlenimi verse de nerden başlayacaklarını bilemiyorlar. Özellikle maddiyatı düşününce bir çok erkek evliliği gözünde büyütüyor.Siz açık açık isteğinizi söyleyin ve onu cesaretlendirin.Hatta ailesinden bile destek alabilirsiniz.

Siz birlikte yaşıyor olduğunuz için onu garanti görememişsiniz işte, o sizi neden garanti görüyor olsun..?
Siz nasılsa aynı evde yaşıyoruz diye rahat olamamışsınız, o niye rahat olsun ki...

Aslında esas meseleyi biliyoruz; hanımefendi, madem içten içe evliliğin, erkek tarafından kadına sunulan, kadın tarafından anca 'elde edilen' bir paye olduğunu düşünenlerdendiniz - ki olabilir-, keşke aynı evde yaşamaya kalkmasaydınız. Üstelik bu 'sen yoksa beni almıycan mı' hali erkeklerin en popolarını kaldıran hallerden biridir, keşke susabilmiş olsaydınız.
Aslında tam tersi biriyim evlilikleri çoğu zaman yerdim gerek görmedim şuan neden böyle olduğumu bilmiyorum biraz rahatlamaya ihtiyacım var sinirim alt üst oldu bunca zaman evlilik düşünen biri de pek olmamıştım

Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;

1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..

Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..

merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Evet evlenin rahatlık çökerse evliliğe zamanla soğuk bakar

Herkes aynı olacak değil tabi ama benim erkek arkadaşım 8 yıl başka bir ülkede yaşamış, o zaman o ülkeden bir kızla, 3 yıl aynı evde yaşamışlar, buraya dönmüş yıllar önce. Biz şu an 6 aydır birlikteyiz ve ben tabi ki birlikte yaşayamıyorum, ailemle yaşıyorum. Eski ilişkisinden öyle alıştığı için, şu an ayrı olmak onu çok rahatsız ediyor ve evlilik planlıyor, bir an önce evlenmek istiyor, hep birlikte olabilelim diye. Tabi ki biz de evlendikten sonra boşanabiliriz , bu herkes için olan bir risk ama birlikte yaşayınca rahatlık oluyor, evliliği erteliyorlar kısmına katılıyorum.

Yani bizde bir an önce birlikte yaşayabilmek için evlenmek durumunda kaldık.
Bizim ailelerimiz de asla müsaade etmezlerdi.
Ama şuan daha güzel.
Yani her şeyi birlikte yaşadık.
Bir heyecanı vardı aynı evin içine gireceğimiz günlerin.
Evimizi birlikte dizdik falan hep hayalini kurduk ve çok güzel geliyor insana.
Hepimiz boşanabiliriz.
Hiç bir evliliğin garantisi yok ama dedim ya birlikte yaşama fikri bana da cazip olan bir durum değildi.
Erkek bu artık benim kafasında oluyor çünkü evlenmek istemiyor.

Evet bu da bir bakış acısı hak verdiğim noktalar var. Normalde birlikte yasamanın çok taraftarı olan biri değildim.
Erkek arkadasım ise önce tanıyıp aynı evde vakit geçirip o şekilde evliliklerin daha iyi olduğunu öne sürüyordu biz aynı eve girmeden.
Pandemi sebebi ile sürekli beraber vakit geçirmeye başlamıştık sonra bir anda aynı evde aynı düzende bulduk kendimizi.
şuan o da benimle yaşamaktan memnun
Bilmiyorum sonumuz ne olacak
Muhtelemen biraz daha uzarsa ayrılırım gibi hissediyorum bi cinnetle 😅

Hakkınızda hayırlısı.
Ben demem illa evlenirsiniz yada ayrılırsınız.
Sizin için hangisi doğruysa o olur umarım.
Yani oda doğru aynı evin içinde tanıyorsun birbirinizi ama o imza var ya o imza insanların maskesini düşüren asıl o :D

Bana olay biraz garip geldi. Şimdi 4 aylıkken aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz. Şimdi de bana pek uygun gelmiyor diye evlenelim diyorsunuz. Ben olsam planlı, programlı bir şey mı diye düşünürüm. Yani kim ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez konu o değil. Ama aynı eve girdikten sonra nasıl olsa aynı evdeyiz bir imza eksik evlenelim demek bana hoş gelmedi..madem aynı evde yaşamasaydınız baştan. Belki adam 2 sene belki 3 sene tanıyıp evlenmek istiyordu.

Bana olay biraz garip geldi. Şimdi 4 aylıkken aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz. Şimdi de bana pek uygun gelmiyor diye evlenelim diyorsunuz. Ben olsam planlı, programlı bir şey mı diye düşünürüm. Yani kim ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez konu o değil. Ama aynı eve girdikten sonra nasıl olsa aynı evdeyiz bir imza eksik evlenelim demek bana hoş gelmedi..madem aynı evde yaşamasaydınız baştan. Belki adam 2 sene belki 3 sene tanıyıp evlenmek istiyordu.
Onun bakış açısında bir müddet aynı evde yaşamak varmış her zaman aslında
Çok beraber yaşama taraftarı ben değildim pandemi biraz bizi aynı eve itti
En azından aynı ev icinde iyi anlaştığımızı da görmüş olduk
Ha istemez miydim evlenip aynı eve girmeyi evet isterdim bu konuda ufak bir keşkem var ama malesef suan ki durum bu
Bunun için ne yapacağımı bilmiyorum gemileri yakıp bitirip gitmek de var kafamda ama bu sefer acaba fevri mi davranmış olurum bilmiyorum

Evlilik alış veriş ilişkisidir. Sen şunu aldın, almadın kavgasıdır. O yüzden çağımızda asla evlenmek istemeyen bir kere evlendiğimde bana gık demeye korkan adamın, evlendiği günün ertesi bana vurmasını görmüş biri olarak söylüyorum bu devirde evlenilmez.

Back
X