Sevgili kayınvalidem..!

Hiçbir maddi desteği olmadı hayır, ben işte altta kalamıyorum zaten çizgimi bozmadan karşılık veriyorum çünkü hakaret etmesine katlanamıyorum. Artık tamamen kalbini kırıp hayatımdan çıkarıcam sanırım çok sıkıldım çünkü bu durumdan, psikolojisi bozuk mu bilmem ben ne dersem o diyor işte

Bu durumda ben olsam salon kadını çizgimden çıkıp dalarım öyle k.valideye.

Tablo konusu değil, genel anlamda saygıyı kastettim ben eleştirim kendime, kendim kendime kızıyorum siz neyi yanlış anladınız şu an
Sen farkında değilsin ama bu tablo büyük konu

Ben ilk evlendiğimde anahtar kv de vardı. Abimin anahtarı da annemde vardır bence sınır korunuyorsa bir kötülük olnayabilir neyse ben bir gün işteyken evime gelmişler ve ayrıntıya girmeyeyim akıllarınca iyilik yapmışlar ama ne dip kalmış ne köşe. Atlayarak anlatıyorum uzatmayalım. Eşime dedim ki bu ev benim evimse anahtarı geri alacaksın yok eğer diyorsan ki sen bu evde hiç birsey sin anahtarı alma ok.
Anahtarı aldı.
Kısacası o resmi derhal indir. O ev seninse istemediğin birsey asılamaz. Kadın eve mühür basıp imza atmış haberin yok.
Bu arada bence o kadın epey hasta.

Son düzenleme:
Sen farkında değilsin ama bu tablo büyük konu

Ben ilk evlendiğimde anahtar kv de vardı. Abimin anahtarı da annemde vardır bence sınır korunuyorsa bir kötülük olnayabilir neyse ben bir gün işteyken evime gelmişler ve ayrıntıya girmeyeyim akıllarınca iyilik yapmışlar ama ne dip kalmış ne köşe. Atlayarak anlatıyorum uzatmayalım. Eşime dedim ki bu ev benim evimde anahtarı geri alacaksın yok eğer diyorsan ki sen bu evde hiç birsey sin anahtarı alma ok.
Anahtarı aldı.
Kısacası o resmi derhal indir. O ev seninse istemediğin birsey asılamaz. Kadın eve mühür basıp imza atmış haberin yok.
Bu arada bence o kadın epey hasta.
Gün geçmiyor ki bi sorun çıkarmasın, ben şuraya gidicem benimle gel diyor evde misafirim var diyorum yine kim geldi neden geldi sorgulayıp duruyor
Ama ben anladım ki hata bende.

Gün geçmiyor ki bi sorun çıkarmasın, ben şuraya gidicem benimle gel diyor evde misafirim var diyorum yine kim geldi neden geldi sorgulayıp duruyor
Ama ben anladım ki hata bende.
Bak ne kadar bilgisi olursa o kadar karışır. Misafirin mi var, misafirim var demeyeceksin. Ben gelmiyorum de, o kadar. Niye dinliyorsun, niye anlatıyorsun. Ona soru sorma hakkını niye veriyorsun

Daha önce bir konu açmıştım ve yapılan yorumlar neticesinde kendimde cesaret bulup tüp bebek yaptırmaya karar verdim, yine yapacağınız yorumlara ihtiyacım var ne olur yardım edin. Eşimle severek evlendik çok şükür kişisel hiçbir problemimiz yok, ama evlendiğimizden beri bi sorunumuz var:ANNESİ.
standart gelin-kayınvalide olayları değil bizimkisi, nasıl anlatayım kayınvalidem dikdatör biri ve eşimi de hep baskıyla büyütmüş her zaman her konuda anneleri ne derse o, biz evlendik bu yüzden çok sorun yaşadık,bir dönem beraber yaşadık nerdeyse eşimle boşanma noktasına gelmiştik en sonunda evi ayırma kararı aldık. Kayınvalidem aklınıza gelebilecek herşeye karışıyor, bi misafirliğe gideriz insanlar içinde bizi rencide eder, benim sözümden çıkamazlar çıkarlarsa ağızlarına sıçarım.. Anne bak bunu yapma diyorum,hakaret etme diyorum anlamıyor yine aynı. Evi ayırdık kafasına göre evime karışıyor, evime geldiği zaman o niye böyle bu niye böyle yine alttan alıyorum, benim iki annem iki babam var,(boşandılar,üvey olanlarla beraber)ama hiçbiri ne öz olanlar ne üvey olanlar bir gün olsun bize karışmazlar kötü birşey demezlet eşimi severler saygı duyarlar, babam kocamın önünde dört döner. Eşime desem annen böyle böyle diye biliyorum söyle ben ne yapayım diyor, hep annesi yüzünden huzursuz oluyoruz ben anlamıyorum bir hafta aramasam telefonu açtığında laf sokuyor evine gitsek yine laf sokuyor, ben daha kendi anneme doğum gününde hediye almıyorum,neymiş doğum gününü kutlamamışız bu yüzden 2 ay konuşmadı bizle.! Eşim annesine alıştığı için bizi rahatlıkla ezdirebiliyor tepki koymuyor annesine karşı. Kendi anneme anlatıyorum o kadın kim ki tüm bağlarını kopar oğlu gitsin görsün sana karışmasınlar diyor: ya ben bu kayınvalidemden bıktım bi söyleyin ne yapıcam? Gitmiş resmini tabloya bastırmış getirdi evime astı, ben orda başka tablo düşünmüştüm diyorum yok bu olacak dedi ve kaldı öyle.. Eşimi çok seviyorum ama annesinden bıktım usandım tükendim artık...
Yuh. Evimde kaynana resmî mi? Kalemi alın bıyık ve sakal çizin. Böyle daha güzel oldu deyin. İnanın yaparım ben. Kusacağım geliyor böyle insanlar yüzünden.

Ben olsam eşime asla annenle aramızdaki kavgaya barışmaya karışmayacaksın sen arada kalmayacaksın bizde anne kızız derdim. Sonrada o kaynananın hakkından gelirdim. Kocamda birşey diyemez lütfen karışma,biz küser barışırız der sustururum.Öncelikle kavga çıkarın başbaşayken ,öyle bir çemkirin ki evden giderken birşey unuttun diyip resmini eline verin senin evine daha çok yakışır diyin. Gitsin o oğluna şikayet etsin.çok abartmış ,ben ona öyle şeyler demedim diye ayılma bayılma numarası yap olsun bitsin.

Ne yaparsam yapayım ne dersem diyeyim annesine hiçbir şey demiyor, karışmıyor ben uğraşamam onun huyu öyle diyor. Kavga mı edeyim tekrar tekrar bu sebeple ben anlamadım ki.

Eh evet. Seni ezen kayinvalide degil ki, esin. Sen mutsuzsun ve adam tinlamiyor bile. Ve buna karsi tüp bebek tedavisi istiyorsun. Bu sekilde bebek gelirse lohusa depresyonu olursun çünkü annesi hem herseye karisacak, hem esini dolduracak.

Annesi ile bagi keseceksin. Arayip sormayacaksin. Esin gitmek istiyorsa gitsin. Ancak senin evine gelemez. Sana hakaret eden biri, evine gelemez.

Bir kaç üyenin değindiği noktaya bende değineceğim.. bazı kaynanalarda kaynanalık egosu var gerçekten ne yazık ki. Geline iş yaptırmak, evine karışmak, laflarıyla sindirmeye çalışmak... kendini saydırmak ve üstün olduğunu hissettirmek istiyorlar. Siz onun her dediğini yaptığınızda veya laflarına sustukça, tavır almadıkça egosu tatmin olacak yapmayın. Eşiniz susuyorsa sussun siz susmayın. Görmezden gelmeye devam eden eşiniz, bir süre sonra sizde karşılık verdiğinizde kayınvalide durmayacak oğluna söylenecek. O zaman da sussun bakalım hadi illaki konuşacak yani boşverin. Siz kendi içinize atmayın yeter. En fazla ne olabilir ? korkmayın.

Biraz disli olsaniza. Ne munasebet kayinvalidem gelecek evimin orta yerine kendi portresini asacak!!! Fikra gibi bisey. Gittigi an derhal kaldiririm. Bir sonraki gelisinde sordugunda da kibarca soylerim asmayacagimi. Bakin evinizin icine mudahale demek hayatiniza mudahale demektir. Esiniz umursamiyorsa tavir koyacak olan sizsiniz.

Gitmiş resmini tabloya bastırmış getirdi evime astı, ben orda başka tablo düşünmüştüm diyorum yok bu olacak dedi ve kaldı öyle..
330378330ae822e826902838b8dea16c--film-poster-tv-series.webp

Burhan Altıntop gibi:KK70::KK70:Ay kaldırırdım hemen ben o tabloyu ahahhaha gördükçe gülesim gelir :KK70::KK70::KK70:

Evlilik vals gibi olmaliyken bizim toplumda halay gibi. Yani esimle mutluyum demissiniz ama bu sekilde evde huzur kalmaz. Bu kadar pasif, annesine bagli degil bagimli adamlarla da ne olursa olsun evlilik zindan olur.
Esinize soyleyin annesine tepkisini koysun artik bi zahmet. Kusuyorsa da kussun, kendi resmini sizin evinize astiran bir narsist hayatinizdan cikar iste ne guzel. Annesiyle kendi gorusebilir tabi ama sizle gorusmek zorunda degil

Biraz disli olsaniza. Ne munasebet kayinvalidem gelecek evimin orta yerine kendi portresini asacak!!! Fikra gibi bisey. Gittigi an derhal kaldiririm. Bir sonraki gelisinde sordugunda da kibarca soylerim asmayacagimi. Bakin evinizin icine mudahale demek hayatiniza mudahale demektir. Esiniz umursamiyorsa tavir koyacak olan sizsiniz.
Anladım bunu teşekkür ederim, biraz kendime gelmem lazım

Bize saygıyı öğrettiler kaynana değil anne demeyi öğretti kendi annem ama galiba enayi durumuna düştüm ki böyle yapıyor kayınvalidem
Maalesef saygı ile itaat etmeyi ve sınırlarını koruyamamayı birbirine karıştıran bir milletiz. Sorununuzu çözdüm size hayır demeyi öğretmemişler sınırınızı korumayı öğretmemişler. Bu yaşınızdan sonra bu ikisini öğrenmek zorundasınız bu hayatta ezilmek istemiyorsanız.

Evlilik vals gibi olmaliyken bizim toplumda halay gibi. Yani esimle mutluyum demissiniz ama bu sekilde evde huzur kalmaz. Bu kadar pasif, annesine bagli degil bagimli adamlarla da ne olursa olsun evlilik zindan olur.
Esinize soyleyin annesine tepkisini koysun artik bi zahmet. Kusuyorsa da kussun, kendi resmini sizin evinize astiran bir narsist hayatinizdan cikar iste ne guzel. Annesiyle kendi gorusebilir tabi ama sizle gorusmek zorunda degil
Dimi? Yani ben onunla görüşmek zorunda değilim. Bu yüzden eşimle aram kötü olur mu, olsa da böyle olsun artık annesine sözü geçmiyor madem

Dimi? Yani ben onunla görüşmek zorunda değilim. Bu yüzden eşimle aram kötü olur mu, olsa da böyle olsun artık annesine sözü geçmiyor madem
Kaldıracak misin resmi kaldırmayacak mısın? Arkadasların geldıgınde bıle duvarda bıraktığına gore indirecek cesaretin olmayacak.

Back
X