Sevgili kayınvalidem..!

Daha önce bir konu açmıştım ve yapılan yorumlar neticesinde kendimde cesaret bulup tüp bebek yaptırmaya karar verdim, yine yapacağınız yorumlara ihtiyacım var ne olur yardım edin. Eşimle severek evlendik çok şükür kişisel hiçbir problemimiz yok, ama evlendiğimizden beri bi sorunumuz var:ANNESİ.
standart gelin-kayınvalide olayları değil bizimkisi, nasıl anlatayım kayınvalidem dikdatör biri ve eşimi de hep baskıyla büyütmüş her zaman her konuda anneleri ne derse o, biz evlendik bu yüzden çok sorun yaşadık,bir dönem beraber yaşadık nerdeyse eşimle boşanma noktasına gelmiştik en sonunda evi ayırma kararı aldık. Kayınvalidem aklınıza gelebilecek herşeye karışıyor, bi misafirliğe gideriz insanlar içinde bizi rencide eder, benim sözümden çıkamazlar çıkarlarsa ağızlarına sıçarım.. Anne bak bunu yapma diyorum,hakaret etme diyorum anlamıyor yine aynı. Evi ayırdık kafasına göre evime karışıyor, evime geldiği zaman o niye böyle bu niye böyle yine alttan alıyorum, benim iki annem iki babam var,(boşandılar,üvey olanlarla beraber)ama hiçbiri ne öz olanlar ne üvey olanlar bir gün olsun bize karışmazlar kötü birşey demezlet eşimi severler saygı duyarlar, babam kocamın önünde dört döner. Eşime desem annen böyle böyle diye biliyorum söyle ben ne yapayım diyor, hep annesi yüzünden huzursuz oluyoruz ben anlamıyorum bir hafta aramasam telefonu açtığında laf sokuyor evine gitsek yine laf sokuyor, ben daha kendi anneme doğum gününde hediye almıyorum,neymiş doğum gününü kutlamamışız bu yüzden 2 ay konuşmadı bizle.! Eşim annesine alıştığı için bizi rahatlıkla ezdirebiliyor tepki koymuyor annesine karşı. Kendi anneme anlatıyorum o kadın kim ki tüm bağlarını kopar oğlu gitsin görsün sana karışmasınlar diyor: ya ben bu kayınvalidemden bıktım bi söyleyin ne yapıcam? Gitmiş resmini tabloya bastırmış getirdi evime astı, ben orda başka tablo düşünmüştüm diyorum yok bu olacak dedi ve kaldı öyle.. Eşimi çok seviyorum ama annesinden bıktım usandım tükendim artık...

Kendi ailenizle esinizin ailesini kiyaslamayin, herkesin hali tavri huyu suyu farklidir, kiyas yapmak dogru degil, burada hatalisiniz bence.

Ama diger meselelerde esinizin tepki koymasini beklemenize gerek yok.
Bazi meselelere gulup gecin, hatta ozellikle toplum icinde yaptiklarina gulup gecin ki takilmadigini, bu sekilde davrandiginda ciddiye alinmadigini anlasin.

Evinize getirdigi hediyeyi istemiyorum demissiniz, yine de israrla birakmis. O zaman siz de kilere falan kaldirin gitsin, ben istemiyorum dedim sen israr ettin, bak yazik oldu parana dersin bir daha eger ki nerede diye sorarsa.

benim kayinvalidem de cok israrcidir, ben ona her zaman diyorum istiyorsan al getir ama ben kullanmayacagim, olan senin parana olacak, yine de cok istiyorsan buyur yap diye. Bu sekilde bana getirdigi bir cok ceyizlik urunu bir iki yil sonra geriye tasimak zorunda kaldi, yoksa benim kilerde iyice cop olacaklari kesindi.

Maalesef saygı ile itaat etmeyi ve sınırlarını koruyamamayı birbirine karıştıran bir milletiz. Sorununuzu çözdüm size hayır demeyi öğretmemişler sınırınızı korumayı öğretmemişler. Bu yaşınızdan sonra bu ikisini öğrenmek zorundasınız bu hayatta ezilmek istemiyorsanız.
Sırf bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşünüyorum, kırmak istemiyorum diyorum küser kızar diye içime dert oluyor ama yaptıkları yeter
Gerçekten doldum ve taştım
Burda yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla önce kendimi sorgulamam lazım.

Daha önce bir konu açmıştım ve yapılan yorumlar neticesinde kendimde cesaret bulup tüp bebek yaptırmaya karar verdim, yine yapacağınız yorumlara ihtiyacım var ne olur yardım edin. Eşimle severek evlendik çok şükür kişisel hiçbir problemimiz yok, ama evlendiğimizden beri bi sorunumuz var:ANNESİ.
standart gelin-kayınvalide olayları değil bizimkisi, nasıl anlatayım kayınvalidem dikdatör biri ve eşimi de hep baskıyla büyütmüş her zaman her konuda anneleri ne derse o, biz evlendik bu yüzden çok sorun yaşadık,bir dönem beraber yaşadık nerdeyse eşimle boşanma noktasına gelmiştik en sonunda evi ayırma kararı aldık. Kayınvalidem aklınıza gelebilecek herşeye karışıyor, bi misafirliğe gideriz insanlar içinde bizi rencide eder, benim sözümden çıkamazlar çıkarlarsa ağızlarına sıçarım.. Anne bak bunu yapma diyorum,hakaret etme diyorum anlamıyor yine aynı. Evi ayırdık kafasına göre evime karışıyor, evime geldiği zaman o niye böyle bu niye böyle yine alttan alıyorum, benim iki annem iki babam var,(boşandılar,üvey olanlarla beraber)ama hiçbiri ne öz olanlar ne üvey olanlar bir gün olsun bize karışmazlar kötü birşey demezlet eşimi severler saygı duyarlar, babam kocamın önünde dört döner. Eşime desem annen böyle böyle diye biliyorum söyle ben ne yapayım diyor, hep annesi yüzünden huzursuz oluyoruz ben anlamıyorum bir hafta aramasam telefonu açtığında laf sokuyor evine gitsek yine laf sokuyor, ben daha kendi anneme doğum gününde hediye almıyorum,neymiş doğum gününü kutlamamışız bu yüzden 2 ay konuşmadı bizle.! Eşim annesine alıştığı için bizi rahatlıkla ezdirebiliyor tepki koymuyor annesine karşı. Kendi anneme anlatıyorum o kadın kim ki tüm bağlarını kopar oğlu gitsin görsün sana karışmasınlar diyor: ya ben bu kayınvalidemden bıktım bi söyleyin ne yapıcam? Gitmiş resmini tabloya bastırmış getirdi evime astı, ben orda başka tablo düşünmüştüm diyorum yok bu olacak dedi ve kaldı öyle.. Eşimi çok seviyorum ama annesinden bıktım usandım tükendim artık...

Hahha çok iyi ya burhan gibi 😀 resmini asmış. Al çöpe at soran olursa da çöpe attım de hak ediyor

Ya yazmayayım dedim ama yazacağım. Siz yapmayın tabii bunu ama şeytan diyor git o fotoğrafı tuvalete yapıştır, kendisi gelip oraya girince görsün.
Edit: Kv fotoğrafı salona koyulabilir, saygı da gösterilir. Saygıda kusur da yapılmaz. Ama kv de görmek istediği saygıyı bir zahmet göstersin. Böyle müdahele etmesin.

Şuan o tablo asıldıysa hala lütfen gidip kaldırın kabus gibi:confused: Gülsem gülemiyorum kızsam kızamıyorum şaka gibi . Ne desem bilemedim tövbe estağfirullah.

Ben anlamadım bende mi bi sorun var?
O tablo oraya zamkla mı yapıştırıldı?
Niye indirmiyorsunuz?
Herkes tablo konusuna takıldı, demek ki büyütülecek bişey varmış evet bunu daha iyi anladım
Hayır hemen şimdi indirebilirim dee oğlunun gözü önünde astı bana sormadılar bile bunun yeri burası dedi, ben uğraşmaktan yorulduğum için kaldı öylee geldiği zaman da şimdi yerinde göremeyecek bi kıyamet de o zaman kopar artık 🤣 valla gülüyorum ben de şimdi siz de gülün ne diyim

Sen farkında değilsin ama bu tablo büyük konu

Ben ilk evlendiğimde anahtar kv de vardı. Abimin anahtarı da annemde vardır bence sınır korunuyorsa bir kötülük olnayabilir neyse ben bir gün işteyken evime gelmişler ve ayrıntıya girmeyeyim akıllarınca iyilik yapmışlar ama ne dip kalmış ne köşe. Atlayarak anlatıyorum uzatmayalım. Eşime dedim ki bu ev benim evimse anahtarı geri alacaksın yok eğer diyorsan ki sen bu evde hiç birsey sin anahtarı alma ok.
Anahtarı aldı.
Kısacası o resmi derhal indir. O ev seninse istemediğin birsey asılamaz. Kadın eve mühür basıp imza atmış haberin yok.
Bu arada bence o kadın epey hasta.
Umarim sadece temizlik icin girmislerdir
Ben olsam eşime asla annenle aramızdaki kavgaya barışmaya karışmayacaksın sen arada kalmayacaksın bizde anne kızız derdim. Sonrada o kaynananın hakkından gelirdim. Kocamda birşey diyemez lütfen karışma,biz küser barışırız der sustururum.Öncelikle kavga çıkarın başbaşayken ,öyle bir çemkirin ki evden giderken birşey unuttun diyip resmini eline verin senin evine daha çok yakışır diyin. Gitsin o oğluna şikayet etsin.çok abartmış ,ben ona öyle şeyler demedim diye ayılma bayılma numarası yap olsun bitsin.
Esim 6 abisinden sonra benim de kv ile gecinemeyecegimi bilmis 😊😊
Aramiza asla girmez sonrasinda keske sunlari demeseydiniz der
Yapta gelinler eve sokmasın bi daha seni :))
Hih gelinler kimmis 😂😂😂😂

Herkes tablo konusuna takıldı, demek ki büyütülecek bişey varmış evet bunu daha iyi anladım
Hayır hemen şimdi indirebilirim dee oğlunun gözü önünde astı bana sormadılar bile bunun yeri burası dedi, ben uğraşmaktan yorulduğum için kaldı öylee geldiği zaman da şimdi yerinde göremeyecek bi kıyamet de o zaman kopar artık 🤣 valla gülüyorum ben de şimdi siz de gülün ne diyim
Gulme bence. Komik degıl cunku.
Yeri orası degıl dersin olay kapanır. Ev ve duvar senın, oglu da etkisiz eleman zaten. Gozu onunde olan hıcbısey mudahale etmemıs, resmi indirince de susup hayatına baksın. Annesı ciddiye almıyor onu, sende alma bence. Hakettıgı bu cunku.

Bacım şaka mı yapıyosun ne işi var kv resminin duvarında indir kopsun kıyamet sabahlar olmasın hatta!

Çok mu zor bir cinnet geçirip ortalığı darma duman edip o ezik eşinize ya müdahale edersin ya da doğru mahkemeye gideriz demek. Ya 3 günlük ömrümüzde neden böyle insanlara tahammül etmek zorundayız. Bas tekmeyi gitsin
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma

K.v nin annesi vefat edince biz o eve geçmiştik taşındık, yerleştik toz alındı falan k.v annesinin fotoğrafını konsolun üzerine koydu bisey demedim annesi hayatta değil duygusallık dedim ama istemedim de her ne kadar o eve taşınmış olarakta böyle bisey bana gereksiz geldi çünkü ben bırakın kendi aile üyelerimin fotosunu koymayı kendi fotolarımızı bile koymam o gidince kaldırdım bi daha geldiğinde baktı ama bisey diyemedi soramadı da kimse kimsenin evinde kafasına göre at koşturamaz. Kadın kendi yokken bile ruhunu evde yaşatıyor 😅Allahaşkına kaldır ister kavga etsinler ister laf söylesinler

Back
X