Sevgili komşumdan gelen yemekler

ne güzel hayvanlar nasipleniyor :) bence Günah olmaz ama giriş katta oturuyorsa görebilir ve kırılabilir... bende yapım gereği kimsenin yemeğini yiyememm annem kardeşimm yaparsa sadece... ne insanlar gördüm ya tuvalettenn cıkınca ıslak ellerini havluya siliyor yıkamadaann, ayran içtiği tasta traş olann, takma dişlerini mutfakta yıkayan daha neler neler...

ben de bir ara buna benzer birşey yaşamıştım.bi evde 2 sene oturdum.bir komşum vardı o da arada bir yemek getirirdi.malesef yemekleri kuyruk yağıyla yapıyordu.bizim de yememiz imkansız.ne yapacağımı şaşırmıştım.sokak hayvanlarına vermek gibi birşey aklıma gelmedi açıkcası.aklımda bulunsun bundan sonra.en başlarda birşey diyemedim döktüm.sonra çekine çekine kuyruk yağı kullanıyorsun galiba biz hiç yiyemeyiz iyi kullanıyorsunuz gibisinden şeyler söyledim.yine getirdi.sonra açık açık kuyruk yağlı yiyemiyoruz zahmet etme zor bitirdik gibi şeyler söyledim.yine de getirdi olsun alışın dedi bi de.herseferinde atmak zorunda kaldım,inanın sırf bu yüzden ordan taşındığıma sevinmiştim

Son düzenleme:

ayyyyyyyyyyyy gerçek olamaz

bence sizde yemek vermeyi bırakın bakalım daha verecekmi o da,benim kv de mutfak kabına çamaşır koyar bikere mutfak kabını klozetin yanına koymuştu görünce hemen atıyorum tabi,dişllerini de mutfakta yıkarlar,düşünün ben gidince aynı mutfağı paylaşmak zorunda kalıyorum yemeğini yemeyincede alınıyor

daha kız küçük anlaşılan. bazı ince temizlik detaylarını bilmiyor olabilir. eğer sizi bir abla gibi görüyorsa siz öğretin. ya da paraları kısıtlı tek bir leğenle idare ediyolar olamaz mı?... birde bu yönünden bakın derim.

ya resmen midem bulandı
ben de lisedeyken arkadaşlarla tavuk döner yemeye giderdik bazen
döneri koyduğu tabağı adamın kıçına silerek kuruttuğunu görmüştüm bi daha oraya giremedim
dışarda bu yüzden lüks lokanta olsa bile midem bulanıyo Allah bilir nasıl ellerle yapıyorlar bir de erkekler yapıyor of ne bileyim erkekler daha pis gibi geliyor bana.
Ama mutfakta kullanılan leğenle de yer silinmez yani abartmış olayı arkadaş eğer öyleyse

Konu sahibi arkadaşım siz ona yemek götürdükçe o da size getirmek zorunda hissedebilir kendini yani bence de yemek götürmeyin daha iyi.

Annemin komşusu var, nasıl diyim, yapacağı işler için hiç bir kabı ayırmıyor. Evde 1 leğen vardır ve her işe o kullanılır. 1 tane maşrapa vardır her yerde o kullanılır (tuvalet dahil) Aşure yapar getirir direk çöpe. Zaten bunu görünce daha da evine gitmedik düşünsenize tuvalette banyoda kullandığı leğenle çay bulaşık yıkadığını. :120:

Bu konuda emin iseniz... kalbini kırmadan hijyen kurallarından bahsedin.Bir şekilde hijyen konusunu çaktırmadan açın bilmiyor demek ki öğrenir sayenizde.Gerçi bilinmeyecek birşey değil mantıken her insanın düşünebileceği bir konu ama madem böyle bir acemilik var sayenizde öğrenebilir.Getirmeyin,eşim kızıyıyor gibi konulara girmek kalp kırar kalb kırmak kabe yi yıkmak gibidir.İkrama eşim kızar deseniz sen niye veriyorsun der.En güzeli ona işin inceliklerini samimi sıcak ve ablalıkla öğretin.Belli ki iyi bir kızcağız.

Gerçek olamazzz.... ııy midem bulandı diyen arkdaşlarımız evet gercek gözümle gördüğümm şeylerrr bunlar en basiti daha neler neler varr sanki cok normal birşeymiş elini kolunu kaşıyormuş gibi yüzüme baka baka burnunu karıstırıp yemek yapann yenge ? kıvırcıkları pis lavoda legensiz yıkayan, cocukların üstüne oturdugu polar koltuk örtüsünün üstünde börek sarıp yumurta fırcası yerine eliyle sürenn görümce ? köyde abdest alınan kupa ilee çorbaya su dökennnn babane ? daha neler nelerrrrr bazı insanlarr bizim abarttıgımızıı düşünüyorlarr temizlik titizlik hastalıgı oldugumuzu söylüyorlarrr vucüdün mikropada ihtiyacı varmışş varmı böyle birşeyy.. ben temiz titiz dikkatliyimdirr.. mutfakta kullanılann el bezi legenn sünger vs. "ayrı" banyodaki "ayrı" ordan oraya gezmezz..

yağları kokuyor olabilir
herkesin damak zevki kullandığı ürünler farklı yiyemeyebilirsiniz
anlamadığım bütün köylüyü niçin pis diye değerlendiriyorsunuz

Son düzenleme:
ayy bende yiyemem igrenç (

sanirim hamilesin, bence iyi bir bahane olur, deki artik hafif $eyler yiyorum veya ba$kalarin getirdigi $eyler kokuyor gibi geliyor bana de, anlar bir dahada getirmez

Öğretmensiniz öyle mi ?
Keşke köylüler için böyle küçümseyici uslupla bahsetmeseydiniz.

verdigin tabagi bo$ getirmemek için geri yemek geliyor sana
sen vermezsen onlarda getirmez

fazla seçenegin yok
b plani hayvanlari besleemeye devam etmek ::)

madem annesi yok arada evine gidin kahve içmeye. o mutfakta kahve yaparken yanında durup sohbet edin

bak böyle servis yapılır, şurayı şöyle düzenle v.s. kibarca söyleseniz o kızcağızda kendini düzeltse daha iyi olmaz mı?

naçizane tavsiyem

bu mesajınızdan dolayı tepki alacağınız kesin ama köylüler neden pis olsun ki,siz onları tarlada bahçede gördüğünüz için normal yaşantılarındada,evdede öyle toprak kumlu falan sanıyorsunuz sanırım.ayrıca o yağlarının kokmasının muhtemelen sebebi hakiki zeytinyağı(kendileri sıktırıyorlardır)kullanmalarındandır,yani şanslısınızki gerçek zeytinyağlı yemekler geliyor size,hemde sizi düşünüp getiriyorlar.bencede köpeğinize verin daha uzun yaşasın!

benece günaha gırmıyorsunuz sonucta hayvancıklar nasıplenıyor ama görülme olasılığınızdan dolayı bu iş sakat..evden daha uzakta verseniz ?
bence getırmeyın denmez kırıcı olabılır o sizi yakın görmüş belkı abla gibi görmüş yaptıklarınızı karşılıksız bırakmamak istemiş birşey derseniz alınır,kırılır...siz götürmeyinde diyemiyorum ben onalrada acıdım sonucta anneleri yoksa ev yemegını ozluyorlardır belkı cok iyi geliyordur onlara sizin yemegınız..belkı size dua edıyorlar sevaba gırıyorsunuz buyüzden bence aradada olsa götürün ancak onu tatlı bi dille uyarbılırsınız...temızlık yaparken gordüğünüzde tek kabı kullanmanın zararlarından fılan bahsedersınız hatta ben sana bı vıleda takım hedıye alayım fılan dersınız..

Ya temizlik sonradan öğrenilen bısey değildir bana göre..
Ne bileyim en basıtı banyoda kullanılan vileda ile salonda oturma odasından kullanılan vileda ayrı olmalıdır.
Mutfak gereclerı mutfagın dısına cıkmamalıdır ,
Eller yıkanmadan mutfağa gırılmemelidir.
Bunlar insanın doğasında olması gereken seyler..

Ama demek ki komsunuzda yok .
Ben olsaydım o leğeni gorunce zaten '' aa napıyorsun canım mutfak leğeniyle yer sılınır mı '' derdim direk..
Hıjyen kurallarını yapılması ve yapılmaması gereken seylerı anlatırdım..

Ama yemekleri yemediğimi ve kopeklere verdıgımı soylemezdım.
Karşı taraf için bu onur kırıcı bır davranış ( çöpe gıtmemesı hayvanların nasıplenmesı guzel tabı )
Ama onu ceker kenara sohbet arasında hatalarını guzelce acıklardım..
Durust olmak her zaman ıyıdır..

bence en iyi cözüm sen yemek verdiğin de hemen tabagı alıyım ben de, cünkü kız bilmiyor olabilri,aranız da iyise güzelce ablacım o leğeni kullanma falan de, yası küçük görmemişse düşünemiyordur, yemekleri hayvanlara vermen gayet iyi bence,ayrıca yemek vermeye devam et madem anneleri yok sevaptır

Kesinlikle katılıyorum, özelliklede bir öğretmenin böyle bir yorum yapması beni çok şaşırttı.
Yağ kokuyor, köpeğime verdim, insan tuvaletten çıktıktan sonra hamur yoğurur mu gibi sözlerle resmen insanları aşağılamış...
İnsanlar size yemek getiriyor, teşekkür edeceğiniz yerde pis diyip aşağılıyorsunuz. Çok soylu bir aileden mi geliyor olmalısınız, yada çok zengin. Öyle olmasa insanları sınıflandırmazdınız. Bide ayrıca o yazıyı yazarken kullandığınız o ifadeler, çirkin üslubunuza daha bir çirkinlik katmış. Okurken sinir oldum resmen. Bencede o köydeki insanlar size yemek falan getirmesin çünkü gerçektende tek bir lokmasını bile haketmiyorsunuz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…