Kesinlikle katılıyorum, özelliklede bir öğretmenin böyle bir yorum yapması beni çok şaşırttı.
Yağ kokuyor, köpeğime verdim, insan tuvaletten çıktıktan sonra hamur yoğurur mu gibi sözlerle resmen insanları aşağılamış...
İnsanlar size yemek getiriyor, teşekkür edeceğiniz yerde pis diyip aşağılıyorsunuz. Çok soylu bir aileden mi geliyor olmalısınız, yada çok zengin. Öyle olmasa insanları sınıflandırmazdınız. Bide ayrıca o yazıyı yazarken kullandığınız o ifadeler, çirkin üslubunuza daha bir çirkinlik katmış. Okurken sinir oldum resmen. Bencede o köydeki insanlar size yemek falan getirmesin çünkü gerçektende tek bir lokmasını bile haketmiyorsunuz!
Köpeğe yemek vermenin yemeği ziyan etmek olduğunu düşünenlerin, yolda hayvanları ezip durmayarak yada tedaviye götürmeyerek "amaann alt tarafı köpek" diyenlerden bir farkı yok bence iki şekilde de yok sayılıyor hayvanlar.
Köpeğe yemek vermenin yemeği ziyan etmek olduğunu düşünenlerin, yolda hayvanları ezip durmayarak yada tedaviye götürmeyerek "amaann alt tarafı köpek" diyenlerden bir farkı yok bence iki şekilde de yok sayılıyor hayvanlar.
Neden öğretmenim diyen bayanın üzerine bu kadar gittiniz anlamadım. Kadın "hem pisler, hem yağları kokuyor" demiş. Bu mümkün olamaz mı? Evet has zeytinyağı kokar, çok sağlıklıdır ama kokar ve kimisi bunu yiyemez. Kimisi tereyağının kokusunu sevmez, kiminin bayılarak yediği kuyruk yağından başkası nefret eder. Ayrıca "pis" diye bir kavram varsa bunun örnekleri de olmalı değil mi? Aşağılamakla alakası olduğunu düşünmüyorum, tuvaletten çıkan insan elini temizlemeden hamur açıyorsa pisin alasıdır!
Ha şu var ki evet insanların temizlik anlayışları farklı olabilir, ben de olsam böyle hazırlanan yemeği yemem ama düşünmeleri, getirmeleri yeterlidir benim için.Elbetteki teşekkürü, bir karşılığı, minneti hakederler. Boğazımdan geçmesi gerekmez. Dahası köpeklere verilen yemekler ziyan değildir benim için. Dünyanın en güzel, en lezzetli ve temiz yemeğini sevmediğim için yememeyi tercih edebilirim, yahut dokunuyordur da yiyemem. Bunu köpeğe, kediye vs versem asıl o zaman ziyan olmasını engellemiş olacağımı düşünüyorum.
Ben hep şunu merak ederdim, köyde çürüğü, tazesi, artığı hepsini karıştırıp ineklerin yalağına döküyoruz. Sonuçta çürük, biz yesek dokunur ama hayvanlara veriyoruz, zararı olmuyor mu diye. Tıptan bir arkadaşıma bunu sorduğumda onların bağışıklık sisteminin, midelerinin farklı olduğunu, bize dokunan her şeyin onlara dokunmayabileceğini söyledi. Ben de inandım, her ne kadar veteriner olmasa daHaklıdır diye düşünüyorum.
Hadi hepsini geçtim, insanlar marketten gidip özel mama alıyorlar hayvanlarına, biz yiyemediğimiz yemeğe acırsak onların mamalara verdikleri dünya kadar para ne oluyor peki?
Bırakın allahını severseniz burada konu zeytinyağı mı? Konuyu saptırmışsınız resmen. Bakın ne olursa olsun sizin önünüze yemek getiren bi insan '' pis '' lafını haketmez . Kadın resmen alay etmiş. Pis yada temiz anlamadığım neden önünüze yemek getiren sizi düşünen insanları buraya etiket edersiniz pis diye kokuyor bilmem ne diye ! Bakın yemek zorunda değil bencede temizlik önemli ama gidipte burada dalga geçerek konuşamaz yada insanları alay konusu edemez anlıyormusunuz ? Bu arada pis lafını önüme yemek getiren insan haketmez nankörlük yapıp ona o lafı diyen hakeder....!
Ben de köyde öğretmenim bazen köylüler bir şeyler yapıp yolluyor. yiyemiyorum hem pisler hem yağları kokuyor. Okulumuzun köpeği var ona veriyorum hep, bir gün diğer öğretmen gördü ve çok kızdı banaHocam bence vermeyin getiren kişiye hakaret olur, görse, bilse çok üzülür hoş değil yaptığınız, eve götürün belki babanız anneniz falan yer dedi.
Yani yapılan hoş bir şey değilmiş ama sonuçta ben hala yemiyorum onların getirdiklerini
Ben okuma yazma biliyorum, merak etmeyin. Yukarıda bayan ne yazdıysa ben onu yorumlarım. Siz insanlara saldırmayı tercih edebilirsiniz, buyrun ben tutmam. Ben o bayanın paragrafından alay ettiğini çıkarmadım. Alay edip aşağılayacak insan yemeği getirenin suratına yapar bunları, buraya yazmakla eline bir şey geçmez.
Kaldı ki konuyu açan arkadaş da bunu yapmamış, yemeğin ziyan olduğunu düşünerek kızın kendisine yemek getirmesini nasıl önleyeceğini sormuş. Yoksa kalp kırmak kolaydır, bunu bize danışmadan kendisi de pekala halledebilirdi.
birincisi ben kimseye saldırmıyorum, karşıt bir yorum yazınca neden herşeyi saldırmaya bağlıyorsunuz? Burada herkes özgür istediğini yazmakta ayrıca gayette düzgün bir üslupla yazdım. Yukarıdaki yorumu iyi okuyun hanfendi bakın, herkesin olaylara bakış açısı farklıdır ama yinede ''pisler'' demesini ben kabul edemiyorum. Kimse kabul etmemeli. Yada doğru birşeymi ? Yani yazık insanları bu şekilde etiket etmek çok yanlış ve ayıp birşey... Düşünün birine iyi bir niyetle yemek götürüyorsunuz. Oda yemiyor ve size karşı arkanızdan pis diye tabir kullanıyor sonra orada burada etiket ediyor.Bide ''köylüler'' diye bir tabir kullanmış, birde en son cümlesinin sonuna koyduğu ikon ne kadar ciddiyetsiz olduğunu göstermiş bana göre.
Ne derseniz deyin ben lafımın arkasındayım ve arkadaşın yazdığı yorumda iyi bir niyette göremiyorum.
evet o arkadasın tavrı yanlıs.
ama ögretmen olmasına neden bu kadar takıldınız onu cözemedim.
ögretmenlerde duygu yok ya dabu sekıl smile falan kullanamaz gibi mi düşünüyorsunuz biri anlatsın lütfen
birincisi ben kimseye saldırmıyorum, karşıt bir yorum yazınca neden herşeyi saldırmaya bağlıyorsunuz? Burada herkes özgür istediğini yazmakta ayrıca gayette düzgün bir üslupla yazdım. Yukarıdaki yorumu iyi okuyun hanfendi bakın, herkesin olaylara bakış açısı farklıdır ama yinede ''pisler'' demesini ben kabul edemiyorum. Kimse kabul etmemeli. Yada doğru birşeymi ? Yani yazık insanları bu şekilde etiket etmek çok yanlış ve ayıp birşey... Düşünün birine iyi bir niyetle yemek götürüyorsunuz. Oda yemiyor ve size karşı arkanızdan pis diye tabir kullanıyor sonra orada burada etiket ediyor.Bide ''köylüler'' diye bir tabir kullanmış, birde en son cümlesinin sonuna koyduğu ikon ne kadar ciddiyetsiz olduğunu göstermiş bana göre.
Ne derseniz deyin ben lafımın arkasındayım ve arkadaşın yazdığı yorumda iyi bir niyette göremiyorum.
Öğretmen olan bir insanın insanları köylü diye sınıflandırıp küçümsemesi garip geldiğinden öğretmen oluşuna takılmış olabilir miyiz ?
Konuyu nereye getirdinizHe he evet öğretmenler öyle smiley kullanamaz.
Arkadaşım konu o smileyleri kullanması değil . Ben küçümseyici tavrın kullandıklarından bile anlaşıldığını vurguladım.
Ama sana yanlış yer vurgulanmış.
Neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?