gercekten mı arkadaslar yaa
mutfaktan aldı zaten ama ben dedıgınız gıbı hep tuvalet yada banyoda gordugum ıcın
sız boyle soyleyınce ben cok uzuldum sımdı keske oyle davranmasaydım
nerden bilceksin canım, çok gençsin galiba
haliyle kötü bişeyle özdeşleştirdiğin şey kötü gelir, insan psikolojisi
Büyükbaş hayvanların beslenme şekli konusunda bilgim yok ancak ;
Market değil klinik mama kullanıyorum hayvanlarım için, böbrek problemli bir kedim var maması özel, yaşlı bir kedim var besin takviyesi için maması özel, biri şeker hastası onunda maması özel. Ayrıca her hafta yoğurt,yumurta ve haşlanmış et desteklerimiz var. Bunları kendi masraflarımdan kısarak yapıyorum. Çünkü iyi beslenmeleri ile sağlıklı ve uzun yaşamaları doğru orantılı. Yeri geliyor kredi kartımı ödeyemediğim oluyor ama onlardan eksik etmiyorum. Sokak hayvanları için marketten mama alıyorum ve protein destekli klinik bir mama ile karıştırıyorum, evdekilere verdiğim besin takviyelerini elimden geldiğince onlara da veriyorum. Ne kadar iyi bakılırlarsa o kadar sağlıklı olurlar.
Bozuk ya da bozulmaya yüz tutmuş yemekler, tavuk kemikleri, balık kılçığı vb. şeyleri de iyice paketleyip kokusu çıkmayacak şekilde atıyorum. Bunların altını çizmek istedim çünkü tavuk kemiğinden barsakları yırtılmış bir çok köpeğin tedavisinde bulundum. O yüzden elime gelen her şeyi vermiyorum hayvanlara
konuyla belki alaksaız olur ama aşırı hijyene karşıyım. aşırı hijyenin insanı hasta ettiğini bile düşünüyorum. yemek konusu ayrırdır. herkez herkezin yaptığı yemeği yiyemez. düşününsene belki konuyu açan arkadaşımızın komşusu da onun götrüdüğü yemekleri yemiyodur. olur mu olur.
ama hayatımızın genelinde hijyene aşırı önem verdikçe çok fazla duyarlı hale geliyoruz. hastalığa meylimiz artıyor. temiz olmak güzeldir ama abartmamamk lazım. geçenlerde yiğenim annemlerin wc ye girmedi. neymiş efendim herkez giiryomuş. annesi yalvarıyo kızım gir temizledim diye inat etti girmedi.1 gün boyunca . düşün artık o böbreğin halini.
biraz öncede şekerpare getirdi.bu sefer benim tabağım onda kalmamıştı.kendi tabağına koyarak getirmiş sağolsun.e ben şimdi o tabağı boş mu çevireyim.şu geleneklerimiz bizi zora sokuyor bazen.gerek yok desemde elime verdi.canım ya kız hep düşünüyor beni bide lohusayım yeni doğum yaptım ondan olsa gerek. vala suçluluk hissediyorum.
Şekerpare yi köpeklere vereyim deme sakın, kör olur valla hayvancıklar
Ben de köyde öğretmenim bazen köylüler bir şeyler yapıp yolluyor. yiyemiyorum hem pisler hem yağları kokuyor. Okulumuzun köpeği var ona veriyorum hep, bir gün diğer öğretmen gördü ve çok kızdı banaHocam bence vermeyin getiren kişiye hakaret olur, görse, bilse çok üzülür hoş değil yaptığınız, eve götürün belki babanız anneniz falan yer dedi.
Yani yapılan hoş bir şey değilmiş ama sonuçta ben hala yemiyorum onların getirdiklerini
Köpeğe yemek vermenin yemeği ziyan etmek olduğunu düşünenlerin, yolda hayvanları ezip durmayarak yada tedaviye götürmeyerek "amaann alt tarafı köpek" diyenlerden bir farkı yok bence iki şekilde de yok sayılıyor hayvanlar.
evet o arkadasın tavrı yanlıs.
ama ögretmen olmasına neden bu kadar takıldınız onu cözemedim.
ögretmenlerde duygu yok ya dabu sekıl smile falan kullanamaz gibi mi düşünüyorsunuz biri anlatsın lütfen
Şekerpare yi köpeklere vereyim deme sakın, kör olur valla hayvancıklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?