Sevgili komşumdan gelen yemekler

gercekten mı arkadaslar yaa

mutfaktan aldı zaten ama ben dedıgınız gıbı hep tuvalet yada banyoda gordugum ıcın

sız boyle soyleyınce ben cok uzuldum sımdı keske oyle davranmasaydım

nerden bilceksin canım, çok gençsin galiba
haliyle kötü bişeyle özdeşleştirdiğin şey kötü gelir, insan psikolojisi

Leğenden soğudu iyi mi:))
Bizim komşu mutfak leğeniyle mutfak camlarını silmişti.
Yerler, tezgah...
Aynı leğende mutfak bezlerini çamaşır suyuna basardı.
Sonra sebze yıkar, hamur işi yapardı.
Hayatımda gördüğüm en multifonksiyonel leğendi.
Hadi gitte ye bakalım.

konu sahibi arkadaşım sana hak veriyorum bizimde eski oturdugumuz yerde bir komşumuz vardı evin hiç temizlik yapmıyor temizlik yapmadan yıllarca oturuyor diyebilirim çamaşırlarını bile 2 ayda bir yada 3 ayda bir yıkar ve evde üstelik 5 kişiler çocukları ara sıra annemden yemek ister hatta kadın bile istiyor benim çocuklarım benim yaptıgım yemekleri yemiyor diyor senin yemeklerini seviyorlar derdi hep annemde ara sıra çocukların hatırı için yemek veriyor kadın da bize bir kaç yemek ve köyden getirdigi elma ve meyve benzeri şeyler verdi inan yenecek gibi degildi o yüzden bizde kedilere veriyorduk getirdigi meyve kapları bile bulaşık içindeydi içinde her türlü pislik kir leke aklına ne gelirse vardı en sonunda annem kadına bizim çocuklar meyve yemez x hanım birde dışarıdan yemek yemezler dedi getirmeyi bıraktı ha kadın küsmedi kesinlikle ama temizlik konusunda çocukları ve eşi bile dertliydi bir gün evin babası babamın yanına gitmiş iş yerine sen yengeye söylesen benim eşimi bir uyarsa demiş abi evimize misafir gelmiyor diye dert yanıyordu adam haklıda evine gidildimi ayagınızdaki çorap bile simsiyah oluyordu babam tamam demiş ben hanıma bir söyleyim bakalım demiş kabul edermi bilmiyorum çocuklarıda aynı şekilde anneme söylediler annem kadına uygun bir dille anlttı fakat kadın ben temizlik yapmayı sevmiyorum ömrüm boyunca hiç yapmadım dedi en küçük çocugu 12 yaşında 6 ayda bir yıkardı çocugunu ögretmeni bile uyarmış kadını ama kadın degişmiyor bir türlü büyük çocukları şehir dışında okul okudular ve artık okudukları şehirde yaşıyorlar yani böyle insanlar her yerde var sizde o kıza eşim dışarıdan yemek kabul etmiyor diyebilirsiniz

Hiç köpek beslemedim açıkçası, onun dışında kedilere verilen yemekler konusunda dikkatliyim, en azından kemiği sindirebileceklerini hiç düşünmedim şimdiye kadar. Benim bahsettiğim büyükbaş hayvanlara verilen sebzelerin sararmış ve bozulmaya yüz tutmuş, hatta çürümüş kısımları.

bizim bir tanıdık vardı işyerimizin yanında, kadın benden 1yas büyük,neyse bir gün bebeğini bana 2 dakka tutuver diye verdi, o da ne aman yarabbi,1,5 yasında ki bebek sanki balıkcı tezgahına sürülmüş gibi hep çiğbalık kokouyor,çocuğun üstü inanılmaz kirli ve cocuğun heryeri isilik, kusucaktım,hemen baskasına verdim,o da cok kötü oldu hemen götürüp verdi,müşteri var bakamıcaz dedik
hatta bu kadını kocası terketti bir daha da ne aradı ne sordu,pisliğinden bıktım ne yemeği yenir ne temizlik yapar bütün gün evde yatıp pis pis oturuyor demiş.

neyse bu kadın bize bir kaç defa aşure getirmiş hiç aklıma gelmedi hayvanlara vermek zaten hemen dibimizde görür diye de korktuk,hemen çöpe döktük,hiçbirimiz yemedik
bir seferde elinde cips var hemde şu fıstıklı chetoslardan, etrafı sünger gibi olur ya, bizim işyerinden kız bir tane istedi boş bulunup,nerde cipsin kabı dedik, cebime doldurdum dedi,üstüde polar bir esortman var, hep yapısmıstır cipslerin üstlerine pamuklar,off yaklasık bir ay cips adı bile duymak istemedik

yemek götürdüğünüz zaman hemen tabağı isteyin. her defasında tabak istenince anlar belki. eğer neden böyle olduğunu sorgularsa tabağı dolu vermek için uğraşıyosun , ben dolu tabak için getirmiyorum ki, paylaşmak için getiriyorum dersin.

konuyla belki alaksaız olur ama aşırı hijyene karşıyım. aşırı hijyenin insanı hasta ettiğini bile düşünüyorum. yemek konusu ayrırdır. herkez herkezin yaptığı yemeği yiyemez. düşününsene belki konuyu açan arkadaşımızın komşusu da onun götrüdüğü yemekleri yemiyodur. olur mu olur.
ama hayatımızın genelinde hijyene aşırı önem verdikçe çok fazla duyarlı hale geliyoruz. hastalığa meylimiz artıyor. temiz olmak güzeldir ama abartmamamk lazım. geçenlerde yiğenim annemlerin wc ye girmedi. neymiş efendim herkez giiryomuş. annesi yalvarıyo kızım gir temizledim diye inat etti girmedi.1 gün boyunca . düşün artık o böbreğin halini.

Komşularımla birbirimize sık sık yemek götürürüz ama adetimiz, yemeği bıraktıktan sonra tabağımızı geri istiyoruz. Kibarca "şimdi sen tabağı boş göndermezsin, bilirim seni. hamaratsın, doldurursun. Sana sıkıntı vermeyeyim, ben tabağımı alıvereyim" manasında yapıyoruz. Çok da hora geçiyor. Komşularım çok temiz ama onlara sıkıntı vermek istemiyorum. Açıkçası onların tabağı bende kaldı mı da ne yapıp da göndersem diye düşünüp sıkıntıya giriyorum. Bazen art arda dışarıda yediğimiz oluyor. Tabak da kaldıkça kalıyor. Dolabı açtıkça bana bakıyor. O sebeple yemek verilince (aşure dağıtılırken yapıldığı gibi) tabağı isteyince çok rahat oluyor. Tavsiye ederim.

canım gorumcemın kızıda aynı
gorumcem camasır suyu doker evıne hergun ben bulasıkları bıle onunla yıkadıgını bılıyorum

ıcecek nerdeyse oyle takıntılı

kızı sımdı kokuyu duyar duymaz oksuruk krızıne gırıyor doktor butun deterjanları hatta ıslak mendılı bıle yasaklamıs sımdılık ıyı ama yazık oldu kucucuk kıza

sureklı test fılan yapılıyor oksurukten boguluyor sankı

herseyın fazlası zarar ne pıs olacaksın nede cok tıtız

biraz öncede şekerpare getirdi.bu sefer benim tabağım onda kalmamıştı.kendi tabağına koyarak getirmiş sağolsun.e ben şimdi o tabağı boş mu çevireyim.şu geleneklerimiz bizi zora sokuyor bazen.gerek yok desemde elime verdi.canım ya kız hep düşünüyor beni bide lohusayım yeni doğum yaptım ondan olsa gerek. vala suçluluk hissediyorum.

Son düzenleme:

Şekerpare yi köpeklere vereyim deme sakın, kör olur valla hayvancıklar

bence en iyisini yapıyorsun günah mı o kısmı bilmiyorum sanmıyorumda sonucta çöpede atmıyorsun ama bence uyarma karşı taraf rahatsız olabilir yemede tabi..

bir öğretmen olara kullandığınız tabirler hoşunuza gittiyse birşey demiyorum ben pes.tamam yemeyin içiniz almıyorsahem tüm köylüler hemde pisler demişsiniz.allah öğrencilerinize yardım etsin.istemezdim sizin gibi genelleme yaparak konusan bir öğretmenin beni eğitmesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…