Tamam da bari içinde tut kimseye anlatma. Arkadaşı görmüş ona ne dedi acaba neden attığını nasıl açıkladı ? Burda yazdığı gibi büyük ihtimalle. Başkasına karşı da insanları küçük düşürmüyor mu böylece ?
Eğer farklı bir yazım tarzı olsaydı ben zaten yadırgamazdım.
Ama o yorum da iyi niyet hiç görmedim ki.
İşte bakın, bunu da bilmiyoruz mesela. Bir ihtimal o bayandan da saklıyor olabilir halen yemeklerini yemediğini.
Şu an bunu anlattı, çünkü konu bu. Bu meseleyi tartışıyoruz. Evet yanlızca yüzüne söylemesiyle değil, başkasına anlatmasıyla da küçük düşürebilir. İşte o durumda nezakete karşı saygısızlık ve nankörlük etmiş olur. Bu sebeple burada yazdığı mesajı okuduğumda çıkardığım anlam beni rahatsız etmiyor. İkonlar kel alaka kalmış o ayrı.
Yorum farkı, ben o bayanın yazısını küçümseyici veya alay edici olarak görmedim. Basitleştirmek gerekirse gelen yemeklerin temiz olduğunu düşünmediği için yemeyip köpeğe verdiğini söylemiş, bu duruma sonuna kadar saygı duyuyorum. Daha geçen gün bana çorba koyan bayan başka işle uğraşırken elini temizlemeden parmakları kasenin içine sokarak çorbayı boşalttı, Geçtim nezaketi, sonuçta kadın işini yapıyordu, yine de rencide etmemek için ses çıkarmadım. Çorbayı da içim kaldırmadı. Ama ben bu insanın pis olduğunu düşündüm, bunu dünyaya haykırmama gerek yok, evet o insan benim gözümde pis.
Bakın sınıflandırmak diyorsunuz, ama siz de insanları mesleklerine göre sınıflandırarak beklentiye giriyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse bir insan okuduğu fakülteyi bitirdiğinde meslek saygınlığı kazanmıyor, işinin hakkını verdiğinde meslek saygınlığı kazanıyor, o saygınlığı hakediyorsa kazanıyor. Evet öğretmenlik mesleği saygın bir meslektir, tüm meslekler saygındır. Ama karşımdaki sırf öğretmen diye tanımadan ondan çok erdemli tavırlara sahip olmasını beklemem. Bu farklı mesleklerden farklı düzeyde tavırlar beklemek anlamına gelir ayrıca.
Karşı taraftan bu durumun saklandığı kanaatinde değilim ben ne yazık ki :)
Arkadaşa bir açıklama yapılmış bence.
Ya herkes her yorumdan aynı manayı çıkarmak zorunda da ben mi bilmiyorum ?
Benim yorumladığıma göre karşı taraf küçümseniyor siz öyle anlamıyorsunuzdur saygı duyarım ama bu ısrar neden ?
Ben bayanın konusma tarzından hoşlanmadım - öğretmen olup bunu söylemesini de yadırgadım.
Nedenimi de açıkladım. Öğrenmenler benim gözümde farklı bir yerde. Öğretmenlerden böyle şeyler duymaktan hoşlanmıyorum. Elbet onlarda insandır hisleri vardır duyguları vardır vs vs vs. Ama öğretmenin gözümde ki değerine bunlar sığmıyor.
Bunda bu kadar sorgulanacak bir şey yok.
Sizi rahatsız etmiyordur ama beni etti.
Olayları sadece sözel anlamda değerlendiriyorsunuz. Sadece kişinin yorumundaki kavramları değerlendiriyorsunuz. Bakın anlatmak istediğimiz, sadece bir insan onu düşünmüş ve ona yemek getirmiş. Güzel yada kötü , temiz yada kirli bakın biz bu noktaya değinmiyoruz. Sadece beğen yada beğenme gelipte bir siteye ''köylüler yemek getiriyor ama kokuyor ve pis '' diye yazmanın, eleştirmenin bir anlamı yada amacı var mı? Bu doğru bir davranış değil hanfendi. Artık lütfen bu konuyu bize savunmayın
Öğretmen noktasına değinmem , eğitim görmüş bir insanın ki zaten eğitim görmek demek benim için ahlaki eğitim görmekte demektir. Bu şekilde bi yorum yapmış olması, bide bu insan çocuk eğitiyor. Büyük ihtimalle o çocuklarda köyde yaşıyor. Onların getirdiği bir yemekten yada ne bileyim birşeyden rahatsız olabilir yada bunu onlara yansıtabilir.
Birde köylü mevzusuna değineyim. Şehirde yaşayan insanlar hakkında konuşurken nasıl şehirli demiyorsanız, köyde yaşayan insanlarada köylü demeyeceksiniz. Orada yaşayan insanlar diyeceksiniz. Bu kadar basit.
Düşüncemi sonuna kadar savunurum, huyum bu. Ya da savunmayacağım şeyi düşünmem, bu kadar basit. Neyi savunup neyi savunmayacağıma kafa yormayın lütfen, bu sizin vazifeniz değil.
Konunun başına bir bakın, burada mesele yemeğin pis olup olmaması. Siz bu konuya değinmiyorsanız konunun dışındasınız demektir. Halen daha "insanlar düşünmüş yemek getirmiş" diyorsunuz. Ben insanlar neden nazik diye sorgulamıyorum ki, bu kaçıncı bilmem ama tekrar ediyorum evet size yemek getiren insan pis veya değil saygıyı ve aynı nazik karşılığı hak eder.
Sözel anlamlar ve kavramlar meselesinde ise, evet benim için anlam ve kavramlar önemli. Bu kadının yazısını okuduğumda tavrından yüzde yüz emin olamam, ama okuduğum zaman ne anladığımdan eminim. Mesela "köylü" de bir kavram değil mi? Ve siz bunun altında başka bir anlam, art niyet arıyorsunuz. Ben şehirden olduğum için şehirli diye belirtmedim hiç. Ama köyde şehirde yaşayan "şehirli" insan belirtilir. Benim için anormal olmadı bu durum hiç.
Burada mesele yemeğin pis olup olmamasıysa siz neden benim yorumumu alıntılayıp öğretmen arkadaşımızı savundunuz. O zaman sizde konu dışındasınız.
O insanlara pis diyemez ya, onlar bunu haketmıyor anlıyor musunuz?
Sizin savunduğunuz şey kavramlar, benim ise vicdanım.
Zaten konunun başından beri çoğu arkadaşımda benimle aynı fikirdeler.
Birde kendiniz demişsiniz yemek getiren insan saygıyı hak eder...
O zaman siz sabahtan beri burda bize neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz allahaşkına ??
Birine pis demek mi saygılı olmak ... Konuyu anladığınız gibi değilde anlamak istediğiniz gibi yargılıyorsunuz.
İyi akşamlar.
Ben hep şunu merak ederdim, köyde çürüğü, tazesi, artığı hepsini karıştırıp ineklerin yalağına döküyoruz. Sonuçta çürük, biz yesek dokunur ama hayvanlara veriyoruz, zararı olmuyor mu diye. Tıptan bir arkadaşıma bunu sorduğumda onların bağışıklık sisteminin, midelerinin farklı olduğunu, bize dokunan her şeyin onlara dokunmayabileceğini söyledi. Ben de inandım, her ne kadar veteriner olmasa daHaklıdır diye düşünüyorum.
Hadi hepsini geçtim, insanlar marketten gidip özel mama alıyorlar hayvanlarına, biz yiyemediğimiz yemeğe acırsak onların mamalara verdikleri dünya kadar para ne oluyor peki?
Bozuk ya da bozulmaya yüz tutmuş yemekler, tavuk kemikleri, balık kılçığı vb. şeyleri de iyice paketleyip kokusu çıkmayacak şekilde atıyorum. Bunların altını çizmek istedim çünkü tavuk kemiğinden barsakları yırtılmış bir çok köpeğin tedavisinde bulundum. O yüzden elime gelen her şeyi vermiyorum hayvanlara
ahh bılırım bu durumu benımde yurtta yasadıgım bır arkadas vardı cok dıkkat etmezdı hıjyene kımse yemezdı onun yemeklerını
aslında oda farkındaydı ama ısıne gelmıyordu temızlıkle ugrasmak
bırde teyzemın kayınvalıdesı vardı yaslı gozlerı gormeyen kadın annemle zıyaretıne gıttık gozlerı gormuyor dedıysem cok degıl azda olsa goruyor neyse bu kadıncagız bıze ayrna yapmaya gıttı
tahmın edın neyın ıcınde kımsenın aklına gelmez
su tuvaletlerde kullanılan masrabalar varya plastık
ıste onların ıcınde ve yogurdun ıcınde ne ararsan var neyse gozumuuzn onunde onu yaptı ama ben kusacam nerdeyse
kocasına bana anneme ıkram ettı
annemde onu ıctı ben hıc ayran sevmıyorum teyze dedımsede bır kac kez ısrar ettı benım bardagı dokulmesın dıye anneme uzattı
annemde mecburen ıcmek zorunda kaldı onuda
gıderken ben anneme kızıyorum nıye ıcıyorsun nasıl yaptı gordun fılan dedım oda yaslı ınsan kalbını mı kırayım ustelık ben onun genclıgınıde bılırım temızlık denılınce ondan ıyı yapan yoktu bakalım bız nasıl olacaz dedı
bende ıyı anne mıden kaldırıyorsa ne yapayım dedım hala aklıma gelınce mıdem bulanır
hadı o kadın yaslıda genc olupte oyle olanları anlamıyorum
ahh bılırım bu durumu benımde yurtta yasadıgım bır arkadas vardı cok dıkkat etmezdı hıjyene kımse yemezdı onun yemeklerını
aslında oda farkındaydı ama ısıne gelmıyordu temızlıkle ugrasmak
bırde teyzemın kayınvalıdesı vardı yaslı gozlerı gormeyen kadın annemle zıyaretıne gıttık gozlerı gormuyor dedıysem cok degıl azda olsa goruyor neyse bu kadıncagız bıze ayrna yapmaya gıttı
tahmın edın neyın ıcınde kımsenın aklına gelmez
su tuvaletlerde kullanılan masrabalar varya plastık
ıste onların ıcınde ve yogurdun ıcınde ne ararsan var neyse gozumuuzn onunde onu yaptı ama ben kusacam nerdeyse
kocasına bana anneme ıkram ettı
annemde onu ıctı ben hıc ayran sevmıyorum teyze dedımsede bır kac kez ısrar ettı benım bardagı dokulmesın dıye anneme uzattı
annemde mecburen ıcmek zorunda kaldı onuda
gıderken ben anneme kızıyorum nıye ıcıyorsun nasıl yaptı gordun fılan dedım oda yaslı ınsan kalbını mı kırayım ustelık ben onun genclıgınıde bılırım temızlık denılınce ondan ıyı yapan yoktu bakalım bız nasıl olacaz dedı
bende ıyı anne mıden kaldırıyorsa ne yapayım dedım hala aklıma gelınce mıdem bulanır
hadı o kadın yaslıda genc olupte oyle olanları anlamıyorum
daha nazik dille nasıl izah edebilirim ona yemek getirme diyerekten.yada bir daha bende göndermiyim diyorum?çok büyük dert değil fakat günahamı giriyorum bilmiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?