sevgili olmak

bilmek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
252
69
48
sevgili insanlar el ele tutuşur birbirine sarılır ve öperler.eğer ki uzun süreli bir ilişki ise bunlar olur diyorlar.bu doğru mu? aşk illa dokunmak mıdır? şiirler güzel sözler mutlu anılar yetmez mi?

dini kaygıların mı var?

bilemiyorum. bana göre mesela sadece sarılmak, öpüşmek de yetmez. insan sevgilisiyle sevişmeli de.

ama çevremde bir sürü insan var. sevişmeden ilişki yürütmeyi geçtim, el ele tutuşmadan bile sevgili olanlara rastladım. sarılmak, öpmek gibi şeyler yoktu onlarda.

bana garip geliyor. ciddi ciddi garip geliyor ve anlamıyorum. ama saygı gösteriyorum çünkü böyle yaşayan insanlar var.

bu yüzden burada önemli olan şey şu, siz ne düşünüyorsunuz, sevgiliniz ne düşünüyor? iki ayrı gruptaysanız mutlu olamazsınız. ama ikinizin de isteği bu yöndeyse dokunmadan, öpmeden şiirlerle ilişki yürütebilirsiniz.

Sevince dokunmak istiyorsun zaten.

Kadınların dokunmaktan kaçınması toplum baskısı yüzünden. Yoksa kadın ve erkek ayrı türler değiller sonuçta, hepimiz homo saphiensiz, hepimiz dokunmak , sevmek , sevişmeyi eşit derecede seviyoruz. Doğamız böyle, evrimimiz böyle , insan yalnız olmak için yaratılmış bir canlı değil. Toplum ne kadar baskı yaparsa yapsın , içgüdüyü, naturayı, milyonlarca yıllık evrimin genlere işlediği kodları bastıramaz. Kadınlar bu yüzden bu kadar çok iççekişme yaşıyor.

canım bence çekim olmalı mesela benım erkek arkadasım çok saygılıydı bana dokunmazdı aylarca öpmedi bile falan filan ama noldu tek sebebi beni aldatmış olmasaymış, bende dıyordum ki kıyamıyor bana yalan. Erkekler gercekten sevıyorsa dokunmak ister dokunmadan ilişki mi olur asla olmaz

bu konu çok su götürür.

dini kaygılar ise sevgili olmak neyin nesi der insan kendine...
tabi yapıyoruz bir hata neresinden tutsak kâr diye düşünüyorsanız o da başka...

ancak aşk denilen duygu cinselliği de çağrıştırıyor. ikisini birbirinden ayırmak mümkün değildir.
ancak aşık olup dokunmak için beklemeyi tercih ediyorsanız da bu sevgili kişisiyle ortak alınmış bir karar olmalıdır.
sadece cinsellikten, dokunmaktan ibaret olmadığı gibi sadece güzel sözlerden de ibaret değildir sevgili olmak...

sevgili olan kişilerin yalnızca kendilerinin ortak alacakları karardır.
buna göre yaşama bakış açıları da belli olmuş olur.

Ben öyle Yeşilçam stili aşk yaşayamıyorum, iki tarafın da hormonları var ve doğal bir süreç bu. Üremek için cinsellik yaşamak lazım, bu da bir şekilde olacak. Sevgiliyken şiir okuyalım evlenince haydiii sevişelim bebek yapalım'la olmuyor olamıyor. "O kadar seviyor ki hiç bana dokunmuyor" falan sağlıksız geliyor bana. Abaza olan adam başka ama hiç dokunmamak falan da ileride cinsel problemlere gebe.

Bana dokunamayan adamla evlenmem. Aynı şekilde öpüp arzulamadığım adamla da evlenmem. Yıllarca yada aylarca sadece şarkı türkü söylediğim adamla evlenip hop paldır küldür de sevişemem. Dini açıdansa problem zaten sevgili de haram...

Yetebilir bence.
Ama iki taraf içinde yetebilirse yetebilir.
Sana şarkı, türkü, şiir yeter ama o, öpmek, dokunmak isteyebilir.
İstemeyen tarafı da isteyen tarafı da yargılayamayız.
Herkes dengine aşık olsun en temizi.

sevgili insanlar el ele tutuşur birbirine sarılır ve öperler.eğer ki uzun süreli bir ilişki ise bunlar olur diyorlar.bu doğru mu? aşk illa dokunmak mıdır? şiirler güzel sözler mutlu anılar yetmez mi?

diyelim adam şiir okudu karşılığında sarılmak istemez mi insan ya da öpüp teşekkür etmek
yani karşılığında öyle uzaktan uzaktan tamam teşekkür ederim denir mi
ee o zaman ne farkı kaldı diğer adamlardan
sarılmadan dokunmadan birlikte zaman geçirmeden mutlu anı nasıl olacak ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…