Sevgili, sözlü, nişanlı ve evli KK üyeleri

sebebivarligim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2014
52
5
0
Diğer
Hepinizin tecrubeleri ve dusunceleri okadar kiymetli ki.. Sorum kayinvalide/elti/gorumce alakali

Sozluyum ama ilk gunden beri gidip gelme oldu kayinvalidemlere yani gorustuk cok olmasada yine baya gorustuk. Tabiki hosuma gitmeyen seyler oldu ve bunlari direct olarak sozlumle paylastim hep ama gordum ki bu sefer ben kotu ciktim ve ben kotu niyetli oldum sanki. Acaba iki yuzlu olupta direct soylemeyip dolayli yoldan mi gostermeliydim? Taktik mi kullanmaliydim?

Benim kaynim ve elti adayim var bu konudada onerileriniz neler, sozlum eltimle kiz kardes gibi olmamizi istiyor ama bu mumkun mu.. eltimde (daha pek yakin olmadik onlarda kaynimla sozluler) kiskanclik oldugu apacik ortada nasil kiz kardes gibi olayim ki?

Birr strateji bir taktik mi uygulamaliyiz hakli oldugumuzu gostermek icin, mutlu huzurlu olmak icin ne yapmaliyiz? bunun formulu nedir?
Tecrubelerinizden faydalanalim istiyorum herkes dusuncesini veya yasadiklarini paylasirsa cok mutlu olurum.

Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim

Son düzenleme:

ay kendimi dışlanmış hissettim.
topic açmam lazım yalnız kk üyeleri diye
üzüldüm kız

bence bi dene onlarla sohbet etmeyi fln..
biraz yakın davran baktın olmuyo..
sende koy mesafeni bak keyfine..
sözlünede ne olumlu ne olumsuz hiiiç bişey söyleme...
muhabbetlerini bile açma o açarsa yorumsuz kal...

Nisanliyim yaklaşık 1 ay sonra evlenecegim benim bu zamana kadar yaptığım ilk önce nişanlıma dert yanmamak oldu.
Eltim yok ama görümcem var çok samimi olmadık hiç bi zaman kendisi soğuk davranır bende sadece özel günlerde aradım hal hatır sordum o kadar samimi olalım diye ugrasmadim ama arada nişanlımın gönlü olsun diye dışarı çıkarken kardeşini de alalım falan dedim
Evlenince evlerimiz yakın olacak evim nerdeyse tamamen yerleşti ama daha bi kere gelip gormuslugu yardım etmisligi yok bişey beklemiyorum zaten nişanlıma da söylemiyorum
Kayinvalideme gelince çok severim kendisini ama çok sık gorusmuyorum biraz mesafeli olmak her zama iyidir bence

Onlar kendilerine yeticek kapasitede oldukları îçin sana yanaşmaya bilirler sen yanaş diemiycem çünkü artık iyîlik yap kötülük bul durumda gelinler maalesef
Mesafeli ol saygılı ol saygı gördüğün kadar ama!

canim olur mu hic, nebileyim kayinvalide deyince ilk evli nisanli insan gelir ya akla ondan oyle yazdim, lutfen kusura bakma benim dusuncesizligim

canım ay hayırr ya şaka yaptım kendimce ben
valla şakaydı niyetim.
inşallah derdinin çaresini tez zamanda bulursun bakma sen bana

savaşa mı gidiyorsunuz evlenmeye mi karar verdiniz belli değil arkadaşım ,strateji yok bilmem ne.. kimse dört dörtlük değil elbette hoşunuza gitmeyen şeyler de olacak çünkü kişilikler aynı değil ,sözlünüze yansıtmamanız gerektiğini zaten tecrübe etmişsiniz, mesafeli olun olsun bitsin bir de çok takıldım o kelime direct değil direkt'dir.( kusura bakma takıntım var ) elti adayınla da kardeş olamayabilirsin ama düşman da olmana gerek yok ,saygı sevgi, mesafe.. çok rahatsız olduğun şeyler oluyorsa tatlı dille anlatabilirsin diye düşünüyorum

direct turkce direkt kelimesinin inglizcesidir (buna takilacak ne var dil okumadiginiz icin herhalde yoksa yabanci dil ogrenenler takilmazlar boyle seylere)

Nişanlınızla paylaştığınız hoşunuza gitmeyen şeyler neydi mesela?

Nişanlınızla paylaştığınız hoşunuza gitmeyen şeyler neydi mesela?

giyimim hakkinda vs cok yorum yapmasi ve onun istediklerini almami istemesi hakkinda
ikimizin fotografini gordugunde yada ikimiz yanyanayken sanki ben hic yokmusum gibi sadece canim oglum nekadar yakisikli cikmissin vs demesi, eve beraber girdigimizde hosgeldiniz, benim canim oglum gelmismi, sofradayken misafir ben olmama ragmen canim oglum tatlidan daha yesene vs demesi yani beni hic yokmusum gibi gormesi vs

Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim

Nişanlına bişey deme, tabi canım, ilerde görüştükçe kaynaşılır zaten, iyi anlaşırız sen merak etme de. Sonra gelişmeleri izle. Ters bi durum olursa da nişanlına ben iyi olmak istiyordum ama eltim şöyle şöyle yaptı, ne bileyim biraz garip oldu sanki vs vs dersin. Empati yapmasını istersin. O da mantıklı bi insansa olumsuz durumlarda da illa samimi ol diyecek hali olmaz sanırsam.

Tatlım erkekler evlenseler bile aradan belirli bir müddet geçmedikçe ailelerinden kopamıyorlar ben bunun deneyimini fazlasıyla yaşadım o yüzden sen direkt annen şöyle kardeşin böyle deme çünkü haklı sen olsan bile o annem kardeşim der eşinden habersiz anneciğim seninle birşey konuşmak istiyorum ama yanlış anlamadan korkuyorum falan diye güzellikle bir görüş derim ben çünkü sözlünü araya koyarsan olan sizin beraberliğinize olur allah muhafaza

Bence az çok herkesin sorunları vardır eltilerle ayrıcada kardeş gibi olunmaz insan kardeşiyle dahi anlaşamadığı konular göz önünde bulunduracak olursan kadın kadını pek sevmes erkeklerde bu durum farklı kadınların en büyük zaafı kıskançlık mesela elti vardır köyde yetişmiştir 2 yüzlü dedikoducu bunla nasıl anlaşılır fitne ,fesat böylesinden uzak duracaksın
tabi bu anlamak hemen mümkün değii bazıları çok iyi artist oluyor çok iyi dost gibi olysaki rakandan kuyu kazıyor oda nasıl senin anlattığını gidip kaynana anlatıyor yalan yanlış aktararak ,en iyisi kimseyle samimi olmamak

yaa okadar konu okuyorum k. valide/görümce ile ilgili, hep bunu düşünüyorum yaa.
benim eşimin bir annesi var, ağzı var dili yok. kızım demeden konuşmaz. beni rahatsız etse de malesef çekinir benden. tamam ayycanım ciğerim diye sarılmayız birbimize ama hiç daha üzmedik kırmadık birbirimizi. bem saygıda kusur etmem, o da beni sever. hissettirir yani. hiç laf söyletmez bana. beni düşünür hep. zaten ayda yılda bir görüşüyorz dicem bu sefer de "yakın olsanız böyle olmazsınız zaten" diye çıkışacaklar. hiç sanmıyorum. bir de benden bir yaş büyük görümcem var. abla demeden hiç konuşmam, severim ve sayarım. o da bana can kız der. arkadaşm gibi adeta. kaynım desen öz kardeşim gibi. küçük zaten benden bir kaç yaş.
valla hepsinden Allah razı olsun. eşim de benim aileme aşırı düşkün. aklı çıkar hepsi için.
ben anlamıyorum bir türlü bu forumdaki didişmeleri. anlamak da istemiyorum. sadece benimle aynı düşünce birinin yorumunu görünce içimden geçenleri paylaşmak istedim. ..

💑💓

Son düzenleme:

ne guzel bende sozden beri anne baba demeden laf soylemiyorum ama onlar bana kizim demiyorlar, sozlume biz kizim diyemeyiz agiz aliskanligi yok erkek cocugumuz oldugu icin kizim demek zor diyemeyiz demisler tamam dedim sevsinlerde demesinler , oysaki komsularim bile bana kizim derler bukadar zor olmamali ama olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…