- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi sebebivarligim
Kayınvalide, elti veya her kimse onlara direct söyleyebilirsin saygısızlık etmeden![]()
hahahahahah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınvalide, elti veya her kimse onlara direct söyleyebilirsin saygısızlık etmeden![]()
yok dil bilmediğim için değil tüm konuyu türkçe yazıp o kelimeyi ingilizce yazılması ,ayrıca şöyle söyleyeyim mrb nabyn nasgy şeklinde de yazanlar oluyor ben ona da kızıyorum takıntı dediğim budirect turkce direkt kelimesinin inglizcesidir (buna takilacak ne var dil okumadiginiz icin herhalde yoksa yabanci dil ogrenenler takilmazlar boyle seylere)
yaa okadar konu okuyorum k. valide/görümce ile ilgili, hep bunu düşünüyorum yaa.
benim eşimin bir annesi var, ağzı var dili yok. kızım demeden konuşmaz. beni rahatsız etse de malesef çekinir benden. tamam ayycanım ciğerim diye sarılmayız birbimize ama hiç daha üzmedik kırmadık birbirimizi. bem saygıda kusur etmem, o da beni sever. hissettirir yani. hiç laf söyletmez bana. beni düşünür hep. zaten ayda yılda bir görüşüyorz dicem bu sefer de "yakın olsanız böyle olmazsınız zaten" diye çıkışacaklar. hiç sanmıyorum. bir de benden bir yaş büyük görümcem var. abla demeden hiç konuşmam, severim ve sayarım. o da bana can kız der. arkadaşm gibi adeta. kaynım desen öz kardeşim gibi. küçük zaten benden bir kaç yaş.
valla hepsinden Allah razı olsun. eşim de benim aileme aşırı düşkün. aklı çıkar hepsi için.
ben anlamıyorum bir türlü bu forumdaki didişmeleri. anlamak da istemiyorum. sadece benimle aynı düşünce birinin yorumunu görünce içimden geçenleri paylaşmak istedim. ..
💑💓
Hepinizin tecrubeleri ve dusunceleri okadar kiymetli ki.. Sorum kayinvalide/elti/gorumce alakali
Sozluyum ama ilk gunden beri gidip gelme oldu kayinvalidemlere yani gorustuk cok olmasada yine baya gorustuk. Tabiki hosuma gitmeyen seyler oldu ve bunlari direct olarak sozlumle paylastim hep ama gordum ki bu sefer ben kotu ciktim ve ben kotu niyetli oldum sanki. Acaba iki yuzlu olupta direct soylemeyip dolayli yoldan mi gostermeliydim? Taktik mi kullanmaliydim?
Benim kaynim ve elti adayim var bu konudada onerileriniz neler, sozlum eltimle kiz kardes gibi olmamizi istiyor ama bu mumkun mu.. eltimde (daha pek yakin olmadik onlarda kaynimla sozluler) kiskanclik oldugu apacik ortada nasil kiz kardes gibi olayim ki?
Birr strateji bir taktik mi uygulamaliyiz hakli oldugumuzu gostermek icin, mutlu huzurlu olmak icin ne yapmaliyiz? bunun formulu nedir?
Tecrubelerinizden faydalanalim istiyorum herkes dusuncesini veya yasadiklarini paylasirsa cok mutlu olurum.
Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim
direct turkce direkt kelimesinin inglizcesidir (buna takilacak ne var dil okumadiginiz icin herhalde yoksa yabanci dil ogrenenler takilmazlar boyle seylere)
ne guzel bende sozden beri anne baba demeden laf soylemiyorum ama onlar bana kizim demiyorlar, sozlume biz kizim diyemeyiz agiz aliskanligi yok erkek cocugumuz oldugu icin kizim demek zor diyemeyiz demisler tamam dedim sevsinlerde demesinler , oysaki komsularim bile bana kizim derler bukadar zor olmamali ama olsun
ne guzel bende sozden beri anne baba demeden laf soylemiyorum ama onlar bana kizim demiyorlar, sozlume biz kizim diyemeyiz agiz aliskanligi yok erkek cocugumuz oldugu icin kizim demek zor diyemeyiz demisler tamam dedim sevsinlerde demesinler , oysaki komsularim bile bana kizim derler bukadar zor olmamali ama olsun
Su dil (direct) olayini uzatmayin isterseniz..konuyu saptirmadan yorum yapin..ben de sizin bu tek kelimeye takilmaniza takildim..hayatta takilacak onca seyler olurken!
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Su dil (direct) olayini uzatmayin isterseniz..konuyu saptirmadan yorum yapin..ben de sizin bu tek kelimeye takilmaniza takildim..hayatta takilacak onca seyler olurken!
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
direct turkce direkt kelimesinin inglizcesidir (buna takilacak ne var dil okumadiginiz icin herhalde yoksa yabanci dil ogrenenler takilmazlar boyle seylere)
o zaman hepsini ingilizce yaz ... Has türkçemizi katletme..:117:
bende bu sekilde dusunuyorum
kimseye yazimi nasil yazdigimi veya hatalarimi bulmasini istedigim icin yazmadim
soru ortada
anlama guclugu ceken varsa yazmasinSizin direct kelimesine takilip takilmadiginiz umruda degil ben bu kelimeye takildiniz mi diye sormuyorum, takildim diye yazmaniza gerek yok
Ben bu sitedeki gelinlerden çok korkuyorum valla kızlar. Verilen tavsiyeler çok enteresan geliyor. Bütün kayınvalideler mi kötü? Hepsi aynı tornadan mı çıkmış yani? Gelinlerde hiç mi hata yok? Ben bu tür olayları tamamen iletişimsizliğe bağlıyorum. Konuşunca çözülebilecek olaylara hemen " konuşma sakın, sen de öyle davran, mesafeni koy" tavsiyeleri veriliyor. Güzel bir dille konuşmak sorunu çözmek dururken neden bu tavırlar sergilensin ki. Gerçekten anlamıyorum. Kayınvalidem yok ondan dicem ama kayınvalide yaşında iki görümcem var. Onları geçtim iki ablam var. Ne ablalarımda gördüm kayınvalide ile anlaşamama durumu ne annemle babaannem arasında. Hatta abimler ilk evlendiklerinde birlikte oturdular bizimle bir kaç yıl, annemle yengem arasında da görmedim. Biz mi tuhafız acaba ailece?
Konu sahibi size gelince, konuşun arkadaşım. Güzel bir dille sorun derdini çok rahatsız olursanız. Bazı insanlar bişeye kırılır derdini söylemez. Sorulmasını bekler. Ama telefonda falan sormayın. Bi kek yapın gidin evine, ortam oluşunca " annecim tavırlarınızda bir değişiklik seziyorum, bir hatam mı oldu? Gencim, istemeden sizi kıracak bişey yapmış olabilirim, isterim ki hata yaptığımda söyleyin bana ki düzelteyim" gibi bir konuşma yapın. Eminim ki düzelir aranızdaki sorun.
Hepinizin tecrubeleri ve dusunceleri okadar kiymetli ki.. Sorum kayinvalide/elti/gorumce alakali
Sozluyum ama ilk gunden beri gidip gelme oldu kayinvalidemlere yani gorustuk cok olmasada yine baya gorustuk. Tabiki hosuma gitmeyen seyler oldu ve bunlari direct olarak sozlumle paylastim hep ama gordum ki bu sefer ben kotu ciktim ve ben kotu niyetli oldum sanki. Acaba iki yuzlu olupta direct soylemeyip dolayli yoldan mi gostermeliydim? Taktik mi kullanmaliydim?
Benim kaynim ve elti adayim var bu konudada onerileriniz neler, sozlum eltimle kiz kardes gibi olmamizi istiyor ama bu mumkun mu.. eltimde (daha pek yakin olmadik onlarda kaynimla sozluler) kiskanclik oldugu apacik ortada nasil kiz kardes gibi olayim ki?
Birr strateji bir taktik mi uygulamaliyiz hakli oldugumuzu gostermek icin, mutlu huzurlu olmak icin ne yapmaliyiz? bunun formulu nedir?
Tecrubelerinizden faydalanalim istiyorum herkes dusuncesini veya yasadiklarini paylasirsa cok mutlu olurum.
Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim
kimseye soracak degilim nasil yazacagimi
hosuna gitmiyorsa okuma
cephe almaya çok erken başlamışsın cnm yaa dur hele ne gördün ki daha bu kadar önyargılı ve tepkili olma belki çok ii anlaşacaksın belki çok seveceksib belli mi olur. gerçi elti eltiyi çekemezmiş hatta halk arasında derler ki "kuma kumayı ister elti etiyi istemezmiş" :) ortasını bul bence çokta soğuk olma, anladığım kadarıyla sözlün aileye düşkün biri. ama eltiylede kardeş gibi olunmaz onu sözlüne anlat