Sevgili, sözlü, nişanlı ve evli KK üyeleri

Kamuya açık okurum ve sen kamuya açık bir yerde Türkçe' ye dikkat etmek zorundasın .. ayrıca eğer yazmaya inat edersen KİB 'lenirsin afiyet olsun şimdiden !
Düzgün yaz !
Eltinle hakikaten anlaşman (bırak kardeş olmayı :) ) çok zor Allah eltine sabır versin

Hele konuyla alakali yorum yapabildiniz tebrikler :) tesekkur ederim dogruluk payi vardir damarima basanin damarina kotu basarim yani eltiden en ufak terslik gorursem tersimi bende fena gosteririm dogruu ;)

Hele konuyla alakali yorum yapabildiniz tebrikler :) tesekkur ederim dogruluk payi vardir damarima basanin damarina kotu basarim yani eltiden en ufak terslik gorursem tersimi bende fena gosteririm dogruu ;)

Sonra okuruz artık eşimin ilgisi başkasına kaydı en son damarına basmıştım, kayınvalidem beni sevmiyor aramız kötü vs. diye
Bas bakalım zavallı kızcağızın damarına :)

Hepinizin tecrubeleri ve dusunceleri okadar kiymetli ki.. Sorum kayinvalide/elti/gorumce alakali

Sozluyum ama ilk gunden beri gidip gelme oldu kayinvalidemlere yani gorustuk cok olmasada yine baya gorustuk. Tabiki hosuma gitmeyen seyler oldu ve bunlari direct olarak sozlumle paylastim hep ama gordum ki bu sefer ben kotu ciktim ve ben kotu niyetli oldum sanki. Acaba iki yuzlu olupta direct soylemeyip dolayli yoldan mi gostermeliydim? Taktik mi kullanmaliydim?

Benim kaynim ve elti adayim var bu konudada onerileriniz neler, sozlum eltimle kiz kardes gibi olmamizi istiyor ama bu mumkun mu.. eltimde (daha pek yakin olmadik onlarda kaynimla sozluler) kiskanclik oldugu apacik ortada nasil kiz kardes gibi olayim ki?

Birr strateji bir taktik mi uygulamaliyiz hakli oldugumuzu gostermek icin, mutlu huzurlu olmak icin ne yapmaliyiz? bunun formulu nedir?
Tecrubelerinizden faydalanalim istiyorum herkes dusuncesini veya yasadiklarini paylasirsa cok mutlu olurum.

Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim

Mutluluk ve huzurun formülü inanın sizin uyguladığınız çözümlerden geçmiyor :34: İyi olmak niyetinde misiniz yoksa her zaman haklı çıkmak mı amacınız? Bunlar önemli :42:

haklisiniz galiba herzaman hakli olmaliyim diye bilincaltim savas veriyor herhalde, bu herzaman boyle

Biraz insanların suyuna gitmek gerek bana kalırsa, yani arabesk gelmesin size ama şu üç günlük dünya birbirimizi kırmaya değer mi? Başkalarını kırmanın yanında kendimize de zararı var üstelik. Ne güzel mutlu huzurlu yaşamak varken bu üstünlük kurma çabası neden? Bilemiyorum tabii ki herkes istediği hayatı yaşar ama içten içe "her zaman ben!" yaklaşımı da yorar insanı yaa :50:

evet canim haklisin ya kendi kendimi doldurusa getiriyorum bazen, sozlum ailesine cok duskun gercekten belkide bencilce davranip hep ben desin istiyorum ama ailesininde beni kendi kizi gibi sevmesini isterdim yani benim ailemin sozlume gosterdigi ilgiyi sevgiyi onlarinda bana gostermesini isterdim

bak ne güsel demişsin kendi kızları gibi görmelerini isterdim eeee görmüyorlarsa sende onları kendi annen baban gibi göremezsin zaten ve bu senin işine gelir mesafeni korursun

hahahahahah :27::27::27::27::27::27: çok sevdim :52::52::52::52::52: Ama onlarda takılmasınlar şimdi hadi bilmiyorlarsa yabancı dil ???? :34::34::34::34::34:

ben de çok güldüm.bu ingilizce kelimeyi ya da kelimeleri kullanmak yabancı dili bilmek değil,Türkçeyi bilmemekten kaynaklanıyor.

Hani hep koy aradaki mesafeyi diyorsunuz ya nasıl koyuyorsunuz o mesafeyi birer örnek verseniz :) karşındaki kişi sana güler yüz hoş sohbet ile konuşsa o kişiye nasıl mesafe konur ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hani hep koy aradaki mesafeyi diyorsunuz ya nasıl koyuyorsunuz o mesafeyi birer örnek verseniz :) karşındaki kişi sana güler yüz hoş sohbet ile konuşsa o kişiye nasıl mesafe konur ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok güzel ve doğru bir soru.hadi mesafeni koy diyenler cevaplasın,biz de öğrenelim eksikse bildiğimiz...

Benim eşimin 4 ablası bir abisi var. Eşim en küçük çocuk..Ellerinde büyümüş hepsinin. En büyük strateji gerçekten mesafeyi korumaktır. en küçük ablası benden bir yaş büyük. Oda istiyordu çok yakın olmamızı filan ama işte illa bir mesafe oluyor. Eğer mesafe olmayınca sen mutsuz oluyorsun sonra müdahalelerden yada başka şeylerden. Ama buzdolabı olmak değil mesafe demek kişinin sana gelirken duracağı çizgiyi bilmesi bunu belirlemek. Buda en baştan olması gereken bir durum sonradan biraz zor..

aynen katılıyorum:46::46::46:

Bir kere daha sözlüsünüz resmi mi o da belli değil aileler tanıştı mı resmi söz yapıldı mı ama her nedense daha şimdiden eş adayınıza kötülemelere başlamışsınız beğenmediğiniz yönlerini söylemeler filan bu nedir yani. Herkes dört dörtlük olacak diye bir şey yok. Kaynın da sözlüymüş kız daha elti adayı ama şimdiden yapıştırmışsın yaftayı kıskanç diye nereden belli? sizin bu önyargınız neden kaynaklanıyor? daha şimdiden böyleyseniz evlenince o aileyle düşünemiyorum sizi baştan tavır koyuyorsunuz taktik filan ya ne taktiği neden kendini haklı çıkarma durumuna giriyorsunuz o eş adayınızın ailesi geçinme idare etme tanıma yoluna gitmek yerinde hemen taktik verin. O taktikler elinde kalır canım. İyi niyet yok sizde. Eş adayın doğru demiş eltinle kardeş gibi olabilirsin baştan tavır koymak yerine yoksa bu iş olmaz. Sürekli ailesiyle ilgili şikayet eden birini kim ister? daha evli bile değilsiniz.

Hepinizin tecrubeleri ve dusunceleri okadar kiymetli ki.. Sorum kayinvalide/elti/gorumce alakali

Sozluyum ama ilk gunden beri gidip gelme oldu kayinvalidemlere yani gorustuk cok olmasada yine baya gorustuk. Tabiki hosuma gitmeyen seyler oldu ve bunlari direct olarak sozlumle paylastim hep ama gordum ki bu sefer ben kotu ciktim ve ben kotu niyetli oldum sanki. Acaba iki yuzlu olupta direct soylemeyip dolayli yoldan mi gostermeliydim? Taktik mi kullanmaliydim?

Benim kaynim ve elti adayim var bu konudada onerileriniz neler, sozlum eltimle kiz kardes gibi olmamizi istiyor ama bu mumkun mu.. eltimde (daha pek yakin olmadik onlarda kaynimla sozluler) kiskanclik oldugu apacik ortada nasil kiz kardes gibi olayim ki?

Birr strateji bir taktik mi uygulamaliyiz hakli oldugumuzu gostermek icin, mutlu huzurlu olmak icin ne yapmaliyiz? bunun formulu nedir?
Tecrubelerinizden faydalanalim istiyorum herkes dusuncesini veya yasadiklarini paylasirsa cok mutlu olurum.

Bu konuyu acmamin sebebi derdim var bana yardim edin diye degil aslinda, herkese yardimi olsun okuyan herkes kendine birsey alsin bir tecrube kazansin diye
kayinvalide, elti, gorumce hakkinda bir cok konu paylasiliyor biliyorsunuz arkadaslar herkes kendi icin yardimci birsey bulsun diye acmak istedim

Merhaba, nişanlıyım bende.
Eğer sözlüne lafını dinletmek istiyorsan kendini cadı bir gelin gibi gösterme, yada ona birşeyi ispat etmeye anlatmaya çalışırken dır dır moduna kesinlikle bağlama.
Çok iyi davran ona, ailesini ne kadar sevdiğini vs söyle.
Hoşuna gitmeyen davranışlarıda yine dolaylı yollarla anlat canım fakat dediğim gibi dırdır modunda değil.
Eltin içinde sözlüna çok seviyorum çokiyi bi kız vs ama sanki bana biraz soğuk davranıyor gibime geldi falan de.
Ben yakınlık kurmaya çalışıyorum ama göremeyince geri çekiliyorum de ki gerçekten de öyle sanırım ..

İçinden geldiği gibi davran bence ve nisanlina sikayet etme bırak o görsün... misal bnm eltimle sorunum var daha dogrusu onun benimle var ben artik onu hic takmiorum. Eşime hic sikayet etmiorum o görüyor beni nasıl üzdügünü o teselli edior boşverelim onu falan die. Onun icinde hic zorlamiorr onlari davet etmior inlara götürmeye calismior. Birde kayinvalidenle mesafeli olcam die ucunu kaçırma... eger sicakkanli biriysen misal bu cok zor olur ve yapmacık davranislar üstünde egreti durur. Ben sicakkanliyim kayinvalidemide severim ararim konuşurum ama gerektigi yerde de hayir derim gelmem gitmem derim. Anne kiz gibi olalim der asla olmaz seninle kayinvalide gelin olalim ama cok iyi olalim derim oda bunu bilir ona gore hareket eder. Ama 7yil sevgililik 2yil nisanlilik 1 bucuk aylik evlilikten sonra sana dicegim tek sey kendin ol kendin ol kendin ol olur:-D:-D

Kayın validen ne yazık ki seni kıskanıyor. Oğlunu paylaşamayacak.
Eşim son erkek çocuğu ve ailede son gelin benim, başka iki abisi daha var. Annesi kıskanç değildir, beklentisi yoktur, sık aramaz öyle canım cicimli olmaz oğluna her dakka yapışmaz. Buna rağmen kayın validem biz nişanlıyken telefonda "oğlumun ardından düş de biz görelim biraz onu" diye şaka yollu laf etmişti. Kıskanç olmayan kaynana bile böyle oluyor.
Kayın valide elti görümce vs.. bunlarla yakınlık kötülük getirir, her zaman MESAFELİ olmalısın. Bunun çok ekmeğini yiyeceksin ilerde.
Sakın kardeş gibi olma, unutma onlar senin öz ailen değiller, hiçbir zaman da olmayacaklar.
Kendi anne baba kardeşlerinle kavga edersin küser barışırsın alınmazsın.annen baban kızsa laf söylese zoruna gitmez. Yine bir araya gelirsin seversin Çünkü ailendir.
Ama eşinin ailesi öyle mi? En ufak laf heraket unutulmaz, büyür de büyür içinde sakın samimi falan olma. Eşinle samimi ol iyi geçin o yeter.
Saygılı ve mesafeli ol yeterli, ve sakın hiçbir şeyini de paylaşma eşinle olanlar aranızda kalsın her zaman.
Eşine de direkt kötüleme dolaylı yoldan yüzlerini göster taktik kullan. Kimse ailesine kötü densin istemez, gerçekten kötü bile olsalar.

Son düzenleme:
Kayın validen ne yazık ki seni kıskanıyor. Oğlunu paylaşamayacak.
Eşim son erkek çocuğu ve ailede son gelin benim, başka iki abisi daha var. Annesi kıskanç değildir, beklentisi yoktur, sık aramaz öyle canım cicimli olmaz oğluna her dakka yapışmaz. Buna rağmen kayın validem biz nişanlıyken telefonda "oğlumun ardından düş de biz görelim biraz onu" diye şaka yollu laf etmişti. Kıskanç olmayan kaynana bile böyle oluyor.
Kayın valide elti görümce vs.. bunlarla yakınlık kötülük getirir, her zaman MESAFELİ olmalısın. Bunun çok ekmeğini yiyeceksin ilerde.
Sakın kardeş gibi olma, unutma onlar senin öz ailen değiller, hiçbir zaman da olmayacaklar.
Kendi anne baba kardeşlerinle kavga edersin küser barışırsın alınmazsın.annen baban kızsa laf söylese zoruna gitmez. Yine bir araya gelirsin seversin Çünkü ailendir.
Ama eşinin ailesi öyle mi? En ufak laf heraket unutulmaz, büyür de büyür içinde sakın samimi falan olma. Eşinle samimi ol iyi geçin o yeter.
Saygılı ve mesafeli ol yeterli, ve sakın hiçbir şeyini de paylaşma eşinle olanlar aranızda kalsın her zaman.
Eşine de direkt kötüleme dolaylı yoldan yüzlerini göster taktik kullan. Kimse ailesine kötü densin istemez, gerçekten kötü bile olsalar.

evet canim cok guzel ozetlemissin tesekkur ederim, haklisin insan ailesiyle ne yasarsa yasasin barisir unutur ama baskasiyla oyle mi degil gercektende
sozlum laf soyletmiyor zaten, ben kayinvalide adayina ne hediye aldiysam birini begenmedi daha boyle yuzume baka baka hoc guzel degil demedi ama soyle olsaydi boyle olsaydi yada tesekkur deyip atti bir kenara herzamanda guzel ve pahali hediyeler almistim hatta sozlumlede sectim kac tanesini sirf o daha iyi bilyor diye ama oglu ne beyendiyse vay benim canim oglum ne guzelde almis ne guzelde begenmis... son defasinda yine agiz burun kivirinca eve donerken sozlume "askim annende ayni benim gibi nekadar zor begeniyor dimi" dedim hem tatli dille kendimide katarak.. anneme bir daha laf soyleme dedi ben sok oldum, ne var bunda kotu birsey demedim ki kendimide diyorum bak dedim iyi iste oyleyse birdaha laf takma anneme begenmiyorsa begenmiyor sen ustune duseni yap dedi. sustum kaldim oyle

evet canim cok guzel ozetlemissin tesekkur ederim, haklisin insan ailesiyle ne yasarsa yasasin barisir unutur ama baskasiyla oyle mi degil gercektende
sozlum laf soyletmiyor zaten, ben kayinvalide adayina ne hediye aldiysam birini begenmedi daha boyle yuzume baka baka hoc guzel degil demedi ama soyle olsaydi boyle olsaydi yada tesekkur deyip atti bir kenara herzamanda guzel ve pahali hediyeler almistim hatta sozlumlede sectim kac tanesini sirf o daha iyi bilyor diye ama oglu ne beyendiyse vay benim canim oglum ne guzelde almis ne guzelde begenmis... son defasinda yine agiz burun kivirinca eve donerken sozlume "askim annende ayni benim gibi nekadar zor begeniyor dimi" dedim hem tatli dille kendimide katarak.. anneme bir daha laf soyleme dedi ben sok oldum, ne var bunda kotu birsey demedim ki kendimide diyorum bak dedim iyi iste oyleyse birdaha laf takma anneme begenmiyorsa begenmiyor sen ustune duseni yap dedi. sustum kaldim oyle

bu hediye mevzusu bizde de oldu ben henüz sözlü nişanlı vs değilim ama samimiyetimiz var.Geçen yaz çanakkaleye gittim oradan da takım şeklinde biblo tarzı ama küçük değil hediyelik almıştım tv ünitesine yerleştirmiş annesi bir kaç ay geçtikten sonra gittiğimde baktım yok neyse daha sonra sevgilime dedim ki annen hediyeleri başka yere mi koydu göremedim yoksa beğenmemiş mi acaba çok mu toz yapıyor falan dedim çünkü kilden mi yapılmış ne toz dökebiliyor oda ben sordum anneme o senin aldığın ilk hediye olduğu için biz evlenirken bizim evimize verecekmiş dedi :53: ilk defa böyle bir şey duydum o yüzden inanmadım tabi bende aslında bozulmadım desem yalan olur sonra dedim ki ilk defa böyle bir şey duydum beğenmemişte olabilir sorun değil ben aldım diye sevmediği bir şeyi kullanmasın ben şahsen kullanmazdım beğenmediğimi dedim.Aslında bol bol dır dır yapsam ileri de bana hediye aldığında beğenmediğim de kullanmak zorunda kalacaktım :) Senin mevzunda ise ben olsam sözlünün ismi xx diyelim anne aslında xx de çok beğendi beraber aldık falan derdim.

bu hediye mevzusu bizde de oldu ben henüz sözlü nişanlı vs değilim ama samimiyetimiz var.Geçen yaz çanakkaleye gittim oradan da takım şeklinde biblo tarzı ama küçük değil hediyelik almıştım tv ünitesine yerleştirmiş annesi bir kaç ay geçtikten sonra gittiğimde baktım yok neyse daha sonra sevgilime dedim ki annen hediyeleri başka yere mi koydu göremedim yoksa beğenmemiş mi acaba çok mu toz yapıyor falan dedim çünkü kilden mi yapılmış ne toz dökebiliyor oda ben sordum anneme o senin aldığın ilk hediye olduğu için biz evlenirken bizim evimize verecekmiş dedi :53: ilk defa böyle bir şey duydum o yüzden inanmadım tabi bende aslında bozulmadım desem yalan olur sonra dedim ki ilk defa böyle bir şey duydum beğenmemişte olabilir sorun değil ben aldım diye sevmediği bir şeyi kullanmasın ben şahsen kullanmazdım beğenmediğimi dedim.Aslında bol bol dır dır yapsam ileri de bana hediye aldığında beğenmediğim de kullanmak zorunda kalacaktım :) Senin mevzunda ise ben olsam sözlünün ismi xx diyelim anne aslında xx de çok beğendi beraber aldık falan derdim.

o tarz bir konusmamda oldu canim, bir keresinde onlara davetliydim yemege ama sozlumun kuzeninin bebegi olmustu onlarda gelmisler tesadufen yolda annesi geliyomusunuz bak xxlarda burda deyince aa askim bebege biseyler alsakya dedim ilk yerde durup bebek giysisi aldik eve vardik verdik hediyeleri kayinvalide adayim vay benim canim oglum nede guzel dusunmus nede guzel akil etmis ne guzel seyler almis diyor ben yokum yine ben insan degilim ya:) bende dedim anne xx aklina bile gelmedi ben dedim alalim diye dedim gulumsedim:) kadin duymazdan geldi sohbete istedigi gibi devam etti :)

o tarz bir konusmamda oldu canim, bir keresinde onlara davetliydim yemege ama sozlumun kuzeninin bebegi olmustu onlarda gelmisler tesadufen yolda annesi geliyomusunuz bak xxlarda burda deyince aa askim bebege biseyler alsakya dedim ilk yerde durup bebek giysisi aldik eve vardik verdik hediyeleri kayinvalide adayim vay benim canim oglum nede guzel dusunmus nede guzel akil etmis ne guzel seyler almis diyor ben yokum yine ben insan degilim ya:) bende dedim anne xx aklina bile gelmedi ben dedim alalim diye dedim gulumsedim:) kadin duymazdan geldi sohbete istedigi gibi devam etti :)

Çok komik ya kadına bak Allah aşkına kafasına göre davranıyor demek ki :)
Sende bir şey alma bakalım sözlüne bu sefer ay benim canım oğlum ne de güzel hiç bir şey yapmamış düşünmemiş diyecek mi aslında sözlün orada niye senin arkanda durup anne ben değil sebebivarlıgım düşündü diyememiş.Sen annesinin davranışlarını söylemekten ziyade sözlünün sana göstermesi gereken ama göstermediği davranışları söyle.Şöyle demen gerekmez miydi vs gibi

Son düzenleme:
Çok komik ya kadına bak Allah aşkına kafasına göre davranıyor demek ki :)
Sende bir şey alma bakalım sözlüne bu sefer ay benim canım oğlum ne de güzel hiç bir şey yapmamış düşünmemiş diyecek mi aslında sözlün orada niye senin arkanda durup anne ben değil sebebivarlıgım düşündü diyememiş.Sen annesinin davranışlarını söylemekten ziyade sözlünün sana göstermesi gereken ama göstermediği davranışları söyle.Şöyle demen gerekmez miydi vs gibi

sozlum yoktu o an yanimizda odada
birkeresindede beraber alisvveris merkezindeyiz sozlum anne siz sebebivarligimla bakinin bende erkek rayonunda takilayim dedi
kadin birseylere bakiyor xx nerdesin oglum baksana bu guzel mi, onu cagirip soruyor sozlum anne kizin yaninda(ki kizim demez bana kayinvalide) bana sorma ona sor deyip gidiyor ama nafile kadin hep oglusuna sormak onunla almak istiyor ben gosteriyorum birseyler anne bak vs hihi diyip geciyor ayyy yazarken bile bunaldim yine canim
sozlumde arkamda durur yine kimi annesine hak veriyor kimi bana (davranislariyla boyle anliyorum) benim yanimda kayinvalde sozlumu canim yavrum diye sever bazen mesela sozlumde hemen canim yavrularim o canim yavrularim diyeceksin tamam mi der hihi tamam der sonrada :)) ama ayni tas ayni hamam

Back
X