• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sol bir partiyi destekliyorum,eşim sağ partiyi ikimizde fanatik değiliz .Oy zamanı beraber gider oyumuzu kullanırız ne ben ona sorarım nede o bana zaten biliyoruz. Siyasetle ilgili güncel konulardan da konuşuruz ama sınırlarımızı aşmayız.Kısaca İki tarafta düşüncelere saygılı olunduğu sürece sıkıntı olmuyor.Bu sadece evlilik için değil hayatımızda ki bize yakın olan diğer insanlarla olan ilişkilerde de geçerli.Herkesin bizimle aynı düşünce de olmasını bekleyemeyiz ama saygı duymasını isteriz,bizde saygı duyduğumuz sürece sorun yok.Hiç bir parti,hiç bir siyasi görüş sevdiğimiz insanlardan değerli değil.

Yorum sahibinin haricinde söylüyorum bunu, bugün gittiğim bir ortamdan başörtülü olduğum için garinsendim, siyasi bir ortam vs de yoktu. Bana her "türbanlı" bir değil tabi diyerek güya sevgi gösterisinde bulundular. Ortamdaki insanlardan ne kadar irrite olduğumu anlatamam. Kimseye kendimi kabul ettirip aslında sizin gibiyim gibi bir derde sahip olmadığım için birarda olacağım sürece de esktra bir samimiyet kurmayı düşünmüyorum.

Belli şeyleri kendine ait görüp dış görünüşten dahi diğerleri etiketini vurmaya bayılıyor bazı insanlar. Bu farklı hayat görüşündeki herkesi belli bir kalıba sokan herkes için geçerli tabi.
Benim kürt arkadaşlarım da var tipi anlayış gösterme şekli :KK53: bu işin partisi martisi yok, görgülü açık fikirli insanlarla birlikte olmak lazım esasında ama tabi her zaman mümkün olmuyor.

Ben sol bir partiyi destekliyorum,eşim sağ partiyi ikimizde fanatik değiliz .Oy zamanı beraber gider oyumuzu kullanırız ne ben ona sorarım nede o bana zaten biliyoruz. Siyasetle ilgili güncel konulardan da konuşuruz ama sınırlarımızı aşmayız.Kısaca İki tarafta düşüncelere saygılı olunduğu sürece sıkıntı olmuyor.Bu sadece evlilik için değil hayatımızda ki bize yakın olan diğer insanlarla olan ilişkilerde de geçerli.Herkesin bizimle aynı düşünce de olmasını bekleyemeyiz ama saygı duymasını isteriz,bizde saygı duyduğumuz sürece sorun yok.Hiç bir parti,hiç bir siyasi görüş sevdiğimiz insanlardan değerli değil.
Bişey yazmama gereke kalmamış,işte tam da olması gereken bu. Benim de erkek arkadaşımla görüşlerimiz farklı ama o mevuzlara girmiyoruzz, biz birbirmiiz için daha değerliyiz, kırmıyoruz.

esimle ve ailesiyle degil ama akrabalariyla siyasi gorus farkliligimiz var
ben bunu bilir yanlarinda hic siyasi seylere girmem zaten normaldede siyaset yapmaktan hoslanmam ama akrabalari zit goruse sahip oldugumu bildikleri icin ozellikle fanatikler illa o konusmaya cekmeye calisiyor
esimle siyasi gorus farkliligim olsaydi sanirim evlenmezdim
hayata bakis acisi ayni olmali bence iki insanin mezhep demiyorum din dil irk demiyorum ama maalesef ulkemizde bir kutuplasma var ve bu her alana yansiyor evliligede yansir diye dusunuyorum

İktidar partisini destekleyebilirsiniz de kim ne diyebilir. Ak partinin de iyi ve kötü yanları var chpnin de mhpnin de diğerlerinin de sonuçta hepsi birer siyasi parti. Birine oy veriyor olmak bizi iyi ya da kötü yapmaz. “Ben tesettürlüyüm ama aslında onlardan farklıyım” gibi bir ispat çabası içinde olmak zorunda kalmak da insanların sizi olduğunuz gibi kabul etmediğinin göstergesidir.
Yok siz beni çok yanlış anlamisiniz açıkçası hiç kendimi ispat gibi bir çabam olmadi şöyle örnek vereyim o halde henüz yeni taşınmıştım çocuklar sıkıldı parka goturdum orda da hastanede eşi çalışan çok kibar bir beyefendi ile karşılaştık.
Sohbet etmeye başladık malum ülkenin durumu siyaset derken ben fikirlerimi soyledim o soylesi neyse eşi geldi ve eşine dedi ki gel bak çok farkli düşündüğüm ama beni yanıltan bir hanimefendiyle tanıştım neyse eşi ile tanıştık güzel sekilde vedalaşıp ayrildik ki hala parka gittigimizde gültekin abi ile derin sohbetler ederim.
Sonuç olarak durum istesekte istemesekte bu anlatmaya calistigim buydu önyargılı olmamamk saygi diyabilmek

Yok siz beni çok yanlış anlamisiniz açıkçası hiç kendimi ispat gibi bir çabam olmadi şöyle örnek vereyim o halde henüz yeni taşınmıştım çocuklar sıkıldı parka goturdum orda da hastanede eşi çalışan çok kibar bir beyefendi ile karşılaştık.
Sohbet etmeye başladık malum ülkenin durumu siyaset derken ben fikirlerimi soyledim o soylesi neyse eşi geldi ve eşine dedi ki gel bak çok farkli düşündüğüm ama beni yanıltan bir hanimefendiyle tanıştım neyse eşi ile tanıştık güzel sekilde vedalaşıp ayrildik ki hala parka gittigimizde gültekin abi ile derin sohbetler ederim.
Sonuç olarak durum istesekte istemesekte bu anlatmaya calistigim buydu önyargılı olmamamk saygi diyabilmek
Yok sizi anladım ben ama biraz yanlış ifade ettim sanırım, kendinizi ispat etmek istiyormuşsunuz gibi söylemişim kusura bakmayın. Sözlerim tesettürlü insanlara “ay ne kadar da düşündüğümden farklıymışsın” anlayışıyla yaklaşanlara idi, hayır ne bekliyorlar ki anlamıyorum. Ön yargısının yıkılmasına sevinmeli miyiz yani, zaten olması gereken ön yargısız yaklaşması ki. Neden ben aklındaki ön yargılarla yüz yüze kalmak zorundayım? Bu şeye benziyor, karikatürize edilmiş bir vaka vardır ya hani, başka bir ülkeye gidersiniz de ‘siz türkiyede deveye mi biniyorsunuz?’ diye sorarlar güya, acı acı gülüp anlatsan dert anlatmasan dert diye düşünürsün falan. Neyse arkadaşımızın konusunu dağıtmayayım, velhasıl kısa hayat tecrübem bana şunu gösterdi, kişilerin görmüş geçirmişliği arttıkça insanlara daha açık fikirli yaklaşıyorlar. Böyle insanların da farklı hayat tarzlarına sahip olsalar bile birlikteliklerini yürütme becerisi daha yüksek oluyor. Dar bir çevrede yaşayıp giden insanların ise kendilerine benzeyen kişilerle birlikte olması daha isabetli oluyor. İkisi de birer tercih.

Erkek arkadaşım muhafazakar namazlarini asla aksatmaz bense oyle degilim. Dini inanci yasadigimiz yogunluk,destekledigimiz partiler tamamen farkli. 6 yildir beraberiz henuz bu konuda hic tartismamiz olmadi. Onemli olan karsilikli saygi duyabilmek bence.
O ibadetini yerine getirirken ben alisveris yaparim, kahve icerim vakit geciririm ardindan bulusmamiza devam ederiz mesela ne ben ona ibadet etme derim ne o hadi gel der.
Ikimiz de ayaklari yere basan bireyleriz, birbirimizi oldugumuz gibi sevme olgunluguna eristik o sebeple hic sorun olmadi :)

Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
Hayata bakışı bambaşka olan insanların uzun soluklu derin ilişkiler kurabileceğini düşünmüyorum. Derin ilişkiler gerektirmese olurdu da bunun ailelerin bir araya gelme Faslı nasıl olacak, anlaşmazlıklar çıkar.

Biri sağ görüş, biri sol. Şuan olmasa bile konusu bir yerde geçse dahi emin olun problem yaratır. Konusunun geçmesine gerek bile yok yaşayış tarzlarınız bile muhtemelen farklıdır.

Eşim farklı bir görüşü savunsaydı nasıl olurdu bilemiyorum, çünkü ben siyaset konuşmayı çok seviyorum:super:

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım
Ama onlar saygı duymazlar..

Ve sakın evliliği düsünmeyin.

Ama evlilik sevgilik arkadazlik gibi degil ki.
Siyasi gorus degisebilir, insanin di i de degisebilir elbette. O yuzden olmaz demiyorum da cok zorlama olur bence.

Ornegin icki icen bir insanla icki olan sofraya oturmayan bir insan arkadas olabilir, ama nasil sevgililik olacak benim aklim almiyor.
Veya ya, tatlinde biri sahil tatili dusunurken, digerine tersse ne olacak. Saygi duyulur elbette neden duyulmasin, ama nasil keyifli olunur ben kafamda oturtamadim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X