Hayatımda değer verdiğim pek çok insanla zıt görüşlerimiz var.Yani benim sonradan onlara karşı zıt konuma geçtiğim bir görüşüm.
Mesela kıymetlim;abim.Siyasi görüşümüz,hayat tarzımız iki ayrı uç.Fakat bu dünyada en sevdiklerimde ilk üçe girer,sanırım bende onda giriyorumdur :)
Benim için siyaset sevdiğim insanlarla arama mesafe koyacak bir sınır değil.Her insan geçici,her idare geçici,dünya burası nihayetinde.Elalem için ne demeye sevdiklerimden olayım diye düşünüyorum parti meselelerinde ben.
Bazı çizgilere dokunulup,değerler aşağılanmadığı sürece.
Fakat bizim ülkemizde bir partiye oy vermek sadece sandık başında olup,biten bir durum değil.İlla ki çok zıt görüşlerin getirdiği bir hayat tarzı da var,yada doğrusu herkes hayat tarzına yakın gördüğü bir siyasi görüşe meylediyor.
Her ne kadar anne,babam,kardeşlerim,arkadaşlarımla zıt görüşte olmak sıkıntı olmasa da,eş çok başka bir durum bence.
Nasıl ki kimi insan muhafazakar bir eş istemiyor,bende kesinlikle İslami vazifelerinden,Allah bilincinden uzak biriyle evlenmek istemezdim.
Kendi babamda bunun hasretini çok çektim ve eşimi de ona göre seçtim.Çok şükür iyi ki o nasibimmiş.
Yani içinde Allah'a secde olmayan bir ev bana nefes olmaz.
Hele ki bir evlat yetiştirirken..
İki yaşındaki oğlum bizimle cemaat olup namaz kılıyor,hafta sonları ona deniz,park kadar camii de gezdirip,cemaati,namazı anlatıyoruz.Hatta dün vaizden mikrafon alıp vaaz vermeye başladı.
Okuduğumuz kitaplar,günlük hayattaki kuralların İslama göre şekillenmesi,hepsine elimizden geldiğince dikkat ediyoruz.
Şimdi ben eşimle başka bir dünya görüşünde olsam hem biz ortak fikirlerin mutluluğundan mahrum olurduk,hem de oğlumuz acayip bir inanç ve görüş karmaşası yaşardı.
Aile içinde çok zıt görüşler saygı olsa dahi çok zor.
Abim sarhoşken beni arar konuşuruz,dertleşiriz.Fakat bunu eşim yapsa hissettiğim duygu daha başka olurdu.Çünkü konumları ve hayatıma,çocuğumun hayatına tesirleri çok başka.
Her görüşe saygı duymakla birlikte ortak paydalarda buluşabildiğimiz insanla yuva kurmak çok mühim bir mesele bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)