• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgililik de çok önemli olmayabilir ama inanın evlilikte çok önemli.

Mesela sadece birbirine saygı duymak da değil.
Çocuğunuz olduğunda onu nasıl yetistireceginiz bence en önemlisi.
İki tarafta saygı duyabilir ama öyle konular var ki.. Saygı duymak yetmez, ortak görüş de olmak gerekir.

Nasıl anlatayım, çocuğunuza koyacağınız isimden tutun da, gideceği okula, erkek çocuk olursa sünnet olup olmayacağına kadar bile değişebilir.

Ben olsam sevgili olsam bile, bu görüş farklılığıyla evliligi düşünmezdim.

Yorum sahibinin haricinde söylüyorum bunu, bugün gittiğim bir ortamdan başörtülü olduğum için garinsendim, siyasi bir ortam vs de yoktu. Bana her "türbanlı" bir değil tabi diyerek güya sevgi gösterisinde bulundular. Ortamdaki insanlardan ne kadar irrite olduğumu anlatamam. Kimseye kendimi kabul ettirip aslında sizin gibiyim gibi bir derde sahip olmadığım için birarda olacağım sürece de esktra bir samimiyet kurmayı düşünmüyorum.

Belli şeyleri kendine ait görüp dış görünüşten dahi diğerleri etiketini vurmaya bayılıyor bazı insanlar. Bu farklı hayat görüşündeki herkesi belli bir kalıba sokan herkes için geçerli tabi.
Malesef bu size irrite edici bakışlarla bakan insanların, kapalı olup da açık bir kadına aynı şekilde bakanı da var..

Malesef her daim,
Ben sol bir partiyi destekliyorum,eşim sağ partiyi ikimizde fanatik değiliz .Oy zamanı beraber gider oyumuzu kullanırız ne ben ona sorarım nede o bana zaten biliyoruz. Siyasetle ilgili güncel konulardan da konuşuruz ama sınırlarımızı aşmayız.Kısaca İki tarafta düşüncelere saygılı olunduğu sürece sıkıntı olmuyor.Bu sadece evlilik için değil hayatımızda ki bize yakın olan diğer insanlarla olan ilişkilerde de geçerli.Herkesin bizimle aynı düşünce de olmasını bekleyemeyiz ama saygı duymasını isteriz,bizde saygı duyduğumuz sürece sorun yok.Hiç bir parti,hiç bir siyasi görüş sevdiğimiz insanlardan değerli değil.
Tabi ki sevdiklerimiz partilerden siyasetten önemli değil.
Ama bu parti ve siyaset dediklerimiz aslında hayat görüşümüz, ideolijimiz değil mi.

Siyâset başka dini yasamak başka.
Eşimle siyasi görüş olarak taban tabana zittiz ama dini görüşte ayniyiz

Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
Biz aynı görüşte gibi görünüyorduk ama karşı taraf aynı zamanda sert bir şekilde eleştiriyordu düşüncelerimi. O her ne kadar aynı dese de ben içten içe hep aynı olmadığını düşünmüştüm, bu eleştirilerden sonra. O da eleştiri yapmam bunu göstermez, tabii ki iyi yönleriyle kötü yönleriyle objektif olmam gerekir diyordu ama ben bu huyundan hiç hoşlanmıyordum.
Velhasıl anlaştık, evimize siyaset girmeyecek, bize gelen konuklara rica ederek evde siyaset konuşmalarına müsaade etmeyeceğiz ve biz de hiçbir şekilde siyasi bir mevzunun aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.
Güzel bir anlaşma oldu. :) Şimdilik problem yok. Yani sevgimizi siyyasetten önce tuttuk ve birbirimize saygılı olduk, ne o benim yanımda eleştirdi ne de ben konusunu açtım, bitti gitti. :)

Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
Kesinlikle getiriyor
Çevremde böyle başlayan evliliklerin çoğu mutsuz bitti
Ya boşanma oldu ya kadınlar aile eş çevre baskısıyla olmadıkları gibi biri davranmak zorunda kaldılar

Hayatımda değer verdiğim pek çok insanla zıt görüşlerimiz var.Yani benim sonradan onlara karşı zıt konuma geçtiğim bir görüşüm.
Mesela kıymetlim;abim.Siyasi görüşümüz,hayat tarzımız iki ayrı uç.Fakat bu dünyada en sevdiklerimde ilk üçe girer,sanırım bende onda giriyorumdur :)
Benim için siyaset sevdiğim insanlarla arama mesafe koyacak bir sınır değil.Her insan geçici,her idare geçici,dünya burası nihayetinde.Elalem için ne demeye sevdiklerimden olayım diye düşünüyorum parti meselelerinde ben.
Bazı çizgilere dokunulup,değerler aşağılanmadığı sürece.

Fakat bizim ülkemizde bir partiye oy vermek sadece sandık başında olup,biten bir durum değil.İlla ki çok zıt görüşlerin getirdiği bir hayat tarzı da var,yada doğrusu herkes hayat tarzına yakın gördüğü bir siyasi görüşe meylediyor.
Her ne kadar anne,babam,kardeşlerim,arkadaşlarımla zıt görüşte olmak sıkıntı olmasa da,eş çok başka bir durum bence.
Nasıl ki kimi insan muhafazakar bir eş istemiyor,bende kesinlikle İslami vazifelerinden,Allah bilincinden uzak biriyle evlenmek istemezdim.
Kendi babamda bunun hasretini çok çektim ve eşimi de ona göre seçtim.Çok şükür iyi ki o nasibimmiş.
Yani içinde Allah'a secde olmayan bir ev bana nefes olmaz.
Hele ki bir evlat yetiştirirken..
İki yaşındaki oğlum bizimle cemaat olup namaz kılıyor,hafta sonları ona deniz,park kadar camii de gezdirip,cemaati,namazı anlatıyoruz.Hatta dün vaizden mikrafon alıp vaaz vermeye başladı.
Okuduğumuz kitaplar,günlük hayattaki kuralların İslama göre şekillenmesi,hepsine elimizden geldiğince dikkat ediyoruz.
Şimdi ben eşimle başka bir dünya görüşünde olsam hem biz ortak fikirlerin mutluluğundan mahrum olurduk,hem de oğlumuz acayip bir inanç ve görüş karmaşası yaşardı.
Aile içinde çok zıt görüşler saygı olsa dahi çok zor.
Abim sarhoşken beni arar konuşuruz,dertleşiriz.Fakat bunu eşim yapsa hissettiğim duygu daha başka olurdu.Çünkü konumları ve hayatıma,çocuğumun hayatına tesirleri çok başka.
Her görüşe saygı duymakla birlikte ortak paydalarda buluşabildiğimiz insanla yuva kurmak çok mühim bir mesele bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Seninle aynı durumdaydım. Evlendim boşandım. Tavsiye etmem.

Ben çok sorum yaşadım...çok kavgalar ettim..hala daha izlerini taşıyorum...ben iyi düşün derim...daha evlenmeden herşey tatlı gelir sana eminim...iyi düşün

Ben her görüşün aşırısıyla arkadaşlık bile kuramıyorum
Birden taban tabana zıtsın sürekli beraber olmak durumundasın

En basiti evlenirken sen kır düğünü yapmak isterken onlar kadın erkek ayrı olsun mevlütlü düğün yapalım diyecekler
Torun ismine ne bulsan beğenmeyecekler
Ufaktan başını kapa baskıları gelecek çok dirençli bile olsan istediğin gibi giyinemeyeceksin

Birde adamda tam bu görüşte sanırım
Hani kendisi ailesinden daha farklı düşünen biride değil

Farklı renkler güzel oluyor aslında oturup seviyeli tartışma yaptığında ben çok keyif alıyorum ama iş evlilik boyutunda olunca nasıl olur bilemiyorum. Aşırı sağ görüşlü hayatınada bunu yansıtan bi adamla yapabilir miydim, pek sanmıyorum.

Siyasi görüşlerin farklı olması problem değil. Ama şu var siyasi görüşlerinizin farklı olması hayata bakışınızın farklı olduğunu gösterir. Ben olsam yapamazdım bazı konularda tahammülsüzüm.

Malesef bu size irrite edici bakışlarla bakan insanların, kapalı olup da açık bir kadına aynı şekilde bakanı da var..

Malesef her daim,

Ama bu parti ve siyaset dediklerimiz aslında hayat görüşümüz, ideolijimiz değil mi.

Malesef her daim,

Sağ partinin ideolojisi :Muhafazakarlık
Sol partinin:Atatürkçülük
Sol partiye oy veriyorum Atatürkçüyüm ama ateist değilim.Dini mi seviyorum.
Eşim sağ partiye oy veriyor ama yobaz değil.
Oy verdiği partiye göre zaten pek çoğumuzun hayat görüşü birbirinden farklı ne yapalım o insanları hayatımızdan mı çıkaralım?Çok radikal olmadığı ve benim sınırlarımı aşmadığı sürece bence sorun yok hayat farklılıklarla güzel hepimiz aynı olamayız.

Sağ partinin ideolojisi :Muhafazakarlık
Sol partinin:Atatürkçülük
Sol partiye oy veriyorum Atatürkçüyüm ama ateist değilim.Dini mi seviyorum.
Eşim sağ partiye oy veriyor ama yobaz değil.
Oy verdiği partiye göre zaten pek çoğumuzun hayat görüşü birbirinden farklı ne yapalım o insanları hayatımızdan mı çıkaralım?Çok radikal olmadığı ve benim sınırlarımı aşmadığı sürece bence sorun yok hayat farklılıklarla güzel hepimiz aynı olamayız.
Ne mutlu siz uyum saglamissiniz.
Diyelim ki ben ateistim, gayet de türbanlı biriyle dostluk kurabilirim.

Ta ki o ben Atatürke laf edene, yada ben ona saygısızlık yapana kadar, dostluğumuz sürebilir.
Burda saygı ve anlayış önemlidir.

Ama konu eş olunca, sadece eş olmakla kalmayıp, anne baba olunca, ve ortada ortak kararlarla yetiştirilmesi gereken bir evlat olduğunda iş farkli olabilir.

Burda asıl konu hayat arkadaşı seçmek herhangi bir insan değil..

Kimse aynı olamaz ve hayat farklılıklarla guzel, evet.
Ama bu söz konusu eş olduğunda her zaman sizinki kadar uyumlu olmayabilir, arkadaslar, komşular, akrabalar farklıdır tabi ☺
Size lafım yok yanlış anlaşılmasın, mutluluklar dilerim 💕💕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X