• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siyaseti dışarıdan izleyen sade vatandaş olarak bugün X mi Y mi diye kavga eder birbirinizi kırarsınız yarın X ve Y’yi kol kola görürsünüz. Onlar barışır siz barışamazsınız. Siyaseti böyle ciddiye alıp bağıra çağıra tartışan, karşıt siyasi görüştekiler hayatıma giremezzzz sokmammm diye fikirleri olan insanlar bana çok cahil geliyor. Çünkü öyleler :KK70: :KK70:

“Benim partim en iyisi onun bokunu yiyim ben” anlayışından çıkmak, olaylara objektif bakmak ve farklı görüşlere saygılı olmak gerek. Eğer bunu başarabilirseniz çok eğlenceli ve seviyeli sohbetler yapabilirsiniz. Farklı görüşlere sahip olmak güzeldir.

Siyasi görüş değil önemli olan yaşayış tarzı nasıl? Bunu dikkate alın.Siyasi görüşünü yani sağcılığını hayatının her alanına taşımış mı ? Önemli olan bu.Sorunun cevabı hayırsa sorun olmaz ama evetse mutlaka sorun çıkıyor.

Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
Ben anlamadım siz müslüman mi değilsiniz. Muslumansaniz sevgilinizin sağcı olması niye sorun herşeyden önce o ve siz iyi insan olma gayretin de olun lütfen. Ayrıca Allah'ın emirlerine uyan insandan kolay kolay sıkıntı çıkmaz. (İstisnalar başka )

Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor

Zaten aile arasında ya da çiftler arasında fazla siyasi muhabbet yapılmasına ben karşıyımdır. Ama iki tarafta bu konuda hassassa sıkıntı kesin çıkar. Çünkü bizim miller bir araya geldimi siyaset ve din dışında muhabbet kuracak bir konu bilmezler :D

MEsela dünürler bir araya gelsin hemen ya din ya siyasetten başlar muhabbet.. Doğal olarak da farklı fikirler gerilim yaratabilir eğer kişiler de anlayışsız ve düşüncesizse...

Ama kişiler aklı selim ise orun olmaz.

İlerde sıkıntı oluyor bi arkadaşım boşanma noktasına geldi, tekrar barıştı..

Ben solcuyum, asla asla asla sağcı yada muhafazakar biriyle bırak evlenmeyi sevgili olamam. Arkadaşlık olur bir derece ama ilişki asla yürümez.
Şimdi iki solcu evliyiz bir de evladımız var. Bir haberi paylaşsak beraber küfrediyor yada gülüyoruz. Çocuğumuza ortak kararla dini bir şey öğretmiyoruz, öğretmeyeceğiz. Evrimli büyük patlamalı üç boyutlu kitapları var. Çocuk konusunda genel bir uzlaşma var en önemlisi.
Ayrıca ben iki kadeh atamayacağım bir eş de istemezdim.
her sol görüşlü illa evrime inanmaz ya da dinden uzak olmaz ama . dinine inanıp ta sol görüşlü olan yok mu. Bizim ülkemizde müslüman olmak iktidara inanmak , gerisi ise sol görüşlü dinzisler diye dayatılıyor da ondan söyledim.

Dini ve siyasi görüşlerin, küçük farklılıklar dışında, büyük ölçüde örtüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Evet, farklı görüşteki insanlara saygı duyarım, şu dünyayı onlarla paylaşabilirim, oturup muhabbet edebilirim, onları sevebilirim, arkadaş, dost olabilirim. Tabi onlar da farklılıklara saygı duyan insanlarsa olur bunlar... Ama sevgili ya da eş olarak kafası bana yakın bir insan seçerim, öyle de seçtim. Çünkü eşlik durumu bir "biz" olma hali, ruhların örtüşmesi hali, uyum içinde, birbirine karışarak akıp giden iki nehir gibi olmalı bence... Küçük farklılıklar olabilir ama taban tabana zıt fikirlerle asla olmaz.

siyasi göruşten ziyade yaşayış biçimi önemli mesela..
benm evli çift arkadasım var ikisinnde siyasi görüşü zıt ama yaşam biçimleri aynı oldugundan anlaşıyorlr..
gezmeyi severler , alkol alırlar , gulerler , eğlenirler ,arkadaş çevreleri geniş , spora giderler ayrı ayrı..

Dini ve siyaset farkı birazda zhniyete bağlıdır,genelde sıkıntı oluyor.
Bunun devamında aileler devreye girincede sıkıntı yaşanabiliyor.
Konuşmalara dikkat etmek gerekiyor,çok ince bir çizgi ikiside..

Yok sizi anladım ben ama biraz yanlış ifade ettim sanırım, kendinizi ispat etmek istiyormuşsunuz gibi söylemişim kusura bakmayın. Sözlerim tesettürlü insanlara “ay ne kadar da düşündüğümden farklıymışsın” anlayışıyla yaklaşanlara idi, hayır ne bekliyorlar ki anlamıyorum. Ön yargısının yıkılmasına sevinmeli miyiz yani, zaten olması gereken ön yargısız yaklaşması ki. Neden ben aklındaki ön yargılarla yüz yüze kalmak zorundayım? Bu şeye benziyor, karikatürize edilmiş bir vaka vardır ya hani, başka bir ülkeye gidersiniz de ‘siz türkiyede deveye mi biniyorsunuz?’ diye sorarlar güya, acı acı gülüp anlatsan dert anlatmasan dert diye düşünürsün falan. Neyse arkadaşımızın konusunu dağıtmayayım, velhasıl kısa hayat tecrübem bana şunu gösterdi, kişilerin görmüş geçirmişliği arttıkça insanlara daha açık fikirli yaklaşıyorlar. Böyle insanların da farklı hayat tarzlarına sahip olsalar bile birlikteliklerini yürütme becerisi daha yüksek oluyor. Dar bir çevrede yaşayıp giden insanların ise kendilerine benzeyen kişilerle birlikte olması daha isabetli oluyor. İkisi de birer tercih.
istisnalar kaideyi bozmaz ama eskiden insanların ÇOĞU inanışları doğrultusunda kapanır , sol görüşte inandığı görüş dahilinde yaşardı. Öyle bir zamandayız ve öyle bir haldeyiz ki kapalı isen akp ama acıksan chp lisin. Kafan kapalı ise inançlı değilse kafirsin. İnsanlar ayrıştı yozlaştı. Artık inançlar değil de ülke şartları altında inanç yaşar olduk.
Bir arkadaşım kapalı ve kocası namaz kılıyor. Oy zamanı siyasetten hiç anlamıyorum dedi. kim ne yapmış neden yapmış iyi mi kötü mü bilmiyorum dedi. Ama akp ye vereceğim dedi neden dedim e müslümanız sonuçta kime verelim dedi.
Sol görüşlü olup ta iktidarın iyi yaptığı hiçbirşeyi görmeyen sırf atatürk partısı olduğu için chp ye oy veren var.
Yani demek istediğim körü körüne siyaset yapıyoruz. Kapalıyım müslümanım tamam akp , solcuyum atatürkü seviyorum tamam chp.
Umarım birgün herşey düzelir ve herkes isteği ,herşeyi istediği için, benimsediği için, dünya görüşüne uygun olduğu için ve en önemlisi DOĞRU VE YANLIŞI görmeyecek kadar kör olmadan yaşamayı nasip etsin.

Sağcılık, toplumsal hiyerarşiyi veya toplumsal eşitsizliği kabul eden veya destekleyen siyasal duruş veya etkinliktir.

Solculuk, iyileştirme arayan veya var olan sosyal hiyerarşiyi kaldırmak isteyen ve zenginliğin eşit dağılımını destekleyen politik hareketlere karşılık gelen terimdir. Solculuk kavramı ilk olarak, Fransız Devrimi sonrasında kurulan meclisteki oturma düzeninden esinlenilerek oluşturulmuştur.

Ülkemizde özellikle yeni nesil o kadar açıp bir kitap okumuyor ki ( sorsan okuyordur ) sağcılık solculuğu müslüman bir yaşam tarzına sahip olmak ve dinsizlik olarak algılıyor. Konu sahibi terimleri hangi anlamda kullandığını söylerse yorum yapacağım. Sevgilim dinine bağlı mı demek istediniz yoksa siyasi görüşü gelenekselci biri mi demek istediniz? Bence hayatta nasıl ülke yönetilmeli diye farklı düşünenler birlikte yaşayabilir ama farklı dini görüşleri olanlar yapamaz.

Diger yorumlari okumadim. Ben sahsen ilerde bu durumun bir sorun olacagini dusunuyorum. Mesela secim zamanlari olacak, yada ne biliyim onun akrabalari bir araya gelince kendi aralarinda senin dogru buldugun seyleri kotuleyecek yada ne biliyim televizyonda bir haber cikinca kufur edenler olabilir bu liste uzar gider. Her seferince hayir bence oyle degil yanlis dusunuyorsun diyip kendinimi savunacaksin ? Ikinizin arasinda sorun olmasa bile mutlaka birgun akrabalarlarla vs. sorun olabilir. Ayni siyasi goruste olmak bir nevi kafa dengi olmak demek.Aksi takdirde birgun illaki bir patlak verebilir ....

siyasi düşüncelerinizin gündelik hayata yansıma seviyesi çok önemli bence. örneğin aileleriniz sürekli siyasi muhabbet kişilerse ilerde bu ciddi sorunlar doğurabilir. siyasi düşüncelerden dolayı karşıdaki insanı bir kalıba koyup yargılama varsa ya da siz buna maruz kalırsanız ciddi anlamda sorun yaşarsınız. çünkü biz ülke olarak siyasi ve dini konuları aşabilecek bir toplum değiliz malesef.

Ben anlamadım siz müslüman mi değilsiniz. Muslumansaniz sevgilinizin sağcı olması niye sorun herşeyden önce o ve siz iyi insan olma gayretin de olun lütfen. Ayrıca Allah'ın emirlerine uyan insandan kolay kolay sıkıntı çıkmaz. (İstisnalar başka )
İNANÇLI biri olarak söylüyorum neredeyse 40 ına dayandım. Nerede dindarım diyen biri varsa, sarıklı cübbeli biri varsa sıkıntılı biri oluyor. Kadına saygı duymayan , onu kölesi gibi gören , ev işinde yardım etmeyen , o işlerin kadının vazivesi görevi gören, çapkınlığı aldatmayı hak sayan , evliliğinde üstünlük taslayıp kendini bir halt sayan ne kadar erkek varsa yüzde 60 dan fazlası dindarım diyenden çıkıyor. (İSTİSNALAR A saygım sonsuz)
Ensar vakıfları , kuran kurslarındaki tecavüzcüler , bir kereden birşey olmaz diyen olmaz olasıca aile bakanımız , mini giydiyse tecavüzcüyü çağırmıştır diyen yobaz kopekler , anasının dizinden hallenen amipler , evlatlık çocuğum bana helal diyenler , kızına tecavüz edip yetiştirdiğim meyvenin tadına ilk ben bakmalıyım diyenler , erkek çocuklarına tecavüz edip bademleniyoruz diyen soysuzlar, 6 yaşında kız çocuğuyle evlenebilirsin diyen sakallı kopekler , karın ölünce aç kalırsan onu yıyebilirsin diyen iğrenç ötesi geri zekalılar..... Say say bitmez. Bunların hepsi 2 metre sakal bırakıp cübbe giyen ama kuran okumadan din yaşayan hayvanlar ..... Kur an okumadan din bilmeden dindar olduğumuz sürece daha neler görürüz.
Sen hiç atatürk çü bir deneğin tecavüz olayına kartıştığını duydun mu, Ya da 6 7 yaşındaki çocuklarla bademlendiğini , ya da anasından tahrik olduğunu gördün mü.

Ne mutlu siz uyum saglamissiniz.
Diyelim ki ben ateistim, gayet de türbanlı biriyle dostluk kurabilirim.

Ta ki o ben Atatürke laf edene, yada ben ona saygısızlık yapana kadar, dostluğumuz sürebilir.
Burda saygı ve anlayış önemlidir.

Ama konu eş olunca, sadece eş olmakla kalmayıp, anne baba olunca, ve ortada ortak kararlarla yetiştirilmesi gereken bir evlat olduğunda iş farkli olabilir.

Burda asıl konu hayat arkadaşı seçmek herhangi bir insan değil..

Kimse aynı olamaz ve hayat farklılıklarla guzel, evet.
Ama bu söz konusu eş olduğunda her zaman sizinki kadar uyumlu olmayabilir, arkadaslar, komşular, akrabalar farklıdır tabi ☺
Size lafım yok yanlış anlaşılmasın, mutluluklar dilerim 💕💕
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.Farklı dinlerde ki insanlar bile evlenebiliyorsa ki çevremiz de pek çok örneği mevcut.Farklı siyasi görüşte ki insanların evlenmesi pekte zor değil.Çocuk konusuna gelince din konusunda hepimiz doğuştan ailemizin bağlı olduğu dine mensubuz kimliğimize bile onu yazıyorlar.Ama belirli yaşa gelince seçimleri değiştirmek kendi elimizde.Siyaset konusunda da kendi doğrularını kendisi zaten büyüyünce bulacak.Kaç kişi babasının oy verdiği partiye oy veriyor?Büyüdük,bilinçlendik,kararlarımızı kendimiz verir hale geldik ve seçimimizi yaptık.Radikal görüşe sahip olunmadığı sürece orta yol bulunabilir.

her sol görüşlü illa evrime inanmaz ya da dinden uzak olmaz ama . dinine inanıp ta sol görüşlü olan yok mu. Bizim ülkemizde müslüman olmak iktidara inanmak , gerisi ise sol görüşlü dinzisler diye dayatılıyor da ondan söyledim.

Elbette fraksiyonlar var.
Ben kendi görüşümden bahsediyorum.
Evrim din değil ki inanalım. Evrim bilimsel araştırmadır. Ben evrime inanmıyorum. O kısımda kendimden örnek verdim. Dini inancımız yok, sol görüşteyiz, çocuklarımızın şimdiden evrimli kitabı var. Bunu şu nedenle belirttim bir muhafazakar insan sanmıyorum çocuğuna bu kitabı okutsun. E ben muhafazakarla evlensem en basit o kitap için tartışma çalacaktı.
Ayrıca şu kısma da katılmıyorum, merkez sağda elbette muhafazakar olmayanlar var. Ancak aynı şeyi solda olduğuna inanmıyorum. Yani solcu ama muhafazakar biri sanmıyorum olsun. Dini inanışı olan solcular var ama onlar da muhafazakar değil. Anneannem solcuydu Allaha inanırdı, oruç tutmazdı, namaz kılmazdı. Arada aklına gelirse iki üç dua okurdu. Otururken Allah çok şükür derdi. Ama bayramda kahve yanına kendi yaptığı karadut liköründen ikram ederdi. Yani daha gevşek bir inanandı.
Benim de dilimden inşallah maşallah düşmez anneannem sağolsun.

İNANÇLI biri olarak söylüyorum neredeyse 40 ına dayandım. Nerede dindarım diyen biri varsa, sarıklı cübbeli biri varsa sıkıntılı biri oluyor. Kadına saygı duymayan , onu kölesi gibi gören , ev işinde yardım etmeyen , o işlerin kadının vazivesi görevi gören, çapkınlığı aldatmayı hak sayan , evliliğinde üstünlük taslayıp kendini bir halt sayan ne kadar erkek varsa yüzde 60 dan fazlası dindarım diyenden çıkıyor. (İSTİSNALAR A saygım sonsuz)
Ensar vakıfları , kuran kurslarındaki tecavüzcüler , bir kereden birşey olmaz diyen olmaz olasıca aile bakanımız , mini giydiyse tecavüzcüyü çağırmıştır diyen yobaz kopekler , anasının dizinden hallenen amipler , evlatlık çocuğum bana helal diyenler , kızına tecavüz edip yetiştirdiğim meyvenin tadına ilk ben bakmalıyım diyenler , erkek çocuklarına tecavüz edip bademleniyoruz diyen soysuzlar, 6 yaşında kız çocuğuyle evlenebilirsin diyen sakallı kopekler , karın ölünce aç kalırsan onu yıyebilirsin diyen iğrenç ötesi geri zekalılar..... Say say bitmez. Bunların hepsi 2 metre sakal bırakıp cübbe giyen ama kuran okumadan din yaşayan hayvanlar ..... Kur an okumadan din bilmeden dindar olduğumuz sürece daha neler görürüz.
Sen hiç atatürk çü bir deneğin tecavüz olayına kartıştığını duydun mu, Ya da 6 7 yaşındaki çocuklarla bademlendiğini , ya da anasından tahrik olduğunu gördün mü.

Hanımefendi.
Öyle felaket cümleler kurmuşsun ki neresinden tutsam bilemedim.
Dindar ne demek? Önce bunu bir öğren.

Su yazdığın örneklerin hangisi dindardir?

El-insaf ya...

Ben size müslüman ve eşini el üstünde tutan birçok örnek insan gösterebilirim, yaşayan ve vefat etmiş farketmez. Bunun cübbe ile sarıkla ne bağlantısı var ? Şuraya dert yazan kadınlara sorun bakalım kaçının kocası Cübbeli sarıklı?

Münafıkları, sapiklari, manyakları, ahlaksizlari gelmişsin İslam'a atfetmissin, onun üzerinden bütün müslümanları karalamissin. Bu yazdıklarının hangisi İslam'la bagdasiyor da sen müslüman insanlara laf atabiliyorsun?
İnsanları kıyafetleri üzerinden ayrıştıran bir insansın ve inan ki mini etek giyenlere laf edenlerden zerre farkın yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X