• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim anneci mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

baliikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
53
54
3
1bucuk yillik iliskim var.(benden 3yas buyuk) 2022de evlenmeyi dusunuyoruz. Yada sadece ben dusunuyorumdur. Sevgilim ilk zamanlar cok evlilik taraftariydi. 11saatlik ayri sehirlerde yasiyoruz universitede tanistik okul bitince herkes evine döndü. Pandemi yuzunden aylardir gorusemedik. Ben ilk zamanlar evliligi ertelesem de suan pandemi dolayisiyla gorusemedigimiz icin ve bu sene atanma durumum var yalniz baska bir sehirde yasayacagima beraber tasinip gideriz diye dusunuyodum ortalik bu haldeyken bir araya gelisler cok zorlasti cunku. 3 4 ay once babasini kaybettik covitten dolayi. Ben bu sene atanacagim, bana buraya(memleketine) yakin yerleri yaz, annem 2 3 hafta gelir kalir, annemin doktor islerinde gelip goturmem lazim gibi seyler soyluyor. Ilk zamanlar o hevesli insandan eser kalmadi babasini yeni kaybetmemize bagliyorum duygu durumundaki durgunlugu ama korkutuyor beni. Ben kendi ailemden bile uzak bir sehre tasinmak yeni bir duzen kurmak herkesle mesafeli kafam rahat olmak isteyen biriyim ilk gunden de ona bu huyumu anlattim kabul etti. Hatta firsatim olsa 1dk durmam yurtdisina giderim. Ben senle her yere gelirim diyordu. Simdi boyle diyor. Cok sevmesem asla devam etmem cunku hic benlik bir yasam plani degil anlattigi. Gozumu korkuttu boyle konusmasi ne yapmaliyim.

Not: hatta ilk zamanlar ben dedim annene yakin bir sehir de olabilir diye. Ama yakin dediysem ayni sehir demedim. Ayni sehirde yasamak istesem kendi memleketimde yasardim

Son düzenleme:
1bucuk yillik iliskim var. 2022de evlenmeyi dusunuyoruz. Yada sadece ben dusunuyorumdur. Sevgilim ilk zamanlar cok evlilik taraftariydi. 11saatlik ayri sehirlerde yasiyoruz universitede tanistik okul bitince herkes evine döndü. Pandemi yuzunden aylardir gorusemedik. Ben ilk zamanlar evliligi ertelesem de suan pandemi dolayisiyla gorusemedigimiz icin ve bu sene atanma durumum var yalniz baska bir sehirde yasayacagima beraber tasinip gideriz diye dusunuyodum ortalik bu haldeyken bir araya gelisler cok zorlasti cunku. 3 4 ay once babasini kaybettik covitten dolayi. Ben bu sene atanacagim, bana buraya(memleketine) yakin yerleri yaz, annem 2 3 hafta gelir kalir, annemin doktor islerinde gelip goturmem lazim gibi seyler soyluyor. Ilk zamanlar o hevesli insandan eser kalmadi babasini yeni kaybetmemize bagliyorum duygu durumundaki durgunlugu ama korkutuyor beni. Ben kendi ailemden bile uzak bir sehre tasinmak yeni bir duzen kurmak herkesle mesafeli kafam rahat olmak isteyen biriyim ilk gunden de ona bu huyumu anlattim kabul etti. Hatta firsatim olsa 1dk durmam yurtdisina giderim. Ben senle her yere gelirim diyordu. Simdi boyle diyor. Cok sevmesem asla devam etmem cunku hic benlik bir yasam plani degil anlattigi. Gozumu korkuttu boyle konusmasi ne yapmaliyim
Babanın kaybı derinden etkilemiş , ki çok az zaman geçmiş üstünden o yüzden annenin üstüne titriyor olabilir bu süreçte çok normal bu u hissetmesi

Çocuk babasını kaybetmiş, bir annesi kalmış yanında. Kaybetme korkusu yaşıyor, annesinin yanında olmak istiyor. Normal bir evlat böyle bir durumda annesine destek olmak ister. Hayat sizin hayal ettiğiniz gibi evlenelim çekirdek aile olalım geri kalanını senede bir görsek de olur şeklinde yürümüyor.

Arada bir gelip bir süre kalmasında ne sakınca olabilir ki? Eşini kaybetmiş bir kadın, annesi yalnız kaldığı için doğal olarak endişelenen bir evlat gördüm. Gerçekten bulabiliyorsanız taş deliğinden çıkma insanlar bulun da kafanız hepten rahat olsun.

Çocuk babasını kaybetmiş, bir annesi kalmış yanında. Kaybetme korkusu yaşıyor, annesinin yanında olmak istiyor. Normal bir evlat böyle bir durumda annesine destek olmak ister. Hayat sizin hayal ettiğiniz gibi evlenelim çekirdek aile olalım geri kalanını senede bir görsek de olur şeklinde yürümüyor.
Herkes benim gibi tabiki olmayabilir ama inanin daha ilk gun soyledim benim hayat planlamam bu sekilde diye. Kendisi farkli dusuncedeyse ben elbet kendim gibi dusunen baska biriyle gorusurdum. Simdi yan cizmesi dogru mu

Babasını yeni kaybetmiş birisi için tavırları çok tuhaf değil
Aksine babası ölünce daha gerçekçi bakmaya başlamış bence hayata
Kendini daha sorumluluk sahibi hissetmiş

Sizin durumunuza gelince siz aileden uzak kalmak isteyen birisiniz sevgiliniz de zamanında kabul etmiş ama o sürede sevgilinizin hayatında çok önemli bir değişiklik olmuş
Fikrini değiştirmiş gibi geldi bana
Artık o kadar da uzakta yaşamak istemiyor bence artık kimseye

Bu yeni bakış açısı size uymuyorsa veya ileride rahatsız olacaksanız bence şimdiden yollarınızı ayırın
Sevgi geçer geriye rahatsız olma durumu kalır çünkü

1bucuk yillik iliskim var.(benden 3yas buyuk) 2022de evlenmeyi dusunuyoruz. Yada sadece ben dusunuyorumdur. Sevgilim ilk zamanlar cok evlilik taraftariydi. 11saatlik ayri sehirlerde yasiyoruz universitede tanistik okul bitince herkes evine döndü. Pandemi yuzunden aylardir gorusemedik. Ben ilk zamanlar evliligi ertelesem de suan pandemi dolayisiyla gorusemedigimiz icin ve bu sene atanma durumum var yalniz baska bir sehirde yasayacagima beraber tasinip gideriz diye dusunuyodum ortalik bu haldeyken bir araya gelisler cok zorlasti cunku. 3 4 ay once babasini kaybettik covitten dolayi. Ben bu sene atanacagim, bana buraya(memleketine) yakin yerleri yaz, annem 2 3 hafta gelir kalir, annemin doktor islerinde gelip goturmem lazim gibi seyler soyluyor. Ilk zamanlar o hevesli insandan eser kalmadi babasini yeni kaybetmemize bagliyorum duygu durumundaki durgunlugu ama korkutuyor beni. Ben kendi ailemden bile uzak bir sehre tasinmak yeni bir duzen kurmak herkesle mesafeli kafam rahat olmak isteyen biriyim ilk gunden de ona bu huyumu anlattim kabul etti. Hatta firsatim olsa 1dk durmam yurtdisina giderim. Ben senle her yere gelirim diyordu. Simdi boyle diyor. Cok sevmesem asla devam etmem cunku hic benlik bir yasam plani degil anlattigi. Gozumu korkuttu boyle konusmasi ne yapmaliyim
Bence durum gayet net.
İş evliliğe gelince tarafların kafasına bazı şeyler dank ediyor.
Sizin karakteriniz böyle bir ilişkiye müsait değilse yapacak bir şey yok.
Bunun annecilikle alakası da yok.
Siz anneniz yaşlı veya hasta olsa yanından ayrılmak istemeseniz anneci mi olmuş olursunuz?
Bence ya bu şekilde kabul edip devam edin ya da yolunuzu ayırın.
Ha bu arada değişir diye beklemeyin

Arada bir gelip bir süre kalmasında ne sakınca olabilir ki? Eşini kaybetmiş bir kadın, annesi yalnız kaldığı için doğal olarak endişelenen bir evlat gördüm. Gerçekten bulabiliyorsanız taş deliğinden çıkma insanlar bulun da kafanız hepten rahat olsun.

Babasını yeni kaybetmiş birisi için tavırları çok tuhaf değil
Aksine babası ölünce daha gerçekçi bakmaya başlamış bence hayata
Kendini daha sorumluluk sahibi hissetmiş

Sizin durumunuza gelince siz aileden uzak kalmak isteyen birisiniz sevgiliniz de zamanında kabul etmiş ama o sürede sevgilinizin hayatında çok önemli bir değişiklik olmuş
Fikrini değiştirmiş gibi geldi bana
Artık o kadar da uzakta yaşamak istemiyor bence artık kimseye

Bu yeni bakış açısı size uymuyorsa veya ileride rahatsız olacaksanız bence şimdiden yollarınızı ayırın
Sevgi geçer geriye rahatsız olma durumu kalır çünkü
Evet durumumu en anlayan ve aciklayici yorum bu. Ben hayattan beklentimi ve nasil yonlendirecegimi ona ilk gun anlattim. O da oyle dusundugunu soyledi. Hatta yurtdisina gitmek icin dil ogrenmeye basladi. Simdi yan cizmis gibi oldu

Herkes benim gibi tabiki olmayabilir ama inanin daha ilk gun soyledim benim hayat planlamam bu sekilde diye. Kendisi farkli dusuncedeyse ben elbet kendim gibi dusunen baska biriyle gorusurdum. Simdi yan cizmesi dogru mu
İyi de insan babasının ne zaman öleceğini nereden bilebilir tövbe estağfurullah

Siz ailenizden uzakta mümkün olsa yurtdışinda yaşamak isteyebilirsiniz, sevgiliniz de belki başta böyle düşünüyordu ama artık işler değişmiş. Babasını kaybetmiş, annesine destek ve yakınında olmak istemesi gayet normal geldi bana.

Sevgililik böyle şeyler için de var, fikirleriniz değişebilir zaman bu içinde uymuyorsa ayırsiniz yollarinizi. Evlilik için sevmek yeterli değil çünkü.

Son düzenleme:
Bunu söylemek zor, bu şekilde de devam edebilir durumu ama bunu çok takmayın annesi sonuçta sinir asılmadigi sürece gözünüze batmasın 🤲
Beni dusunduren sey onun memleketine tayin olmami istemesi. Yani hayat planimi tamamen degistirmem gerekecek insanlar bana tepki gosterdi anlayamadim hayatimi bu sekilde yonlendirmis olmam kotu bir karaktere sahip oldugumu gostermez ki

Üniversitede tanışmışsınız, daha çok değişecek fikirleri, senin de öyle. Çünkü toysunuz henüz. Olgunlaşacasınız, büyüyeceksiniz. Bu kadar genç olmasanız bile bir ilişkiye başlarken asla değişmeme sözü vermiyoruz kimseye. Fikirlerimiz, bakış açımız 80 yaşında da olsak değişebilir anca gençlikte daha hızlı, daha keskin değişimler yaşanır. Ki erkek arkadaşın ciddi bir acı yaşamış, bununla birlikte bakış açısı değişmiş. Çok normal.

Dün bir konuda daha yazdım benzer bir şey; ilişkiler/evlilikler ayağımıza takılmış bir pranga olmamalı. Sonsuza dek sürecek, sonsuza dek aynı çizgide ilerleyecek diye bir söz vermiyoruz, veremeyiz. 1.5 seneyi birlikte geçirmişsiniz, iyi güzel. Bundan sonrasını birlikte geçirmek zorunda değilsiniz. Şartlarınız, istekleriniz, hedefleriniz uymuyorsa yollarınızı ayırırsınız.

Beni dusunduren sey onun memleketine tayin olmami istemesi. Yani hayat planimi tamamen degistirmem gerekecek insanlar bana tepki gosterdi anlayamadim hayatimi bu sekilde yonlendirmis olmam kotu bir karaktere sahip oldugumu gostermez ki
Sizi anlıyorum asla kötü karakterli vs olduğunuzu düşünmüyorum ama sevgiliniz çok zor bir dönemden geçiyor madem biraz izlemleyin ona göre davranın ama önyargılı yaklaşmayın ❣️

Ben de kendi özelini seven bir insanım örneğin teyzem hısımlarını gelinlerini alsın gelsin devamlı dıdısının dıdısıyla misafir olsun yatıya kalsın istemem ama çekirdek ailelerimiz bu kapsamın biraz dışında kalıyor.

Herkes anne babası sağlıklı olsun, huzurla evlerinde yaşasınlar, kimsenin gözü arkada kalmadan düzenini kurmak ister;ama hayat bu, ebeveynler kaybediliyor, hastalık araya giriyor, bizi yetiştirenler muhtaç hâle geliyor. Farklı bir şehirde olan annenin arada gelip birkaç hafta kalmasını kendinize dert etmeyin ve hoşlanmasanız da empati yaparak durumu kabullenmeli diye düşünüyorum.

Siz bunları konuşurken babası hayattaydı, şu an değil:KK43:

Son düzenleme:
Hayir sorun onun memleketine tayin olmami istemesi
Bakın hayat bu. Ne getireceğini bilmek imkansız. Bu size uymuyorsa dikkatlice düşünün ve ona göre bir yol çizin. Ama alışırım düzelir vs diyerek yola çıkmayın.
Burada bunun pişmanlığını yaşamış çok insan var.
Ve evlilik çok ağır bir sorumluluk.
Hayat tarzı size uymuyorsa hiç düşünmeyin derim.
Mutsuz olup boşanmaktansa yol yakınken dönmek en iyiis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X