Sevgilim anneci mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim kadar plan yapmayi seven insan yoktur, hayatimin boyle 80 yilini falan planlamisimdir.
ama gel gor ki o sekilde yasayamiyorsunuz,
o kadar cok sey degisiyor ki.

ben hala hobi olarak plan yapiyorum,
ama gercekten onumdeki 2 yili anca ciddi ciddi planlayabiliyorum ki o da garanti degil biliyorum.

siz de ogreneceksiniz zaten.

bunlarin hayatin akisinda normal olan seyler,
Sevgiliniz size soz vermis de sozunden caymis degil.

ama elbette siz de bu plan degisikligine ayak uydurmak durumunda degilsiniz.
Siz bence kendi atamanizi kendi onceliklerinize gore talep edin.
Sevgilinizle de isleri bir donem askiya alabilirsiniz su durumda.

Kalmasi gelmesi sorun degil memleketine tayin olmami istiyor. Ben tercih listeme kendi memleketimi eklemeyecegim bile. Beni kotu niyetli biri olarak dusunmeyin genel olarak ben kendime duzen kurup baska bir yerr yerlesmek istiyorum. Kendi ailemden dahi uzaklasacagim neden onun memleketine gitmemi beklemeye basladi
Bu sizin bileceğiniz, sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Herkes bir şeyler ister ama orta yolu bulmak önemlidir. Annesi de eli ayağı tutan bir kadınsa endişe etmeye gerek olmadığını, ben şuraya atanmak istiyorum ve bu kararımda ısrarcıyım şeklinde belirtin. Gerekirse zaman verin, sonrasında kararınızı verirsiniz.

Bu sizin bileceğiniz, sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Herkes bir şeyler ister ama orta yolu bulmak önemlidir. Annesi de eli ayağı tutan bir kadınsa endişe etmeye gerek olmadığını, ben şuraya atanmak istiyorum ve bu kararımda ısrarcıyım şeklinde belirtin. Gerekirse zaman verin, sonrasında kararınızı verirsiniz.
Gayet saglikli ve genc annesi. Insanlar yasli bakima muhtac sandilar galiba keske ilk mesajda belirtseydim. Benim annem babamdan saglikli

Evet durumumu en anlayan ve aciklayici yorum bu. Ben hayattan beklentimi ve nasil yonlendirecegimi ona ilk gun anlattim. O da oyle dusundugunu soyledi. Hatta yurtdisina gitmek icin dil ogrenmeye basladi. Simdi yan cizmis gibi oldu

insan değişir, dönüşür. beklentileri, gerçekleri farklılaşır. eğer sizin düşündüğünüz gibi herşey belli bir planla ilerleseydi zaten hayat anlamsız ve sıkıcı olurdu.
özellikle aile bireylerinin kayıpları çok dönüştürücüdür. haliyle önceliklerimiz farklılaşır.
bu durumda ya orta yol bulunur yada iki tarafta birbirine adım atmıyorsa farklı yönnlere gidilir.

Belki sevgilinizin yaşadığı şehirde alım yapılmaz? Yapılsa da size sıra gelmez?
Illaki merkez yada ilcelerde kadro acilir. Her alimda oyle olur o da biliyor bunu. Brans siralamam cok yuksek kesin ve net atanma durumum.

Herkes benim gibi tabiki olmayabilir ama inanin daha ilk gun soyledim benim hayat planlamam bu sekilde diye. Kendisi farkli dusuncedeyse ben elbet kendim gibi dusunen baska biriyle gorusurdum. Simdi yan cizmesi dogru mu
O zamanlar adamın babası hayattaymış, annesi yalnız değilmiş. Anladığım kadarıyla annesinin rahatsızlıkları da var düzenli kontrol gerektiren. Bu durumda benim hayat planlamam böyle demeniz bana garip geldi. Birlikte hayat kurmak öyle bi şey değil çünkü. Benim kafamda bu var, o da hayatında ne olursa olsun benim planıma göre düzen kursun diyemezsiniz. Evlenseniz bile bu böyle. Karşılıklı olarak fedakarlık olmadan yürümez bu işler. Yok bana uymaz, ille de benim kafamdaki plan geçerli olsun diyosanız o zaman şimdi konuşup bitirin, başka biriyle yola devam edin madem öyle.

O zamanlar adamın babası hayattaymış, annesi yalnız değilmiş. Anladığım kadarıyla annesinin rahatsızlıkları da var düzenli kontrol gerektiren. Bu durumda benim hayat planlamam böyle demeniz bana garip geldi. Birlikte hayat kurmak öyle bi şey değil çünkü. Benim kafamda bu var, o da hayatında ne olursa olsun benim planıma göre düzen kursun diyemezsiniz. Evlenseniz bile bu böyle. Karşılıklı olarak fedakarlık olmadan yürümez bu işler. Yok bana uymaz, ille de benim kafamdaki plan geçerli olsun diyosanız o zaman şimdi konuşup bitirin, başka biriyle yola devam edin madem öyle.
Hayir annesi saglikli ilk mesaja yazsaydim keske benim anne babamdan saglikli

Beni dusunduren sey onun memleketine tayin olmami istemesi. Yani hayat planimi tamamen degistirmem gerekecek insanlar bana tepki gosterdi anlayamadim hayatimi bu sekilde yonlendirmis olmam kotu bir karaktere sahip oldugumu gostermez ki

Haklisin ama belki babasinin vefati yeni oldugu icin boyle davraniyordur, belki de fikirleri kalici olarak degisti.
Bunu zaman gosterir. Ama biyere kök salmiş, ailesinin dibinden ayrilamayacak insanla ben yapamazdim. Bunu beklemeniz sizi kotu yapmaz.

Haklisin ama belki babasinin vefati yeni oldugu icin boyle davraniyir, belkinde fikirleri kalici olarak degisti.
Bunu zaman gosterir. Ama biyere kök salmiş, ailesinin dibinden ayrilamayacak insanla ben yapamazdim. Bunu beklemeniz sizi kotu yapmaz.
Evet tam olarak benimde demek istedigim bu. Asiri bagimlilik gibi bu bence. Herkes hayatta dogar buyur sonrasinda evlenen evlenir gider, calisan calisir gider illaki gider. Aileye doyulmaz 100senede birlikte yasasa yine gitmek istenmez ama benim cekebilecegim bir sey degil. Soyledim ona da o da boyleydi. 1bucuk seneme oldu olan. Ben ona kendim gibi biriyle gorusmek istiyorum boyle degilse beklentin hic baslamayalim demistim

Doktor kontrolüne götürüp getirmem gerekiyo dedi diye yazmışsınız. Sağlıklı da olsa annesini yalnız bırakmak istemeyebilir gayet doğal. Dediğim gibi hayat şartları değişmiş adamın planları da değişmiştir gayet normal. İnsanın annesini yalnız birakmak istememesi annecilik değil, evlat olmak bence. Tabiki bunun da bi sınirı var ama zaten şuana kadar o sınırı geçecek bi şey söylememiş. Arada gelir kalır ben de kontrole götürüm demiş. Sevgilinizin anneciliğinden ziyade siz çok izole geldiniz bana. İkimiz olalım başkasını istemiyorum kafasındasınız diye anliyorum yazdıklarınızdan ama öyle bi dunya yok evlilikte.

Evet tam olarak benimde demek istedigim bu. Asiri bagimlilik gibi bu bence. Herkes hayatta dogar buyur sonrasinda evlenen evlenir gider, calisan calisir gider illaki gider. Aileye doyulmaz 100senede birlikte yasasa yine gitmek istenmez ama benim cekebilecegim bir sey degil. Soyledim ona da o da boyleydi. 1bucuk seneme oldu olan. Ben ona kendim gibi biriyle gorusmek istiyorum boyle degilse beklentin hic baslamayalim demistim

Ailesinden birinin ölüm durumunu hiç dusunmemiş belliki. Fikirleri degismiş.
Bu durum siz evlendiginizde de basina gelebilirdi ve muhtelen butun duzeninizi bozardi bu yuzden, sizin için daha kotu olurdu. Simdi bir tercih yapmasi gereken sizsiniz.

Doktor kontrolüne götürüp getirmem gerekiyo dedi diye yazmışsınız. Sağlıklı da olsa annesini yalnız bırakmak istemeyebilir gayet doğal. Dediğim gibi hayat şartları değişmiş adamın planları da değişmiştir gayet normal. İnsanın annesini yalnız birakmak istememesi annecilik değil, evlat olmak bence. Tabiki bunun da bi sınirı var ama zaten şuana kadar o sınırı geçecek bi şey söylememiş. Arada gelir kalır ben de kontrole götürüm demiş. Sevgilinizin anneciliğinden ziyade siz çok izole geldiniz bana. İkimiz olalım başkasını istemiyorum kafasındasınız diye anliyorum yazdıklarınızdan ama öyle bi dunya yok evlilikte.
Varsayim uzerine konusuyor. Yaslanacak ben goturup getirecegim doktora diyor. Daha ortada bile yok oyle bir sey olmasinda zaten niye hasta olsun ki

Ailesinden birinin ölüm durumunu hiç dusunmemiş belliki. Fikirleri degismiş.
Bu durum siz evlendiginizde de basina gelebilirdi ve muhtelen butun duzeninizi bozardi bu yuzden, sizin için daha kotu olurdu. Simdi bir tercih yapmasi gereken sizsiniz.
3 kardesi var sevgilimden buyukler. Onlar bir sure kalip evlerine donduler. Yapilmasi gereken islemleri bile sevgilim yalniz hallediyor

Realist bir bakis acisi istermisiniz? Siz sanirim annenizi ve babanizi daha kaybetmemissiniz (Allah uzun ömürler versin). Annesi babasi ile normal iliskisi olan bir insan babasi öldükten sonra asla eskisi gibi olmuyor. Babasini erken ve ani kaybedenler ne demek istedigimi gayet anlat. Pat diye hayatin gercekleri yüzüne vuruyor. Önceden söyle böyle plan yaparken birden sorumluluk sahibi oluyorsun. Sahsen bende annemi yalniz birakmadim, hala birakmiyorum. Bu benim sagliksiz bir anne cocuk iliskim oldugu anlamina gelmez. Evliligimi de kötü etkilemiyor, neden etkilesin. Siz o kadar odaklanmissiniz ki uzak yasama fikrine pandeminin ortasinda bile "niye hasta olsun ki" diyorsunuz. Bence bu durum iliskide sorun olacak. Siz tutumumdan vazgecmem istemiyorum diyorsaniz ayrilin. Erkek arkadasiniz cünkü bundan sonra eskisi kadar lay lay lom olmayacak. Üzgünüm

Illaki merkez yada ilcelerde kadro acilir. Her alimda oyle olur o da biliyor bunu. Brans siralamam cok yuksek kesin ve net atanma durumum.
Ben kıvırmanız için yer arıyorum ama yok 🤷🏻‍♀️ Şu an babasını kaybetmesinin acısı bu kadar tazeyken size anlayış göstermeyebilir, e babası yeni vefat etmiş birinden ayrılmak ne derece doğru onu da bilmiyorum.

ikinizin ailelerinize eşit uzaklıkta olacak bir yere atama isteyin. Atıyorum biriniz Çanakkale’de biriniz İstanbul’da oturuyorsanız siz Tekirdağ’ı yazın mesela. Böylece annesinin geldiğinde 2 hafta kalması mantıklı olur. Öbür türlü aynı şehirde otururken sizde 2 hafta kalması mantıksız, yanlış da okumuş olabilirim ilk mesajı 🤷🏻‍♀️

Varsayim uzerine konusuyor. Yaslanacak ben goturup getirecegim doktora diyor. Daha ortada bile yok oyle bir sey olmasinda zaten niye hasta olsun ki
E tamam olmasa bile annesini tek başına birakıp uzak bi şehire gitmek istemeyebilir, işin normali bu. Kaldı ki bunların hepsi olabilecek şeyler, yaşlanmadan yakin bi zamanda da başınıza gelebilir. Sizin bakış açınızla evlendikten sonra annesine bi sey olsa adam aynı şehire taşınmak istese yine sorun olcak. Çok katı ve ütopik düşünceleriniz var bence. Yani mesela kayınvalideyle aynı evde yaşamak dese sizi anlarım, olacak şey değil. Ayni apartmani istemeseniz anlarım istemeyin zaten hatta aynı semti de istemeyin. Ama siz yakın şehirlere bile laf edecek haldesiniz. Alalım başımızı kaçıp fizana saklanalim kimse de bulamasın der gibi yani. Siz ailenizden kaçmak istiyo olabilirsiniz ama siz istiyosunuz diye o da ailesinden uzaklaşmayı istemek zorunda değil. Önceden sorun etmemiş çünkü gözü arkada kalmayacakmış belliki. Nasılsa babası varmış. Şartları değişmiş, planları da değişmiş. Madem size uymayacağinı düşünüyosunuz, size uyan birini bulup onunla yola devam edin. Yoksa siz çok sorun yaşarsınız evlilik hayatında gibi geliyo bana.

3 kardesi var sevgilimden buyukler. Onlar bir sure kalip evlerine donduler. Yapilmasi gereken islemleri bile sevgilim yalniz hallediyor

Benim eşimin de kardeşleri var, bu tarz durumlarda kardeşlerinin olmasi en guzeli ama sorumlulugu paylaşan ya da alan kardeşler olmasi lazim.
Benim kv cocuklarindan biriyle yasiyor suan mesela. Kp hayatta olmasa bile eşimden once sorumluluk alacak buyuk kardeşler var. Bizim duzen bozmamiz gerekmez yani boyle bir durumda.
Ama sizdeki kardeşlerin pek faydasi olmayacak gibi. Alirlarsa belki daha rahat olurdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X