Sevgilim anneci mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de kendi özelini seven bir insanım örneğin teyzem hısımlarını gelinlerini alaın gelsin devamlı dıdısının dıdısıyla misafir olsun yatıya kalsın istemem ama çekirdek ailelerimiz bu kapsamın biraz dışında kalıyor.

Herkes anne babasın sağlıklı olsun, huzurla evlerinde yaşasınlar, kimsenin gözü arkada kalmadan düzenini kurmak ister;ama hayat bu, ebeveynler kaybediliyor, hastalık araya giriyor, bizi yetiştirenler muhtaç hâle geliyor. Farklı bir şehirde olan annenin arada gelip birkaç hafta kalmasını kendinize dert etmeyin ve hoşlanmasanız da empati yaparak durumu kabullenmeli diye düşünüyorum.

Siz bunları konuşurken babası hayattaydı, şu an değil:KK43:
Kalmasi gelmesi sorun degil memleketine tayin olmami istiyor. Ben tercih listeme kendi memleketimi eklemeyecegim bile. Beni kotu niyetli biri olarak dusunmeyin genel olarak ben kendime duzen kurup baska bir yerr yerlesmek istiyorum. Kendi ailemden dahi uzaklasacagim neden onun memleketine gitmemi beklemeye basladi

Evliliği konuşmaya başlayınca siz de fikirlerinizi açıkca söyleyin o zaman.sonradan tatsızlık çıkmasın.fikirleriniz uyuşmuyorsa ayrılırsın olur biter.adamın annesini düşünmesi çok normal bir şey.yumurta kabuğundan çıkmadı sonuçta.

Evliliği konuşmaya başlayınca siz de fikirlerinizi açıkca söyleyin o zaman.sonradan tatsızlık çıkmasın.fikirleriniz uyuşmuyorsa ayrılırsın olur biter.adamın annesini düşünmesi çok normal bir şey.yumurta kabuğundan çıkmadı sonuçta.
Ilk gunden beri ve bugun bile soyluyorum.Yumurta kabugundan ciktigini iddia etmedim. Ben kendi memleketimi dahi birakip gidiyorken neden onun memleketine tasinacagim? Ailelere yakin olmak istesem burada kalmaya devam ederim zaten. Benim genel hayat gorusum boyleydi her zaman boyleydi onla da paylasmistim o da oyleydi. Simdi konusmalari degisti

Son düzenleme:
Hiç iyimser olmayacağım Düzelmez hatta artar.
Bana da oyle geliyor. Cok tepki gosterdi insanlar anlamlandiramadim. Benim hayatimi nasil yasadigim/yasamak istedigim belli ondan bi beklentim de yok illa benle gelsin diye. Onu diyen kendisiydi. Ben kendi ailemden dahi uzaga gidecegim nasil onun memleketine gitmemi bekler?

Hayat şartları değişiyor sonuçta. Önce ki düşüncesi şimdi ki düşüncesi bir olmayabilir. Anne babayı kaybetmenin duygusunu tahmin edemezsiniz. Şu an kaybetmeyi gördüğü icin annesini düşünmesi cok normal.

Bana da oyle geliyor. Cok tepki gosterdi insanlar anlamlandiramadim. Benim hayatimi nasil yasadigim/yasamak istedigim belli ondan bi beklentim de yok illa benle gelsin diye. Onu diyen kendisiydi. Ben kendi ailemden dahi uzaga gidecegim nasil onun memleketine gitmemi bekler?
İlk mesajıma ekleme yaptım. Sakın vicdan yapıp onun şehrine atanmayın. Sonuna kadar haklısınız.

Kalmasi gelmesi sorun degil memleketine tayin olmami istiyor. Ben tercih listeme kendi memleketimi eklemeyecegim bile. Beni kotu niyetli biri olarak dusunmeyin genel olarak ben kendime duzen kurup baska bir yerr yerlesmek istiyorum. Kendi ailemden dahi uzaklasacagim neden onun memleketine gitmemi beklemeye basladi
Sevgilinizin başına gelen sizin başınıza gelse idi yine aynı kararda kalır mıydınız?
İçinde bulunduğumuz şartlara göre fikirlerimiz değişebilir.Bu kadar sabit kalamayız.
Ben kalırdım, kalırım diyorsanız o zaman ayrılın yapacak birşey yok.

Hiç iyimser olmayacağım Düzelmez hatta artar.
Herkesin ailesi kendine kıymetli. Neden onun annesine yakın olmak için siz ailenizden 11 saat uzağa gidesinizki!
Sakın bu tayin işini kabul etmeyin.
İlk mesajıma ekleme yaptım. Sakın vicdan yapıp onun şehrine atanmayın. Sonuna kadar haklısınız.
Cok sukur ilk defa biri bana hak verdi. Nasil bunu normal gorup bana tepki gosterdiler ki sanki ben zorla onu annesinden kopariyorum. Sanki kucuk cocuk. Bir sey bekledigim de yok gelmezse gelmesin ama benden beklemesin gitmemi

Cok sukur ilk defa biri bana hak verdi. Nasil bunu normal gorup bana tepki gosterdiler ki sanki ben zorla onu annesinden kopariyorum. Bir sey bekledigim de yok gelmezse gelmesin ama benden beklemesin gitmemi
Babasını yeni kaybettiği için insanlar haklı olarak duygusal düşünerek cevaplar verdi ama işin özüne bakarsanız burası eş ailesine yakın oturduğu için evliliği bitme noktasına gelenlerle dolu.
Babasının kaybının üzerinden bin yılda geçse şu anki hisleri değişmeyecek. Annesi hep evliliğinizin ortasında olacak yakın oturduğunuz için.
Oda kendince haklı annesine sahip çıkmak zorunda ama bunu yaparken başkasının

hayatına - hayallerine ambargo koyarak yapamaz.

Belli ki gelecek planlarınız artık aynı değil. Böyle şeyler olabilir. İkinizde de hata yok. Sevgiliniz annesine yakın olmak istemekte haklı, siz de ailelerden görece uzakta bir hayat istemekte haklısınız. Orta yol bulunursa devam edersiniz, bulunamazsa ayrılırsınız. Üzücü bir durum, ama çözüm gayet net.

Babasını yeni kaybettiği için insanlar haklı olarak duygusal düşünerek cevaplar verdi ama işin özüne bakarsanız burası eş ailesine yakın oturduğu için evliliği bitme noktasına gelenlerle dolu.
Babasının kaybının üzerinden bin yılda geçse şu anki hisleri değişmeyecek. Annesi hep evliliğinizin ortasında olacak yakın oturduğunuz için.
Oda kendince haklı annesine sahip çıkmak zorunda ama bunu yaparken başkasının hayatına - hayallerine ambargo koyarak yapamaz.
Evet benim hayattan beklentim bu sekilde. Sevgilimin annesi icin kalkip bilmedigim ve ustelik de kucuk bir sehre mi tasinayim. Ki insanlarla icli disli olmayi sevmem. Dedigim gibi o da biliyor ilk gunden soyledim bugun dahi yine konusuyoruz bunu soyluyorum

Yumurta kabugundan ciktigini iddia etmedim. Ben kendi memleketimi dahi birakip gidiyorken neden onun memleketine tasinacagim? Ailelere yakin olmak istesem burada kalmaya devam ederim zaten. Benim genel hayat gorusum boyleydi her zaman boyleydi onla da paylasmistim o da oyleydi. Simdi konusmalari degisti
Çünkü adam babasını kayb etti.sen ailenden uzakta yaşamak isteye bilirsin ama istemiyor belli ki.hayata daha gerçekçi bakmaya başlamış.ben de babamı kayb ettim,annemi de küçükken kayb ettim.beni babamın eşi(üvey annem)büyüttü.şimdi o ne isterse yardımına koşuyorum.öz değil üstelik.sevgiliniz de annesini düşünüyor doğal olarak.siz yine gelecek planlarınızdan bahs edin.onun da düşüncelerini öğrenin.ona göre yolunuza bakarsınız.babasını kayb etmiş annesini de kayb etme korkusu var.

annem vefat ettiğinde, bak sevgilin de var bir an önce evlenin, hayatını ilerlet diyenlere tam 1 sene hırlamıştım. aklımdan evliliğin e si geçmemişti çünkü acım, geriye kalan babam ve anneannem vardı.
sizin aynı acıyı hissetmeniz mümkün olmadığından empati yapamamanız normal. ancak bana anlatım tarzınız çok kendiniz odaklı geldi.
bunda da haklı olabilirsiniz ancak şunu anlamalısınız ki anne-baba kayıpları insan 50 yaşında olsa bile hayatını derinden etkiler ve çoğunlukla değiştirir.
sevgiliniz son derece normal davranıyor. anladığım kadarıyla sizin beklentileriniz artık aynı değil ve sizde uyumlanmak istemiyorsunuz.
bu durumda belki de yolları ayırmak en doğrusu olabilir.

Son düzenleme:
Baştan konustum diyorsunuz ama şimdi sartlar degisti bunu anlamis olmaniz lazimdi.
Bir mesajinizda gelip kalmasi sorun degil ayni sehre tayin istemesi sorun demissiniz ama bence gelip kalmasi da gayet sorun olucak sizin icin. Yargilamiyorum yanlis anlamayin .bana göre babasini kaybetmis bir insanin bir tık daha annesini dusunmesi kaygilanmasi çok normal ve çok insani. Baştan konustugunuz konular babasinin vefatiyla havada kaldi.
Siz bence tayin işini o şehre tasimayin çok mutsuz olabilirsiniz.

Hangi meslektesiniz ki bu sene kesin atama bekliyorsunuz ve özellikle parmakla işaretlediğiniz yere atama bekliyorsunuz?

Evet durumumu en anlayan ve aciklayici yorum bu. Ben hayattan beklentimi ve nasil yonlendirecegimi ona ilk gun anlattim. O da oyle dusundugunu soyledi. Hatta yurtdisina gitmek icin dil ogrenmeye basladi. Simdi yan cizmis gibi oldu
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama insanların görüşleri düşünceleri zaman içinde değişir
İnsan bir yıl önceki halinden bile farklıdır
Hele ki başından bir aile bireyi kaybı geçtiyse mutlaka değişir
Değişmezse korkun zaten asıl

Yan çizmek diyemeyiz yani buna
Ayrıca zincirle bağlanmadınız ya uymuyorsa size ayrılın

Evet benim hayattan beklentim bu sekilde. Sevgilimin annesi icin kalkip bilmedigim ve ustelik de kucuk bir sehre mi tasinayim. Ki insanlarla icli disli olmayi sevmem. Dedigim gibi o da biliyor ilk gunden soyledim bugun dahi yine konusuyoruz bunu soyluyorum
Hakkınızda hayırlı olan şehre atanırsınız inşallah.
Bende büyük kayıplar verdim bu hayatta. Hiçbir acı ilk günkü gibi kalmıyor. Şu anki duygusallıkla verdiğiniz kararlardan pişman olma olasılığınız çok yüksek. Baskılarına boyun eğmeyin. Ayrıca dünyanın bin türlü hali var. Aranızda resmi bir durum yokken onun memleketine gideceksiniz. Ayrılık durumunda ortada kalan siz olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X