• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim arkadaşları ile birlikteyken sinir oluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yasiyoruzsessizce

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
77
264
8
Sizin de tepki göstereceğiniz bir derdim var. Sevgilim erkek arkadaşlarıyla dışarı çıktığında sinir oluyorum bazen, çoğu zaman da birbirlerinde kalıyorlar. Birkaç kez mesela kendi mahallesinde arkadaşlarıyla dışarıda dolaştığını söylediği halde bir kafede çıktı mesela. Yada kafedeyim deyip arkadaşlarıyla denize gittiği oldu. Yalan söylemesinin sebebi benim kızıp moralimin bozulacak olması imiş. Mecbur bırakıyorsun bazen diyor, aramız bozulmasın diye. E yalan söylediğini de duyunca iyice güvensiz oldum. Ona gitme etme şunu yapma asla demiyorum ama moralim bozulunca haliyle anlıyor sesimden. Asıl problem dışarıda kızları görüp beğenip aralarında konuşma ihtimalleri mi acaba diyorum, ama değil. Birinde kaldığında da dışarıda olmadığında da sinir oluyorum mesela. ilgi de istemiyorum her dakika, evde olsun aramasa da yazmasa da çok problem değil. Bu tavırlarımın sebebi sizce ne olabilir? Aşağılık kompleksi mi öz güvensizlik mi yada herhangi başka şey.. Objektif yorumlar bana çok iyi gelecek, asıl sorunu anlayıp bu sağlıksız durumu çözmek istiyorum.

Evde durup kimseyi gormesin istiyorsunuz herhalde. Kusura bakmayin ama basinda sonsuza kadar nobet tutamazsiniz.
Sosyal medya kadin kayniyor, bu adam illa işe gidecek biyerlere gidecek kadin gorecek yani aksi bir yaşam mumkun degil, normal degil zaten beklentiniz.

Ozguvensizliginiz var evet. Aldatacaksa da önüne gecemezsiniz emin olun.

Sizin de tepki göstereceğiniz bir derdim var. Sevgilim erkek arkadaşlarıyla dışarı çıktığında sinir oluyorum bazen, çoğu zaman da birbirlerinde kalıyorlar. Birkaç kez mesela kendi mahallesinde arkadaşlarıyla dışarıda dolaştığını söylediği halde bir kafede çıktı mesela. Yada kafedeyim deyip arkadaşlarıyla denize gittiği oldu. Yalan söylemesinin sebebi benim kızıp moralimin bozulacak olması imiş. Mecbur bırakıyorsun bazen diyor, aramız bozulmasın diye. E yalan söylediğini de duyunca iyice güvensiz oldum. Ona gitme etme şunu yapma asla demiyorum ama moralim bozulunca haliyle anlıyor sesimden. Asıl problem dışarıda kızları görüp beğenip aralarında konuşma ihtimalleri mi acaba diyorum, ama değil. Birinde kaldığında da dışarıda olmadığında da sinir oluyorum mesela. ilgi de istemiyorum her dakika, evde olsun aramasa da yazmasa da çok problem değil. Bu tavırlarımın sebebi sizce ne olabilir? Aşağılık kompleksi mi öz güvensizlik mi yada herhangi başka şey.. Objektif yorumlar bana çok iyi gelecek, asıl sorunu anlayıp bu sağlıksız durumu çözmek istiyorum.

Durumun farkindasiniz aslinda. Bence kaygili baglanma sorunu olabilir bu. Sevgililerimizin baska kizlari begenip bizi terk etme riski her zaman var. Bu bizim cirkin oldugumuzu gostermez bence, o iliskinin olmayacagi varmis demek ki veya o cocuk gozu disarda bir cocukmus demek ki, iyi olmus gittigi, dogru insan degilmis yani. Yani her an her sey olabilir. Sevgili terk edebilir, deprem olabilir, savas cikabilir, sevdiklerimiz olebilir. Allah korusun. Yani demek istedigim bu korkularla yasanmaz. Oldugu zaman dusunursunuz. Simdiden hayati kendinize zehir etmenin luzumu var mi? Bence baska seylerle ilgilenin. Kafanizi dagitin.

Bir zincir alıp elini ayağını bağlarsin yakında..
Aşırı düşünme.Cok düşünüyorsun.Hayatin sadece sevgilinden ibaret olmasın.
Sen de arkadaşlarınla görüş misal..

Güvenmiyorsunuz. Sevgiliniz size o güveni vermiyor, aynı şeyi ben de yaşadım. Üstelik öyle bariz yalanlar vs yoktu. Bir yerde o güvensizlik başladı mı ardı arkası kesilmiyor, çaresi yok.. İlişkinin başında hiç takılmadığım şeylere birden takılmaya, düşünmeye başlayınca anladım güvenmediğimi. Siz de aynı bu durumdasınız. Bir süre sonra böyle şeyler beni çok yıprattı,siz kendinizi yıpratmamaya çalışın ya da ilişkinizi gözden geçirin derim..

Bu kadar skma yalana basvurmak durumunda kaliyor demekki ister istemez mesela siz gezseniz arkadaslarinizda kalmak isteseniz karsinizdaki yuz goz yapsa ister istemez yumusatarak yalan soyleme pozisyonuna dusersiniz. Esegin aklina karpuz kabugu sokmadan biraz relaks olun kendi haline birakin aldatacak insan her kosulda aldatir

Şunu bilir şu u söylerim sosyal hayat sevgiliniz olsa da evlenseniz de devam edecek.

Eşim ve arkadaşları benim için çok büyük örnektir. Eşim en sevmediğim arkadaşı ile de otursa sevmediğim yere de gitse söyler sonrasında yada öncesinde ne kısıtlarım ne trip atarım. Ancak bir arkadaşı var eşi de benim arkadaşım hakikaten çok müdahalecidir eşimden başka sadece bir arkadaşı ile görüşmesine müsaade eder.
Farklı arkadaşları ile buluşacağı zaman abi ya şunlara oturuyoruz sen de gelsen yada eşim senin eşinle görüşürse sizde olduğumu söyler misiniz diye.
Oysa ki çocuk ne aldattu ne başka kötü bir şey kızın yersiz kuruntuları.

Siz hangimizin yerinde olmak isterdiniz?

Evet yalan söylemesi hiç hoş değil ama kurduğunuz psikolojik baskıdan dolayı yalan söylüyor. İlk önce bunun farkına varın.

İnsanız biz, sosyal varlıklarız. Başka insanlara da ihtiyacımız var değil mi? Erkek arkadaşınızın arkadaşlarıyla vakit geçirmesine kadar müdahale etmeye hakkınız yok. Sizi hayatının merkezine konumlandırmasını beklemeyin.

Dışarı çıksa ne olacak, arkadaşlarıyla buluşsa ne olacak? Anlamanız gereken şey şu ki, ha aldattı ha aldatacak diye düşünmekle, başkasına bakıp beni terk edecek mi diye endişelenmekle değil sevgililik, arkadaşlık ilişkisi bile sürdüremezsiniz. İnanılmaz bir özgüven eksikliğiniz olduğunu düşündüm bir an. Siz kimsenin bekçisi değilsiniz, aldatsa bunun sorumlusu siz olmayacaksınız. Yapmanız gereken ona baskı yapmayı bırakmak ve kuruntulardan vazgeçmek. Başka türlü çok zor.

En sinir olduğum insan tipisiniz. Sevgilisini - çocuğunu aşağıya çeken, bir şeyler yaptigi- kendini mutlu ettiği keyifli bir hayatı olduğunda mutsuz olan, evden işe ot gibi boşa yaşadığı halinden haz duyan... Umarım bu özelliğinizden kurtulursunuz, çünkü gerçekten çok kötü bir şey. Benim annem de aynı sizin modelden.
Ömür törpülüğü bence.
Benim sevgilim eşimle dostumla çıktım,konsere denize gittim diye surat asacak olsa adı artık 'eski sevgilim' olurdu.

Bende erkek oyuncu,şarkıcı vs aratıp bakabiliyorum zaman zaman. Sevgilim bunu kafasına taksa ve kıskansa herhalde şok olurdum ben. Sevip sevilmenin tadını çıkarmak varken bunlara takılmak çok anlamsız. İnsanların sevgilisi olsa dahi karşı cinsi beğenebilir. Bu illa duygusal manada olacak değil. Dışarıda da bir sürü güzel hatunlar var, görmüyorlar mı elbet görüyorlar. Ay hemen aşık oldum, aklımdan çıkaramıyorum kafasına girecek kadar aciz değiller ya. O ünlülere baktı diye ne oldu yani, bunu çözemiyorum şu an :')
Bu mesajı başka konuya yazmışsınız. şimdi bunu sizin konunuza yazılmış gibi okuyun bence :KK45:

sizin arkadaş çevreniz yokmu sevgiliniz sıze aynı tepkiyi verse siz ne yapardınız sevgilinizi ev hepsimi uygulayacaksiniz dışarı da kızlar var diye bu kadar şüpheci olmak sıze zarar verir yalnızca

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X