• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim beni önemsemiyor mu?

Benim evim, benim kurallarım diyor olabilir mi?
Sizi gözden çıkarmış gibi geldi bana. Cinsellik, bir ilişkiyi gerçekten çok büyük oranda etkiliyor çünkü. Ben olsam açıkça konuşurdum
Konuştum ve bu ev senin biri gidecekse ben giderim dedi, cinselliği istersen evlenince yaparız sorun değil dedi. Ama ben açıkça çay ve yemek konularını neden öyle yaptığını soramıyorum, beni avutuyor da olabilir biraz daha gözlemleyeceğim :KK43:

Konuştum ve bu ev senin biri gidecekse ben giderim dedi, cinselliği istersen evlenince yaparız sorun değil dedi. Ama ben açıkça çay ve yemek konularını neden öyle yaptığını soramıyorum, beni avutuyor da olabilir biraz daha gözlemleyeceğim :KK43:

Başka bir durum olmuş olabilir mi peki onu bu şekilde davranmaya iten?

Biz evde hiçbir sorun yaşamadık Kendisi öğretmen en fazla okulda sorun yaşamış olabilir ama ne yaşayacak ki hep güzel anlatıyor günlerini.

Bazı erkekler ilişkiyi bitiremez, karşı taraf bitirsin ister, onun için çabalar, öyle bir durum olabilir. Bir süre gözlemleyin derim.

Ben henüz bu “Medeniyet” seviyesine ulaşamadım 3 aylık ilişkisi olan 22 yaşında bir kadının bu sebeple başlık açması ilginç geldi demek ki artık işler böyle saygı duyarım ama bence de sevgiliniz güvenilir bir tip değil , yapıyorsanız da bu adamdan çocuk sahibi olmamak için korunmayı ihmal etmeyin. 6 ayda bu muameleyi yapan insana güven olmaz. Ayrıca geliriniz var mı? Evlilik kararı almadan önce kendi ayaklarınız üstünde durabilmelisiniz bu tiplere sonradan kul olmamak için

🙄 Profesyonel yardim almiyorsaniz alin mutlaka bu konuda, caba harcamadiginizi dusunuyor olabilir.
aslında tanı için zaten 6 ay düzenli ilişki denemek gerekiyor.
yani 3/5 kere yaptım olmadı vajinismusum değil olay.
daha sık deneyin bence konu sahibi 3 ay daha .

ayrıca tavrınizi fazla benmerkezci buldum , o yağla yapılmadı diye yememek filan
hiç uzulmedi diyorsunuz anneniz gibi yemek elinde peşinizden mi kossaydi ?
çocuk gibi davrandığınızi düşünüyorum

aslında tanı için zaten 6 ay düzenli ilişki denemek gerekiyor.
yani 3/5 kere yaptım olmadı vajinismusum değil olay.
daha sık deneyin bence konu sahibi 3 ay daha .

ayrıca tavrınizi fazla benmerkezci buldum , o yağla yapılmadı diye yememek filan
hiç uzulmedi diyorsunuz anneniz gibi yemek elinde peşinizden mi kossaydi ?
çocuk gibi davrandığınızi düşünüyorum

6 ay sadece tani için coook uzunmuş, tanidan sonra bir de tedavi sureci var.
😦
İnsanda çelik gibi sinir olmasi lazim. 😬

6 ay sadece tani için coook uzunmuş, tanidan sonra bir de tedavi sureci var.
😦
İnsanda çelik gibi sinir olmasi lazim. 😬
emin olmak için DSM 5 e tekrar baktım
Tanı ölçütleri

A. Aşağıdakilerin birinde (ya da daha çoğunda) sürekli ya da yineleyici güçlük çekme

-birleşme sırasında vajinaya girme

-vajinaya girme girişimleri sırasında vulvovajinada ya da pelviste ağrı duyma

-vajinaya girme girişimleri sırasında vulvovajinada ya da pelviste ağrı duymaya yönelik kaygı ya da korku

-vajinaya girme girişimi sırasında pelvis tabanı kaslarını çok germe ya da sıkma

B. A tanı ölçütündeki belirtiler en az yaklaşık 6 aydır sürmeli

C.Bu bozukluk kişide klinik açıdan belirgin bir sıkıntıya neden olur.

D. Bu bozukluk, başka bir Eksen I bozukluğuyla daha iyi açıklanamaz (Örneğin, somatizasyon bozukluğu) ve sadece genel tıbbi bir durumun doğrudan fizyolojik etkilerine bağlı değildir.

tedavi için bunun şart kosulup kosulmadigini pratikte bilmiyorum
ama vajinismus kesinkes çözümü olan bir şey ,
tıpta bu kadar kesin çözümü olan çok az şey var onun için en azından duygusal olarak çok kafaya takılmaması gereken bir şey bence.

ekstra olarak çok uzun süreli ilişkilerde yapamayip ayrılıp sonraki ilişkisinde hemen yapan kadinlar biliyorum.
bence kadının bilinçdisi bölümü öyle ya da böyle erkeğin yanında güvende olup olmadığını hissediyor.
tabi farazi bir fikir bu, tıbbi bir alt yapısı yok.

İlk iki satırı okudum yalnızca. Vajinismusu bence evlendikten sonra dert etseydiniz. Yobazsavarlar gelmeden söyliyim; evlilik dışı iliskiye karsı değilim sadece bu kadar özveri ve çabanın evleneceğin insana gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum:kahve:
Tam tersine bu şekilde daha iyi olmuş! Bu yüzden kaç tane evlilik bitti! En azından tedavi olup evlenir. Benim de korkum vajinusmus olmaktı. Değilmişim evlenmeden önce bunu gördüm. Gayette içim rahat

Ben henüz bu “Medeniyet” seviyesine ulaşamadım 3 aylık ilişkisi olan 22 yaşında bir kadının bu sebeple başlık açması ilginç geldi demek ki artık işler böyle saygı duyarım ama bence de sevgiliniz güvenilir bir tip değil , yapıyorsanız da bu adamdan çocuk sahibi olmamak için korunmayı ihmal etmeyin. 6 ayda bu muameleyi yapan insana güven olmaz. Ayrıca geliriniz var mı? Evlilik kararı almadan önce kendi ayaklarınız üstünde durabilmelisiniz bu tiplere sonradan kul olmamak için
Evet dövme ve protez tırnak yapıyorum gelirim var. Ayrıca tercümanlık okuyorum üniversitede, okulumu da bitirince evlilik olacak zaten

Herkese merhaba, daha önce vajinismus olmamla ilgi bir konu açmıştım, sevgilimle beraber yaşıyoruz fakat hala ilişki yaşayamadık. Ben sorunumu çözemedim ve sanırım bu ilişkimizi de zedeledi. Çok içime oturan şeyler var benim sevdiğim şeyleri umursamıyor artık. İlk başlarda eve alınacak şeyler benim sevdiğim şeyler oluyordu, zevklerimiz aynı zaten ama artık kasten sevmediğim şeyleri alıyor. Kendisi sevmese de alıyor. Örnek vereyim biz hep bergamotlu çay içiyorduk. Normal çay çok içmezdik, dün çay yaparken bergamotludan bir tane kaldığını gördüm, bir tane de normal çay vardı. Kendisi çay ayırmadığını hepsini içtiğini söylüyordu ben de normal olanı ona verdim. Kendime bergamotlu aldığımı gördü ama bişey demedi. Bugün marketten aldığı çay ise normal çay. Bergamotlu neden almadın dedim ben bunu seviyorum dedi. Kesinlikle öyle bişey yok bana inadına mı yapıyor yoksa mutlu olmamı mı istemiyor anlamıyorum. Geçen gün yemek yapıyordu ben kızartmalarda zeytinyağı sevmem bu yüzden sıvıyağ ile yapıyorduk, ona fark etmiyordu ama o gün zeytinyağı döktü napıyorsun dedim ben böyle seviyorum dedi. O yemeği yemedim kendisi oturdu yedi. Aramızda hiçbir sorun olmadı benim vajinismusu yenememem haricinde, ama bu konunun hiç önemli olmadığını, tedavi sürecinde yanımda olacağını söylemişti. İlk aylarımızda kesinlikle beni çok mutlu etmeye çalışıyordu, sırf ben seviyorum diye kendi yemediği çikolatadan alıp geliyordu fakat şuan aç kalmama bile razı geldi çok üzülüyorum ve bu kişiyle evlilik yolundayız yüzük takıyoruz. Yanlış anlaşılmasın mevzu çay almak değil ben kendim tabiki alabilirim ama bana kasten yapılan bir şey bu, sırf ben seviyorum diye kendisi de sevdiği halde almadı. Aklıma sevmediğim biri sırf bişey seviyor diye kendim sevsem dahi o şeyi almadığım anlar geldi. Onun evinde kalıyorum bu arada, sizce gitmemi istiyor olabilir mi?
Merhaba,
tüm bu düşüncelerinizi kendisiyle paylaşır mısınız? İletişim tüm sorunları çözer ☺️

Vajınusmıs çok sıkıntılı bir olay .
Cinsellik çok önemli ilişkilerde.
Iki insanı birbirine bağlayan en önemli şey bir cinsellik iki anlaşabilme.
Evlilik öncesi bu sorunun olduğunu görmeniz çok iyi olmus aslında.
Evleniyorlar pat vajınusmıs yok iktidarsızlık.
Sonra evlilik temelinden sarsılıyor.

Neyi ilginç geldi yetişkin iki insan.
Evlilik olur olmaz o ayru konu.
Birlikte yaşayabilir.
2-3 sene mı bekleyecej bir ilişki yaşamak için.
Bizim dönemimizde öyleydi valla da o dönem geçti artık.
Önemli olan karşındaki adamın karekteri.
Ama yaşça küçük olduklarını ilerde yipranicaklarini düşünüyorum bende.
O da yaşla alakalı.
Cinsellik yaşadıkları için değil.

Çok dindar bir insan olmamakla birlikte günah kavramının sizin ya da bizim dönemimize göre şekillendiğini bilmiyordum :) Günahı geçtim 22 yaşında henüz üniversite öğrencisi bir kızım bu acelesini de anlamış değilim. Her gün ayrı bir başlık açılıyor sevgilimle ilişkiye girdim acaba hamile miyim? diye bu işin giderek normalleşmesi cinsellik yaşını da düşürüyor. İlerde kızım bunu normalleştirir okumadan , ayakları üstünde duramadan ve doğru insanı bulamadan yanlışlıkla hamile kalması beni üzerdi. Bence herşey zamanında ve yerinde olmalı

Evet dövme ve protez tırnak yapıyorum gelirim var. Ayrıca tercümanlık okuyorum üniversitede, okulumu da bitirince evlilik olacak zaten
Ne güzel sevindim sizin adınıza inşallah okulunuzu da bir an önce tamamlarsınız ve umarım yapacağınız evlilik size mutluluk getirir doğru insanı bulmak çok zor bu süreçte insan yanılabiliyor

İlk iki satırı okudum yalnızca. Vajinismusu bence evlendikten sonra dert etseydiniz. Yobazsavarlar gelmeden söyliyim; evlilik dışı iliskiye karsı değilim sadece bu kadar özveri ve çabanın evleneceğin insana gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum:kahve:
Yobazlikla alakası yok zina haram ve çok büyük bir günah lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın :(

Çok dindar bir insan olmamakla birlikte günah kavramının sizin ya da bizim dönemimize göre şekillendiğini bilmiyordum :) Günahı geçtim 22 yaşında henüz üniversite öğrencisi bir kızım bu acelesini de anlamış değilim. Her gün ayrı bir başlık açılıyor sevgilimle ilişkiye girdim acaba hamile miyim? diye bu işin giderek normalleşmesi cinsellik yaşını da düşürüyor. İlerde kızım bunu normalleştirir okumadan , ayakları üstünde duramadan ve doğru insanı bulamadan yanlışlıkla hamile kalması beni üzerdi. Bence herşey zamanında ve yerinde olmalı
cidden merak ediyorum 22 yaş cinsellik için genç bir yaş mi sizce ?
hâlbuki tat almak için en ideal yaşlar

Herkese merhaba, daha önce vajinismus olmamla ilgi bir konu açmıştım, sevgilimle beraber yaşıyoruz fakat hala ilişki yaşayamadık. Ben sorunumu çözemedim ve sanırım bu ilişkimizi de zedeledi. Çok içime oturan şeyler var benim sevdiğim şeyleri umursamıyor artık. İlk başlarda eve alınacak şeyler benim sevdiğim şeyler oluyordu, zevklerimiz aynı zaten ama artık kasten sevmediğim şeyleri alıyor. Kendisi sevmese de alıyor. Örnek vereyim biz hep bergamotlu çay içiyorduk. Normal çay çok içmezdik, dün çay yaparken bergamotludan bir tane kaldığını gördüm, bir tane de normal çay vardı. Kendisi çay ayırmadığını hepsini içtiğini söylüyordu ben de normal olanı ona verdim. Kendime bergamotlu aldığımı gördü ama bişey demedi. Bugün marketten aldığı çay ise normal çay. Bergamotlu neden almadın dedim ben bunu seviyorum dedi. Kesinlikle öyle bişey yok bana inadına mı yapıyor yoksa mutlu olmamı mı istemiyor anlamıyorum. Geçen gün yemek yapıyordu ben kızartmalarda zeytinyağı sevmem bu yüzden sıvıyağ ile yapıyorduk, ona fark etmiyordu ama o gün zeytinyağı döktü napıyorsun dedim ben böyle seviyorum dedi. O yemeği yemedim kendisi oturdu yedi. Aramızda hiçbir sorun olmadı benim vajinismusu yenememem haricinde, ama bu konunun hiç önemli olmadığını, tedavi sürecinde yanımda olacağını söylemişti. İlk aylarımızda kesinlikle beni çok mutlu etmeye çalışıyordu, sırf ben seviyorum diye kendi yemediği çikolatadan alıp geliyordu fakat şuan aç kalmama bile razı geldi çok üzülüyorum ve bu kişiyle evlilik yolundayız yüzük takıyoruz. Yanlış anlaşılmasın mevzu çay almak değil ben kendim tabiki alabilirim ama bana kasten yapılan bir şey bu, sırf ben seviyorum diye kendisi de sevdiği halde almadı. Aklıma sevmediğim biri sırf bişey seviyor diye kendim sevsem dahi o şeyi almadığım anlar geldi. Onun evinde kalıyorum bu arada, sizce gitmemi istiyor olabilir mi?
Konuşmadan nasıl çözebilirsin? Zeytinyağı, çay ile yanlış yolda olduğun kanaatine vardırma burada kimseyi. Git sevgiline nazikçe anlat derdini, belki farkında bile değil çocuk

Yobazlikla alakası yok zina haram ve çok büyük bir günah lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın :KK43:
Eminim bunu duymuştur daha önce, sağolun söylediğiniz için şimdi hemen zinayı bırakıp doğru yolunuza yönelecektir eminim. (Konuyu açan kişinin başka bir dine, mezhebe, görüşe sahip olduğu ihtimalini sizin gibi saf dışı bırakıyorum)

Back
X