• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Nurpnrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2019
1.207
2.931
133
29
Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?

bir kadın neden kendi ayakları üzerinde durmak istemez ki?
canım eşim polis ben de sağlık personeliyim maaşlarımız şükür çok iyi ancak hayata karışıp çoluk çocuk olunca o şükür çok iyi dediğimiz paranın nereye nasıl gittiğini anlamıyoruz bile.
ayrıca maaşın ve sigortan senin güvencen olacak. Ben insanların yaşları ne olursa olsun hayatta aktif kalacak bir uğraşlarının işlerinin olmasını düşünüyorum hayat kalitesinin artması için.
nişanlın şimdiden ima etmeye başlamışsa ileride en küçük bir tartışmada gün yüzüne çıkar bu muhabbet.

Varsa istihdam imkanı herkesin çalışması taraftarıyım. Eliniz ayağınız tutuyorsa sağlığınız yerindeyse keyfi çalışmamaya kusura bakmayın ama hiç saygım yok. kadın erkek fark etmeksizin çalışmak herkesin görevi.

Çocuğunuz olduğunda gerekirse işinizden ayrılırsınız. Çocuklarınızı büyüttükten sonra işinize devam edersiniz.

Çocuk olmadan önceki süreçte birikim yapıp sigorta primlerinizin ödemesini sürdürebilirsiniz ya da bireysel emeklilik düşünebilirsiniz.

Geleceğinizi varlığınızı maddi bağımsızlığınızı bir adama emanet etmeyin.

Ayrıca çalışmadığınız için polis memurunun maaşının bir aileyi geçindirmek için çok ama çok az olduğunu ayırt edemiyorsunuz.

Siz de çalışmazsanız çocuklarınız yokluk çekecektir.

Maaşınız eşinize vermeyin. Gelirinizi kendiniz yönetim lütfen.

Çalışıp çalışmaman hakkında birşey demeyecigim. O senin bileceğin iş.

Ama sevgilin çalışan, eve para getirmeni isteyen bir tip. Ve evlenirsen bu baskıların artacağını iyi bil.

Bazı erkekler, eşleri çalışmayınca çok kötü davranabilir. Burda çok okudum.

Ya çalışacaksın ya da ben buyum beni böyle kabul et diyeceksin! Yoksa sıkıntılı günler seni bekliyor haberin olsun.

Çalışıp çalışmaman hakkında birşey demeyecigim. O senin bileceğin iş.

Ama sevgilin çalışan, eve para getirmeni isteyen bir tip. Ve evlenirsen bu baskıların artacağını iyi bil.

Bazı erkekler, eşleri çalışmayınca çok kötü davranabilir. Burda çok okudum.

Ya çalışacaksın ya da ben buyum beni böyle kabul et diyeceksin! Yoksa sıkıntılı günler seni bekliyor haberin olsun.
Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.

bir kadın neden kendi ayakları üzerinde durmak istemez ki?
canım eşim polis ben de sağlık personeliyim maaşlarımız şükür çok iyi ancak hayata karışıp çoluk çocuk olunca o şükür çok iyi dediğimiz paranın nereye nasıl gittiğini anlamıyoruz bile.
ayrıca maaşın ve sigortan senin güvencen olacak. Ben insanların yaşları ne olursa olsun hayatta aktif kalacak bir uğraşlarının işlerinin olmasını düşünüyorum hayat kalitesinin artması için.
nişanlın şimdiden ima etmeye başlamışsa ileride en küçük bir tartışmada gün yüzüne çıkar bu muhabbet.
Peki siz esinizle tanistiginzda muhtemelen çalışıyordunz çalışmayan biri olsaniz sizede evlenceginiz adam sürekli bu yönde baski yapsa rahatsiz hissetmezmiydinz kendinizi?

Kendi paranız olmak zorunda, kadın da olsanız erkek de birisininin eline bakmak çok kötü bir şey. İstediğiniz bir şeyi alabilmek için bile eşinizin eline bakacak olmak, istediğiniz anda istediklerinizi gerçekleştiremeyecek olmak çok acı. Daha doğmamış çocuklar için evde oturup onlara bakma planları yapmak gereksiz. Hayat müşterek. Çocuğunuz olana kadar çalışırsınız, eve erken gelen veya o gün yorgun olmayan yemeği yapar, haftasonları temizlik yaparsınız. Kendinizi kapana kıstırmayın. Çalışmak size zor gelse bile inanılmaz büyük bir şans. Ayrıca kendi paranız olsun, birikmişiniz olsun ki çocuklarınız bir şey istediğinde istediğiniz gibi yapın.

Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
sahsen nasil alisirsan oyle gider. Su an calisip calismadigini yazDiklarindan anlamadjm. Eger calisirsan cocuk olup bira buyuyene kadar cocugunla ilgilenip sonra devam edebilirsin. Maasi iyi olabilir. Her sene senin maasin sayesinde tatile gidebildiginizi istedigin takiyi kendine ozgurce aldigini dusunsene madem gecinebilceksiniz rahat bunlar hep + kalcak. Kar:) calismaya alismazsan 35 inden sonra gideyim calisayim da olmuyo. İs bulamiyosun zaten. Para gerekse bile o donem evde durmak zorunda kalcaksin. Dunyanin binbir turlu hali var. Kocan issiz kalirsa? Ayrılırsan? İcinden gelmiyosa da yapamazsin zaten. Herkes bir degil. İlerde sorun olur tabiki. Nasil calisılmasına karsi olan biriyle bi sureden sonra kavga basliyorsa bu da onun bi degisik modeli.

sahsen nasil alisirsan oyle gider. Su an calisip calismadigini yazDiklarindan anlamadjm. Eger calisirsan cocuk olup bira buyuyene kadar cocugunla ilgilenip sonra devam edebilirsin. Maasi iyi olabilir. Her sene senin maasin sayesinde tatile gidebildiginizi istedigin takiyi kendine ozgurce aldigini dusunsene madem gecinebilceksiniz rahat bunlar hep + kalcak. Kar:) calismaya alismazsan 35 inden sonra gideyim calisayim da olmuyo. İs bulamiyosun zaten. Para gerekse bile o donem evde durmak zorunda kalcaksin. Dunyanin binbir turlu hali var. Kocan issiz kalirsa? Ayrılırsan? İcinden gelmiyosa da yapamazsin zaten. Herkes bir degil. İlerde sorun olur tabiki. Nasil calisılmasına karsi olan biriyle bi sureden sonra kavga basliyorsa bu da onun bi degisik modeli.
25 yaşındayım şöyle diyim bugüne kadar hic çalışmadım belkide o yüzden cesaretim yok yani çalışabilirmiyim yapabilirmiyim cok zorlanirmiyim bilemiyorum da ama insanlar cok kati kuralcı burda bile anliyorsunz tepkilerden sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri

Çok ilginçsiniz. Burada çalışmadığı için, maddi özgürlüğü olmadığı için dayağa, aldatmaya vs. boyun eğip boşanamayan çok kadın var. Hiçkimse boşanmak için evlenmiyor. Çoğu kişi severek, güvenerek bir hayat kuruyor ama kaderin ne getireceği bilinmez. Maddi olarak başkasına bağımlı olmayı falan geçtim, sırf bu ihtimal için ve emeklilik için bile çalışılır.

Çalışmayıp ne yapmayı düşünüyorsunuz? Evde geç kalkıp TV izleyeyim, günlere katılıp börek gömeyim, erimin bana uygun gördüğü harçlıkları biriktirip kendime istediğimi alayım?

Ne bileyim sizden kendimi geliştirmeyi, gönüllü çalışmalar yapayım ışığı da almadım nedense. He hoş, bunlara da para lazım, polisin maaşı belli.

Üzgünüm anlam veremediğim gibi seçiminize de saygı duyamıyorum.

Bu adam sizi aldatabilir. Şiddet uygulayabilir. Bu durumlarda parasızlıktan, çaresizlikten kapıyı çarpıp çıkamayan bir sürü hikaye var bu forumda, hiç mi denk gelmediniz?

Çocuğunuz olduğunda çizmek istediğiniz örnek bu mu? Dışarıda bir şey istediğinde hiç düşünmeden, alınterinizle kazandığınız parayla şak diye alabilmek size ne ifade ediyor?

Ya çok acayip, yani hayata karışmayı istemiyorsunuz resmen. Dul ve yetim aylıklarının miktarından haberdar mısınız? Evlendiğiniz kişiye bir şey olsa ele güne muhtaç kalırsınız.

Çalışmak zorunda değilsiniz elbette, zaten bu isteksizlikle başvursanız bile hiçbir işletme sizi beğenip işe almaz. Canavar gibi yaşıtlarınız var tuttuğunu koparan.

Adamla açık açık konuşun. Çalışmamaya kesinlikle niyetliyseniz yoluna baksın. Tek polis maaşıyla geçinmek için debelenmemek istemesini anlıyorum, çok çok haklı.

Siz de dolgun maaşlı, sizi böyle kabul edecek birini bulun.

Edit: Polis maaşı için "bana göre iyi" demeniz zaten geçinme olayına uzaklığınızı açıklıyor bence.

Iyi de konu çok saçma yahu.. Çalışmak isteyip istememeniz beni ilgilendirmez, zaten bunu sormuyorsunuz. Fakat sevgiliniz anlaşılan o ki çalışan bir eş istiyor. Bu ilerde aranızda çok sıkıntı çıkarır. İkna falan etmekle ne ilgisi var, bu hayata bakış açısıyla ilgili bir şey, ayrılın. Ayrıca bir mesleğiniz bile yokken sizin nerde çalışmanızı istiyor merak ettim

Iyi de konu çok saçma yahu.. Çalışmak isteyip istememeniz beni ilgilendirmez, zaten bunu sormuyorsunuz. Fakat sevgiliniz anlaşılan o ki çalışan bir eş istiyor. Bu ilerde aranızda çok sıkıntı çıkarır. İkna falan etmekle ne ilgisi var, bu hayata bakış açısıyla ilgili bir şey, ayrılın. Ayrıca bir mesleğiniz bile yokken sizin nerde çalışmanızı istiyor merak ettim
Ben on lisans mezunuyum sigortaclk meslegim kendisinin tanıdıkları is ayarlayabilcegini söylüyor...

Sizin yerinizde olsam evlenmem. İkinizinde evlilikten beklentisi çok farklı. Bugün bu durumu bir şekilde telafi eder evlenirsiniz ama ileride yine sorun olarak karşınıza çıkacak. Benim eşimde polis ve arkadaşlarının birçoğunun eşi ya öğretmen ya hemşire. Sevgilinizin de muhtemelen arkadaşlarının eşleri çalışıyor. Siz çalışmazsanız adamın hayatı milletin karısına ozenmekle geçecek sonuçta da size eziyet edecek

Sizin yerinizde olsam evlenmem. İkinizinde evlilikten beklentisi çok farklı. Bugün bu durumu bir şekilde telafi eder evlenirsiniz ama ileride yine sorun olarak karşınıza çıkacak. Benim eşimde polis ve arkadaşlarının birçoğunun eşi ya öğretmen ya hemşire. Sevgilinizin de muhtemelen arkadaşlarının eşleri çalışıyor. Siz çalışmazsanız adamın hayatı milletin karısına ozenmekle geçecek sonuçta da size eziyet edecek
Banada oyle geliyor arakadaslarinin esleri dediginiz gibi hemşire ama benimle israrla konusmak isteyen çabalayan da oydu bir sey degismedi ben o zman da çalışmıyordum simdi de çalışmıyorum simdi sorun yapıyor ama bunu.

Evet ya bu malesef böyle oluyor. Benim eşimin arkadaşları da geneli çalışıyor, çalışmayan eşlere sanki böyle bir küçümseme var gibi hissediyorum. Saçma ama böyle. Daha geçen gün biri eşine cahil demiş, kız ağlayarak anlattı, çok üzüldüm. Böyle şeyler yaşamamak için herkes dengiyle evlenmeli.

Banada oyle geliyor arakadaslarinin esleri dediginiz gibi hemşire ama benimle israrla konusmak isteyen çabalayan da oydu bir sey degismedi ben o zman da çalışmıyordum simdi de çalışmıyorum simdi sorun yapıyor ama bunu.
Demek ki artık hayata bakış açısı değişti. Çünkü işler ciddiye biniyor, laylaylom sevgili hayatı bitiyor ve geçim başlıyor. Dediğim gibi ben ilişkinizde bir son göremiyorum

Back
X