• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm
E bunun için çalışmalısın zaten?
Eliniz ayağınız tutuyor, bu devirde tek maaşla geçinmek kolay mı sanıyorsunuz?

Bi insan neden çalışmak istemez ki? Para kazanmak kötü birşey mi. Eşinizden para beklemek yerine çalışıp kazanın
Hayalinizin evlenip çalışmamak olması üzücü.
Sevgiliniz ayakları üstünde duran, güçlü bir kadın istiyor belliki, birbirinize çok uygun değilsiniz. Eşinin asla çalışmasını istemeyen tipler vardır onlarla evlenmek sizi daha mutlu eder

sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri

Belki ölmek zorunda degil. Ama kendi gecimini de hep baskasinin ayagına baglamamali. Calismiyorsunuz, ev gecindirmenin ne demek oldugunu bilmediginiz icin bu kadar rahat konusabiliyorsunuz. Yokluk gördüm diyorsunuz, ama kendinizi hayata hic hazirlamamissiniz bu sürede..

Adamın sonradan fikri değişmesi normal ama size baskı yapması anormal
Türkiyenin durumu ortada bir polis maaşıyla hem eve hem kendinize bakmak olanaksız çocuk diyorsunuz da
Tek çocuğa bile zor yeter

kıt kanaat yaşayıp standartlarımı düşürmek ben de istemem
Aşk bir yere kadar
Ama bence o ayrılamıyorsa siz ayrılın çünkü belli ki bu iş böyle olmayacak

niye istemiyorsunuz diye baskı yapmıcam bana ne
Ama şuan tr de ki evliliklerin çoğunda maddi sıkıntılardan kaynaklı sorunlar var
İnsanlar hep bir şeyden kısarak yaşıyor

Ya daha zengin bir adamla evleneceksiniz
Ya da ev çocuk ev işleri bu 3 lü dr mekik dokuyacaksınız

muhtemelen böyle evlenirseniz ve maddi sıkıntı yaşarsanız da bak ben demiştim diye kafanıza kakacak

ya da siz çalışırsanız siz de söyleneceksiniz

Adamın sonradan fikri değişmesi normal ama size baskı yapması anormal
Türkiyenin durumu ortada bir polis maaşıyla hem eve hem kendinize bakmak olanaksız çocuk diyorsunuz da
Tek çocuğa bile zor yeter

kıt kanaat yaşayıp standartlarımı düşürmek ben de istemem
Aşk bir yere kadar
Ama bence o ayrılamıyorsa siz ayrılın çünkü belli ki bu iş böyle olmayacak
Baski yapmıyor direk ama ima ediyor konuyu ona çeviriyor

Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Bak işte anlamıyor diyorsun ya evlenince de anlamayacak. Ve bu baskılar çok artacak. Ben çalışmıyorum çalışmayacagim da, ya kabul et ya da git de. Kesin konuş. İşine gelirse artık

Belki ölmek zorunda degil. Ama kendi gecimini de hep baskasinin ayagına baglamamali. Calismiyorsunuz, ev gecindirmenin ne demek oldugunu bilmediginiz icin bu kadar rahat konusabiliyorsunuz. Yokluk gördüm diyorsunuz, ama kendinizi hayata hic hazirlamamissiniz bu sürede..
Korkularimda yok degil bu konuda yapamazsam calisamazsam vs diye çünkü hic bir is hayatinda bulunmadim daha önce

Bak işte anlamıyor diyorsun ya evlenince de anlamayacak. Ve bu baskılar çok artacak. Ben çalışmıyorum çalışmayacagim da, ya kabul et ya da git de. Kesin konuş. İşine gelirse artık
Ee onuda dedim gitmedi de ama imalari devam ediyor hep üzülüyorum bu duruma fazlasi ile bende

On lisans mezunuyum bankacılık ve sigortacılık

ben sizin ev geçindirmenin ne demek olduğu ile ilgili fikrinizin olduğunu pek sanmıyorum açıkçası. çalışmamayı tercih edebilirsiniz, sizin hayatınız tabi de, öyle polis maaşıyla durumumuz iyi diyip rahatça yaşayamazsınız. tek maaş ile geçinmek sandığınız gibi kolay değil.
evde oturup çocuk bakmak istediğinize göre muhtemelen 1den fazla en az 2 çocuk olsun isteyeceksiniz. ayrıca evin ve sizin de ihtiyaçlarınız olacak.
çevrenizdeki kadınların özel hastanelerdeki doğumlarına, çocuklarına rahatça aldıkları kıyafet ve oyuncaklara bakacaksınız ama tek maaşla bunlara yetişemeyeceksiniz.
sevgiliniz gayet mantıklı, o da tek başına çocuklara bırakın iyi eğitimi daha bebekken en temel ihtiyaçları bile yeterince sağlayamayacağını biliyor.

bana göre bir kadının kocasından harçlık beklemeden kendi maaşı ile çıkıp alışveriş yapabilmesi, istediğini alabilmesi çok önemlidir. burada onlarca kadın sırf çalışmadığı için evinde fiziksel/psikolojik türlü şiddete katlanmak zorunda olduğunu yazıyor.

hepsini geçtim, size ait bir emekli maaşınızın olması fikri de mi yok ? hadi sorunsuz bir evlilik oldu yaşlanınca kocanızın kesilen emekli maaşını alacaksınız. bayram promosyonları bile kocanızdan aldığınız için daha az ödenecek. şimdiyi geçtim ilerisini de mi düşünmüyorsunuz ?

ben olsam yaşlılığını düşünmeyen biri ile evlenmek istemem mesela.

Baski yapmıyor direk ama ima ediyor konuyu ona çeviriyor
E bu baskı psikolojik baskı
Neden zorluyorsunuz ki anlamıyorum iki çok farklı beklenti
Hayır isviçrede yaşasak derim alplere gidersiniz, milka ineklerine bakar mutlu olursunuz,şehre dönünce zaten rahat ortam var poponuzu kaşıya kaşıya uyursunuz

ama burası türkiyeeeee alp yok milka ineği yok
Popomu bile kaşıyamıyorum aklımda geleceğim var

çocuklar nurla büyümüyor ilgi,sevgi,maddi durum
Üzgünüm ama ben birinden dahi eksiksem yapmamayı tercih ederim

E bu baskı psikolojik baskı
Neden zorluyorsunuz ki anlamıyorum iki çok farklı beklenti
Hayır isviçrede yaşasak derim alplere gidersiniz, milka ineklerine bakar mutlu olursunuz,şehre dönünce zaten rahat ortam var poponuzu kaşıya kaşıya uyursunuz

ama burası türkiyeeeee alp yok milka ineği yok
Popomu bile kaşıyamıyorum aklımda geleceğim var

çocuklar nurla büyümüyor ilgi,sevgi,maddi durum
Üzgünüm ama ben birinden dahi eksiksem yapmamayı tercih ederim
O kadar kolay silip atılmiyor çünkü her sey

Bir gun boşanabilirsiniz, eşinizi kaybedebilirsiniz, eşiniz işten ayrılmak.zorunda kalabilir vs vs... Bir kadının evde oturmak istemesine anlam veremiyorum. Kendimiz için çalışın.
Ruhum daralıyor 🤣🤣🤣 sanırım hayatta bu fedakarlığı sadece çocuklarım için yapabilirdim yaptimda 😅2022 Eylül bekle beni, yapı meselesi sanırım ben evde çok kötüyüm.

Peki arkadaşım nasip ya bu hiç çocuğunuz olmazsa? Ömür boyu evde kös kös oturacak mısınız?

Bakın buradaki herkesin bir tecrübesi var kimse sizin kötülüğünü isteyerek konuşmaz. Çalışmak para kazanmak bir kadın için çok önemli. Bu güce sahip olmadığı için b.k gibi evliliklerini devam ettiriyor binlerce kadın. Hiç çalışmamış olabilirsiniz bu çalışamayacağınız anlamına gelmez. Önlisans mezunuymuşsunuz yani bir konu üzerine ekstra bilginiz de var. Güzel şartları uygun bir iş bulup çalışmak emin olun size çok şey katar.

Bir erkek eşinin çalışmasını istemeyebilir market fiyatlarından ne kadar haberdarsınız bilmiyorum ama adam kıt kanaat geçinmek istemeyebilir bu anlaşılmayacak bir durum değil ayrıca.

Her şeyi geçtim illa hala çalışmayacağım diyorsanız da bu adam daha şimdiden size yoğun şekilde çalış baskısı yapıyorsa ileride bu kat be kat artar. En ufak isteğinde çalışsan alabilirdik o mobilyası aşamayı ödeyemem o kıyafeti alamazsın para yok harçlığın bu kadar bi kuruş fazla vermem ay sonunu bekle bununla idare etmeyi öğren şeklinde zorbalıklarla karşılama ihtimalin çok yüksek -ki tek polis maaşı günümüzde orta standart bir hayat için bile yeterli değil-

Hakkında hayırlısı olsun.

Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim
Senin hayalin yanlış anlamadiysam elin ayağın tutuyorken eşin çalışman için destek veriyorken kocanın eline bakmak,koca parası yemek.
Çocuk olmadan da çocukları bahane edip çalışmak istememen bana biraz saçma bir bahane geldi.

İnsanın kendi ayakları üzerinde durması kadar güzel birşey yok. Özgürlük resmen.

Neden herkes kafasına göre birini bulmaz ki.
Uygun değilsiniz demek ki birbirinize, yıpranmaya ne gerek var.
Onun çalışan eşe, sizin kararınızı size bırakan birine ihtiyacınız var demek ki.

Şu devirde de erkek evine baksın kafası olmasın yalnız.
Paramız kalmış kuş kadar, tek maaşla rahat hayat mümkün mü, sıkıntı çekmek istemiyor adam çok da haklı.

Neden herkes kafasına göre birini bulmaz ki.
Uygun değilsiniz demek ki birbirinize, yıpranmaya ne gerek var.
Onun çalışan eşe, sizin kararınızı size bırakan birine ihtiyacınız var demek ki.

Şu devirde de erkek evine baksın kafası olmasın yalnız.
Paramız kalmış kuş kadar, tek maaşla rahat hayat mümkün mü, sıkıntı çekmek istemiyor adam çok da haklı.

belki bir 10 sene önce bunu istemelerine adamların paragözlüğü derdim (ki bence kadının çalışması hem emeklilik hem de sosyokültürel gelişim için hep çok önemli) ama günümüzde memur yada özel sektör farketmez çok komik maaşlar var.
tek maaşla çocuk yoksa hadi bir derece ama çocuk varsa şans yok.
sadece iki kişiyken de anca faturalara ve markete gider.
adamlar aç gözlülükten değil gerçekten geçim derdinden istiyor çalışan kadını.

Back
X