- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 41
Benim kizim yok ama bir kiz cocugunu yetistirirken mutlaka ama mutlaka bir meslegi olmasi icin ya da calismasi icin hep telkinler yapmali anne _baba ve kiz cocugu da büyüdüğünde bunu zaten hayatin normal ritmi görüp kabullenecektir zaten.Fakat bazi aileler kizlarini, zengin es arama fikri ,ev kadini olma,kendi cocuklarini yetistirme fikirlerini empoze ederek yetistiriyor.Bazi aileler de muhafazakar oluyor,kontrolcu davranislar sergileyip ,erkek cinsinden uzak tutuyor.Bunun sonucunda kiz cocuklarinin öz güveni gelismiyor ,gelismedigi gibi her seyi de kabullenmis oluyorlar okusalar da.Tıpkı kurbaga deneyi gibi.Evet halen günümüzde bu tip aileler var ve cocuklarinin gelecekleri ile oynuyorlar.Benim düşünceme göre burdaki konu sahibi de böyle yetistirilmis olabilir.Ya da degildir bilmiyorum ama bu sekilde gözlemledigim kiz cocugu sayisi cok gördüm yillar icinde cevremde.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Aileler de mutlaka kiz cocuklarini telkinle büyütmeli.
benim annem kız lisesinde okumuş, üniversiteye gittiğinde erkeklerde olacak sınıfta, mahcup olmasın karşı cinsle iletişim kurarken diye, dedem lisede annemi üniversite kursuna göndermiş.
hatta demişki lisede bir erkek arkadaşın olmasın ama üniversitede düzgün bir erkek arkadaşın olursa, tanışırız ve görüşebilirsiniz. bahsettiğim seneler 1977 :) dedem 1914 doğumlu biri :)
işte ailelerin özellikle babaların bu görüşte olması çok önemli.
zaten babadan bu desteği alan annemde öyle her önüne gelenle görüşmemiş. her karşısına çıkanı değerlendirmiş tartmış. neden ? çünkü ailesi anlayışlı. aynısı okulu için de geçerli, sonrasında iş bulması için de. hep desteklemişler.
e böyle bir kadın tabi ki ona eziyet eden birine katlanmaz.