Sevgilim cimri mi yoksa ben mi abartıyorum?

Ben 17 den beri ailemden para almadım Çocukkende isteyemezdim.
Çok çok sevgilim olmadı gelip tozduğum,ilk eşimle yemeğe çıktım ondada ödemeye çalıştım izin vermemişti ben öğrenciydim o asker,öğrencisin deyip o öderdi hep böyleydi.çünkü teklif etsemde karşı çıktığını gördüm.evlendiğimde de ise borçlar çoktu beraber ödüyorduk tabi 3 bin aldıysam 2 sini eşime verirdim ki borç kapatırdık o da tüm maaşını koyardı ortaya dışarı çıktığımıZda o öder yine ama katkımı yapardım.
Bi kere kredi kartını aldım al diye geri verdim sonra alışkın değilim bi katkım olsada sen al sen yap diyemem hep.
Cimri erkeği hiç sevmem ama marketteki olayda adamın oyuncu olduğunu hissettirdi bana.her şey kararında güzel ama adam sorun edilecek düzeyde bence.
Arkadaşa kahve ısmarlama olayı Da çokçok pahalı değil neticede ödenebilir

Soğurum diyenlerden biri olarak
üzerime alındım yorumunu cevap vermek isterim.

Senin genel olarak okuduğunu tam olarak
idrak edememe gibi bir problemin var sanırım.
Bu durum da fevri yapınla ki bana göre fevrilik değil aslında ama
kibar olmak adına bu şekilde belirtiyorum sadece
Yani fevri yapın da bununla birleşince
bu şekilde saçma çıkışlar yapabiliyorsun.

Asıl onlar maddiyatçı, aşşağılayıcı.. sponsor bulsunlar falan..

Ne alaka?
Kadın olsun erkek olsun burada cinsiyet değil
adamın genel tutumu irite edici.
İkili gezilerde taksi parasından akbil parasına kadar
sürekli tek taraf ödeme yapıyorsa,
(bahane de nakit taşımak istemiyorum, bu geçerli sebepse
bende taşımak istemiyorum tuttum bunu)
ve bu ikilinin evine alınan market alışverişine kadar
yine aynı tarafa ödeme yıkılmaya çalışılıyorsa
orada kadın olsun erkek olsun
noluyoruz diye bir uyanış gerçekleşmiyorsa hala
geçmiş olsun yani..
Konu burada bir kadının erkeğin sırtından geçinmek
istemesi değil..
Kimse kimsenin enayisi değil..
Kimse de sponsor arayışında değil.
Biraz haddini bil sen.

Sizin düşünce yapınız, anlayışınız farklı olabilir. Bu anlattıklarımı adamı sömürmek istiyormuşum gibi algılamış olabilirsiniz. Olabilir saygı duyarım. Ben gözü gönlü açık bir insanım onun parasını benden esirgemediğini hissetseydim ben daha çok fedakarlıkta bulunurdum zaten altta kalmamak için kendim teklif eder ısmarlardım herşeyi. Olay bu.

Tahammül edemem cimri adama..
Parası olmayabilir ama cimrilik başka.
Mide bulandırır..

Eşimle sevgiliyken herşeyi onun ödemesini istemez bazen ısrarla bişeyleri ben ısmarlardım. Zor da olsa kabul ederdi.
Hep karşı tarafa yıkılmayı da ayıp sayarım..

Tek çözüm ayrılmak o zaman. Her ne kadar TERS gelse de düşünce yapınız bana, bişey diyemem. Sonuçta değiştiremem de. Ama ayrılmanız gerektiği çok bariz, ne siz onun vaktini çalın ne de o sizinkini çalsın.

Mesele sponsor yapmak,üzerinden gecinmek falan degil adam cimri bu cok net görünüyor buradan.

Bence sevgilin cimri ve itici.

Arkadaşlar bakın, kendi parasını kazanan biriyim. Sevgilime asla yük olmam. Altta kalmam.

Ama centilmenligin gereği olarak o ödemeye çalışsın isterim. Hele ilişkinin ilk zamanları...

Onun parasına muhtaç degilim. Sponsor aramiyorum. En az onun kadar masraf yapıyorum ben de ikimizin ortak hayatinda. Evinin bir eksigini aliyorum ona, hediye alıyorum, ona tarz kiyafetler aliyorum (bayilarak giyiyor), marketten evine alisveris yapıyorum bazen.

Ama bir mekanda hesabı o alsın, yavaş davranarak bana "sen öde" demeye çalışmasın isterim.

Kaldı ki bazen "canım, arada benim de ödememe izin ver lütfen" dediğim, ya da onun nadiren üzerinde para olmayıp benim de "hehe, iyi ki üzerinde yok. Bu sefer senle mücadele etmeden ben ödicem" dediğim oluyor.

Yani adam centilmendir. Sen de var gücünle altta kalmazsin. Ama bu adam çok uzak centilmenlikten.

Ben adamın yaptığı doğru demiyorum zaten ama diğer konular hakkında söylediklerim kişisel fikirlerimdir.
Tek bir kişi için konuşmuyorum, eyleme dökünce sorun yok ama birisi söyleyince "haddini bil" oluyor. Hı hı, evet.
Burada bir dünya kadının erkeğin sırtından geçinmeye çalıştığını siz de gayet iyi biliyorsunuz, ben adam doğru yapmış demiyorum ama diğerleri sevgili değil sponsor arıyorlar. Aldığı almadığı hediyelerin, adamın maaşının hesabını yapıyorsa, olay belli.

İşte bu bravo. Anlatmaya çalıştığım şey bu

Evet tam tahmin ettiğim gibi
alakasız, saçma sapan bir cevap.
Yorumunun genel olabilmesi için,
şöyle bir cümle kurmamış olman gerekir

-Tamam cimrilik iyi değildir zaten ama burada soğurdum falan diyen kadınlar asıl maddiyatçı olanlar. Onlar bir sponsor bulsunlar kendilerine.

Kapasitenle ilgili bir yetersizlik olduğu
çok açık. Onun için daha fazla uzatacak değilim.
Tavsiyem bir yorum yapıyorsan
ya arkasında dur, yüzleş.
Yada hiç bu toplara girme. Kıvırınca bir önceki
yazdıkların sadece güldürmüş oluyor. Hoş değil.

Çalışmaya başlamadan önce hesabı bir senin bir onun ödemesi normal ama çalışmaya başladıktan sonra hala aynı tavırları sergiliyor olması onun pinti bir adam olduğunu gösterir. Belli ki hesabı sana ödetmeye fazlasıyla alışmış. Paraya önem vermiyorum demesini biliyor ama paraya önem vermeyen adam aksine bonkör olur. Eli açık olur. Hesap ödemekten kaçınmaz.. Bence tek sorunu tam tersi paraya fazla önem veriyor olması. Ve daha da itici olan bunu planlara sığınarak yapması, elini cebine yavaşça götürmesi, nakit taşımaması falan.. Benim hoşuma gitmedi bu davranışları...

Böyle ömür geçer mi demişsin.Geçirme.Kafana uymuyorsa kafanı yorma.

Bu arada 2 aydır meslek sahibiyim. Kendi paramı kazanmaya yeni yeni başladım, öğrenciyken öğrenci evinde geçinmeye çalışıyordum şimdi 2 ay önce ailemin yanına geri taşındım yani bir erkeği sponsor edinme gibi bir derdim yok daha önce de olmadı. Fakat ben öğrenciyken gittiğimiz mekanlarda genelde garsonlar hesap pusulasını getirip erkeğin önüne koyuyor ve benim uzanıp onu kendime çekmem, garsonun yakıcı bakışlarının altında kendim ödemem erkeğin o sırada telefonla oynuyormuş gibi yapması falan ne bileyim bana itici geliyor. Bunun adı sponsor edinmeye çalışmak değildir.

kız arkadaşı da muhendisi finanse etmek zorunda değil o zaman

Beni bal gibi anlamına rağmen kıvıran sensin burada. Ben Fikrimin arkasındayım, yaparken sorun yok ama birisi söyleyince haddini bilmez, kapasitesi yetersiz, okuduğunu anlamıyor, saçmalıyor oluyor. Sana başka yorum yok, kendini ifade ettiğin için teşekkür ederim. Mune burada kendi fikrimi söylüyorum, rahatsız oluyor ve hakaret ediyor, haberiniz olsun. Ben adamı da savunuyor olabilirdim, o da benim düşüncem.

kız arkadaşı da muhendisi finanse etmek zorunda değil o zaman
muhendis 3 kurus alıosa öğrenci milyarlar almıo adam kendini yıkıo kıza diorum
ama ısrarla ısrarla anlamıosunuz
muhendis yegenim 1500 le az biraz çalıştı bikaç ay simdi 5000 alıo oğrenci bursundan çoktur bence

Mühendis başlangıç maaşı 3000 le başladı birkaç ayda küsürlerle arttı. Kurumsal bir operatör şirketinde, dayısının torpiliyle girdi.

İmdat yetişin taş atıcam kolumu tutuyor

Senin beni de kapsayan bir şekilde hedef gösterdiğin
eşsiz yorumun olmasaydı
fikrinde zikrinde umrum da olmazdı.
Zaten hepsi çöp. Uğraşmaya değmez.
(Bari gerçekten bir şey yapmış olayım da banlanmak
için geçerli bir sebebim olsun)

Mühendis başlangıç maaşı 3000 le başladı birkaç ayda küsürlerle arttı. Kurumsal bir operatör şirketinde.

Eh iyi kötü maaşı varken öğrenci bursuyla geçinen bir insana (kadın erkek fark etmez) akbili bas, taksiyi öde demesi ve market alışverişinde duymazlığa gelmesi elbette hoş değil. Bu konuda hak verdim size. İçinize de sinmiyor belli ki ayrılmanız uzatmamanız daha mantıklı elbette. Bu konuda size hak verdim de diğer konuda doğru olan sevgilinizin tavrı ama bundan sonraki ilişkilerinizde de clube gitmeme ses etmiyor aşırı kıskançlıkları da yok izin vermiyor diye geniş görmemenizi öneririm. Çevremde baskıcı kocası olup da mutlu olan kadın çok çok az. O az olanlarda kendileri de aşırı kıskanç olanlar genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…