• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim cimri mi?

bana garip gelmedi

yani adama cimri diyemem

çok kıyafet alır mısın evet çokkk harcarım diyen birine bu şaka yapılır

hatta evlilik öyle ben kendi maaşım ile kıyafet alayım adam da kira faturalar yeme içme halletsin, çalışıp kazansın bana ne denilen bir kurum değildir ki

tüm maaşımı kıyafete yatırırım anlamı çıkmış söylediğinizden bu da evlenme niyetinde birinde olumsuz hisler yaratır

tabii ki alınmalıdır ama ne kadarı ile ya da ne kadarı ihtiyaç, ne kadarı istek ne kadarı da almış olmak içindir bunu belirlemek lazım

yani burada birçok konu açılıyor yeni evliyiz düğün borçları var ama üstüme bir kazak bile almadım, bir tişört dahi alamadım temalı

para varsa alınır yoksa bir önceki yıl olanlar bir insana bedeni değişmedi ise çok rahatlıkla yeter her sezon yeni bir şeyler alınma zorunluluğu hele hele tüm maaşı harcama zorunluluğu yok

evet harçlık veririm üslubu hoş değil lakin evlilik de kadının parasını kadın harcar erkek de ikisinin tüm yaşamını karşılar içeriğine sahip bir kurum değil

Aslında ben savurganım diyerek şaka yapmıştı devamında o da şaka yapıyor diye düşünüyordum yapar böyle şakalar ama şaka değil galiba. Yani biraz savurganım ama ortak şeyleri karşıladıktan sonra kalan parama karışamaz bence. Bende altta kalmadım harcamalarıma karışamazsın dedim

Aslında ben savurganım diyerek şaka yapmıştı devamında o da şaka yapıyor diye düşünüyordum yapar böyle şakalar ama şaka değil galiba. Yani biraz savurganım ama ortak şeyleri karşıladıktan sonra kalan parama karışamaz bence. Bende altta kalmadım harcamalarıma karışamazsın dedim

aslında haklısınız ortak şeyleri karşılayınca kalan parama karışmamalı derken

lakin hayat daha doğrusu ekonomi pek buna müsait değil

burada dünya kadar konu var

aylık giderlerden sonra elimizde 300 TL kalıyor ya da hiç kalmıyor yazan

yani 150 TL kalana karışmasın da sizin söyleminizden çok çok daha fazlası harcanacakmış algısı oluşuyor

zira kenarda da para olmalı

bulaşık makinam bozuldu 750 TL cik tamir parası istiyor

yenisi 8.800 TL

şimdi bu durumda yaptırsam mı yenisini mi alsam terazisini tutmaya çalışırken ben kendi maaşımı kendime harcarım diyemiyorsunuz

ya da çocuğun okul parasının ödenmesi gerekirken bu kaban da hoşmuş alayım denmiyor denemiyor

size tavsiyem bu konuyu daha sonra enine boyuna karşılıklı konuşmanız ama konuşmadan önce burada kocam çocuklarımın rızkını annesine yediriyor konularını da okumanız

çok konu var adamın tüm maaşı, tüm geliri yıllardır eve çocuklarına eşine kısacası ailesine harcanıyor ama annesine 50 TL 100 TL bir gittiğinde harçlık veriyor ya da annesinin evine alışveriş yapıyor ve tüm kadınlar senin rızkını annesine yediremez diyor topyekun

hiç adam çalışmış kazanmış anasına 100 TL harcarsa ne olur diyen yok ama kadın çalışıyor ve ailesine yardım ediyorsa ya da işte kendisine kozmetik, kuaför vs vs bir harcama yapıyorsa çalışıyor tabii hakkı deniyor

özetle bana göre evlilik aile olmak tek olmayı gerektirir kötü örnekler tabii vardır ama karşı tarafı seçerken iyi örnek olmaya müsait adayları seçmek lazım bu da bol bol zaman geçirerek olur

Arkadaşlar dün sevgilimle konuşurken işte çok kıyafet alırmısın diye sordu. Bende evet alırım ben harcarım çok dedim. Savurgan mısın dedi. Ben de olabilir evet dedim. Birazda tepkisini ölçmek istedim açıkçası. Sonra olmadı bu burdan gol yedik diyor. 3 gol olunca maç biter diyor. ben senin harcamalarına karışırım diyor. Ben tutumluyum diyor. Sen maaşını bana ver ben sana harçlık veririm diyor ama gerçek mi ciddi mi anlayamadım. Böyle şakalar çok yapar sonra herşey senin istediğin gibi olur der. Ama bu sefer öyle demedi. Konuyu kapatıp normale dönmeye çalıştı. Bende bozuldum haliyle asla kartımı vermem harcamalarıma karışamazsın dedim. Kafamı karıştırdı bu söylediğin dedim. Neyse orta yolu buluruz bence diyip geçiştirmeye çalıştı. Bende surat astım uyuycam dedim normalde gönlümü almaya çalışırdı. Bu sefer peki dedi öyle kapandı. Çalıştığım yere çiçek filan gönderiyordu. Yine göndericem tarzı konuşmuştu. Bende mesaj attım göndermezsen sevinirim daha beni tanımıyosun malum 1 gol oldu dedim. Bu haftasonu yanıma gelme planı yapıyormuş. Onu yazıyor bana. Bende boş yere masraf yapma biraz daha tanı 3 gol olursa diyecektim demedim ama. Bilemiyorum ne yapmam ne anlamam gerekiyor sizce?
Sen seviyor sanmışsın ama adam senle maaş kartı pardon mantık evliliği yapacakmış.

Ne çok maaş konusu açıldı son günlerde. Sanırım yine sosyal deney yapıyor birileri. Senaryo değişik ama ana fikir aynı.

Eğer konu gerçekse gayet mantıklı davranıyorsunuz. Tavrınızı baştan koyun.

Keşke gerçek olmasaydı gerçek maalesef evet takipe diyorum maaş konularını zaten söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm

nedir bu erkeklerdeki çalışan eşlerine harçlık verme fantezisi anlamış değilim. kabullenemiyorlar kadınların onlara ihtiyaç duymadan maddi manevi yaşayabilmelerini.

Sormayın zaten şurdaki konuları da görmüştüm resmen aynısı geldi başıma

Bu tür sakalların altında gerçeklik payı vardır bence. Tutumluluk elbette güzel ama size harçlık vermeler falan hiç normal durmuyor.

Back
X