Sevgilim evlenince beni çalıştırmayacakmış!!!

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Herkese selam öncelikle.Üniversite son sınıf öğrencisiyim söz yaptık bu yaz aralıkta nişanımız var ağustosta da kısmetse evlenicez sevgilim bana dün dedi ki evlenince seni çalıştırmayı düşünmüyorum ben çalışırım sen oturur evine bakarsın dedi çok saçma bir düşünce beni ailem bunca yıl evde oturmam için mi okuttu dedim insanlar iyi değil ortam iyi değil çalışamazsın o kadar dedi eskiden hiç bu tarz konuşmuyordu kim giriyor kanına bilmiyorum eskiden çalışırsın diyordu şimdi kimin gazına geldiyse ayarttılar sevgilimi dolduruşa geldi çalışmamı istemiyor ve de çok ciddi bu konuda laf ettirmiyor kapatıyor konuyu napmalıyım?

Sert olun kararlı olun ayrılmakla tehdit edin gerekirse ayrılın.

bir defa tolerans verirsen arkası gelir.önce beyim bilir deyip mutlu olursun sonra her şeyime karışıyor dersin.adımlarını dikkatli at bence.iş ortamı kötüyse sana nasıl güveneyim diyebilirsin
ayrıca yıllardır çalışan bir kadın olaraka sevgilinize kötü düşüncelerinden dolayı teessüflerimi bildirmenizi de rica ederim.

Çalışan kadınları yiyorlar mı?
Ne ilginç bir düşünce...Geliri rahat yettiği halde zevkine çalışan kadınlar var.
Bilemiyorum, ben olsam ağzını dahi açtırmazdım. Yani ortam kötü falan demeye fırsat bile kalmazdı konunun başından keserdim.

Ayrıca sizin fikriniz ne bu konuda? Ona ben çalışıcam ve benim de son kararım budur dediniz mi? Yoksa havada mı kaldı konu?

Çok ilginç gerçekten o zaman üniversite okumamis birisiyle evlenseydi. Bence de aileniz size o kadar emek vermiş. Tabi ki calisacaksiniz. Benim ailem eşime ve ailesine tek bir şart kosmuslardi kizimin calismasina engel olmayacaksiniz demislerdi. Sizin de ailemiz bu şekilde tavrini koysun yani siz de yelkenleri suya indirmeyin direnin bu konuda.

oldu seni alsın akvaryuma koysun güzelim?
asla kabul etme.kimse kavun değil,dibini koklayıp anlayamazsın.iki gün sonra manyağın teki çıkar,aldatır,dövmeye kalkar başka birşey olur basarsın tekmeyi bakar işine.dogru demişsin ailen diplomayı cerceveletip duvara as diye mi okuttu senii*sen o kadar emeği boşa mı verdin?
ekonomik özgürlük gibisi var mı ya:)

Sevgilinin özgüven eksikliği var.Ayrıca ne öyle ya herkes kötü bir kendisi mi iyi ?

Saçmalamış.Özgür bir birey olarak kendi kararlarını alacak yaşta ve olgunlukta olduğunu düşünerek bence çok fazla taviz verme.Ayrıca çalışmak her zaman para içinde olmaz.sonuçta çalışarak gündemden ve dünyadan haberin olur.Ayrıca sosyal çevreni genişleterek evlilikte monotonluğu engellersiniz.Evde oturarak-mecburiyetten olanlara asla sözüm yok-dünyadan habersiz kalırsınız ve aşırı sıkılırsınız

Bu kararı vermek sözlüne düşmez. Kibar bir dille haddini bildir bence. O diplomayı herhalde çeyizine koymak için almıyorsun. Sözlün şu sözleriyle bütün çalışan kadınları aşağılamış. Acaba kendi ailesinde hiç mi çalışan kadın yok çok merak ettim.

Daha simdiden bu boyle dedigini yaptirirsa evlendikten sonra isin baya zor olur
Asla kararindan vazgecme
Sevgilin gibi dusunenlere kusura bakma ama geri kafali diyorum ben
O kadar yil ailem beni onca zorluklarla meslek sahibi yapmak icin calişsin dursun
Elin erkegide gelsin bencilce "sen calisamazsin, is ortami kotu" desin.
İlk basta fikrimin arkasinda oldugumu gosteririm, baktim anlamiyo yolunu gosteririm

Cok sinirleniyorum boyle konulara

Ortam kotuyse eger bu kadinlarin calismasindan degil bu tarz dusunen erkekler yüzünden oluyor kusura bakmasin beyefendi. O ortami büyük oranda erkekler meydana getiriyor zira.

Sanane canım ortamın iyiliğinden kötülüğünden sen onlar gibimisin ne biçim bir cümle bu ya. Bu konuyu çözmeden evlenme, çalışmak istemiyorsan da evlenme, bu karararı sadece sen verebilirsin o değil. Daha nikah kıyılmadan sihibin gibi davranıyor. O ne kadar sertse sende o kadar sert ol. İstekler beklentiler bitmez canım, zorlamayla sen onun bir dediğini yaparsın, iki, üç devamı gelir hiç bitmez kuklamısın sen?

Yüzüğü çıkarır eline verir, ben senin gibi bir kafa yapısıyla bir ömür geçiremem, senin de zamanını çalmayayım derim. Herkesin bir hayat tarzı vardır, istekleri yaşam vardır. Sevgilin dolduruşa gelse dahi bunu benimsdyecek, dayatacak insanla evlilik yapmak mı istiyorsun.
Onunla devam edersen istemediğin bir yaşam şekli, ahlarla vahlarla dolu yılların olacak. Hayat senin, seçimler de öyle...

Kararli olun. Kapiyi uzerinize kilitleyip cikacak degil ya evlendikten sonra.
Gerekirse her zaman dedigim gibi ' Bir cinnet her seyi cozer'.
Her seye ragmen duzelmezse ve siz de calismak istiyorsaniz zaten hayat gorusleriniz farkli demektir. O zaman ayrilmak en hayirlisi olur.

kesınlıkle arkadas cok dogru demiş.. asla ona tavız verme.. basına cıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…