• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim evlenince beni çalıştırmayacakmış!!!

Benim çalıştığım işyerlnde böyle gerikafalı adam vardı nasılda kasılırdı hanımı çalıştırmıyor diye nasıl ,övünürdü bende onun yanlış yaptığını söylerdim birgün büyük konuşmanın cezasını çekeceğini söylerdim sonra bunu işten çıkardılar patronla bozuştu
iş bulamadı sonra duydum ki borçları artmış hanımı mecburen çalıştırmış çocuklarda büyüyünce
masraflara yetişemediler zaten gördüğümdede söyledim onca kasıl,kasıl sözünü yedin dedim hayat bu işte büyük konuşmaya gelmez

Herkese selam öncelikle.Üniversite son sınıf öğrencisiyim söz yaptık bu yaz aralıkta nişanımız var ağustosta da kısmetse evlenicez sevgilim bana dün dedi ki evlenince seni çalıştırmayı düşünmüyorum ben çalışırım sen oturur evine bakarsın dedi çok saçma bir düşünce beni ailem bunca yıl evde oturmam için mi okuttu dedim insanlar iyi değil ortam iyi değil çalışamazsın o kadar dedi eskiden hiç bu tarz konuşmuyordu kim giriyor kanına bilmiyorum eskiden çalışırsın diyordu şimdi kimin gazına geldiyse ayarttılar sevgilimi dolduruşa geldi çalışmamı istemiyor ve de çok ciddi bu konuda laf ettirmiyor kapatıyor konuyu napmalıyım?
Merhaba,bence evli bi bayanin calismasi kadar iyi birsey yok..ben uni mezunuyum kocam istemedi ozeli devlete uğraşıyorum daha bi yıllık evliyim ama sorunlar aldi basini gitti..tabi maddi anlamda ve kv belasindan.. ve inan esimle izin gunlerinde sadece kara kara düşünüyoruz nasil ay sonu gelecek diye..hi su var hic mi hic ihtiyaç olmaz falan cok iyidir durum çalışma. Otur evinde gez aktivitelere katil.ama oyle bi sart yoksa kesinlikle calis.kocam benden hiçbir şey esirgemsz ama ben hala utanirim biseler isterken bazen..ayy ne bilim verme ipleri canim simdiden agirligini koydun koydun cok ezerler yoksa :(

Kusura bakmayın çıkmak zorunda kaldım yorum yazamadım bu arada fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim sevgilim çok cahil bir insan gibi konuşuyor ben bu lafına çok şaşırdım ondan hiç beklemiyordum kendisi endüstri mühendisi bende ekonometri okuyorum çok kesin ve net konuştu ben her zaman çalışmak istediğimi ona belirttim o da beni hep destekliyordu noldu da değişti anlamış değilim dün bu konuyu açınca şok oldum kendisi benim ne kadar kararlı olduğumu bilir ne kadar çalışmak istediğimi de... Buluştuğumuz zaman bu konuyu tekrar açıp tavrımı koyacağım .

umarım öyle bir esmiştir, öyle bir gazla söylemiştir, kendiliğinden saçma bir kısıtlama olduğunu hissedip geri adım atar.. yoksa inatla zorla kabul ettirmeyle mutlu olmak zor..
not: bir gün emekli olma şansınız var bunu kimse için yok saymayın.. çok önemli bir şey.. gençken farkedilmese de..

Teşekkürler,anneme babama söyleyeceğim bu laflarını bir arkadaş yorum yazmış ailesi şart koşmuş kızımın çalışmasına engel olmayacaksın diye artık bende buna mecbur kalacağım.

Bu mudur yani? Sözünüzü geçirmek için anne babanıza koşuyorsanız kusura bakmayın daha evlenecek olgunlukta değilsiniz. Karşı tarafın ise sizin kararınız olması gereken bir şeyde tek ikna olacağı babanızın koşacağı şart ise zaten o da evlenmeye değecek bir insan değil. Yapmayın etmeyin ben sizin yarı yaşınızdayken kadın haklarını savunmaya başladım. Bu kadar ezdirmeyin kendinizi.

Çalışan kadınlara kötü gözle bakan tayfadan değildir umarım.Eğitim durumunu bilemem ama hem eğitimli hem bunu diyorsa zaten kadınlar olarak sonumuz hayrolsun..Ben üniversite 3.sınıf öğrencisiyim.Mezun olunca durmakla kalmayıp yüksek lisansıma devam edip kariyer yapma peşindeyim.Afedersiniz ama nişanlınız her istediğini yapcak birini istiyorsa eve bir muhabbet kuşu alabilir.Bunca yıl sizi anneniz babanız boş yere okutmadı en önemlisi siz boş yere emek vermediniz.Bu konuda son kararı verecek sizsiniz.Bu konuda böyle söyleyenlere gerçekten sinir oluyorum daha önce de karşılaştım böyleleriyle şükür hiç biri sevgilim vs değildi.Umarım bu konuda tavrınızı ortaya koyar, diplomanızı sadece duvar süsü yapmazsınız..

Ben iyi değilim galiba bugün başlığı sevgilim evlenip beni çatlatacakmış diye okudum:KK53:

evlenmeden konuşun anlaşın senin bir mesleğin varsa çalışmak istiyorsan çalış tabi ki,neden yasaklıyor ki?

Bu devirde tek başına ev mi geçindirecekmiş ?
Oturun evde sürekli bişiler isteyin nasılsa mecbur kalacak

Bana erkek arkadaşım/sözlüm/nişanlım böyle bir laf söylerse, önce o lafı onun ağzına tıkar, ardından da ayrılırdım. Bu kadar net düşünüyorum böyle düşünen erkeklere karşı...

Son düzenleme:
Aynisini yasadim.sevgilim basta calismak konusunda bana karsi cikmadi.okul konusunda destekledi.sonra bi anda istemiyorum dedi.o sokla ayrilmayi dusundum.once cok keskin olmasina ragmen sonradan ikna edilebilcek gibiydi.ayrilmadim zamana biraktim.bi sure sonra tekrar konusu acildi.neyseki beni denemis.istedigini yapabilirsin diyo.ben senin isini ayarlarim diyo hatta.
Egerki gercekten boyle isteseydi.yine ayni seyi yapardim.cok kararliysa ayriligi etraflica dusunurdum.cok kararli degilse napar eder ikna ederdim.

Okuyan bu zamana kadar bunu basaran sensin devamını getirip getirmeyecegine karar verecek olan da sensin. Ne bu evlenmeden sindirme calismalari ? Cok dikkatli ol eline ipleri almaya calisan biri var.

Herkese selam öncelikle.Üniversite son sınıf öğrencisiyim söz yaptık bu yaz aralıkta nişanımız var ağustosta da kısmetse evlenicez sevgilim bana dün dedi ki evlenince seni çalıştırmayı düşünmüyorum ben çalışırım sen oturur evine bakarsın dedi çok saçma bir düşünce beni ailem bunca yıl evde oturmam için mi okuttu dedim insanlar iyi değil ortam iyi değil çalışamazsın o kadar dedi eskiden hiç bu tarz konuşmuyordu kim giriyor kanına bilmiyorum eskiden çalışırsın diyordu şimdi kimin gazına geldiyse ayarttılar sevgilimi dolduruşa geldi çalışmamı istemiyor ve de çok ciddi bu konuda laf ettirmiyor kapatıyor konuyu napmalıyım?

iyi de kimse kimsenin içini bu kadar büyük bir kötülükle dolduramaz. sözlünün içinde olmasaydı böyle bir kararı sırf başkası istedi diye nasıl verebilirdi ki..
klasik işte, iş ciddiye gelince, erkeklerin içinden canavar çıkma vakası... gerçek yüzü...

ne kadardır birliktesiniz? hiç bunları konuşmadınız mı söz yapmadan önce.. erkekler nedense nişan ve evlilik olmadan tam olarak yüzlerini göstermiyor..

Back
X