Sevgilim Facebook'unu açık unutmuş

Art niyet oldugunu sanmiyorum.Herkes bakar bence eski sevgilisinin profiline ama meraktan yani bise hissettiginden degil.Hissetse zaten adi eski olmazdi

Ay gercekten cok saf ve iyi kalplisiniz. Merak etmeyin erkeklerin aklinda her an baska kadinlara meyil etme fikirleri dolasir, cunku onlar biraz doga yapisiyla, biraz da yetistikleri kulturden dolayi boyle dusunuyorlar. Sanirim erkekleri fazla tanima firsatiniz olmamis, hep korkutulmus ve uzak tutulmussunuz.

Ben sadece erkeklerin değil, kadınların da tek eşliliği kabulde zorlandığını düşünen biriyim. Bence bunu sadece erkeklere yıkmakla haksızlık yapıyorsun. Sadece erkekler toplumsal baskılara daha az maruz kaldığından çok daha rahat aldatabiliyor ve düşüncesini fiile dökebiliyor. Kadınlar çoğu kez evlilikleri boyunca eşleri dışında bir erkeği (o da en az) arzuluyor. Tabiiki hepsi değil ama çoğunluğu. Çoğu içinde yaşıyor bitiriyor ama bazı metropol ve bağımsız kadınlar da bunu fiiliyata dökebiliyor.

Haa Müge Anlı'da çoğu kez köy ve tutucu bölgelerde yaşayan kadınların da eşlerini çok rahat aldattığını görüyoruz. Hem de en yakınlarıyla. Sayıları az değil.

Ataerkil değil, anaerkil bir toplum olsaydık ve kadınlar bu kadar bastırılmasaydı, şimdi erkek hovardalar yerine kadın hovardalar da görebilirdik. Mesela dünyada anaerkil olan belli başlı toplumlar var ve kadınlar bayağı bayağı çok eşli takılıyor. Hindistan'ın bazı bölgeleri de dahil.

e baksın nolacak kı ?
yolda karsılasınca selam verıp ayak ustude konusabılır ?

e baksın nolacak kı ?
yolda karsılasınca selam verıp ayak ustude konusabılır ?

Eskisini unutamadığı ve merak ettiği, diğer kızdan da hoşlandığı için aratıyor işte daha ne olcak... İlişki durumlarını da merak ediyor olabilir, bunlar da hep hoşlanmaktan...
Ayrıca ben de elime geçen en ufak fırsatta didiklerim herşeyini tabiiki... Benden başka ne özeliymiş o yaa, oyarım gözünü de özelini de, kusura bakmasın.

Afedersin amacım yargılamak değil, senin düşüncen ve seninle birlikte olan adam da seni böyle kabul etmiştir ama bana söyler misin, sebep? Neden birlikte olduğun kişiye özel alan bırakmadan didikleme ihtiyacı duyuyorsun?

Güvensizlik mi? Yoksa o adam benim ve benden habersiz nefes alamaz düşüncesi mi? Kesin beni aldatacak endişesi mi? Kıskançlık mı? Nedir onun özeli olursa gözünü oyma sebebiniz??

Ben sadece erkeklerin değil, kadınların da tek eşliliği kabulde zorlandığını düşünen biriyim. Bence bunu sadece erkeklere yıkmakla haksızlık yapıyorsun. Sadece erkekler toplumsal baskılara daha az maruz kaldığından çok daha rahat aldatabiliyor ve düşüncesini fiile dökebiliyor. Kadınlar çoğu kez evlilikleri boyunca eşleri dışında bir erkeği (o da en az) arzuluyor. Tabiiki hepsi değil ama çoğunluğu. Çoğu içinde yaşıyor bitiriyor ama bazı metropol ve bağımsız kadınlar da bunu fiiliyata dökebiliyor.

Haa Müge Anlı'da çoğu kez köy ve tutucu bölgelerde yaşayan kadınların da eşlerini çok rahat aldattığını görüyoruz. Hem de en yakınlarıyla. Sayıları az değil.

Ataerkil değil, anaerkil bir toplum olsaydık ve kadınlar bu kadar bastırılmasaydı, şimdi erkek hovardalar yerine kadın hovardalar da görebilirdik. Mesela dünyada anaerkil olan belli başlı toplumlar var ve kadınlar bayağı bayağı çok eşli takılıyor. Hindistan'ın bazı bölgeleri de dahil.

Anliyorum fakat bir de soyle bir durum dusunun.

Biz neden kadin erkek birlikteligi kurariz? Bu primat yapimizin monogam oldugundan mi? Hayir. Neden boyle bir sistem gelisti?kaynaklari bir arada tutmayi istemek ve erkegin cocuklarini digerlerinden ayirt atme istegi yuzunden. Cunku coklu iliskilerin surdurebilirligi dusuk. Cok buyuk enerji gerektiriyor ve yuzlesmeye varan hukumranlik alani savasina donusuyor. Benim Afrikali arkadasim, cok anneli bir evde buyumus ve ne kadar kalp kirici ve travmatik oldugunu anlatiyordu. Henuz cok babali bir evde buyumus bir arkadasim olmadi onlara sormak istediklerimi soramadim, ancak Iskandinavya da durum boyledir ve cocuklar yine mutsuzdur.

Belki cok esli kadin modeli dogaya daha uygundur, ancak eger erkekler kadina yatirim yapip kaynaklari ona dogrultacak ve cocuklarini beraber yetistirecekseler ki , mumkun gorunmuyor. Ya bir erkek otekinden daha az uretkense, kaynaklarini baskalarinin DNAsi/cocugu icin mi harcayacak, onlar icin mi avlanacak?

Her kadın açık görse bakar. Bakmayan "yanlış bir şey görürüm" korkusuyla bakmaz ancak.
Bence yanlış bir genelleme olmuş
Ben bakmam, çok merak ederim belki ama bakmam, yanlış bir sey korkusundan ziyade facebook her ne kadar ayaklar altına düşmüş olsa da, bana göre kişinin özelidir. Yani kendi adıma böyle düşünürüm, bana yapılmasını istemediğim şeyi de yapmam. Mesela sevgilim/eşim telefonumu kurcalasin istemem dolayısıyla ben de onunkini kurcalamam. Arkamdan bir halt yiyorsa elbet ortaya çıkar ama ben araştırmam çünkü bana gore bu güvensizliktir. Adam yapacağı varsa yine yapar didiklemek ancak kadını yorar

Benim midem bulanırdı.
İnsan eski sevgilisini neden merak eder?
Gerçekten soruyorum kinaye için değil.
1 gr umrumda olmaz.
Hele hele hayatında birisi varken başka bir kızı aratması çok enteresan bir durum:işsiz:

Mide bulandıracak, yüz kizartacak hiç bisey yasamadığım için bakabiliyorum sanırım. Gördüğüm de midemi bulandıracak kadar aşağılık bi insan olsaydı eski sevgilim olamazdi zaten.

Ne alaka anlamadim?korkutulup uzak tutulmak? Hic de sandiginiz gibi degil
Sevgilimde esimde olsa ben baskasinin özel seylerini kurcalamayi dogru bulmam,ben karsimdakine guvenirsem birlikte olurum. guvemeyip özel hayatini kurcalamam.
Geçmişini didiklemem.
Acikladiginiz icin tesekkur ederim. Gorus aciniz cok temiz ve iyi niyetli oldugundan oyle soylemistim, umarim rencide etmedim.
Ancak, sizin guvenmenizle esinizin olasi bir aldatmasi birbirini dislayan iki kavramlar. Yani siz goz/kulak/agiz kapali sekilde guvendiginizde onun aldatmayacigini garantisi olusmaz, sadece siz kendinizi gerceklerden uzaklastirmis olursunuz.
Elbette kisinin ozel haklari vardir ancak, esinizin niyetini bilmek en dogrusu en durust olanidir. Sizinle yapamayacaksa cekip gitmelidir, kafeste kus tutulamali, bunu da kendisi durustce bildirmelidir.

Bence yanlış bir genelleme olmuş
Ben bakmam, çok merak ederim belki ama bakmam, yanlış bir sey korkusundan ziyade facebook her ne kadar ayaklar altına düşmüş olsa da, bana göre kişinin özelidir. Yani kendi adıma böyle düşünürüm, bana yapılmasını istemediğim şeyi de yapmam. Mesela sevgilim/eşim telefonumu kurcalasin istemem dolayısıyla ben de onunkini kurcalamam. Arkamdan bir halt yiyorsa elbet ortaya çıkar ama ben araştırmam çünkü bana gore bu güvensizliktir. Adam yapacağı varsa yine yapar didiklemek ancak kadını yorar

Sizin gibi belki 2-3 tane vardır :) Çoğu kadın bakar doğamızda var bizim merak :) Ayrıca madem çok özeliyse, açık unutmayacaktı. Ona göre davranmalıydı. Şimdi konu sahibi merakına yenik düştü baktı çok mu iyi oldu, eminim ki aklından çıkmıyordur, içini karartmıştır ki hemde nasıl... Hele bir de bunu karşısındakine belli etmeden gülümsemeye çalışmak çok zor çok...

Anliyorum fakat bir de soyle bir durum dusunun.

Biz neden kadin erkek birlikteligi kurariz? Bu primat yapimizin monogam oldugundan mi? Hayir. Neden boyle bir sistem gelisti?kaynaklari bir arada tutmayi istemek ve erkegin cocuklarini digerlerinden ayirt atme istegi yuzunden. Cunku coklu iliskilerin surdurebilirligi dusuk. Cok buyuk enerji gerektiriyor ve yuzlesmeye varan hukumranlik alani savasina donusuyor. Benim Afrikali arkadasim, cok anneli bir evde buyumus ve ne kadar kalp kirici ve travmatik oldugunu anlatiyordu. Henuz cok babali bir evde buyumus bir arkadasim olmadi onlara sormak istediklerimi soramadim, ancak Iskandinavya da durum boyledir ve cocuklar yine mutsuzdur.

Belki cok esli kadin modeli dogaya daha uygundur, ancak eger erkekler kadina yatirim yapip kaynaklari ona dogrultacak ve cocuklarini beraber yetistirecekseler ki , mumkun gorunmuyor. Ya bir erkek otekinden daha az uretkense, kaynaklarini baskalarinin DNAsi/cocugu icin mi harcayacak, onlar icin mi avlanacak?

:D :D :D

Eeee görev paylaşımı diye birşey var, biri kadına çocuk verecek, biri ekmek getirecek, biri çocuk büyütçek. Sonuçta anaerkil toplumda kadın el ense yatış.

Aslında benim dediğim çok eşlilik aynı evde yaşamak yani birden çok nikah yapmak yerine anlık kaçamak, tek gecelik ilişki, bi anlık başkasını arzulama şeklindeydi. Yani ben eşimi çok seviyorum diyen kadın da erkek de en kötü hayatının bir döneminde başka birini arzuluyor. Çok afedersiniz ama bu kocasının arkadaşı, arkadaşının kocası, kaynı, görümcesinin kocası (yazarken bile kötü oldum ama maalesef durum bu) falan olabiliyor Erkek bunu eyleme geçirirken kadın toplum gereği içine atıyor. Ama şu an artık kadınında eyleme döktüğü bir dönemdeyiz. Avrupa'da one night stand, fuckbody durumları normalken, Türkiye'de hala tabu ama ilginç olan kırsal bölgede yaşayan kadınlar çok bastırılmaktan mı bilmem eşlerini çok daha rahat aldatıyor. Annemler de Karadenizli ve köyde yaşanan birkaç olayı anlatıyor aklın tutulur. Evli kadınlar evli erkeklerle iş pişirmiş. Bir de yıllar yıllar önce.

Yani bana kalırsı ki Freud'da bastırılmış duygulardan çok bahseder, sadece erkekler değil kadınlar da sadakatsiz ve çok eşli olma eğiliminde. Çoğu ekz de akraba arası fingirdemeler oluyor maalesef...

Ozellikle kadinlarin cok eslilik maratonunu bir turlu anlayamiyoum. Yani kalici bir iki kocalilik da degil, direkt maraton meselesi. Acaba hormonal bir olusum mu. Ozellikle yeni nesil Turk kadinlari aldatmaya meyilli oldugundan cok sasiriyorum dogrusu.

Paris'te yasayan arlkadasimin birkac tane erkek arkadasi var. Benim bir adami cok uzun suredeir sevdigimi duyunca sok oldu. Onun anlattiklari da beni sok etti. Belki de insanin hormonal ve enerji rezervleriyle ilgili bir seviyesi var, ben onun altindan seyrediyor olabilirim. Bu istah nereden geliyor Turk kadinina anlayamiyorum. Aw. Bir sey eksik bendenizde.

Ozellikle kadinlarin cok eslilik maratonunu bir turlu anlayamiyoum. Yani kalici bir iki kocalilik da degil, direkt maraton meselesi. Acaba hormonal bir olusum mu. Ozellikle yeni nesil Turk kadinlari aldatmaya meyilli oldugundan cok sasiriyorum dogrusu.

Paris'te yasayan arlkadasimin birkac tane erkek arkadasi var. Benim bir adami cok uzun suredeir sevdigimi duyunca sok oldu. Onun anlattiklari da beni sok etti. Belki de insanin hormonal ve enerji rezervleriyle ilgili bir seviyesi var, ben onun altindan seyrediyor olabilirim. Bu istah nereden geliyor Turk kadinina anlayamiyorum. Aw. Bir sey eksik bendenizde.

Bende sadece bende anormalik var diye düşünürdüm.
26 yaşındayım bir kez aşık oldum ve sadece o kişi ile sevgili oldum. Ama çevremdekilere baktığımda.... Hakikaten bir şey eksik olabilir mi?

benim teorime gore, kadinlar evrimsel bir degisim yasiyorlar, kendileriyle /vucutlariyla/ ve ozellikle ureme stratejileriyle ilgili bir degisim. Bakar misiniz, dunya populasyonu azalma egilimine gecmek uzere, sanirim, Hindistan/Cin bile birkac 10 yil sonra inise gececek

Simdi son evrim teorisi bulgularina gore, hizli evrimlesme , nufusun en cok oldugu yerde oluyor. Mesela meyve sineklerinde, kendilerini yok etmek uzere atilan zehire genetik adaptasyon mesela, cok yuksek nufuslu sinekler arasinda birdenbire gelisiyor. Yani, homo sapiens evriminde de en buyuk adimi ya Hindistan ya da Cin atacak gorunuyor.

Hal boyleyken daha seyrek nufuslu toplumlarda da "genetik piyango" olayi hizlaniyor, yani, tum kadinlar birden bire" bakin Cin'de olaganustu insan DNAsi olusmak uzere siz yarisin gerisinde kaldiniz!" sinyali geliyor olabilir.Bu yuzden kadinlar "genetik piyango" ile ustun DNA olusturma sansini artirmak icin cok eslilige basvuruyor olabilirler. Bu da benim uydurmam. Wtf nereden geldik buraya, iyi kurgu bilim senaryosu degil mi ama!

Bende sadece bende anormalik var diye düşünürdüm.
26 yaşındayım bir kez aşık oldum ve sadece o kişi ile sevgili oldum. Ama çevremdekilere baktığımda.... Hakikaten bir şey eksik olabilir mi?
Yanlis anlasilmasin, benim cok exlerim oldu ama seri monogam kategorisindeyim.
Vallahi bizde bir eksiklik var diye dusunuyorum. Bu yarisin disind akaldigimiza gore ya hormon yetersizligi var, ya da enerjimiz dusuk ya da ... baska bir sey.

Back
X