Sevgilim Facebook'unu açık unutmuş

[Ev"ZeyMurEl, post: 47448749, member: 690361"]Afedersin amacım yargılamak değil, senin düşüncen ve seninle birlikte olan adam da seni böyle kabul etmiştir ama bana söyler misin, sebep? Neden birlikte olduğun kişiye özel alan bırakmadan didikleme ihtiyacı duyuyorsun?

Güvensizlik mi? Yoksa o adam benim ve benden habersiz nefes alamaz düşüncesi mi? Kesin beni aldatacak endişesi mi? Kıskançlık mı? Nedir onun özeli olursa gözünü oyma sebebiniz??[/QUOTE]
ZeyMurEl ZeyMurEl

Herkesin özel alanı tabi ki olmalı ama benim fikrimce özel alan bu değil. Kesinlikle ilişkilerde boğucu, sahiplenici olunmasına ben de karşıyım ama hayatındaki insanı rahatsız edecek şekilde davranıp ve fakat aynı şeyi karşındaki de yaptığında rahatsız olacağın bir şeyi özelini ilan ettiğin zaman orda duracaksın işte, özel alanın sınırları burda biter. Bana göre özel alan nedir biliyor musunuz; sadece kendimle, sadece arkadaşlarımla, sadece ailemle ve sadece sevdiğimle vakit geçirmek istediğim zamanlardır, bir gruba diğer ikinci grubu ve ya hiç kimseyi dahil etmek istemediğim zamanlardır. İşte bu alana ne müdahale ettirmek isterim ne de ben ederim. Eşim ya da sevgilim bana dese ki "bu gün ailemle, arkadaşlarımla, ya da yalnız takılmak istiyorum, şunu şunu yapmak istiyorum", eyvallah. Ama diğer türlü özel beni gerer, aynı şekilde karşımdakini de gererdi eminim. Tabiki insanlara yüzde yüz güvenmem, ve bunu ne kadar erken farkedersem o kadar iyi. O kadarcık müdahale etme hakkım da olsun artık, ben eğer bir şeyimi kurcalamasından çekinmiyorsam o da çekinmemeli. Çekinmiyorsam altında bir şeyler ararım, hiçte iyi niyetli ve cool ve saygılı davranmam bu konularda.

Herkesin özel alanı tabi ki olmalı ama benim fikrimce özel alan bu değil. Kesinlikle ilişkilerde boğucu, sahiplenici olunmasına ben de karşıyım ama hayatındaki insanı rahatsız edecek şekilde davranıp ve fakat aynı şeyi karşındaki de yaptığında rahatsız olacağın bir şeyi özelini ilan ettiğin zaman orda duracaksın işte, özel alanın sınırları burda biter. Bana göre özel alan nedir biliyor musunuz; sadece kendimle, sadece arkadaşlarımla, sadece ailemle ve sadece sevdiğimle vakit geçirmek istediğim zamanlardır, bir gruba diğer ikinci grubu ve ya hiç kimseyi dahil etmek istemediğim zamanlardır. İşte bu alana ne müdahale ettirmek isterim ne de ben ederim. Eşim ya da sevgilim bana dese ki "bu gün ailemle, arkadaşlarımla, ya da yalnız takılmak istiyorum, şunu şunu yapmak istiyorum", eyvallah. Ama diğer türlü özel beni gerer, aynı şekilde karşımdakini de gererdi eminim. Tabiki insanlara yüzde yüz güvenmem, ve bunu ne kadar erken farkedersem o kadar iyi. O kadarcık müdahale etme hakkım da olsun artık, ben eğer bir şeyimi kurcalamasından çekinmiyorsam o da çekinmemeli. Çekinmiyorsam altında bir şeyler ararım, hiçte iyi niyetli ve cool ve saygılı davranmam bu konularda.

Sağol açıklaman için. :)

İşte özel alanına saygı duyduğun noktalar var ya, arkadaşları, ailesi, akrabası ve onlarla bağımsız geçirdiği vakitler vs. İşte adamın facesine girdin ve kuzeni ona mesaj atmış ve cidden sır olmasını istiyor, özel şeyler yazmış kendiyle ilgili. Faceye girip mesajlarına bakınca o müdahele etmek istemediğin alana otomatikmen dalıyorsun. Yani tamam senden habersiz birşey yapmasın, senden gizli çok çok özel sırları olmasın olmamalı da ama bana göre facebook gibi sosyal medya alanları, telefon mesajları da aşılmaması gereken özel alanlar. Mesela ablamla özel birşey konuşmuş olabilirim, bana özelini açmış olabilir sonra kocam gelip onu okusun. Cidden beni geç ablama saygısızlık. Asla eşimin mesajlarımı okumasına tahammül edemem ben ya, bu güvensizlik göstergesi, acaba arkamdan ne nane yiyor diye düşünmek demek. Ne demek ben kuzenimle, arkadaşımla, ailemle yazışçam da kocam gelip okuyacak ya da ben onunkileri okuyacağım.

Burada konuyu açan arkadaş mesajları okuyarak sevgilisine bir ayıp yaptıysa sevgilisinin mesajlaştığı diğer insanlara on ayıp yaptı. Ben aaa iyi yapmışsın aç bak, kapama diyenleri anlayamıyorum.

Ayrıca çocuk bakmış bile olsa bu bayan bakmaya devam ettikçe o kızlar orada görünecek. Ya da başka birisini aratmıyorsa çocuk okızlara bakmasa bile o kızlar hep ilk olarak çıkacak. Nasıl her an baktığına bu kadar emin?

Neden bu kadar eminsiniz? Sevgilim Türk değil Fransız
Ayyy konu sahibi ne diyecegimi bilemiyorum.
Bastan soyleseydiniz ya!Vay benim saf, temiz kalpli guzel Turk milletim vay.
Siz Fransiz erkegini cinsel oruc yapan rahip mi sandiniz.
Brezilya/Ispanyol/Italyan erkeklrinden sonra en ahlaki gevsek adamlardir, ustelik sadece kadinalrla degil cogunlugu biseksueldir ve ozel hayatlarina cok duskundurler.
Siz Fransa'ya hic mi gitmediniz? Evlisinin bile default bir metresi normal karsilanan bir ulkede adaminizin monogam olabilecegini dusunmek safliktan da ote bir sey, cok uzgunum sizin icin!

Bence baskasinin ozeline bakmak iyi fikir degil ama, insan gelisirken merak ediyor cunku, ahlaki olarak karsisindaki insanla hangi yerde oldugundan emin olamiyor. Sadakat aradigi icin garanti etme hissi o kadar guclu ki dayanamiyor. Bence bu gayet dogal ve insani bir endise, etik degil ama insaniz iste, merak ediyoruz. Ve de iyi ki merak ediyoruz cunku kadinlar cok fazla guveniyorlar erkeklere, gercekleri bilmezden geliyorlar, bilseler zaten hic bir kadin evlenmezdi! Simdi elektronik medya ile bu gercekleri bir bir yuzye cikiyor ve kadin uyanmaya basliyor. Bana cok sevdigim bir babacan beyefendinin dedigini hatirlatiyor " Ah iste sen uyanmissin ondan hep endiselisin"

Ayyy konu sahibi ne diyecegimi bilemiyorum.
Bastan soyleseydiniz ya!Vay benim saf, temiz kalpli guzel Turk milletim vay.
Siz Fransiz erkegini cinsel oruc yapan rahip mi sandiniz.
Brezilya/Ispanyol/Italyan erkeklrinden sonra en ahlaki gevsek adamlardir, ustelik sadece kadinalrla degil cogunlugu biseksueldir ve ozel hayatlarina cok duskundurler.
Siz Fransa'ya hic mi gitmediniz? Evlisinin bile default bir metresi normal karsilanan bir ulkede adaminizin monogam olabilecegini dusunmek safliktan da ote bir sey, cok uzgunum sizin icin!
Fransa'da bir süre yaşadım. Sizin genelleme yaptığınızı ve çok önyargılı olduğunuzu düşünüyorum.

Fransa'da bir süre yaşadım. Sizin genelleme yaptığınızı ve çok önyargılı olduğunuzu düşünüyorum.
Sizin icin uzuluyorum, neden inatla bir hayale tutunuyorsunuz ve beni genelleme yapmakla sucluyorsunuz, once biraz arastirir insan, hayat bakis acisini, cevresini genisletir, bakin binlerce ornekten birtanesi, Fransizlarin %43u aldatmaya OK diyor, aldatanlarin sadece %28 i pisman oluyormus, evet Fransizlarin hayat gorusleri bu kadar serbest ve tabu tanimazdir.
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/adultery-countries-most-unfaithful-5188791
Cok yakin bir arkadasim Paris'te yasiyor ve orada olup bitenleri o kadar sevkle anlatiyor ki, benim gibi geleneksel monogamistin kaldiramayacagi seyler elbette, midem kalkiyor.
Dunyayi tersinden gormeyin artik.

Back
X