- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
Neden şu son haftaya kadar dönmedi acaba?Dil eğitimi için kasım ayında gitti
Bakın güzel soru, neden yani?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden şu son haftaya kadar dönmedi acaba?Dil eğitimi için kasım ayında gitti
Başvuruyu kaçırmak gibi bi durum olmadı. Ingilterede uçuş yasağı yoktu. Sağlık bakanı açıklama yaparken yarın sabah 8 itibariyle ingiltereye uçuşlar durduruldu dedi. Thy tarafından ingiltereden sabah 7ye 3 uçak konuldu. Yanı 12 saat bile olmayan bir müddet verildi. Biletler hemen tükendi. Kaldı ki sevgilimin yaşadığı şehir havalimanına 5 saat mesafede. Tren bulmak ise mesele. Herkes rahatlığı yüzünden kalmadı. Ingilterede yüzlerce öğrenci vardı 3 uçak hangi birini alsaydı.valla ben de bazen şaşırıyorum ama çoğu noktada iyi önlemler ve aksiyonlar aldılar.
başvuruyu kaçırmışsa yapacak birşey yok. ki artık dışarıdakileri değil içerideki vatandaşların salahiyetini düşünme zamanı.
Bizim de var tanıdığımız umreden dönen, ilk kafilelerden.
Hoca gayet rahat halk içinde.
Benim aklım almıyor, üstün ırk falan zannettiler kendilerini.
Gerçekten bir yetkim olsa süründürürdüm, almazdım.
Kalsınlar uçakta bana ne!
Nasıl mültecileri almıyor dünya, aha ben de bu yurtdışı gelişleri almazdım mart ayında.
Akıllı olmak başka, salaklığının ceremesini koca bir ülkeye çektirmek başka.
Okul işlemlerini ancak halledebildi. Kaldı ki orada üniversitede bulunan arkadaşların okulu tatil edilmedi. Bursları ve vizeleri sıkıntıya girecekti. Son sınavlarına gitmek zorunda kaldılar. Insanlar keyfinden mi gelmedi zannediyorsunuzNeden şu son haftaya kadar dönmedi acaba?
Bakın güzel soru, neden yani?
Burası yalnızca sizin ülkeniz değil . Siz nasıl çocuğunuz için endişe ediyorsanız aynı şekilde başka anneler de endişe ediyor.3 bin kişi Avrupa'dan gelirken sizin sevgiliniz elinde armut mu tasiyordu
Kronik rahatsızlığım.olsa ilk Çin'de duyulduğu an çıkardım bulundugum yerden Avrupa'ya sicrayacagi çok belliydi çünkü
Ama bize bişey olmaz yeaaa mantığıyla ilerlendigi için kapıya geldiğinde kurtarın bizi Türkiye zaten yeterince insn aldı
Gerekmedikçe çıkmasın dışarı
Bu saçma sapan virüsü getiren insnlar yüzünden doğuma odaklanamiyirm ve o kdr az kaldı ki
Dışarı cikamiyirm ilacımı vurulmaya
Gercekten gelmesin artık kimse ülkeme. Benmde yurt dışında tanıdıklarım var zamanında geldiler
Sizinki de akıllı davranıp gelseymis
Pandomi ilan edilmiş, başlarım bursa da eğitime de diyemedi tabi.Okul işlemlerini ancak halledebildi. Kaldı ki orada üniversitede bulunan arkadaşların okulu tatil edilmedi. Bursları ve vizeleri sıkıntıya girecekti. Son sınavlarına gitmek zorunda kaldılar. Insanlar keyfinden mi gelmedi zannediyorsunuz
Başvuruyu kaçırmak gibi bi durum olmadı. Ingilterede uçuş yasağı yoktu. Sağlık bakanı açıklama yaparken yarın sabah 8 itibariyle ingiltereye uçuşlar durduruldu dedi. Thy tarafından ingiltereden sabah 7ye 3 uçak konuldu. Yanı 12 saat bile olmayan bir müddet verildi. Biletler hemen tükendi. Kaldı ki sevgilimin yaşadığı şehir havalimanına 5 saat mesafede. Tren bulmak ise mesele. Herkes rahatlığı yüzünden kalmadı. Ingilterede yüzlerce öğrenci vardı 3 uçak hangi birini alsaydı.
Tedbirler alındı yapacak bişey yokBurası yalnızca sizin ülkeniz değil . Siz nasıl çocuğunuz için endişe ediyorsanız aynı şekilde başka anneler de endişe ediyor.
Ben sizinle münakaşa edemeyeceğim hamilesiniz.
9 Avrupa ülkesi için seferler durduruldu içlerinde UK yoktu. Sağlık bakanlığı açıklama yaparak sabaha UK seferlerinin durdurulacağını açıkladı.Sundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.
Anlamadım ben, gelenler varken nasıl kaldı acaba?
Ben mağdur olanın tek ben olmadığımı bildiğim için sizin fikirlerinizi anlayışla karşıladım umardım ki siz de aynı hoşgörü sahibi olabilesiniz. Hayırlı doğumlar dilerimTedbirler alındı yapacak bişey yok
Münakaşa için de yazmadm
Zamanında alım da oldu gelen de oldu neden vakit kaybetti
Benm annem de kalp hastası belki taşıyıcı olmusumdur diye yanına bile gitmiyorum
Belki de doğuma bile alamayacaklar yanımda kimse olmayacak bir tek mağdur sizler değilsiniz.
Vize problemi var. Bu en önemlisi . Kaldığı yer 55 yaşında solunum yollarından rahatsızlığı bulunan bir adamın evi. Haftalık 1000 tl ödeme yapıyor bu da çok yorucu . Ve 2 aydan uzun sürerse ilaçlarını alamayacak .Yani şu durumda maalesef sınırları kapatmak en doğru karardı. Burada vakalar geçen hafta açıklandı ama Avrupa'da da İngiltere'de de neredeyse mart başından beri durum ciddi. Üstelik İngiltere hiç bir önlem almayacağız diye duyurmuştu. Durum bu kadar ciddiyken, ortada insan sağlığı üzerine bir tehdit varken en mantıklısı öyle çarşambayı filan beklemeden olaylar başlar başlamaz dönmekti. Oldukça fazla insan döndü de o dönem. Sonra baktılar ipin ucu kaçıyor uçuş yasakları geldi, iyi de oldu. Sevgiliniz son ana kadar beklediği için yazık olmuş. Şu an vizesini orada nasıl uzatabilir onunla meşgul olması ve kalacak yerini garanti altına alması bence daha önemli. Ek sefer konur bir şekilde gelir bilemiyoruz ama ya olmazsa ? Bence daha fazla geç kalmadan orada duracak gibi tedbir almalı.
Yani şimdi bizimkinde sınır kapanmadı diye rahat davranmak da ne bileyim...9 Avrupa ülkesi için seferler durduruldu içlerinde UK yoktu. Sağlık bakanlığı açıklama yaparak sabaha UK seferlerinin durdurulacağını açıkladı.
Ve ordaki öğrenciler için tanınan süre 12 saat kadardı. Yüzlerce insan için ise 3 uçak ancak ayarlandı.
Biletler hemen tükendi.
Sevgilimin bulunduğu şehir Londraya 4 5 saatlik mesafede. Yetişemezdi. Yalnızca benim sevgilim değil yüzlerce insan mağdur durumda. Maddi manevi zorluk çekecekler. Kaldı ki oraya cenaze sebebiyle gitmiş mahsur kalmış insanlar da var. Kronik rahatsızlıkları olan, maddi imkansizlik yasayan insanlar var. Kaldıkları evden kovulan insanlar dahi var.
Empati yapabilseydiniz keşke. Herşeyi geçtim bu olayda sevgilim suçlu ise dahi ben değilim ve belli ki bu işi çok dert edip üzülmüşüm en azından insanlık adına burda yargı dağıtmadan destek olabilmek mümkündü. Tabi herkesin bunu başarmasını beklemek benim saflığım. Umarim hayatınız boyunca bu duruma düşmezsiniz.Kendi ülkelerine geleceğini düşünmediler.
Daha doğrusu bulundukları bölgelerin böyle pervasızca önlemsizce bir hayat sürdürüleceğini düşünmediler.
Çünkü politika olarak ülke diyor ki ‘bana ne, kendin hasta oluyorsan kendin iyileş!’
Her yerden akın akın insan geldi, sonuç olarak bizlerde yayılma sebebi bu.
Göç alıyoruz, 1 ayda 50 bin insan girdi ülkeye yurtdışından.
Giden gelen gırla, devlet uçak kaldırıyor gidip alıyor falan.
Üstün başarı gerçekten kalabilmek!
İngiltereden gelemiyorsan başka avrupa ülkesine geçseydi yani, yumurta dayanmış vah vah ne yazık.
Bizim ülkemiz zirveye oturacak vaka ve ölümlerde aha bunlar yüzünden, deliriyorum ya!!!
Sizi insanliginizla başbaşa bırakıyorum yorum yazmayın lütfenBu konuda devletimiz o kadar lüzumsuz yere insancıl davrandı ki hiç orada kaldı nasıl gelecek draması yaratmayın. Bas bas bağırıldı sınırlar kapatılacak diye gelenler geldi. Son ana kadar bekleyip bir sürü insanı tehlikeye sokacağını bile bile buraya getirilmesini istemiyorum kimsenin artık. Daha dün yurtdışından getirilen uçakta parmağını sallaya sallaya 10 dakikadır bekliyoruz diye arsız arsız konuşan, lanet türk polisi diye artistlenen, sanki devlet onları getirmek zorunda gibi davranan bi dolu hadsize şahit olduk bu süreçte. Bu ülke süre verdi gelen geldi hadi olmadı özel uçakla gidilip alındı. Daha da bulunduğu ülkeye güvenip bana bişey olmaz deyip kalana üzülecek halimiz yok kimse kusura bakmasın fazla iyi niyet yüzünden vakalar uçtu zaten.
Siz ingiltereye son konulan uçakların biletlerinin fahiş fiyatlara satildigini biliyor muydunuz peki ?Yani şimdi bizimkinde sınır kapanmadı diye rahat davranmak da ne bileyim...
Eğer toplu başvuru yapsalardı thy uçağı biletsiz! Bakın dikkat çekiyorum ‘biletsiz’ vatandaşlarını almak için kaç ülkeye uçtu.
Konsolosluk bunun için var.
Bulunduğu ülkede vakalar bizden önce vardı, bizde sadece 8 gündür var.
İtalya deseniz 3 4 haftadır sürünüyor, yani şu son 5 6 günü beklemek anlamsız değil mi!
Artık komple bekleyecek, yapacak bir şey yok.
Ben, evdeki kocama sokağa çıkıp biriyle görüşürsen sakın gelme, almam eve diyorum.Empati yapabilseydiniz keşke. Herşeyi geçtim bu olayda sevgilim suçlu ise dahi ben değilim ve belli ki bu işi çok dert edip üzülmüşüm en azından insanlık adına burda yargı dağıtmadan destek olabilmek mümkündü. Tabi herkesin bunu başarmasını beklemek benim saflığım. Umarim hayatınız boyunca bu duruma düşmezsiniz.
Son gün verilen ülkeler içerisinde Ingiltere yoktucarsamba gunu son iken pazartesi iptal oldu mahsur kaldi demis bilet bulamadi veya yetismedi heralde