1. Konsolosluga bildirsin, ilac durumunu anlatsin simdiden, belki bir yol gosterirler saglik acisindan. Orda seyahat sigortasi var mi? Bir sekilde sigortasi olmasi lazim. Yine virus durumunda ne yapilmali ogrensin. Ingiltere evde kalin demis vs ama yani yine de bir ihbar hatti vardir kesinlikle. Ayni sekilde vize konusunda da danissin. Kesin uzatilir vizesi ne yapacaklar ki?
2. Kalacak daha ucuz bir yer bulma sansi yok mu?
3. Eve kapaninca muhtemelen masraflari azalacak sadece yemek sabun ve el dezenfektani masrafi olacak.
4. Bol bol telefondan gorusun skype yapin. Psikolojik destek cok onemli.
5. Endise etmeyin Ingiltere'de de milyonlarca insan yasiyor Turkiye'de de vakalar var, yapilacak yegane sey onlem almak dikkat etmek temasi kesmek, izole yasamak, el yikamak. Orda evde kalmaktansa Turkiye'de kalmasi daha iyiydi tabi ama sonucta degisen pek bir sey olmuyor iki turlu de evdeyiz.
Ben de yabanci bir ulkedeyim, mumkun oldugunca evden calisiyoruz. Ama isimiz geregi (multeci kampi) arada da olsa gitmemiz lazim hizmetlerin aksamamasi icin. Ve calistigimiz yer cok riskli, su an sadece 11 vaka olsa da, herkes ic ice yasiyor, su yok sabun yok.
Ailem Turkiye'de onlar icin endiseleniyorum. Annem saglik calisani, babam terminal evre akciger kanseri atlatmis bir adam. Ayri odalarda uyuyorlar su an. Kardesim de sik sik ise (plazaya) cagiriliyor, neyse ki o annemlerden ayri yasiyor ve cok saglikli bir kiz. Ben de endiseden uyuyamiyorum. Ama aile whatsapp grubumuzdan surekli iletisim halindeyiz, neselendiriyoruz birbirimizi, surekli bir iletisimdeyiz. Hepimiz evlere kapandik ama yine de birbirimize destek oluyoruz. Siz de kendinizi uzmeyin, vaka az da olsa cok da olsa yapilacaklar belli zaten... Moral olun sevgilinize. Birkac aya sinirlar acilir muhtemelen.