Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben, evdeki kocama sokağa çıkıp biriyle görüşürsen sakın gelme, almam eve diyorum.
Ve gerçekten almam.
Ailesi, işi dahil hiçbir yere yollamıyorum.
Sadece markete gidebiliyor, o da haftada 1.

Siz sevgilim diyorsunuz...
Ve hala diyorum ne kocamın ne sevgilinizin ne seyahat manyağı gezginlerin ne umrecilerin ceremesini çekmeye mecbur değildim ama artık mecburum!!!
Bu rahatlığın sonucunu ev hapsi, hasta olma olasılığı ve belki de ölümle çekeceğiz, siz empati diyorsunuz.
Bırakın kalsın, aklı başına gelsin diyorum ben de.
Sonucu ölümle olabilecek bir olay için bırakın kalsın akli başına gelsin diyebiliyorsunuz. Bu yaklaşıma verilecek cevabim yok benim

Tedbirler alındı yapacak bişey yok
Münakaşa için de yazmadm
Zamanında alım da oldu gelen de oldu neden vakit kaybetti

Benm annem de kalp hastası belki taşıyıcı olmusumdur diye yanına bile gitmiyorum
Belki de doğuma bile alamayacaklar yanımda kimse olmayacak bir tek mağdur sizler değilsiniz.
Maalesef doğuma almadıklarını üzülerek belirteyim.
Yakın zamanda doğum yapacak bir arkadaşım bar, özel hastanede yapacak.
Ama almıyorlar eşini, bu sebeple hastane değiştirdi en azından eşim doğumuma girebilsin yanımda olsun diye.
O da doktor bağlantısıyla test sonucuyla falan girebilecek.

Vize problemi var. Bu en önemlisi . Kaldığı yer 55 yaşında solunum yollarından rahatsızlığı bulunan bir adamın evi. Haftalık 1000 tl ödeme yapıyor bu da çok yorucu . Ve 2 aydan uzun sürerse ilaçlarını alamayacak .
İşte sıkıntı şu, bunu önceden hesap edecekti. Durumunuzu anlıyorum, ama bu kadar sıkıntılı bir dönem varken dönme işini çoktan halletmiş olması gerekiyordu. Avrupa uçuşları yasaklandıktan neredeyse bir hafta sonra İngiltere uçuşları yasaklandı. Bu süreçte hemen adım atıp dönmesi gerekirdi. Şu an için mecburen çözüm üretmeli. Vizesini uzatsın ilk adım olarak, kalacağı yeri önceden ayarlamıştı sanırım, her türlü o parayı vermeyi göze almıştı muhtemelen, dil okuluna gidemeyecek dil okulunun ücretini geri almaya çalışsın, durumu anlatsın. Yani şu an kamuoyu oluşturmak istiyorsunuz anlıyorum ama durum biraz farklı, yurt dışından her gelen büyük risk oluşturuyor, kaldı ki kendisi için de risk. Havalimanları, trenler en riskli yerler.

Sonucu ölümle olabilecek bir olay için bırakın kalsın akli başına gelsin diyebiliyorsunuz. Bu yaklaşıma verilecek cevabim yok benim
Ölüm burada var ve burada ölünce de ‘tek’ başına ölüyor.
Hiçbir gerekliliği yerine getirmeden, kimsesiz gibi defnediliyor, farkında mısınız?
Benim annem şehir dışında kaldı, babam burada bir başına.
Sırf ilk vaka annemin bulunduğu şehirde ya hastaysa ya gelirken kaparsa diye annem gelmiyor evine yahu!!!

Empati yapabilseydiniz keşke. Herşeyi geçtim bu olayda sevgilim suçlu ise dahi ben değilim ve belli ki bu işi çok dert edip üzülmüşüm en azından insanlık adına burda yargı dağıtmadan destek olabilmek mümkündü. Tabi herkesin bunu başarmasını beklemek benim saflığım. Umarim hayatınız boyunca bu duruma düşmezsiniz.

bu çok gereksiz bir ajitasyon. duygusal davranmakta haklısınız ama mantıkla bakarsanız buradaki insanların haklı olduğunu göreceksiniz.
insanlar akın akın geldi dünyanın her yerinden, hem sevgiliniz hem de diğer yüzlerce kişi son anı beklemekle hata yapmış. bu saatten sonra da alınmaları burada yaşayan insanlara haksızlık değil mi ?

öte yandan madem ilacı kalmazsa hali vahim, o zaman nasıl cesaret edip gitti yurtdışına ? gelememesi durumunda en azından ilaçları için konsoloslukla temasa geçsin yazdım mesela ama iyi niyetli yazıları görmediniz bile.

ve tekrar ediyorum, millet yurtdışında doktorasını bırakıp koştu geldi. bir dil okulu için son güne kadar beklemiş sevgiliniz. milletinki okul değil de bir onunki mi okuldu yani ? bence açıkça erkek arkadaşınız önemsemedi durumu ve rahat davrandı.

Sizi insanliginizla başbaşa bırakıyorum yorum yazmayın lütfen
Valla insanlığımı kronik rahatsızlığı olan ve ciddi tedavi gören insanlar için kullanıyorum bu süreçte. Çıkan vakalar yurtdışı temaslı vakalar. Annem kanset tedavisi görürken büyükannemin kronik astımı varken muhtemelen hastalanmadan taşıyıcılık yapacak olan sevgilinize üzülemiyorum evet. Üstelik dediğimiz gibi gelme şansı vardı, pek çok ülke vatandaşlarına bu şansı sunmadı bile. Bence siz de sadece duygusal ve kendi açınızdan bakmayın. Sevgiliniz sizin annenizin, babanızın ölümüne de sebep olabilir bi de böyle değerlendirin bakalım gelsin isteyecek misiniz.

Son gün verilen ülkeler içerisinde Ingiltere yoktu
sizin yerinize kendimi koyunca endisenizde haklisiniz yargilamak istemem ne kosullarda bu duruma geldigini bilemeyiz ama isler bu duruma gelmisken yasaklar kalkana kadar sefer olmasi cok zor gorunuyor yurtdisinda mahsur kalan turkler icin bir cozum yolu sunulur diye dusunuyorum

Sizi insanliginizla başbaşa bırakıyorum yorum yazmayın lütfen

sevgilinizden başka gözünüz birşey görmüyor belli ki.
ölen kişilerin cenazelerinde yakınları yoktu. 1 dakikalık facetime ile defnediyorlar insanları tüm dünyada. türkiyede de bu olay böyle olmaya başlıyor.
kendi dünyanızdan çıkıp insanlığın acısına bakın biraz da.
işi öyle bir raddeye getirdiniz ki sanki biz canavarız da siz prensesi prensinden ayırmaya çalışıyoruz.

önceden düşünüp hemen gelseydi dedik, bu seferde biletle pahalı dediniz. herşeye bahaneniz var.
ingiltere her zaman pahalı bir ülke. madem kriz anları için gücü yok gitmeseydi hiç.
covid-19 olmasa savaş çıkacaktı, farkında mısınız bunun mesela ?
suriye ile savaşsak napacaktı ? bu sefer gel askerlik yap deseler gelmesin diyecektiniz muhtemelen..

ölen kişilerin cenazelerinde yakınları yoktu. 1 dakikalık facetime ile defnediyorlar insanları tüm dünyada. türkiyede de bu olay böyle olmaya başlıyor.
işi öyle bir raddeye getirdiniz ki sanki biz canavarız da siz prensesi prensinden ayırmaya çalışıyoruz.

önceden düşünüp hemen gelseydi dedik, bu seferde biletle pahalı dediniz. herşeye bahaneniz var.
ingiltere her zaman pahalı bir ülke. madem kriz anları için gücü yok gitmeseydi hiç.
suriye ile savaşsak napacaktı ? bu sefer gel askerlik yap deseler gelmesin diyecektiniz muhtemelen..
O kadar saçmaladınız ki cevap yazmak bile kendime hakaret olur. En iyisi ben bir prenses olarak 100 kişinin içinde çalışmaya devam edeyim. Gerçekten yorumunuz o kadar acınası ki. Yazık diyorum.

Ayrıca bilet pahalı gelemedi demedim burda biletler ucretsizdi diye ahkam kesilirken aslında o biletlerin fahiş fiyatlara satıldığinı söyledim. Size kendimi ispatlayacak değilim kininizi başka yere dökün ve mümkünse tek bir yorum dahi yazmayın

O kadar saçmaladınız ki cevap yazmak bile kendime hakaret olur. En iyisi ben bir prenses olarak 100 kişinin içinde çalışmaya devam edeyim. Gerçekten yorumunuz o kadar acınası ki. Yazık diyorum.

e ama yazmışsınız işte cevap :)

inşallah bir gün insanlık ve ülke bilinciniz olur, tekrar okuduğunuzda burada ben ve benim gibi yazanları anlayacak seviyeye gelirsiniz.

Konu sahibini ayrı tutarak söylüyorum. Benim bir tanıdığım da aynı şeyi yaptı. Gitme denmesine rağmen gitti ve uçuşlar iptal olunca arayıp yalvarıyor bizi kurtarın diye. Geçen hafta geldi onlar ama bu sorumsuz davranışlar yüzünden ülke bu hale geldi. Binlerce insan akın akın giriş yapıyor ülkeye, gerçekten herkesin mi elzem işi vardı? Karantina çoğuna uygulanmıyor bu arada, ben bizzat gördüm, geçen hafta gelenlere evinizden çıkmayın dendi, çıkana da herhangi bir yaptırım yok. Hepimizin sağlığı böyle böyle tehlikeye atıldı işte

Bu sorumsuzluk yüzünden yazık olan bize oluyor. 2 tane yavrum var. Kızım premature dogdu. Hastalık gelince ağır atlatır. Benim yavrumun günahı ne??? Hastaneye gidemiyoruz. Hasts olmasın diye gözüne bakıyorum....
Konu sahibi evet zor bir durum Allah yardımcısi olsun hepimizin. Hastalık böyle böyle tasindi ülkemize. Hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz. Eşimin işi tatil olabilir. Maaş verirler mi bilmiyoruz. Ev kredisini kim öder bu durumda. vitamin, propolis, d vitamini, balık yağı..... (Liste uzayıp gidiyor) gibi eczane harcamalarımiz elzemm.. Yani hepimiz çok zor durumdayız...

1. Konsolosluga bildirsin, ilac durumunu anlatsin simdiden, belki bir yol gosterirler saglik acisindan. Orda seyahat sigortasi var mi? Bir sekilde sigortasi olmasi lazim. Yine virus durumunda ne yapilmali ogrensin. Ingiltere evde kalin demis vs ama yani yine de bir ihbar hatti vardir kesinlikle. Ayni sekilde vize konusunda da danissin. Kesin uzatilir vizesi ne yapacaklar ki?
2. Kalacak daha ucuz bir yer bulma sansi yok mu?
3. Eve kapaninca muhtemelen masraflari azalacak sadece yemek sabun ve el dezenfektani masrafi olacak.
4. Bol bol telefondan gorusun skype yapin. Psikolojik destek cok onemli.
5. Endise etmeyin Ingiltere'de de milyonlarca insan yasiyor Turkiye'de de vakalar var, yapilacak yegane sey onlem almak dikkat etmek temasi kesmek, izole yasamak, el yikamak. Orda evde kalmaktansa Turkiye'de kalmasi daha iyiydi tabi ama sonucta degisen pek bir sey olmuyor iki turlu de evdeyiz.

Ben de yabanci bir ulkedeyim, mumkun oldugunca evden calisiyoruz. Ama isimiz geregi (multeci kampi) arada da olsa gitmemiz lazim hizmetlerin aksamamasi icin. Ve calistigimiz yer cok riskli, su an sadece 11 vaka olsa da, herkes ic ice yasiyor, su yok sabun yok.

Ailem Turkiye'de onlar icin endiseleniyorum. Annem saglik calisani, babam terminal evre akciger kanseri atlatmis bir adam. Ayri odalarda uyuyorlar su an. Kardesim de sik sik ise (plazaya) cagiriliyor, neyse ki o annemlerden ayri yasiyor ve cok saglikli bir kiz. Ben de endiseden uyuyamiyorum. Ama aile whatsapp grubumuzdan surekli iletisim halindeyiz, neselendiriyoruz birbirimizi, surekli bir iletisimdeyiz. Hepimiz evlere kapandik ama yine de birbirimize destek oluyoruz. Siz de kendinizi uzmeyin, vaka az da olsa cok da olsa yapilacaklar belli zaten... Moral olun sevgilinize. Birkac aya sinirlar acilir muhtemelen.

Yakın bir tanıdığımızın kızı 13 martta gitti İngiltere'ye ve şu an dönmeye çalışıyor. Dil okulu için gitmişti, dil okulu o gider gitmez kapanmış zaten. Kendisi ile benzer durumda 15-20 tane daha öğrenci varmış. Açıkçası ben gideceği zaman da gitmemesi için ısrarda bulunmuştum, göz göre göre tehlikeye attı kendisini. Şimdi gelince karantinada kalacağım zaten diyor ama virüs çok çabuk değişim gösterebilen bir yapıda. Sadece İngiltere değil eminim Dünya'nın hemen her yerinde bu şekilde bir sürü insan var. Bir şekilde evlerine ya da daha güvenli bölgeye geçmeye çalışıyorlar. Zaten virüs biraz da bu yüzden bu kadar hızlı yayıldı, insan hareketi durumu kötüleştirdi. Sevgiliniz için üzgünüm, ama benzer durumda çok fazla insan var, umarım bir an önce virüs için tedavi ve aşı bulunur. Normal hayatlarımıza döneriz.

virüs için aşı bulunsa dahi o aşı sadece o ana dek var olan türleri için etkili olacak. mutasyonla güncellenen verisyonlarına yine savunmasız kalacağız.
dünya çapındaki bu hareketlilik daha da büyük küresel kaos yarattı. bence kim hangi ülkedeyse kalsa ve konsolosluklar aracılığı ile karantinaya orada alınsa daha doğru olurdu.

Maalesef doğuma almadıklarını üzülerek belirteyim.
Yakın zamanda doğum yapacak bir arkadaşım bar, özel hastanede yapacak.
Ama almıyorlar eşini, bu sebeple hastane değiştirdi en azından eşim doğumuma girebilsin yanımda olsun diye.
O da doktor bağlantısıyla test sonucuyla falan girebilecek.
Evet biliyirm biz özelde yapicaz ins alırlar eşim olmasa bile annem olsaydı keşke bir de sezeryanli olucam
Yapayalnız doğuma gitmek de zor

canim sen bakma yorumlara yahu.
ben en azindan ölen türk vatandaslarin cenazesi türkiyeye gitse dedigimde dahi anlayissizlikta karsilandim :KK70: ölüsünü istemeyen dirisini hic istemez..

Haziran ortasi veya sonlarina dogru sinirlar acilacak.
Birkac ay sabretsin sevgilin.
en kötü ihtimal yaz sonrasi sonbahara dogru kesinlikle acilir. ozaman sana ve ailesine kavusur.

Oldugu durumu kabullenerek en iyisini yapsin simdilik.

1. Konsolosluga bildirsin, ilac durumunu anlatsin simdiden, belki bir yol gosterirler saglik acisindan. Orda seyahat sigortasi var mi? Bir sekilde sigortasi olmasi lazim. Yine virus durumunda ne yapilmali ogrensin. Ingiltere evde kalin demis vs ama yani yine de bir ihbar hatti vardir kesinlikle. Ayni sekilde vize konusunda da danissin. Kesin uzatilir vizesi ne yapacaklar ki?
2. Kalacak daha ucuz bir yer bulma sansi yok mu?
3. Eve kapaninca muhtemelen masraflari azalacak sadece yemek sabun ve el dezenfektani masrafi olacak.
4. Bol bol telefondan gorusun skype yapin. Psikolojik destek cok onemli.
5. Endise etmeyin Ingiltere'de de milyonlarca insan yasiyor Turkiye'de de vakalar var, yapilacak yegane sey onlem almak dikkat etmek temasi kesmek, izole yasamak, el yikamak. Orda evde kalmaktansa Turkiye'de kalmasi daha iyiydi tabi ama sonucta degisen pek bir sey olmuyor iki turlu de evdeyiz.

Ben de yabanci bir ulkedeyim, mumkun oldugunca evden calisiyoruz. Ama isimiz geregi (multeci kampi) arada da olsa gitmemiz lazim hizmetlerin aksamamasi icin. Ve calistigimiz yer cok riskli, su an sadece 11 vaka olsa da, herkes ic ice yasiyor, su yok sabun yok.

Ailem Turkiye'de onlar icin endiseleniyorum. Annem saglik calisani, babam terminal evre akciger kanseri atlatmis bir adam. Ayri odalarda uyuyorlar su an. Kardesim de sik sik ise (plazaya) cagiriliyor, neyse ki o annemlerden ayri yasiyor ve cok saglikli bir kiz. Ben de endiseden uyuyamiyorum. Ama aile whatsapp grubumuzdan surekli iletisim halindeyiz, neselendiriyoruz birbirimizi, surekli bir iletisimdeyiz. Hepimiz evlere kapandik ama yine de birbirimize destek oluyoruz. Siz de kendinizi uzmeyin, vaka az da olsa cok da olsa yapilacaklar belli zaten... Moral olun sevgilinize. Birkac aya sinirlar acilir muhtemelen.
Konsolosluk isimleri aldı haber bekleyin dediler. Ve ordaki insanlar da diken üzerinde. Hemen bir sefer gelirse diye valizleri hazır vaziyette bekliyor. Kalma acısından daha uygun bir yer bulabilir mi bilmiyorum. Bu koşullarda başka insanlar taşınmasına izin verir mi onu da bilemiyorum. Şuan herşey tam bir muamma. Dilerim herkes için sağlıklı günler gelir.
Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Sizin için de çok üzüldüm. Çok önemli ve kritik bir işiniz var Allah yardımcınız olsun. Dilerim dünya olarak bu zor donemi en az hasarla atlatırız. Ailenize ve size de sağlıklı günler dilerim.

ben en azindan ölen türk vatandaslarin cenazesi türkiyeye gitse dedigimde dahi anlayissizlikta karsilandim :KK70: ölüsünü istemeyen dirisini hic istemez..

en kötü ihtimal yaz sonrasi sonbahara dogru kesinlikle acilir. ozaman sana ve ailesine kavusur.

Buradaki pek çok insan beni bencillikle suçlarken kendi davranışlarına bakmadan konuşuyor. Ben yargı dağıtılsın diye konu açmadım. Bilemiyorum insanlığımızı da mı kaybettik

cenazelerin virüs bulaştırma ihtimali nedeniyle ne yazık ki apar topar gömülme işlemlerinin yapılması gerekiyor. risk sebebiyle hepimiz bir olup verin desek bile gönderilmeleri mümkün değil.
mesela italya şu dönem gömecek yer bulamıyor, bu nedenle cenazeleri yakmakla ilgili planları var.
olaylar çığırından çıkmış durumda. yurtdışında insanlar 1-2 dakikalık facetime ile son halini görebiliyor yakınlarının defnedilmeden önce.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X