Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
özellikle umrecilerin dönüşüyle patlayan vaka sayısından sonra kolay kolay dönüş izinleri olacağını sanmıyorum. gelebilse de ailesinin yanında değil belirlenen yerlerde karantinaya alınacaktır.
:KK43:
konsolosluk orada mahsur kalan vatandaşlar için herhangi bir yardım paketi sunmuyor mu ?
Sundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.
Anlamadım ben, gelenler varken nasıl kaldı acaba?

Konsolosluk gerekeni yapmış. Sevgilinizin kaydı var. Dışişleri ve sağlık bakanlığı da gerekeni yapar merak etmeyin..

Bence uçuş için belli bir sayıya ulaşılması gerekiyordur. Tabi bunun yanında hijyen ve karantina şartları oluşturulacaktır.

Sundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.
Onu ben de anlamadım hatta yurtdısında yaşayan türkler başvurdu alın bizi diyerek
Ayrıca bir vaka bir kişi demek değil
Malesef

ama üzülüyorum da ya hiç kriz insanı değilim

Yani pardon da burda da kaparsa kimsesiz kalacak ve siz bir şey yapamayacaksınız.
Sanıyor musunuz hasta olanlara ziyaretler var, yakınları kapıda bekliyor, cam arkası görüşler var falan?
Sessiz sedasız, kimsesiz günlerce haftalarca yaşıyorsunuz, dünyadan bihaber.
Ha ora ha bura, nedir bu dramatize yani?
Durum belli olduğunda dönseydi?
Gene ülkemiz çok çok iyi, gerçekten.
Ben yöneticilerden biri olsaydım tillahı gelse umresidir çalışanıdır gurbetçidir tövbe sokmazdım ülkeye, kapardım kapıları.
Dünyadaki salgından ocakta haberimiz var, martın ortası dönmek istiyor, yok ya!!!

Dilerim bu durumda kalmazsınız. Benim sevgilimin ilacı bittiği zaman nereden tedarik edebilecek ? Vizesi bittiği zaman ne yapacak ? Haftalık 1000 tl ödemeye bütçesi kaç hafta yetecek ? Artık burada kalamazsın deyip evinden olanlar ne yapacaklar ?
Ve onun gibi yüzlerce insan var. Kimse gelsinler halka karışsınlar demiyor. Gereken ne ise o işlem yapılsın ama yurtlarında olsun diyor.
Mahsur kalsınlar bir zahmet ne demek ?
Onları yollarlar ingiltere tutmaz siz merak.etmeyin mutlaka tr al derler

zor gercekten kimse mahsur kalmak istemezdi bu sekilde ama suan imkansizdir heralde nisan 17ydi sanirim ozamana kdr ucus olmaz konsolosluga gidemiyormu tibbi ihtiyaclariyla alakali yardimci olurlar heralde

Onu ben de anlamadım hatta yurtdısında yaşayan türkler başvurdu alın bizi diyerek
Ayrıca bir vaka bir kişi demek değil
Malesef

ama üzülüyorum da ya hiç kriz insanı değilim
Ben hiç üzülmüyorum, gerçekten ülke politikası olarak fazla insancılız.
Salgından ocakta haberimiz vardı, şubat ortası ülke giriş çıkışı kapanacaktı.
Tüm dünyaya yayılmışmış, dönmek istiyormuş.
Vah babam vah, biz evimizden burnumuzu uzatamıyoruz ilk vaka ile, bunlardaki genişlik kimsede yok!
Hele umre bambaşka bir olay, herkes kırsın kıçını nerdeyse orada kalsın yahu!
İngiltere önlem almıyor tabi, millet uyanık.
Hemen bizim ülkeye.
Oraya gelene kadar, hiç dönmek isteyen yoktu ama.
Doğruyu söyleyince adımız çıkıyor asabi diye ama gerçek bu.

bu dönemde yurtdışında olan tanıdığım olmadığından çok takip etmedim ben..
o zaman evet nasıl kaldı acaba ?

Ablacim, ucuslar 2 hafta oncesine kadar vardi, o zaman donecekti niye donmedi?

Simdi artik olmaz. Ingiltere siniri kapatarak dogrusunu yapiyor, biz de ayni sekilde dogrusunu yapiyoruz. Karantinanin dogru uygulanma sekli bu. Evet sizler icin uzucu bir durum ama kisisel sebeplerden hicbir ulke halk sagligini tehlikeye atmaz.

Dun Alman iki arkadas arayip THY'den sefer iptali sorup soramayacagimi ogrenmek istedi. Kenya'da calisiyorlar Almanya'ya donus bileti almislar cok onceden temelli donus icin Istanbul aktarmali. Iptal edilmis Istanbul- Munih ucaklari. Su aralar herkes bir yerlerde mahsur kaliyor vize konusunda sikinti olacagini dusunmuyorum. Iki aylik ilaci varmis en azindan iki ayda cok sey degisir atlatiriz diye umuyorum ben insallah. Evde kalsin onlemlerini alsin. Konsolosluga bilgi versin. Siz de sik sik konusup moral verin. Stres yapmayin bence.

bu dönemde yurtdışında olan tanıdığım olmadığından çok takip etmedim ben..
o zaman evet nasıl kaldı acaba ?
Kendi ülkelerine geleceğini düşünmediler.
Daha doğrusu bulundukları bölgelerin böyle pervasızca önlemsizce bir hayat sürdürüleceğini düşünmediler.
Çünkü politika olarak ülke diyor ki ‘bana ne, kendin hasta oluyorsan kendin iyileş!’
Her yerden akın akın insan geldi, sonuç olarak bizlerde yayılma sebebi bu.
Göç alıyoruz, 1 ayda 50 bin insan girdi ülkeye yurtdışından.
Giden gelen gırla, devlet uçak kaldırıyor gidip alıyor falan.
Üstün başarı gerçekten kalabilmek!
İngiltereden gelemiyorsan başka avrupa ülkesine geçseydi yani, yumurta dayanmış vah vah ne yazık.
Bizim ülkemiz zirveye oturacak vaka ve ölümlerde aha bunlar yüzünden, deliriyorum ya!!!

Dilerim bu durumda kalmazsınız. Benim sevgilimin ilacı bittiği zaman nereden tedarik edebilecek ? Vizesi bittiği zaman ne yapacak ? Haftalık 1000 tl ödemeye bütçesi kaç hafta yetecek ? Artık burada kalamazsın deyip evinden olanlar ne yapacaklar ?
Ve onun gibi yüzlerce insan var. Kimse gelsinler halka karışsınlar demiyor. Gereken ne ise o işlem yapılsın ama yurtlarında olsun diyor.
Mahsur kalsınlar bir zahmet ne demek ?

Zamaninda gelseydi o zaman ablacim, devlet kac kere duyurdu gelenler gelsin 2 hafta karantina var diye.

Sizin sevgilinizin sorumsuzlugu icin karantinayi delip herkesin sagligini tehlikeye mi atalim?

Ben hiç üzülmüyorum, gerçekten ülke politikası olarak fazla insancılız.
Salgından ocakta haberimiz vardı, şubat ortası ülke giriş çıkışı kapanacaktı.
Tüm dünyaya yayılmışmış, dönmek istiyormuş.
Vah babam vah, biz evimizden burnumuzu uzatamıyoruz ilk vaka ile, bunlardaki genişlik kimsede yok!
Hele umre bambaşka bir olay, herkes kırsın kıçını nerdeyse orada kalsın yahu!
İngiltere önlem almıyor tabi, millet uyanık.
Hemen bizim ülkeye.
Oraya gelene kadar, hiç dönmek isteyen yoktu ama.
Doğruyu söyleyince adımız çıkıyor asabi diye ama gerçek bu.

valla bu tip düşüncesizliklerle tepki gösterince benim de adım çıkıyor. ama dayanamıyorum illa tepki vericem. demin bi başlıkta kuyumcuya gittim diye anlatan bir teyzeye tepki verdiğim için bana işgüzar dedi mesela :( insanları düşünmek de suç..

anladığım kadarıyla arkadaşın nişanlısı epey geç kalmış durumuna çözüm aramakta. bu saatten sonra da biraz zor olur çözmesi.

Kendi ülkelerine geleceğini düşünmediler.
Daha doğrusu bulundukları bölgelerin böyle pervasızca önlemsizce bir hayat sürdürüleceğini düşünmediler.
Çünkü politika olarak ülke diyor ki ‘bana ne, kendin hasta oluyorsan kendin iyileş!’
Her yerden akın akın insan geldi, sonuç olarak bizlerde yayılma sebebi bu.
Göç alıyoruz, 1 ayda 50 bin insan girdi ülkeye yurtdışından.
Giden gelen gırla, devlet uçak kaldırıyor gidip alıyor falan.
Üstün başarı gerçekten kalabilmek!
İngiltereden gelemiyorsan başka avrupa ülkesine geçseydi yani, yumurta dayanmış vah vah ne yazık.
Bizim ülkemiz zirveye oturacak vaka ve ölümlerde aha bunlar yüzünden, deliriyorum ya!!!

valla umrecilerde olduğu bilgisi çıktığında bizim bir komşunun damadı hala umre hazırlığı yapıyordu. ki bu 15. gidişi falan.
dini inanca saygım sonsuz ama bu durumda bile giderim birşey olmaz diyen insan tabi dönünce de kendini birşey olmaz diyip karantinaya almazdı. son dakika iptal oldu da kaldı.

gerçi ilk dönenlere de evde karantinada kalın diye mektup yolladılar sadece. o kafileden ölen biri var misal. o adamda da muhtemelen corona vardı.

valla bu tip düşüncesizliklerle tepki gösterince benim de adım çıkıyor. ama dayanamıyorum illa tepki vericem. demin bi başlıkta kuyumcuya gittim diye anlatan bir teyzeye tepki verdiğim için bana işgüzar dedi mesela :KK43: insanları düşünmek de suç..

anladığım kadarıyla arkadaşın nişanlısı epey geç kalmış durumuna çözüm aramakta. bu saatten sonra da biraz zor olur çözmesi.
Çözülmesin zaten, ülke sınırı kapatmış orda kalmışmış.
Yahu geçen hafta kaç ülkeye son kez sefer düzenlendi, boş thy uçağı gitti, aldı vatandaşları getirdi.
Bilet milet yok, başvuranlar için kaldırıldı bu uçaklar.
Bu cümleleri yazacağıma inanmazdım da ‘daha napsın bu ülke’ ayağına özel uçak geliyor, topluyor, vatanına geri getiriyor.
Ama şöyle bir detay var, başvuracaksın ve süreli!
Sen süreyi geçir, totoyu devir, yat.
Sonra bak ortam karışık döneceğim de.
E kendin kanatlan uçarak gel kardeş o zaman, ne diyeyim.

Çözülmesin zaten, ülke sınırı kapatmış orda kalmışmış.
Yahu geçen hafta kaç ülkeye son kez sefer düzenlendi, boş thy uçağı gitti, aldı vatandaşları getirdi.
Bilet milet yok, başvuranlar için kaldırıldı bu uçaklar.
Bu cümleleri yazacağıma inanmazdım da ‘daha napsın bu ülke’ ayağına özel uçak geliyor, topluyor, vatanına geri getiriyor.
Ama şöyle bir detay var, başvuracaksın ve süreli!
Sen süreyi geçir, totoyu devir, yat.
Sonra bak ortam karışık döneceğim de.
E kendin kanatlan uçarak gel kardeş o zaman, ne diyeyim.

valla ben de bazen şaşırıyorum ama çoğu noktada iyi önlemler ve aksiyonlar aldılar.
başvuruyu kaçırmışsa yapacak birşey yok. ki artık dışarıdakileri değil içerideki vatandaşların salahiyetini düşünme zamanı.

valla umrecilerde olduğu bilgisi çıktığında bizim bir komşunun damadı hala umre hazırlığı yapıyordu. ki bu 15. gidişi falan.
dini inanca saygım sonsuz ama bu durumda bile giderim birşey olmaz diyen insan tabi dönünce de kendini birşey olmaz diyip karantinaya almazdı. son dakika iptal oldu da kaldı.

gerçi ilk dönenlere de evde karantinada kalın diye mektup yolladılar sadece. o kafileden ölen biri var misal. o adamda da muhtemelen corona vardı.
Bizim de var tanıdığımız umreden dönen, ilk kafilelerden.
Hoca gayet rahat halk içinde.
Benim aklım almıyor, üstün ırk falan zannettiler kendilerini.
Gerçekten bir yetkim olsa süründürürdüm, almazdım.
Kalsınlar uçakta bana ne!
Nasıl mültecileri almıyor dünya, aha ben de bu yurtdışı gelişleri almazdım mart ayında.
Akıllı olmak başka, salaklığının ceremesini koca bir ülkeye çektirmek başka.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X