Sevgilim iş bulamıyor

Yani mesela çocuğun ailesinin durumu da iyi değil gene devlet işine bakarsın ama o arada gene çalışırsın boş durmazsın ama oğlan öyle değil
Askerliği bile yapmadı
Yani dimi taş bile taşıması lazım devleti beklerken! Kız zengin mi? Benim tanıdığım arkadaşın sevgilisi böyleydi kiz zorla askere yolladı birde iş buldu ...aile binalarına aldılar oğlanı. Belki kıza güveniyordum🤷

Kızlar konuyu arkadaşım adına açıyorum.
5 yıldır konuştuğu var 2yıl üniversitede beraberlerdi
3 yıldan beri çocuk iş bulamıyor daha doğrusu iş bakmıyor
Kız askere git okul bitince falan dedi onada gitmedi
Özelde işe girmek istemiyor o yüzden hiç iş bakmamış devlette de 2 yere başvurmuş mülakatta elenmiş
Birde farklı şehirdeler 3 yıldır ğörüşmüyorlar yani kızın kısmetleri oluyor sevgilisi olduğu için tepiyor hepsini çokta düzgün insanlar çıkıyor karşısına kafası karışık sizce ne yapmalı
Önünüzdeki taliplere baksın. Zaten kızın da isteği bu belli

Kız seviyor aslında ama oğlanın böyle olması onu belirsizliğe sürüyo ç
Sevgilisi çok iyi hoş huylu ama çalışmala geldimi bi hamle bişey yok istemiyor çalışmak falan
Askere gitmek istemiyor
Kızın sevmesi yetmiyor sadece biraz mantıklı olmaya çalış diye uyandım
Yahu sevmesin zaten ne sevmesi böyle birini. İyiymiş hoşmuş da o da yetmiyo karın doyurmaya. Mesele sadece karın doyurmak da değil yani koskoca adamın çalışmak istememesi tembel olması karakterine ve ilerde yaşanacak bir sürü başka soruna da işaret ediyo. Akıl alacak bi şey değil yani çalışmak istemeyen biriyle beraberlik düşünmek. Liseli aşıklar değillerse bu ilişkinin hiçbir yerinde mantık falan yok kusura bakmasın yani. Bir yere varacağı da yok. Turizmde devlette nerde iş bulacakmış ya ölme eşeğim ölme. Hadi buldu diyelim adam tembel belliki. Tüm hayatı da ona göre şekillenir illaki.

Bence aman diyim ayrilmasinlar, tam birbirlerine goreler.

Adam devlet isi diye tutturmus, 3 yildir issiz.

Kadin da ya sevgilisi is bulacak, ya da baska isli taliplere cevirecek rotasini.

Analari babalari universite sonrasi destekledikleri yetmeyecek, dugunlerini yapip evlerini kuracaklar.

Ay ne kadar kotu ya, gencliklerine yazik.

Hepimiz devlette çalışmayı isteriz ama şartlar ve koşullardan dolayı evde oturup beklemedik, gidip iş bulup özel sektörde çalışmaya başladık. Bu devleti bekleyenleri anlamıyorum gerçekten. Askerlik yapılmamış, iş geçmişi yok nasıl güvenilebilir ki bilemiyorum.

Yani mesela çocuğun ailesinin durumu da iyi değil gene devlet işine bakarsın ama o arada gene çalışırsın boş durmazsın ama oğlan öyle değil
Askerliği bile yapmadı

şimdi her yorumda bir askerliğini yapmadı vurgusu var

belki yapmayacak bedelli bekliyor vs

önemli olan askerliği değil de işi

kızın ailesinin durumu iyi, oğlan da devlet işi bekliyor

sonra o devlet işinin polislik askerlik gibi özel bir lisans mezuniyeti aranmayan ve çalışma şartları ağır işler olduğunu görüyoruz

ben çalışırım senin çalışmana gerek yok diyor

makul mü bu

kız da çalışsın adama da mesleğine uygun iş bulunacak bir yere gitsinler

Tv de mi izlemiyorlar 20-25 yaş bandında bir çok gencin katıldığı aşçılık yarışmasında herkes adının altına aşçı yazdırmış

özel sektör demeden çalışıyorlar hem de ağır şartlarda

ama işimiz var diyorlar aşçıyız diyorlar

turizm mezunu deyince bir meslek olmuyor

ama turizm mezunu adam her tatilde staj yapar, daha okul bitmeden işini ayarlar, sonra da başka işletmeye geçer vs vs

bitireyim okulu sonra polis olur çok para kazanırım ise zihniyet uzun bile sürmüş o ilişki

lakin ben kızın ailesinin işini de merak ettim, hani durumları iyi olduğu için kızın çalışmadığı

Nasıl konuşma yapsın
5 senelik sevgilisiymiş, tanıyodur heralde az çok :işsiz:
nasıl konuşma yapacağını bilmiyorsa "seninle gelecek kurulabileceğini düşünmüyorum, bitti" yazsın göndersin.
öyle ilişkiye böyle son yakışır, ederi bu yani...

Şuan devlette işe başvurdu nasıl konuşması lazım ayrılmak istediğinden emin değil

ayrılmak istediğinden emin olması lazım öncelikle.
Sonra da ilişkiden beklentilerini anlatacak. Uzak mesafe ilişkiden bıktım. Ben artık evlenmek hayatımı düzene sokmak vs istiyorum. Bu şekilde ayrı gayrı ilişki bile denmez buna.Ama sen hiçbir adım atmıyorsun. Para kazanmak umrunda değil. Devlette iş bekliyorsun ve daha kaç sene daha bekleyeceğimiz belli değil. Derdim ben olsam

Askerliği bile yapmadı

kızın durumu iyise hele hem fakir hem tembel adamı çekemez. Hayat öyle toz pembe değil. Ailesi destek olmayacaksa ailesinin imkanlarını özleyecek. Aile destek olacaksa da bir süre sonra kıza bu durum batmaya başlayacaktır.

Çocuk istese 3 sene içinde özel sektörde iş bulabilirdi.Asgari ücret dahi olsa çalışmalı.Bu durumda kız da çalışmalı tek maaşla nasıl idare edicekler. Evet devlet işini herkes ister ama devlet işi olsun diye 3 sene beklemek bana garip geldi. Benim arkadaşlarım var turizm okuyorlar daha mezun olmamasına rağmen ekmeğinin peşindeler. Otelde vs nerde iş varsa çalışıyorlar. Kızın da babasına güvenmesi hoş değil. Evlendiğinde babası ile yaşamıcak sonuçta o da çalışabilir. İki tarafında gönlü yok gibi.

Çocuk istese 3 sene içinde özel sektörde iş bulabilirdi.Asgari ücret dahi olsa çalışmalı.Bu durumda kız da çalışmalı tek maaşla nasıl idare edicekler. Evet devlet işini herkes ister ama devlet işi olsun diye 3 sene beklemek bana garip geldi. Benim arkadaşlarım var turizm okuyorlar daha mezun olmamasına rağmen ekmeğinin peşindeler. Otelde vs nerde iş varsa çalışıyorlar. Kızın da babasına güvenmesi hoş değil. Evlendiğinde babası ile yaşamıcak sonuçta o da çalışabilir. İki tarafında gönlü yok gibi.
Sevgilisi onun çalışmasını istemiyor daha doğrusu kızda kendini kaptırmıştı o zamanlar aklı şimdi geliyor
Oğlan otelde iş buydu aslında ama beğenmedi bıraktı 1 ay gidip

ayrılmak istediğinden emin olması lazım öncelikle.
Sonra da ilişkiden beklentilerini anlatacak. Uzak mesafe ilişkiden bıktım. Ben artık evlenmek hayatımı düzene sokmak vs istiyorum. Bu şekilde ayrı gayrı ilişki bile denmez buna.Ama sen hiçbir adım atmıyorsun. Para kazanmak umrunda değil. Devlette iş bekliyorsun ve daha kaç sene daha bekleyeceğimiz belli değil. Derdim ben olsam
Ayrılmakta kararsız çocuk ona çok bağlı çok seviyor nasıl söylicem üzcem diye korkuyor kızda onu seviyo mu yoksa sadece alışkanlık mı bilmiyo bence

Her ne kadar doğru bulmasam da, o kişi için önemli olduğunu düşünüyorum.
Bir insan kendi kariyerini nasıl şekillendirmek istiyorsa öyle şekillendirmeli. İlla da devlet diye ısrar ediyorsa, bu kariyer ve ideal için çabalamalı ve başklarını dinlememeli. Ablam da KPSS sınavını 2 kere zorladı ve sonunda devlete atandı.
Sevgilisi de bu yüzden ayrılacaksa, o kişi üzülmemeli.
Sevgilisinin(kızın da) zaten işi yokmuş.

Şu dönemde iş bulmak zor eyvallah ama bununki aynı şey değil. Kısa süreli işsiz kalsa anlarım ama adam çalışmak istemiyor ki. Evlenince de böyle olcak yine çalışmayacak demek ki. Ayrıca 3 yıl görüşmediği birinin bu kadar nazını çekmekte ne bileyim yani.

Evet özelde şuan askeriye polisliğe başvurmuş onları bekliyor çocuk bilmiyom artık
Kız sevip sevmediğinden emin değil araya soğukluk girmiş gibi sizce nasıl konuşsun
Eski konularınıza baktım da arkadaşınızdan değil de kendinizden bahsediyor gibisiniz. Yanılıyorsam kusura bakmayın

Beyimiz kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor zahir. İlla devlet kapısı zorlamanın manası nedir? 3 sene içinde özel sektörde çalışıp,bir yandan da KPSS'ye hazırlanabilirdi. Amacı,kılını bile kıpırdatmadan ekmek elden su gölden bir hayat sürmek belli ki. Kaldı ki; okuduğum ve yorumlardan anladığım kadarıyla 3 senedir uzaktan uzağa yürütülen bir ilişki varmış. Arkadaşınız, bu beyle olan ilişkisini bitirip, diğer taliplerine şans vermeli. Nasıl bitireceğine gelince " Geleceğimizi parlak görmüyorum. Senin için harcayacak 1 dakikam bile yok. Sorumsuzluğun ile sana hayatta başarılar dilerim. Tak sepeti koluna,herkes kendi yoluna." derdim sanırım.

Back
X