Senin fikrinse bence mesele yok. Kişiliği ukala olabilir, bazı erkeklerin kadinlarla konuşma tarzı öyle nedense. Seviyorsan bu şekilde kabul etmen lazım değişmez. İşi iyi mi? Kendine meslek edinecek, örneğin yıllar sonra da işsizlik sıkıntısı çekmeyecek uzmanlık geliştirecek bir iş mi? O şekildeyse lise mezunu olmasini fazla takmiyordur benceBu benim fikrim yani istese yapabiliceginden eminim
İsi çok iyi değil ama kötü de değil yani evlensek bizi gecindirebilir özel bı şirketSenin fikrinse bence mesele yok. Kişiliği ukala olabilir, bazı erkeklerin kadinlarla konuşma tarzı öyle nedense. Seviyorsan bu şekilde kabul etmen lazım değişmez. İşi iyi mi? Kendine meslek edinecek, örneğin yıllar sonra da işsizlik sıkıntısı çekmeyecek uzmanlık geliştirecek bir iş mi? O şekildeyse lise mezunu olmasini fazla takmiyordur bence
Peki sevgilin seninde düşüncelerini saçma buluyomu
bir arkadaşım lise okurken tesisatçı bir çocukla konuşmaya başladı. Derken zaman geçti kız İstanbul'da en güzel üniversitelerinden birinde İngilizce bir bölüm okudu. Biz bir şekilde ayrılırlar diye beklerken evlendi, şimdi takip ettiğim kadarıyla iki çocuğu var. Eşi hala tesisatçı, kendi de güzel bir holdingde çalışıyor.
Demek istediğim aslında şu
Türkiyede özellikle, üniveriste okumak lise okumaktan çok da farklı değil ki. İnsanlara bir vizyon katmiyor. Bir farkındalık yaratmiyor. Gidiyorsun ve bitiyor.
Bu bahsi geçen kız arkadaşım da üniveriste okudu ama sadece okula gitti geldi. Hala ailesinin evine yaşıyordu, hala babasının kuralları gereği 8den sonra dışarı çıkmıyordu, bir iki şehirden baska bir yer görmedi, bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olmadı, başka şehre konferansa gitmedi, hala 'ama o erkek' kafasından çıkamadı...
Yani böyle bir insanin okuduğu 5 yıl sadece beynine eklenen fazladan bilgidir bence. İsterse üstüne master yapsın kocasıyla kültür farkı falan yaşadigini düşünmüyorum.
Bence bu başka birsey
Sizin konunuza da bakış açım bu.
HaklısınızKi bahse girerim kocasi en az kendisi kadar para kazaniyordur. Bu ulkede tesisatcilik, oto tamirciligi, kisacasi herhangi bir alanda ustalik ve serbest meslek universite okumaktan daha fazla kazandiriyor.
Sevgilim lise mezunu ben üniversite okuyorum.. ben bunu sorun etmiyorum oda etmiyo çok iyi bı bölüm okumuyorum istese oda okur ama istemiyo çalışıyo onun kararı. Bazen bazı konularda benim fikirlerimi saçma ve çocukça bulduğunu söylüyo aramızda 3 yaş var belkide bu yüzden bilmiyorum ama acaba içten içe bunu sorun ediyomudur yoksa fikirlerimi bazen saçma bulması normal mi değil mi bilmiyorum her konuda aynı şeyleri düşünmemizi beklemiyorum ama bana saçmalama diye cevaplar vermesi beni sinir ediyo bılmiyorum ben mi biraz abartı yorum bu konuyu sizce yoksa sevgilimin içinde lise üniversite çatışması varmıdir ona bunu soramiyorum çünkü bana üniversite okumam konusunda hiç okuma felan diye şeyler söylemedi ona sorsam saçmalama cevabını alacağımdan eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?