• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim sizce fazla mi kısıtlıyor beni?

Öncelikle şöyle söylemek istiyorum bu saydıkların senin kriterlerin ve normal zamanlarda yaptığın etkinlikler ise bu etkinliklere göz yumacak saygı duyacak birini bulmalıydın...

Makyaj yapma, oje sürme, dar giyme, poponu ört, kollarını ört vs. Diyen yobazları gördük, duyduk bu platformda yada çevremizde de illa oluyor örnekleri bunu kıskançlık değil hastalık olarak yorumluyorum ben...

Ama bunun Hastalık boyutunda kıskançlık olduğunu düşünmüyorum zira genç bir kızsın ve sevgilin var sana karşı ciddi birşeyler hissediyor demek ki koruma iç güdüsü ile bunları söylüyor...

Ayrıca Genç bir kızın gece alkollü mekanlara girmesinden bende hoşlanmıyorum...
Bu konuda sevgilinle hem fikiriz...

Bikini giymene karışmamalı ama burada da tanıdıkların olduğu ortamda giyme diyor sanırım, yine haksız sayılmaz bende plajda bikini giyerim fakat sürekli görüştüğüm eşimin arkadaşları ile plaja vs. Gitmem çünkü onların yanında bikini giymek istemem yalnız bunu eşim istediği için değil kendim rahatsız olduğum için yapmıyorum zira eşim çok yakın arkadaşlarıyla eşli bir şekilde tatil planı yaptı bir kaç kez ben itiraz ettim iptal oldu vs. Vs. sürekli görüştüğüm insanlar neden beni öyle görsünki? Ne zihniyetler var biz iyi niyetli olabiliriz ama insanların akıllarından geçeni asla bilemeyiz...

Küçük nüanslar ama rahatsız edici değil şahsi fikrim...

Şimdi herkesin eksisi artısı muhakkak olur önemli olan artılarının çok olması eksilerinin idare edilebilir olmasıdır. İdare edilebilecek kısımlar genel geçer yargılara çoğunlukla uyuyorsa kişiden kişiye değişebilir. Şimdi bazı noktalar bana genel düşünce noktası kavramında ters geldi mesela:akşam erken eve gitme meselesi, şimdi bu kısımda size birşey soracağım siz nerde ne yapması gerektiğini bilmeyen bir insan mısınız? Hakikaten başınıza nerede dert gelir sizi bulur, bela gelir yakalar kestiremeyecek kapasitede bir insan mısınız? Hani bu bi hakaret değil hakikaten ölçüp tartamıyorsanız bunu sevgiliniz haklı ama tersi ise asıl hakareti sevgiliniz size yapıyor... Mesela bir diğeri bara diskoya gitme kısmı, bu zaten bir diğeri ile bağlantılı, beni deli eden noktalar benim kişiliğime saygı duyulmaması olur burada da saygısızlık var koca kızsınız artık genç bir kadınsınız siz nerede ne yiyip içileceğini, nerede neye göre giyineceğini kestiremeyecek bir insan mısınız allasen...

Çok baskıcı biri gibi gelmedi bana sevgiliniz .
Bizim karşı taraftan taleplerimiz olabildiği gibi onlarında olması normal gayet. Dozunda olduğu sürece !
Sizinki o dozu aşmamış bana kalırsa.

39 yasindayim , istedigim gibi giyinir istedigim insanla istedigim yere giderim
Bunlar icin baskasinin aklina ihtiyacim yok hic olmadi , pek cok erkek arkadasim oldu , evliyim , hicbir erkegr de agzini actirmadim bu konularda
Hrnuz cok gencsiniz , belli ki hayat gorusleriniz farkli sevgilinizden , sizin yaslardayken hep cok sevilir ve asik olunur :) gececek bunlar merak etmeyin ama bu srkilde kisitlanarak kaybettiginiz zamanin telafisi yok maalesef

Vallahi çok haklısınız :KK43: Ama ayrılmayı mi düşüneyim napayim. Arkadaşlarım yapma sakın Türk erkekleri hep boyle diyor. Akşam dışarı çıkmaya tatile laf etmeyecek erkek zor bulunur diyor. Ayrılmayı düşünme asla bu sebeplerden diyor
Hayir boyle olmayan turk erkekleri de cok var , tamamrn sizin vr cevrenizle alakali bir durum

Sizce bu maddeleri yapsam fazla rahat bir hayatım mi olur Türkiye şartlarına göre? Arkadaşlarım Türkiye şartlarına uy, bircok erkek bunu anormal karşılar vs diyor da bu konuyu açmamın, kararsız olmamin sebebi bu
Us uste yazip duruyorum ama yorumlarinizi okudukca sacimi basimi yolasim geldi
Turkiye sartlari neymis ? Herkes tek tip mi yasiyor bu ulkede ? Her insan kendi istedigi sekilde yasar , bunu genelllestiremezsiniz
Kiminin inanci geregi , yapisi geregi vs alkol almayip gece cikmadigi bir hayati vardir , baskasinin ise tam tersi bir hayati vardir
Kimseyi ilgilendirmez bunlar , bu kadar farkli insan bir arada yasiyoruz , yasamali da zaten
Siz de kendi dunya gorusunuze uyan birini bulun , benim gorusume gore universitede partilere de gidilir , cilginlar gibi de eglenilir , gencken bunun tadi bambaska oluyor zaten buyudukce insan duruluyor , o yuzden sevdiginiz ve istediginiz gibi yasayin
Ve size baski uygulayan arkadaslarinizi da sevgilinizi de birakin

Soyledigi seyler cok mantikli. Kiz arkadaslarinla tatile gitmene bile ses etmiyormus :D ayni kisitlamalar bende de var tatil de vetolu hatta. Gerci ben bu yasakli listesini taktigim soylenemez yapiyorum :D is su noktaya asla gelmemeli: "benim bu kurallarima uymazsan hadi sana gule gule". Onun disinda bunlar bence ufak kiskancliklar

Hanimlar merhaba
Sevgilimle birbirimizi cok seviyoruz, 3 yildir birlikteyiz cok sadik nazik uzerime titreyen bir adamdir fakat kendisi kıskanç biri aynı zamanda. Kıyafetime, makyajima, arkadaş çevreme karışmaz fakat karıştığı birkaç konu başlığı var küçük tartışmalar yaşadığımız.
1. Spor salonuna gitme diyor, avlanmak için giden erkekler var, erkek spor hocaları kadın müşterilere asılabiliyor diyor sen evde yap sporunu diyor.
2. Asla tum vücut fotoğraf atmam instagrama ama bazen bikiniliyken selfie çekiyorum göğüs ustum görünecek şekilde. O şekilde bile olsa bikinili fotoğraf atma diyor.
3.universite öğrencisiyim okul bitmek üzere her gittiğim partiye etkinliğe burun kıvirdi. Partilere gitme, alkollü etkinliklere gitme diyor yasak koydu resmen gitmiyorum artik.
4. Gece sokakta olma kesinlikle diyor kız arkadaşlarınla dışarı cikarsan erken saatte eve gel kulüp disko bar gibi yerler yasak diyor.
5.okulun havuzuna gitme erkek arkadaşlarının, yaşıtın olan öğrencilerin seni mayolu görmesi hoş değil diyor başka bir havuza gidince bi şey demiyor. Ama yine de mir kir ediyor. Yanında sort mayo vs alisverisi yaptigimda laf sokuyor. "Biz de iyice geniş olduk" falan diyor şakayla karisik.
6. Kiz Arkadaşlarımla tatile çıkmama yasak diyemiyor kizacagimi bildiği için ama laf sokuyor.
7. Alkol pek sevmem ayda yilda bir kullanırım fakat buna da laf etmemekle birlikte hoşuna gitmediğini anlıyorum.
8. Okul gezilerine tabi git ama önceliğin ben olayım birlikte harcarız bi şeyler yaparız belki de ona vereceğin parayla diyor. Hem benim aklım kalıyor diyor.

Sizce ben fazla mi kisitlaniyorum?
merhaba. birkaç yoruma hızlıca göz attım. kısıtlama değil diyenler olmuş, onlar bunları zaten kendileri yapmadıkları için "kısıtlama değil" diyorlar ama sana "yapma" dediği her şey kısıtlamadır.

burda önemli olan senin ne istediğin ve neler hissettiğin. ne kadar uyuşuyorsunuz? sen de bunları normal/anlaşılabilir mi buluyorsun yoksa boğuluyor musun? önemli olan bu.

kendimden örnek vereyim, erkek arkadaşım başlarda bana karşı en ufak bir cümle söylediğinde sen bunu nasıl dersin höthöthöt diye fazlaca yükseliyordum. sonra büyük oranda uyuştuğumuz, kırmızı çizgilerimi geçmediğimiz sürece ufak tefek şeylerde birbirimizi dinlememiz, ya da kötü tabirle maalesef "kısıtlamamız"ın tolore edilebilir şeyler olduğuna karar verdim.

kısıtlamasız bir ilişki olmasını isterdim ben de ama hiçbir kısıtlamanın olmadığı bir ilişki olduğunu pek zannetmiyorum. çünkü hiç kimse %100 uyuşamaz, elbet anlaşılamayan, biri için normalken diğeri için anormal olan meseleler olacak. ve orta yol bulunduğu zaman bir taraf üzgünüm ama "kısıtlanmış" olacak…

bizim ilişkimizde de ben istedim diye onun yapmadığı, o istedi diye benim yapmadığım ufak tefek şeyler oldu

ama sizin yazdığınız bikinili ve disko olayı haricindeki maddeleri kabul etmezdim

mantıklı olan ayrılmak olurdu benim için. ayrılırdım. çok aşıksam ve ayrılmak istemiyorsam da onun sözünü dinlemezdim, istediğimi yapardım. ikna ederdim.

çünkü bana göre çok çok çok fazla. sınırını çoktan aşmış. ve ben böyle bir hayat sürmek istemem.

önemli olan şu; sen istiyor musun?
burda konu açtığına göre bence sen de istemiyorsun.

Son düzenleme:
kıskançlıktan hoşlanmam ama bunlar seni korumak için söylediği şeyler gibi geldi bana. bu kadarı her erkekte olur bence

Bu adam seni sahiplenmiş ve senle ciddi düşünüyor. Mesela alkollü bir partiye gitmeni istememesi çok normal.

Eğer rest çekip zorla ben istediğimi yaparım dersen belki isteklerini kabul eder ama bu sefer senle ciddi düşünmez.

Bana ilginç gelen nokta, yorumlar da ki ileri de çok daha fazlasını yapacak kısmı oldu.
Evli olmadığım için midir bilemem ama,
Adam şimdi söylediği için ilerde çok daha fazlasını isteyecek demişler.
Peki şimdi söylemese ve evlendiğiniz zaman bunları söyleseydi bu seferde siz evlenince çok değiştin demeyecek misiniz?

Bu tamamıyla yetiştirilme tarzı ve büyürken yaşanılan ortamla alakalı bence.
Kimi erkeğe sevgilisinin erkek arkadaşlarıyla alkollü ortama gitmesi de normal, kimi erkeğe göre eşinin kız kıza dışarı çıkması kabul dahi edilemez.

Kısacası adam kendisine ait çizgisini belli etmiş, sizde kendinize ait çizginizi ona karşı belli edip, daha sonra karşılıklı konuşup ve orta yolu bulmanız veya oturup ciddi bir karar vermeniz gerekiyor. İstediği şeyleri yaparsam mutlu olabilecek miyim?

Evet her insan hayatında %100 özgür olmak ister fakat hayatınız başkasıyla ortak olduğu zaman malesef bu duruma istemsiz de olsa tolere göstermek zorundasınız diye düşünüyorum. Çünkü elbet ona normal gelen ama sizin için anormal olan durumlarda olacaktır. Böyle durumlar da siz de ondan aynı şeyleri istemeyecek misiniz?

Senin sevgilinin senin hakkında ne çok kararı varmış.
Sen bile senin hakkında bu kararları veremezken birisi geliyor haddi olmadan onu yapma bunu yapma diyebiliyor pes.
Gerçekten bazen kadınların kör olduğuna inanıyorum. 'Duygusal Kör'. Böyle nasıl yaşadığınıza da anşam veremiyor.
Her insan kendinden sorumludur.
Kendine dikkat edersin eyvallah. Ama emir komuta zinciriyle sağlıklı ilişki olamaz!
Kadınları bu bile hoşuna gidiyor delirecek gibi oluyorum!

Bana ilginç gelen nokta, yorumlar da ki ileri de çok daha fazlasını yapacak kısmı oldu.
Evli olmadığım için midir bilemem ama,
Adam şimdi söylediği için ilerde çok daha fazlasını isteyecek demişler.
Peki şimdi söylemese ve evlendiğiniz zaman bunları söyleseydi bu seferde siz evlenince çok değiştin demeyecek misiniz?

Evet değiştin denecek bu nedenle beyefendi beğenmiyorsa, değiştirmeye çalışacaksa bu tarz yaşayan bir kızla birlikte olmayacak ya da birlikte oluyorsa da ağzını açmayacak. Şimdiden kızcağızı değiştirmeye çalışan evlenince neler yapar denmesi bundan.

Back
X