• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimden hamileyim benden ayrıldı çaresizim :(

Saf olan kisiler bu isleri cevirecek kadar cesaretli olamazlar saflığa sığınmayın, babanın veya aile büyüklerinin
Ah güzel kızımız bi genclik hatası yapmış bir kereden bi şey olmaz demesini mi bekliyorsun bence eğer doğru ise en yakının birine söyle annen mi ablan mi bilmiyorum böyle bi halti yiyecek kadar cesaretin varsa bunada vardır onlar sana yardım etsin
Öyle basit bir olay deil gizli gizli yapmaya çalıştığın şey...

saf değil de zaaflarınıza yenik düştünüz diyelim; ama yargılamak kesinlikle bana düşmez. kınamıyorum da kesinlikle. lakin bu hayatta kesinlikle irademize sahip çıkmamız gerektiğini savunuyorum. bir adım sonrasını planlayamadığımız işlere girişmemek... neyse bu da bir hayat dersi. geriye bakmak yerine bu işten nasıl kurtulabilmenin yollarını aramalı.. kürtaj konusunda tavsiye veremeyeceğim ne yazık ki, hem vebali; hem de nerede nasıl olunur konusunda bir bilgim yok... Allah yardımcınız olsun.

Bence dovup atsinlar seni ama kurtaj olma hem bellimi olur seni hamile halinle sevecek biri cikar karsina belki ...yada oglanin ailesine durumu anlat sadece senin hatan degil

20 yaş öyle genç, öyle hataya meyilli bir yaş ki. Olgun düşünememesi, korkması gayet normal.

Kadınlardan başka kim bir hatası yüzünden ömür boyu etiketlenip aşağılanıyor. ..

Korunma konusunda iyi bir araştırma yapmalısın.
İlişkinin ssorumluluğunu alamayacak bi erkeğin elini dahi tutmamalısın.
Bundan sonraki hayatında bu özel konuyu kimseyle paylaşmamalısın. Çünkü ilerde başına kalkılır.
Şuan bu sorumlulugu yalnız almamalısın. Bu şerefsizin ailesinden birilerinden yardım isteyebilirsin
Şikayet edersen eğer devlet senide çocuguda korumaya alır, ve o şerefsiz inkarda etse o çocuga eşşek gibi bakmakla yükümlü olur. Bu ciddiyeti ona anlatmalısın
Bir durum yaşamışsın asla kendi canına zarar verecek bi karar almamalısın.
Ucuz bi yerde kürtaj olup allah korusun rahmin zarar görürse ömür boyu acısını yaşarsın.
Evet kürtaj günah, ama bütün yolları deneyip hiç bir çıkar yol bulamıyorsan bu kararın kimseyi ilgilendirmez. Allah la senin aranda.

Bak eğer bu şerefsizle evlenip tüm hayatını zehir etmek istemiyorsan ztn mantıklı olan tek şey bir an önce bu durumu sonlandırmak .

Herkes ailesine söyledigi laflara takmış ama malesef gerçekler acıdır. Çok az aile böyle bi durumda çocuguna sahip çıkar, korur kollar. Genelde dışlayıp uzaklaşarak crzalandırırlar. Sorumluluktan, toplum baskısından korktukları için. . Ztn bu kızın babası annesi çocuguyla yeteri kadar ilgilense bu kız bu kdr saf yanlış yola girmezdi. Veya bu bunalımı yalnız yaşamazdı. Arkasında duran biri olsa o şerefsizde korkardı.

Nasılsa ailesine söyleyemez diye rahat....

Ben olsam, aileme söylerdim. Benim ailem iki kızar bagırır vs ama bana sahip çıkardı. O şerefsizinde haddini bildirirlerdi. Bi hatam yüzünden hayatım kaymazdı.

Annenizle paylasirsaniz yardimci olur belki.

Ya da sevgilin ve ailesini tehdit edebilirsin de cok hakli olarak.

Aldirman dogrusu olacak, o yuzden acele et,
resit oldugun icin devlette de ailene haber vermeden yapilir bu operasyon diye biliyorum,
hic olmadi bir randevu al doktara bir danis, ne kaybedersin.

Değil
24. haftaya kadar bebek değil hatta
Çünkü rahim dışında hayatını sürdürebilmesi ancak 24. haftadan sonra mümkün
Bazı ülkelerde 24. haftaya kadar kürtaj seçeneği vardır hatta bu yüzden
Ne demek değil cahil cahil konusmayın 12 haftalık bebegin herseyı olusur sadece gelısime ihtiyacı vardır... büyümeye tutunmaya.. has tamam sızı Boyle kendınızı ve karsınızdakını kandırıyorsunuzdevm edın....
Ama babanın spermı annenın yumurtasını dolledıgı andn ıtıbaren o bebek canlıdır..canlı olmasa gelısım gösteremez ve buyuyemez..
Uc cocuk dogurdum en ince ayrıntısına kadar ınceledım okudum izledim..

Mesela sokağa çıkacağım. Ayağıma bok bulaşmasın, çivi batmasın, çer çöp kirletmesin, ayaklarım yara olmasın vs diye ayakkabı giyiyorum değil mi?

E o zaman canımız sevişmek isteyince bebek düşünmüyorsak korunuyoruz. Basit mantık yani. Korunmadıysak her sonuca hazırlıklı oluyoruz.

Nasıl çıkarsın bu işin içinden bilemem. Yalnız, sevişirken zevkin doruklarında gezip oo beybii harikasın seni asla bırakmam yeaahh benimsin diyen erkek müsveddelerinin iş başa düşünce kuyruğunu kıstırıp kaçmalarına deli oluyorum. Hataysa onunda hatası. Niye sadece kız çekiyor ceremesini?

Merhaba hanımlar,
ben geldim, sizler için hoş mu geldim nahoş mu geldim raporlara baktıktan sonra karar verirsiniz artık ama topikte bazılarınızın üzüleceği muhakkak.

Konu troll müdür değil midir bilemem ama maalesef bir gerçek var ki evlilik öncesi birliktelik yaşayan genç kızlarımız var ve var olmaya devam edecekler, bu onların seçimi onların kararı özel hayatları bizi ilgilendirmez, kınamak, ayıplamak, aşağılayıp rencide etmekle bir şey elde edilmediğini kabullenmemiz gerekiyor artık.

Bana isterseniz ukala yine çıktı ortaya deyin, ister çok bilmiş deyin, ister kızın sövün ama çoğunuzdan yaşça büyük ve hayat tecrübesi olan bir kadın, sizlerin bir çoğunun evladından büyük bir evlada sahip anne olarak öğrendim ki gençleri dışlayıp ayıplamak, bağırıp çağırmak bir işe yaramıyor, yapacak olan yine yapacağından geri kalmıyor, gençlerin evlilik öncesi birliktelik yaşaması ve hamile kalmalarına mı kızıyorsunuz o zaman dışlamayacak konuşacaksınız, anlatacaksınız, yüzünüz kızarsa da herşeyi net olarak ortaya koyacaksınız, yoksa bu gençler daha vücutlarını tanıyıp nasıl hamile kalınır bilmeden cinsellik yaşıyorlar, 21. yüzyıl diyorsunuz, korunma yöntemleri var diyorsunuz, yıl olmuş 2050 diyenleriniz var:)) evet haklısınız ama cinsellik ayıp sayılıp kızlarla bu konular konuşulmadığından üstünde kotuyla sürtünerek hamile kaldığını sanan kızlar var, sebebi konuşmamak, konuşmamamız.

Bir genç kızı karşınıza alır erkek arkadaşıyla cinsellik yaşarsa bunun sonunun evlilikle bitmeyebileceğini, hamile kalabileceğini, terk edilebileceğini, tüm bunları göze alıp kaldırabileceğine, pişman olmayacağına, arkasında duracağına inanıyorsa beraberlik yaşamasını söylerseniz o konuştuğunuz 10 kızdan en azından 9 tanesi kendini geri çeker.

Bu genç kızlar anneleriyle konuşabilselerdi belki çoğu şu an pişmanlıkla ne yapacağını bilmez halde olmazdı, konuşamadıkları herşeyi yaşıtlarıyla konuşuyorlar, yaşıtlarıysa onlara pembe hayalli tavsiyeler veriyorlar.

Bana ister kızın ister söylenin ama konu içeriğinde satır aralarını okudunuz mu? Erkek arkadaşının güzel sözlerine kandığını söyleyen bir genç kız var, bu kız ailesinden o sözleri duysa, ailesiyle iletişimi güçlü olsa kanar mıydı? Sevgisini ispat etmek için birlikte olur muydu sizce?
Bu kızlara kızıyorsunuz, belki haklısınızdır da ama toplum olarak kızları bilinçlendirmek için ne yapıyoruz?
KK gibi bu kızlara ulaşma olanağımızın çok yüksek olduğu platformlarda kınamak ve dışlamak dışında ne yapıyoruz gerçekten?

Konu kapatıldı çünkü anladığım kadarıyla yasak olmasına rağmen yine dini yorumlarda yazılmış, hakaretler de var sanırım, tam inceleyemedim, siteye girer girmez bakabildiğim kadarıyla üstün körü görebildiklerime göre değerlendirdim ama tam değerlendirme raporlara bakınca olur.

Son düzenleme:
Hanımlar,
siz çok yazmışsınız, sıra bende sazı elime aldım bırakmam:)) Sizden istirham ediyorum, rica ediyorum lütfen kürtaj cinayettir sözünü yazmayın, doğum kontrol yöntemleri dururken mecbur kalınmadıkça kürtaj yapılmasına, kürtajın doğum kontrol yolu gibi görülmesine karşıyım lakin nasıl ki bebek sahibi olmak için yanıp tutuşan birçok kadın bebek topiklerinde üzülüyor, içi acıyorsa bebeğini kalbi durduğu, ani kanamalar başladığı, anomaliler oluştuğu için aldırmak zorunda kalan yani kürtaj olan kadınlar da kürtaj cinayettir, yaptıran katildir sözleriyle mahvoluyor, ister istemez üstlerine alınıyorlar, zaten içleri acırken bu yazıları okumaları psikolojilerini etkiliyor, bu sebeple lütfen ne kadar kızsanız da sözcükleri ölçüp tartarak yazın ne olur.

Back
X