Merhaba hanımlar,
ben geldim, sizler için hoş mu geldim nahoş mu geldim raporlara baktıktan sonra karar verirsiniz artık ama topikte bazılarınızın üzüleceği muhakkak.
Konu troll müdür değil midir bilemem ama maalesef bir gerçek var ki evlilik öncesi birliktelik yaşayan genç kızlarımız var ve var olmaya devam edecekler, bu onların seçimi onların kararı özel hayatları bizi ilgilendirmez, kınamak, ayıplamak, aşağılayıp rencide etmekle bir şey elde edilmediğini kabullenmemiz gerekiyor artık.
Bana isterseniz ukala yine çıktı ortaya deyin, ister çok bilmiş deyin, ister kızın sövün ama çoğunuzdan yaşça büyük ve hayat tecrübesi olan bir kadın, sizlerin bir çoğunun evladından büyük bir evlada sahip anne olarak öğrendim ki gençleri dışlayıp ayıplamak, bağırıp çağırmak bir işe yaramıyor, yapacak olan yine yapacağından geri kalmıyor, gençlerin evlilik öncesi birliktelik yaşaması ve hamile kalmalarına mı kızıyorsunuz o zaman dışlamayacak konuşacaksınız, anlatacaksınız, yüzünüz kızarsa da herşeyi net olarak ortaya koyacaksınız, yoksa bu gençler daha vücutlarını tanıyıp nasıl hamile kalınır bilmeden cinsellik yaşıyorlar, 21. yüzyıl diyorsunuz, korunma yöntemleri var diyorsunuz, yıl olmuş 2050 diyenleriniz var:)) evet haklısınız ama cinsellik ayıp sayılıp kızlarla bu konular konuşulmadığından üstünde kotuyla sürtünerek hamile kaldığını sanan kızlar var, sebebi konuşmamak, konuşmamamız.
Bir genç kızı karşınıza alır erkek arkadaşıyla cinsellik yaşarsa bunun sonunun evlilikle bitmeyebileceğini, hamile kalabileceğini, terk edilebileceğini, tüm bunları göze alıp kaldırabileceğine, pişman olmayacağına, arkasında duracağına inanıyorsa beraberlik yaşamasını söylerseniz o konuştuğunuz 10 kızdan en azından 9 tanesi kendini geri çeker.
Bu genç kızlar anneleriyle konuşabilselerdi belki çoğu şu an pişmanlıkla ne yapacağını bilmez halde olmazdı, konuşamadıkları herşeyi yaşıtlarıyla konuşuyorlar, yaşıtlarıysa onlara pembe hayalli tavsiyeler veriyorlar.
Bana ister kızın ister söylenin ama konu içeriğinde satır aralarını okudunuz mu? Erkek arkadaşının güzel sözlerine kandığını söyleyen bir genç kız var, bu kız ailesinden o sözleri duysa, ailesiyle iletişimi güçlü olsa kanar mıydı? Sevgisini ispat etmek için birlikte olur muydu sizce?
Bu kızlara kızıyorsunuz, belki haklısınızdır da ama toplum olarak kızları bilinçlendirmek için ne yapıyoruz?
KK gibi bu kızlara ulaşma olanağımızın çok yüksek olduğu platformlarda kınamak ve dışlamak dışında ne yapıyoruz gerçekten?
Konu kapatıldı çünkü anladığım kadarıyla yasak olmasına rağmen yine dini yorumlarda yazılmış, hakaretler de var sanırım, tam inceleyemedim, siteye girer girmez bakabildiğim kadarıyla üstün körü görebildiklerime göre değerlendirdim ama tam değerlendirme raporlara bakınca olur.