Sevgilime ailemi nasil soyleyecegim

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kizlar uzun suredir foruma uyeyim.Beni taniyanlar da bilir ailemle ilgili çok sık konu acarim.Egeliyiz ama ailem cok asiri tutucudur.Erkek arkadas vs. Olaylarina asiri takintilidirlar.26 yasindayim ogretmenim ama ailemin yaninda degilim.Dogu da ogretmenim.
1 seneyi bile gecmistir ciddi bir iliskim oldu ailem de biliyordu.Ama cocugu ailem begenmedi .Bendende onu seviyorum gibi bir cumle cikmadi icime sinmeyen yönleri vardi.Annem komsular varken bile onlarin yaninda o cocuktan ayrilmadigim icin bana herkesin icinde bagirdi ayrildim.O da sevmiyormus galiba hemen kabul etti bitti .
Kizlar şu an gorustugum biri var.Memleketimiz aynu ama o da fwrkli bir sehirde calisiyor.29 yasinda subay.Aileme soylemek istiyorum bir an once.Konusali cok olmadi ama uzaktan uzaktan tanirsiniz ya bilirsiniz bazen insanlarin huyunu .Uzun zamandir taniyordum aslinda.Ortak arkadaslarmiz vardi cunku.Bu sefer diger iliskilerimden daha farkli cunku icim cok farkli isindi .O da sıkca soyluyor evlenmek istedigini.Benim korkularim.var ailem yine ayni tepkileri gosterirse .Benim evlenmemi istemezse diye.Annem cok yipratti kizlar beni baskalarinin yaninda evde kaldin diyr laf carpan da o.Erkek arkadadim.olunca basklarinin yaninda ezen de o.Kac yildir dogu da calisiyorum gidebilecegim bir cafe avm vs.yok ama aileme yollamaktan dogru duzgun birikim de yapamadim.Kizlar nasil soyleyeyeim..Ailemin tepkielrini dusundukce cocuktan da soguyorum

yaşlarımız aynı ben de öğretmenim doğuda hayırlıysa ve güveniyorsanız evlenin bir yerden başlamanız gerekiyor ve kısmette olunca sorun olmuyor bir şekilde ayarlanıyor kendinizi korkutmayın

Bu konuyu sevgilim ailesine beni söyleyemiyor çünkü korkuyor diye bir erkek açsa yerden yere vururuz.
Bence o adam sizin bu tavrınızın farkında ise kayınvalide den yani annenizden nefret edecektir.
Siz ailenizi maalesef evliliğinizden uzakta tutacak bir yapıya sahip değilsiniz.
Yarın öbür gün anneniz sizin boşanmanıza sebep olur.
Lütfen dik duramadan evlenmeyin ya. Adamlara da üzülüyorum yemin ederim böyle konuları okuyunca.
Size daha önce de milyon tane şey yazıldı , bakıyorum hala aynısınız.

Kendi duygularınızdan ve karşınızdaki kişiden emin olmadan ailenize açılmayın derim

Cunku annem kafami surekli bulandiriuor.Bir yandan evde kaldin imalari yapiyor .Bir yandan hayatima biri girince bizi begenmiyor sevmiyor evlenmek istiyor diyor.Surekli laf carpiyor.Kizlar utanrak yaziyorum ama annem bana"o isi yapmak icin mi evleniyorsun cok mu kudurdum "bile demisti evlenmek istedkgimde .O kadar utaniyorum ki ailemle boyl3 seyleri konusurken .Beni yerden yere vuruyorlar rwsmen

Zor bi durum Allah yardımcınız olsun. Korkunun ecele faydası yok, bence paylaşın. Böyle arada kalmaktansa , rahat bir şekilde yaşamamakta söyleyin kurtulun, sonra tepkiye göre yolunuzdaki çizerseniz. Ya mücadele edersiniz ya da vazgeçersiniz. Bir de aklıma şu geldi diğer iliskilerinizi istememe sebepleri neydi mesela?

Bundan 1 sneeyi bile gecmsitir biteli.Bir iliskim oldu ailem de biliyordu.Cocuk annemi tum sosyal medyadan engellemis.Ailem de evimiz3 gelip ailesi tanissin istedi.Cocugun ailesine numaramiz vardi .Onlar arayip sormadi.Ailem de bu cocugun ailesi bizi istemiyor her yerden engelliyiz bir arayip sormadilar bile dedi.Oyle olunca benim de icime sinmedi bitmisti

O zaman annenizi takmayacaksınız.
Bakın o kadar pısırık davranıyorsunuz ki, kimle evlenirseniz evlenin inan çekmez.
Siz bir tavır koymak zorundasınız.
Zaten aileden uzakta yaşıyorsunuz, elinize mesleği almışsınız hala ne annesi yahu ?
Ha sebepleri olur ona gık demem ama sebepsiz yere saçma sağan tribe giriyorsa çekemem ben.
Siz böyle her ağıza göre hareket ederseniz ilerde eş ailesiyle de sorun yaşarsınız.
Kimsenin değil sizin ne düşündüğünüz önemli olsun.

Haklıymış ama hayırlısı olmuş bence. Bence mantıklı gözüken bir ilişkiye hayır demez gerçekten evlenmenizi istiyorsa.

Haklıymış ama hayırlısı olmuş bence. Bence mantıklı gözüken bir ilişkiye hayır demez gerçekten evlenmenizi istiyorsa.
Simdi de asker diye istemezler diye korkiyorum .Aslinda dogu goreviyse benim de dogu gorevim.var.Hatta onun isi aslinda benden daha kolay.Masa basinda calisiyor ama umarim kabul ederler

Aa siz böyle milyon tane sey yazıldı diyince uyeyi hatırladım, bilsem hıc yorum yazmazdım en basta. Dedıgınız gıbı değişecek biri degıl
Cocuk bunu farkederde umarım bası yanmadan ayrılır

Aa siz böyle milyon tane sey yazıldı diyince uyeyi hatırladım, bilsem hıc yorum yazmazdım en basta. Dedıgınız gıbı değişecek biri degıl
Bazen konu açan kadınlara bakıyorum ve bir de yorumlarına kocalarına / sevgililerine üzülüyorum.
Bu da aynen bu tarz bir konu. Ama konu sahibini kendi ailesine çekerse ,konu sahibi bu seferde günah keçisi olacak. Ve manipüle etmesi çok kolay bir karakter.
Ne diyelim ki ? Allah yardım etsin.

Allah aşkına okuyan kendi ayakları üzerinde duran ve eğitimci biri olarak siz neden bu özgüvensizlik? Öncelikle bir anne kızına bu şekilde davranamaz çok gurur kırıcı bir şey bütün paranızı da yollamayın birikim yapın subayı da iyi tanıyın uzaktan uzağa pek sağlıklı olmayabilir yüz yüze görüşün düzgün biriyse saygılıysa aileniz de neden istemesin ki?

Ne kadar kolay insanlari yargilamak dimi.Basi yanacak ne yaptim ben ? Hirsiz miyim arsiz miyim? Ozguvensiz pisirik olabilirim ama sizin gibi onyargili saygisiz biri degulim en azindan .Benim derdim bana yeter zaten beni yargilayim tüm.gunun sinirini benim uzerumden cikarin diye konu acmadim. Şu yasa kadar yasadigim seyleri de bur ben bilirim.tamamni burada anlatamam.Yardim etmek istemezsin anlarim ama basi yanacak ne demek ya.?

Bu sekilde yardim ettiginizi mi dusunuyorsunuz bana ? INSAN artik yaralsrini anlatmakdan cekiniyor.Destikce desiyorsunuz.Bakin ozguvensiz dediniz hic bir sey demedim.Insanlaru uzerek hirpalayarak yardimci olmuyorsunuz Karakterime ozguvensiz dediniz bir kere tamam kabul ama bunu uzatip uzatip tekrar yazmak niye ? Egonuzu uzerimden tatmin etmeyin lutfen .Benim derdim baska.Bakin baska uyeler de olumsuz yorum yapti ama ozellikle ben size yazdim.Cunku tekrar tekrar hirpalamaniza gerek yok.Zaten yeterunce yiprandim

Ailenize söylemeden önce durun bakalım çocuk kendi ailesine söylemiş mi? Söylediyse bir tanışma vs planlıyorlar mı? Bunu bence sevgiliniz ile konusun. Aileleri tanıştırmak isterseniz ailenize açın konuyu çocuktan bahsedin tamam derlerse de tanışırlar. Neticede siz söyledikten sonra beyfendi ile ayrılma ihtimaliniz de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…