Sevgilimi sözlenmeye yakın kötü tanımak lütfen fikir verinn :(

gamzeli_st

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
349
0
46
İstanbul
1 yıldır sevgilim var.Baştan beri evlenmeyi istiyo.Bu aya kadar erteledim.. Ayrı şehirlerdeyiz..Evleri yok kiradalar..Ev yapalım sonra evlenelim para biriktirelim dedi ev yapmak için.Ne diceğini merak ettiğim için evi sen yapcaksın biriktirceksin dedim.Sen biriktirdiğin parayı napcaksın beraber yapıcaz dedi.Araba alcam bize dedim.Araba almaktaki maksatm sonuçta evli değiliz sadece bi söz yapmayı düşünüyoruz.Ödeyebilceğim bi fiyatta araba alıp borcum bittiğinde birikimim olmasıydı.Yine bizim için satıp harcamayı düşündüğüm bi fikirdi yani.O evi tekte yapabilir ama her konuda benimle eşit para verme çabasında sanki.

Ben borç yapıp bişeyler aldım yükümüz azalsın diye.O daha hiçbişey almadı alsın diye demiyorum.Ama bana birktir yap et der gibi knuşuyo.Hazır eve getirsem yok demiyo yani.Babasının kredi borcu varmış ne zaman bitceğinide bilmiyo onu ödüyo her ay.Kendisi birikim yapmıyo..Ama o benim aileme para verdğm zamanlar neden veriyosun diyo.Ben ona demiyorum neden ödüyosun babanın borcunu diye.Hem babası çalışıyo hem emekli.Benim babamın işi bile granti değil.

Herşey beraber yapılır edilir tabiki ama bunun konuşma şekli tuhafıma gtti.Para hesabı yapıyo o yüzden fikrinizi almak istedim tecrübesizm bilgm yok diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
sen kendine koca değil finansal dayanak arıyosun galiba bebeğim, beraber yapacaksınız elbette ki herşeyi.. derdine bak..

sizin aranızda hala senin benim varken bu evliliğin mümkün olacağını zannetmiyorum ki bu noktada sizin sevginizden emin olamamak gibi bir sıkıntınız var bence. boşanma hesabıyla evleniyor gibi bir haliniz var ev senin olsun araba benim falan diye.
ev ve araba arasında tercih yapmak gerekirse ev öncelikli olmalıdır zira hem kira ödeyip hem araba masrafı yaparak bir ev almanız mümkün olmayacaktır ikisini birden alabilmenizse standart memur maaşıyla baktığımda imkansız görünüyor (kendi hayatımdaki heseplar bu doğrultuda o yüzden fikrimi beyan etmeyi uygun buldum) eğer sözlenmeyi planladığınız kişiye güveniniz yoksa müşterek tapu yaptırmayı önerin ama evlilik kavramında senin benim cümlelerine yer olmadığınızı aklınıza yerleştirmeden evlilik kararı vermeyin

yanı beraber yapmanız daha guzel olur ama sevgılın nıye boyle bı esıtlıge gırmıs anlamadım

bi an önce bi ev sahibi olmak yerine kendi paranı saklama derdindesin.cidden bu adamla evlnmek istiyo musun.bunu düşünebildine göre bnce istemiyosun para ayrımı yapan erkegi duydum gördüm de böylesi ilk oluyo

bence olumsuz anlaşılabilecek birşey söylememiş sevgiliniz.eşit olarak katılacaksınız zaten herşeye evlilikte bu değilmidir zaten.siz onu deniyorsunuz istediğiniz gibi davranacak mı diye o da davranmadı diye onun için kötü şeyler düşünüyorsanız zaten siz daha evliliğe hazır değilsiniz.bu düşünce şekli ile mutlu olmanız ve mutlu edebilmeniz mümkün değil.bence bekleyin evlenmeyin daha

1 yıllık sevgiliyle aranızda para hesabı yapıyorsanız o iş yaş zaten. Sen ev al ben araba alayım, sen kira ver ben evi gecindiririm vs vs gibi şeylere dönüşür yakında.

Bir çok arkadaş konu sahibine çıkışmış ama ben farklı düşünüyorum.
Asla ama asla para muhabbeti yapan bir adamla evlenilmemeli!
Bence erkek dediğin çalışıp çabalayacak ve kadından ekonomik destek beklemeyecek!
Benim gözümdeki erkek imajı bu.
Tabi bu herşeyi erkek yapsın demek değil, asla yanlış anlaşılmak istemem.
Erkek böyle şeyleri konu haline getirmemeli.
Adam çalışıyor, çabalıyorsa ve bunu mesele haline getirmiyorsa
Kadın zaten üstüne düşeni fazla fazla yapar
Maddi ve manevi destek olur.
Arttırır taşırır biriktirir.

Hayatını birleştireceksen bu adamla..Hayat müşterektir yahu..Senin paran benim param ne bu böyle..
İkinizde çalışıyorsanız taşın altına elinizi koyacaksınız.Ben müstakbel eşinizde hiçbir gariplik göremedim açıkcası!!!

Arkadaşlar bu adam kocası değil nişanlısı değil adam ev alacak daha arada bişey yokken kimin üstüne alacak kendi kimse kusura bakmasın erkek erkekliğini bilsin kız çalışmasa ne yapacakmış hayret bişey herkes kocasına güvenemiyor çocuğuyla kalıyor ortada sonra birde, erkeğin vicdanına nafakası tabiki evlilik birlikte yürütülür senin benim olmaz ama bu insanlar evli değiller yok arkadaşım iyi düşün sevgiliyken senin cebine hükmetmek isteyen insanın benim gözümde değeri yoktur .

Uzun bir ilişki vardır erkek para biriktirmez bunun için kadın söyleyebilir fakat erkek kadına söyleyemez kaldi ki Kadın kocasına çalıştığı parayı vermek zorunda değil makbul olan vermektir tabiki.

Elbette şartlar uygunsa ortak bir şeyler yapılabilir ama bir erkeğin gelinin ata binip ya nasip diyeceği bir dönemde gel birlikte ev alalım demesi çok itici bir durum bu onun maddiyatçı bir yapısı olduğunu aşikar bir şekilde ortaya koyuyo hatta benim için ayrılma sebebi. Sıfatı ne ki onun daha.. Sevgililer ayrılabilir, sözler-nişanlar atılabilir, nikah masasından bile dönülebilir ondan sonra al başına belayı.

Onun ailesi ile birlikte oturmak üzere bir ev yapmak istiyorsa ve dediğiniz gibi bunu kendi başına yapacak güçte ise, neden sizin de yarıyarıya katılmanızı istiyor, buna ben de pek iyimser bakamadım doğrusu. Yok sadece sizin oturacağınız bir evse, o zaman arabadan önce ev sahibi olmak bana mantıklı geliyor. Ama bu ev satın alınmayıp, birikimler oluştukça aşama aşama inşa edilecek bir ev ise, insan ister istemez o eve katılımı oranında sahip olmak ister. Açıkçası pekçok kadının onca yıllık kocasından bile türlü kazıklar yediği gözönünde bulundurulduğunda, ben daha evlenmediğim biri ile bu tür bir yatırıma girmeyi biraz riskli bulurum.

Son düzenleme:
bence hemen anında ev alalım diye düşünmemiştir. parasını biriktirelim evlenirken ev alalım düşüncesi içinde anladığıma göre,yine yanlıssam düzeltin ama. aslında bu fikir bana hoş bile geldi açıkçası. geleceği düşünüyor ki şimdiden ev için para biriktirelim,ilerde evimiz olsun diye düşünüyor.tabi bu evde ikiniz oturacaksanız ailesi olmayacaksa bence de hoş bir fikir. ki siz bu insanı geleceğinizde istiyorsanız kendimi sizin yerinize koydum erkek arkadasım ilersi için para biriktirelim deseydi seve seve evet derdim. karar sizin tabi yine

bence yanlış düşünüyosunuz konu sahibi arkadaşım.adam sana ver paranı ev yapalım demiyo ki.para biriktirelim ev için diyo.tabi sözden nişandan sonra olucak bişey bu.ama sizin de ortak olmanız kadar doğal bi şey yok.başlığa bakınca ben de bişey yaptı sandım.benim ablam nişanlı şuan-resmi olarak evli-.ev aldılar kredi çekip.eniştemin maaşıı tamamen oraya gidiyo ablam da evi gecindiricek ve öyle şeyler yaşandı ki maddi açıdan...sen olsan bırakırdın o kadar söylüyorum.evlilik böyle bişey zaten.senin benim yok.kadın erkek eşit diyoruz ama evi arabayı erkekten beklemekten geri durmuyoruz.sevgin her şeyin üstündeyse maddiyat en son dert edlcek şey

bence de bi sorun yok sevgilinizde...ne kadar güzel düşünüyo..takdir etmek lazım.çalışmasaydın zaten öyle bi teklif edemezdi.garipsenecek bi durum yok.çağdaş bi görüş
saygı duy bence tabi seviyorsan ve ciddiysen:44::44:

sen kendine koca değil finansal dayanak arıyosun galiba bebeğim, beraber yapacaksınız elbette ki herşeyi.. derdine bak..

hayır tabiki ben sadece ondan şunu duymak istiyorum Sen çalışma ben yaparım sen paranı nasıl harcamak istiyosan öyle harca desin zaten bende yapıcam. Yoksa sadece ona yüklicek değilim

Konu herşeyi ona yaptırmak değil yanlış anlaşılma olmasın .Parasal destek verici bi insan istesem çok.Ben sevdğm insanla mutlu olmak istiyorum ama o beni şaşırttı böyle yaparak anladınızmı bilmem.

bu devirde öyle şey mi kaldı güzelim?
eskidenmiş öyle erkek dışarda kadın evde çalışır zihniyeti..
evlendiğinde kocan evde işe güce el atsın diye beklersin ama ben çalışan kadınım diye..
ayrıca sevgilin sana para biriktir demiş.. ilerde ev alırız demiş.. ortak bir yatırım unsuruna katkıda bulun istemiş.. maaşını getir elime say da gönlümce yiyeyim dememiş..

oh ne güzel dünya.. millet akıllı, biz safız galiba..

işte benim anlatmak istediğim şey bu. Bana şart koymasın bana diyoki beraber yapıcaz sende ödiceksin.Yani ben erkek olsam karşımdakinin parasını getirisini görmeden hesaplar yaparım onun düşünmesi bile yeter. Ama bu öyle değil Evet zaten pek bilgim olmadğı için buraya yazdım k doğrumu düşünüyorum yanlışmı diye

erkekleri nasıl alıştırırsan öyle gider.. eğer evin erkeğiyim diyorsa yapacak arkadas.. öyle kadın bir iki yapınca herşey üstüne kalıyor adam rahata alışıyor
hayat müşterek falan lafta kalıyor herşey..

canım evlilik düşünen çiftler arasında bu tarz şeylerin konuşulması normal. üstelik madem evliliğe niyetlenmişsiniz bence arabadan daha önemli alacaklarınız vardır. eğer çalışmamış olsan zaten hiç konuşmaz bile bu konuları. zaten sanırsam hemen ev almaktan bahsetmiyor. paranızı biriktirip zamanı gelince ev almaktan bahsediyor çokta mantıklı bir düşünce. senin o parayla araba alıcam demen bence yanlış. çok sorun edilcek bir konu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…