Sevgilimi sözlenmeye yakın kötü tanımak lütfen fikir verinn :(

Evlenirken mutlaka ortak birşeyler yapılmalı herşey tek tafaftan beklenmemeli. Ama sizin ortada daha resmi birşey yok iken sevgilinizin bu şekilde paradan bahsetmesi hiç hoş değil. Ağzında sürekli para lafı dolanan bir erkekten nefret ederim. Çok seviyesiz gelmiştir ve hep itmiştir beni...

tabi daha ortada söz bile yokken ne parası versin konu sahibi evlenmeden önce alıncak ev eee tapu nolacak?hem üste para ver bide tapuyu adam alır üstüne kız da kalır dımdızlak ortada şimdi alındı ev evlenildi allah korusun boşanma gibi durum oldu nolcak ev adama kalcak niye çünkü evlenilmeden önce alındı o ev kız hak iddia edemeyecek sözleşme yapılmazsa eğer oda yani.evlendikten sonraki mallar ortaktır.

benimki sadece latifeydi öngörülüyüm demek istemedim görüşümü belirttim canım
para konusunun bu kadar erken açılması ve bunu yapanın erkek olması rahatsız etti beni tabiki zamanı gelince konu sahibide üzerine düşeni yapar..
olumlu konuşmak isterdim ama malesef bu para konuları pek olumlu düşündürmüyor beni..

daha evinizi kurmadan araba borcuna girmekte mantıksız geliyor bana kusura bakmayın böyle evlilik planıda görmedim hiç onun size her ay 150 gönder demeside mantıksız iki insan birbirine gönül vermişse sevmişse bir an önce yuvalarını kurmaya bakarlar

canımcım ben parasal konularda esirgemeyen tarafımdır; o yüzden konu sahibinin tavrı beni irrite etmişti..

ama adam çakal çıktı.. hem kendi ailesine yardım ediyor, hem kızın ailesine yardım etmesine karışıyor.. ki henüz arada söz nişan yok..

bu detayları baştan söyleseydi yapıcı olmaya çalışmazdım inan..

aynen canım....

Yes . Seni mutlu etmiyorsa niye evlenesin?

Konu içeriği nedeniyle "Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Karsınızdaki adamın durumu nasıl? Maddi gücü cok iyi ise sizden birsey beklemezdi zaten. Maasını kendin harca ben herseyi yaparım diyen adam hic görmedim desem yeridir. Son anlattıklarınıza göre size karısma gibi bir lüksü yok tabiki ailenize destek olacaksınız. Madem neden veriyorsun diyor, kendi de babasının borcunu ödemesin.

Ayrıca arkadaslara katılıyorum arada henüz ciddi hic bir adım yook! Beraber para biriktirip ev alınmaya kalkınsa bile is bozulursa ne olacak? Bir para biriktirilecekse bile, herkes kendi biriktirmeli zamanı geldigin de konusulur ne yapılacaksa yapılır.

Son düzenleme:
arkadasım sen bu insanla bir hayatı geçirebilceğine inanıyor musun bunu bir düşün ilk. ne demekmiş ailene para verme,paranı sakla. bize bu detayları anlatmadın ailemiz bizi bu yaşa kadar getiriyor okutuyor, binbir zorlukla büyütüyor, iki kuruş ailemize versek çok mu,bu erkek arkadasın içinde geçerli diyorsun ya kredi taksidini ödüyor diye.ödeyecek tabi ki şu an siz bir aile olmadıgınıza göre. tabi ki kendi evinize,ailenize katkı sağlıcaksınız ne o sana, ne de sen ona karışabilrisn fakat söylediğimin hala arkasındayım bu kim olursa olsun tek taraftan bir şey beklememeli,her iki taraf da neyi varsa ortaya koymalı bir yola baskoyulduysa eğer..

ben paramı yemekten bahsetmiyorum.ödeyebilceğm bi şekilde bi araba alıp borcnu bitirdiğimde birikmiş bişeyim olabilceğini düşündüm onu kendime değil yine bizim için bişeyler yapmaya harcamak için.

Konu sahibi bazı detayları daha sonradan vermiş olabilir ama bence görüş belirten arkadaşlar en azından zaten önceden belirtilmiş olan noktaları göz önünde bulundurup cevap vermeye özen gösterseler ve konu sahibini basiretsiz gibi kelimelerle nitelemeseler daha iyi olur.

bunu okuyunca adamın sadece somut düşündüğünü ve olanı olduğu gibi söylediğini düşünmüştüm o yüzden stemeyerek seni abartmakla suçlamıştım.

ama şu durumda eğer bu deveyi gütmeye kararlıysan kısasa kısas takılman caizdir (bence tabi) baştan yazsana sen şunları
lakin benim fikrim bu adamın ömrünün sonuna kadar kendi ailesine destek çıkıp senden de onu desteklemeni bekleyecek olduğu ama iş seninkilere gelince kendisi aynı hoşgörüyü göstermeyecek hatta yeri gelecek senden gizli onlara destek olacak ve bütçe açıklarını gizlemeye çalışırken daha da beter batacak.
ilk anlattıklarını yapmakta sonuna kadar haklısın sakın taviz verme gerçekten evlenmeye kararlıysan da bu adamın sen ve ailesi arasında doğru dengeyi kurmasından yana çok umudun olmasın

canım ne genç insanlar yuva kuryorlar vallahi takdir ediyorum burada senin paran benim param olmuş egarip yani zaten iki insan karar verse bu kadar soru işareti oluşmaz bence arkadaşımızın ilişkisinin sonu iyi değil olumsuz..

adama bak ya kendisi babasının bitmek bilmeyen borcunu ödüyor ama sanada diyorki ailene para verme oldu canım oldubaşka emri varmıymış bi sorun da gelin

işte kendisi borç ödüyo ne zaman bitcek diye soruyorum bilmiyorum diyo.Bişeyi yokken hadi evlenelim diyip saçmalıyo hergün niye ailenle konuşmadın istemeye gelelim diyo.Ben diyorum neyimiz var daha acele etme birikim yapalım öyle başlayalım bişeylere.Ona kolay geliyo ama istemeden sonra herşey sıkışır eminim niye sıkıntıya girelim diyorum.Ben bişeyler ödüyorum borç yaptım çeyiz için bi çabam var ama o boş konuşuyo işte.bana biriktir der kendi biriktirmez sonumuz nolcak bilmem

doğru canım haklısın. bir ilişkiyi en çıkmaza götüren şeylerden biridir senin paran benim param. konu sahibi arkadası da düşünüyorum.her ne kadar benim yapıma ters gelse de düşüncesi belki erkek arkadası bu kadar diretmeseymiş,ailene para verme biriktir diye sanırım bir ihtimal o da bizim gibi düşünebilirdi,sanırım arkadas da inat etmiş biraz sırf onun dediği olmasın diye:44:

neden beraber ödemekten gocunuyosunuz anlam veremedim :S her şeyi beraber yapmak kadar güzel bişey yoktur bence. düşünsenize evi sadece o aldığın o onun evi olmuş olacak ama diğer durumda sen benim evim de diyebileceksin.

ARKADAŞIM insan el ele verdiği sürece her zorluğun üstesınden gelır para bırıktırelım demış ne var bunda ALLAH aşkına kötü birşey de dememiş üstüne üstlük ev alalım demiş sende araba istıyormuşsun ARABANIN İÇİNDE Mİ YATACAKSIN evlenınce bence senın en buyuk sorunun arkadaşım sevgılıne GUVENMIYORSUN guven olmayan bir ilişki fazla yürümez sevıyorum dıye kendınızı kandırmayın !!!

Şart koyması gerçekten hoş değil belki bu şekilde davranmayıp daha farklı yaklaşsa konu sahibi arkadaşımızda daha farklı yaklaşırdı. Ben olsam bende bu tavırdan hoşlanmazdım. Bir de sevgilinizin maddi durum ev almaya yeterli ise ben olsam bende karışmazdım evlenince beraber kullanabileceğimiz bir araba alırdım.
Ben eşimle evlenmeden önce sevgiliyken tatil parası bile vermiştim ama önemli olan iki tarafın iyi niyeti siz o frekansı yakalayamamışsınız gibi geldi yani anlattığınız kadarıyla sevgilinizin sende katacaksın demesi hoş değil üslup yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…