Sevgilimi sözlenmeye yakın kötü tanımak lütfen fikir verinn :(

canım çocuk senden para istememiş ki biriktir ikimize ev kuralım demiş. bundan daha normal ne olabilir? benim eşim de derdi para biriktir diye, biriktiremezdim ama çeyizlerimi aldım hep. ilk maaşımla da heme ortak bi şekilde beyaz eşya taksidine girdik ama nişanlıydık tabi. nişan nikah vs olmadan ortak para harcamayın tabi ki, ama güven sorunun varsa da zaten başında bu işi zorlama derim ben. o yapsın o etsin demek çok bencilce geliyor bana, erkeğin eline bakıp para bekleyecek bi kadın olmadığım için sanırım. ben eşimle daha okurken işimiz gücümüz yokken bile gerektiğinde ona para verdiğimi bilirm, gerektiğinde onun bana verdiğini de bilirim. güven sorunu yaşamadığımız için tabi.

evin erkeğiyimi kadınıyımı yok hayatım.. sağlıklı evlilik bencillik temeli üzerine kurulamaz..

Tabi bu bir de karşıdaki erkeğin karakteriyle alakalı..Rahata çabucak alışan,tembel,oh ne ala eşim çalışşsın ben onun paralarınıda rahat rahat yiyim mantıgı varsa evet "müşterek lafı" lafta kalır..
Öyle adamıda evden içeri sokmam!!

bencede yok ama karşındakini iyi tanımak gerekiyor.. bazı erkekler sorumluluğu tamamen yıkıyor o zamanda kadın çok yıpranıyor bilmem anlatabildimmi??

canım burda sorumluluğu tamamen kadına yıkmak gibi birşey mi var?

çocukcağız demiş ki ikimiz de paramızı biriktirelim, evimizi kuralım.. daha güzel ne olabilir ki?

ama kızımız diyor ki, herşeyi o yapsın, ben paramı yiyeyim.. e, bu bencillik değil de nedir? insan sevdiği insanla bir yuva kuracağında elindekini avcundakini sermez mi ortaya? bu nasıl sevgi?

Ondaki mantık şu ben kredi çekersem 150 sen gönder bana 150 ben.Ben biriktircem ama sende biriktirceksin sende yapcaksın.Öyle yani.Örneğin 300 ödeyemicek durumda değil burdaki maksat iyimserlik değil onu kanatsız melek yaptınız.Kendsi bilmediği bi miktarın borcunu ödüyo her ay.babasının kredi borcuymuş öde öde bitmiyo.Bi birikim yapmıyo.Benim maaşımı bazen aileme vermeme neden veriyosun diyo.Böyle biri işte

Neyse hayırlısı saolun yorumlar için

Son düzenleyen: Moderatör:

yaşadım biliyorum.. ama bilemiyorsunki karsındaki erkeğin niyetini.. ilk baslarda hadi evimdi yuvamdı yapayım diyorsun ama bir bakıyorsunki aslında sen kendi kendini geçindiryorsun sonrasında kızıncada kadının gözü açıldı oluyor..

alıştırma arkadasım.. hele şimdiden hiç alıştırma ..

parasal destek vericek çoksa kaçırma derim
sen sevgini sınamalısın gerçekten seviyormuyum diye kendi param diye bi,r şey olamazki eşiniz olucak kişiye de kötü örnek olursunuz tabii kendi çıkarlarınızı gözetin ama daire kiralayıp eşya alınacaksa ortak yapın yani hayat müşterektir derler ya araba evlendikten sonra şartlar oluşunca alınır biz evlendiğimizde 9 yıl önce 22 milyar harcandı eşimle evlendikten bir hafta sonra 200 lira paramız vardı şimdi allaha şükür arabamızda var evimizde
ama bunlar ortak fedakarlıkla olur ben evlenirken eşime araba desydim bana delimisin derdi herhalde
tutumunuzu genç ve toy tecrubesiz olmanıza bağlıyorum...

canım sen olsan der misin senin maaşın istediğin gibi harca diye? demezsin, biriktir evlenelim diye düşünürsün. o da bunu düşünmüş. biz de beyaz eşyamızı yarı yarıya ödedik. ama dedğim gibi nişanlıyken ya nikahlıyken. aranızda resmi bişey yokken parana karışmasına izin verme.

o zaman sen de eksik anlatma hayatım, henüz medyumluk mertebesine nail olamadık

canım tabii ozaman farklı şöyle ev alınır ikinizin üzerine ortak veya senin üzerine borcunu ödersiniz bankaya yatırırsınız hesap numarası olur o şekilde burada benim bir arkadaşım vardı ev parasının yarısını kendi yakınlarından aldı ortak yaptılar evi üstlerine tabi sevin ama gözünüzde açık olsun..

E biz nerden bilelim bu ayrıntıları!!!!
Valla fesatlık düşnüyorsan bu adamda,hiçbir yola girme derim....benim kafamam takılan kırmızıyla belirttiğin olay...YArın evlendiiniz zaman ailene gönlünden bişey kopar alırsın,bu adam onada karısır...

evet arkadaşım daha çok ayrıntı verki sağlıklı yorumlar yapsın burada tecrubeli arkadaşlar...

ben paramı yemekten bahsetmiyorum.ödeyebilceğm bi şekilde bi araba alıp borcnu bitirdiğimde birikmiş bişeyim olabilceğini düşündüm onu kendime değil yine bizim için bişeyler yapmaya harcamak için.

tam da benim yazmak istediklerimi yazmışsınız sonuna kadar katılıyorum

ben olmuşum şimdiden bu konuşmalar yapılıyorsa ne o adamdan nede evlilikten hayır gelir
bu ne ya sen onu ver ben bunu ödeyeyim

olumsuz konuşmak kolay olan canım.. biz de senin dediklerini diyebilirdik de yapıcı olmaya çalıştık..

konu açan kişi bence olayları detaylarıyla anlatmalı.. spesifik bir görüş yazılıyor, insanlar emek verip yorum yazıyor, ondan sonra detay anlatılmaya başlanıyor, insanların yaptığı yorumlar havada kalıyor.. ş

yani, bu senin öngörülü olduğunu göstermiyor, konu sahibinin basiretsiz olduğunu gösteriyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…